KÉK HÍREK

Meg akarták ölni II. Erzsébetet 40 évvel ezelőtti kaliforniai látogatása során az FBI szerint

A merénylő a Golden Gate híd alatt elhaladó királyi jachtra akart valamit rádobni. De az is felmerült benne, hogy egy nemzeti parkban végez az uralkodóval.

Link másolása

II. Erzsébet királynő meggyilkolására készült az Egyesült Államokban egy férfi 40 évvel ezelőtt, írja a The Guardian. A brit uralkodó és férje, Fülöp herceg 1983 februárjában érkezett hivatalos látogatásra a nyugati partvidékére. Az FBI aktái szerint a merénylőnek több elképzelése is volt, hogyan végezne a királyi párral.

A gyilkossági kísérlettel telefonon keresztül fenyegetőző férfi azt mondta, hogy a lányával egy gumilövedék végzett Észak-Írországban, emiatt akar bosszút állni a királynőn. Egyik elképzelése szerint a San Franciscó-i Golden Gate hídról akart valamilyen tárgyat dobni az alatta elhaladó Britannia nevű királyi jachtra, de az is felmerült benne, hogy a Yosemite Nemzeti Parkban tett látogatás során gyilkolja meg az uralkodót.

Nyolc évvel később ír csoportok terveztek tiltakozást II. Erzsébet amerikai útja ellen. Az volt az elképzelésük, hogy megakadályozzák az uralkodó Fehér Házba és egy baseball-meccsre tervezett látogatását „a korrupt angol igazságszolgáltatási rendszer által elkövetett, jól ismert igazságtalanságok” miatt.

Bár az Irish Edition című philadelphiai ír lapban megjelent cikk nem tartalmazott konkrét fenyegetést az amerikai elnök vagy a brit királynő ellen, az abban leírtak az FBI értékelése szerint „lázítónak tekinthetők”. Az újság ráadásul azt állította, hogy „egy ír csoport lefoglalta a lelátóra szóló jegyek nagy részét”.

Az online is elérhető anyagok között egy 1989-as keltezésűben azt írták, hogy bár az FBI-nak nincs tudomása konkrét merénylettervekről, „a brit monarchia elleni fenyegetések lehetősége az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) részéről mindig is fennáll”.

A királynő másodunokatestvére, Lord Mountbatten egy 1979-es IRA-robbantásban vesztette életét az írországi Sligo megyében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Kigyulladt az a budapesti ház, ahol év elején meggyilkolták a hős rendőrt
Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert január 13-án késelték halálra a Fehérvári úti házban. Most a tűzoltóknak kellett ugyanitt eloltaniuk a tüzet, amely egy negyedik emeleti lakásban ütött ki.

Link másolása

Kigyulladt Budapesten az a lakóépület, ahol január 13-án halálra késelték Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert - írja a Blikk.

A lapnak az egyik olvasója jelezte, hogy ma reggel 9 óra körül tűzoltók és rendőrautók vették körbe a Fehérvári úti házat, ahonnan erős füst szállt ki.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy negyedik emeleti lakásban ütött ki tűz az egyik szobában, amit még időben sikerült megfékezni, így komolyabb sérülés nem történt. A házban lakót átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Baumann Pétert és bajtársait januárban egy örjöngő férfihez hívták ki a Fehérvári úti házhoz. A férfi kést rántott, amikor a rendőrök megpróbálták megbilincselni, amivel Baumann Pétert halálosan, a másik két társát pedig súlyosan megsebesítette.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Dunába ugrott amerikai turista holttestét
Múlt hét elején vetette magát a folyóba egy sétahajóból vacsorázás közben.

Link másolása

Megtalálták annak az amerikai fiatalembernek a holttestét, aki Dunába ugrott a múlt hét elején egy sétahajóról Budapesten - értesült a 24.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi vacsora közben váratlanul a hajó ablakához ment és a folyóba vetette magát. Rokonai azonnak értesítették a rendőrséget, akik a vízimentőkkel együtt elindították a keresést.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az esettel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy már nem keresik az amerikai férfit, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.
Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Anyagyilkos lett, mert nem akarta eljátszani tovább, hogy halálos beteg
A börtönben szabadabbnak érzi magát, mint az anyja mellett valaha. A brutálisan meggyilkolt nőnek kivetített Münchausen-szindrómája lehetett.
Fotó: Youtube - szmo.hu
2023. június 02.


Link másolása

A segédápolóként dolgozó Dee Dee 24 éves korában lett terhes a 17 éves Rod Blanchardtól. Bár a gyerek érkezése miatt összeházasodtak, az apa hamar különköltözött a családtól.

A 91-ben született kislánynak a Gypsy Rose nevet adták, és még csak három hónapos volt, amikor az anyja arra panaszkodott, hogy a babának éjszakánként többször is kihagy a lélegzete. Számos vizsgálatot elvégeztek rajta, de nem találtak semmilyen problémát.

Minden létező betegség

Később Dee Dee gyakorlatilag a létező összes betegségre kivizsgáltatta a kislányát: azt mondta, hogy görcsös rohamai vannak, és elkezdte erre való gyógyszerrel tömni. Izomsorvadást, látási zavart, súlyos asztmát és leukémiát is jelentett nála.

Annak ellenére, hogy a vizsgálatok azt mutatták: Gypsy Rose egészséges, sok orvos az anya határozott kérésére végül mégis beavatkozásokat végzett, illetve gyógyszert írt fel.

A kislány az óvó anyai „szeretetnek” köszönhetően kerekesszékbe kényszerült.

Dee Dee úgy tudta átverni az orvosokat, hogy szakkifejezéseket használt, és el tudta hitetni, hogy maga is hozzáértő. Minden kérdésre megvolt már előre a válasza, ez részben bizonyára a korábbi kórházi munkájának és a felkészültségének volt köszönhető.

Lágyultak a szívek

A 2005-ös Katrina hurrikán után még nagyobb szabadkezet kapott ehhez az őrülethez. Mikor a kislány korábbi leleteit kérték, azt mondta, hogy a hurrikánban megsemmisültek.

Még ha egyes orvosok olykor gyanakodni is kezdtek arra, hogy a kislány makkegészséges, Dee Dee egyszerűen otthagyta őket, és más orvosokat keresett fel.

Az egyedülálló anya és krónikus beteg gyermeke sokak szívét meglágyította. Segélyszervezetek keresték meg őket, és ajánlottak fel ingyen repülőjegyet különböző gyógyászati intézményekbe, ingyen vakációt, ingyen koncertjegyet, és még sok minden mást.

Hogy ezektől ne essen el, Dee Dee továbbra is használta a lányát, olykor meg is ütötte vagy éheztette, hogy elérje: a gyerek továbbra is részt vegyen a hazugságban.

Volt férje később azt mondta:

„Azt hiszem, elkezdett hazudozni, amiből idővel egy egész hálót szőtt, és onnan már nem tudott kikeveredni.”

A hazugságok hálója azonban idővel a hazudozó brutális halálához vezetett.

Szabadulni akart

2015 nyarán Dee Deet holtan találták a hálószobájában, valaki 17-szer hátbaszúrta. Mire felfedezték, már napok óta halott volt. A lányának azonban nyoma veszett, és mindenki aggódott érte, mert úgy gondolták, hogy az anyja gondoskodása nélkül életben sem tud maradni.

Dee Dee Facebook oldalára a gyilkos kiírta: „That Bitch is Dead”.

Miután a rendőrök azonosították az IP-címet, a gyilkosság után kevesebb, mint 48 órával megjelentek Nicholas Godejohn házánál, és ott találták Gypsy Rose-t is, aki legnagyobb meglepetésükre a saját lábán állt. Mint kiderült, a fiú volt az online szerelme.

Bevallották, hogy a lány útmutatásával és segédletével a fiú végzett Dee Deevel.

„Meg akartam szabadulni tőle” – mondta a 23 éves Gypsy Rose, aki szinte tökéletes egészségnek örvendett, leszámítva néhány olyan problémát, amit az anyja túlgyógyszerezése okozott.

Gypsy Rose 10 év börtönbüntetést, a párja életfogytiglant kapott.

A rácsok mögött alkalma nyílt olvasni a kivetített Münchausen-szindróma nevű betegségről, és azt gondolja, hogy az anyja ebben szenvedett.

„Tökéletes anyja lehetett volna valakinek, aki tényleg beteg. De én nem vagyok beteg, és ez óriási különbség” – mondta. Hozzátette, hogy szabadabbnak érzi magát a börtönben, mint annak idején az anyja mellett.

(Forrás: ATI, Biography, Buzzfeed)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
45 zsáknyi emberi maradványt talált a mexikói rendőrség egy szakadék mélyén
Egészen más ügyben nyomoztak a rendőrök, amikor egy szurdok mélyéről előkerült az első zsák.

Link másolása

45 zsákot találtak tele emberi maradványokkal a mexikói hatóságok egy Guadalajara melletti szakadékban, írja a BBC. A rendőrök egy call center hét fiatal dolgozóját keresték, akik a múlt héten tűntek el. A kutatás közben bukkantak a bezsákozott emberi testrészekre a Mirador del Bosque szurdoknál.

A holttestek között férfiak és nők egyaránt vannak. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan hány ember maradványait fedezték fel, ahogy az sem, hogy kik lehettek ők. A kutatás várhatóan több napot vesz igénybe a nehéz terepviszonyok és a rossz látási körülmények miatt.

Az első zsákot kedden fedezték fel, de a kedvezőtlen körülmények miatt csak másnap folytatták a helyszín feltárását. Az ügyészség közleménye szerint addig nem hagyják abba a munkát, amíg az összes maradványt meg nem találják, egyúttal folytatják a holttestek pontos számának és személyazonosságának kiderítését is. Hozzátették: továbbra is keresik az eredetileg eltűnt hét telefonközpontost.

Bár még nem tudni, pontosan hogyan kerültek a holttestek a szakadékba, az eltűnéssel kapcsolatos bűncselekmények viszonylag gyakoriak Mexikóban. Kormányzati adatok szerint jelenleg több mint 100 ezer embert nem találnak, sokan közülük a szervezett bűnözés áldozatai lehetnek. Az elkövetőket ritkán sikerül felelősségre vonni.

2007 óta ugrott meg különösképpen az eltűnések száma, amikor Felipe Calderón akkori elnök drogellenes háborút hirdetett. Az eltűntként bejelentett személyek háromnegyede férfi, egyötödük pedig 18 év alatti volt, amikor utoljára látták őket. Az eltűntek hozzátartozói azt mondják, hogy a kormány nem tesz eleget a megtalálásukért, és hogy a hatóságok közömbösek, amikor jelentik szeretteik eltűnését.


Link másolása
KÖVESS MINKET: