KÉK HÍREK

Lancfűrésszel akarta megölni az apját, mert az pénzt kért tőle a rezsire

40 ezerrel forinttal kellett volna beszállnia a közös otthon fenntartásába. Az érdi férfi ehelyett láncfűrészt ragadott, de nem tudott vele bánni, így leállt a kezében.

Link másolása

Láncfűrésszel akarta megölni az apját egy érdi férfi, mert azt kérte tőle, hogy fizesse ki a közös házuk rezsijének a felét. Az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat ellene.

A Pest Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a férfi Érden a szüleivel és testvérével élt együtt egy családi házban. Az apa azonban 2019 évtől kezdve olyan anyagi helyzetbe került, hogy csak a felesége jövedelméből tudtak megélni, miközben a gyerekei keresete is kevés volt.

Az anyagi problémák miatt apa és fia között egyre gyakoribbá váltak a viták.

2021 őszén a családfő azt kérte a gyerekeitől, hogy 40-40 ezer forinttal járuljanak hozzá a rezsihez. Ettől azonban a viszonyuk még jobban megromlott.

2022. március 31-én a férfi egyedül volt, és ekkor elhatározta: megöli az apját egy láncfűrésszel, a holttestét pedig a kertben elássa. A láncfűrész kezelésében ugyan nem volt jártas, de mindenesetre megtöltötte a szerkezet üzemanyagtartályát benzinnel és a kertben várakozott az idősebb férfire.

Az apa délután ért haza, ekkor a férfi előrontott, beindította a láncfűrészt és megfenyegette kiszemelt áldozatát, hogy megöli. Az apa hátrálni kezdett, de elesett, viszont ekkor váratlanul a láncfűrész is leállt. A férfi újraindította az eszközt, közben édesapja a földön hátrafelé csúszva próbált távolodni támadójától, aki ennek ellenére utolérte őt. Mivel azonban

a fűrész motorja a láncot nem tudta forgásba hozni, ezért csak a lánc fogazatával tudott könnyebb sérüléseket ejteni az apja combján, hasán és karján.

A fűrész ekkor újra leállt, az idősebb férfi pedig kihasználta a pillanatot és a kerítésen átmászva a szomszéd telekre menekült. A férfi ezután újraindította a fűrészt, és továbbra is fenyegetőzött, de a szomszédba már nem ment az apja után. Végül pedig az egyik kiérkező rokona javaslatára a láncfűrészt is leállította.

Az őt elfogó rendőröktől azért még megkérdezte, hogy ki van-e biztosítva a fegyverük, mert meg akarja ölni az apját.

A Pest Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Brutális videón, ahogy maszkos kartelltagok a halálba kísérnek hat kamaszfiút Mexikóban
Hét gyereket raboltak el Mexikóban, a felvételt a szüleiknek küldték el, majd megöltek hatot, egyet félig agyonverve találtak meg.

Link másolása

Mexikói kartelltagok videót készítettek arról hogy elvisznek hét elrabolt mexikói kamaszfiút. A 14 és 18 év közötti kamaszok közül hatot holtan, a hetediket pedig félig agyonverve találtak meg. A fiúkról készült videót a szüleiknek küldték el - írta a New York Post. A srácok a videón mezítláb gyalogolnak, a fejükre pedig egy fekete zsákot húztak.

A lenti videó egy mexikói tévén jelent meg, 2.40-nél látszik a kartell felvétele:

Hajnali négy óra körül több autó jelent meg egy farm épületnél, a kartelltagok betörtek, és elhurcolták magukkal a fiúkat, akiknek aztán a holttestét egy kietlen helyen találták meg.

Az egyetlen túlélő kamasz eszméletlen állapotban van, még nem tudták kihallgatni a rendőrök. A videót egyébként a gyerekek szülei adták oda a sajtónak, ezzel is cáfolva a helyi hatóságokat, akik először nem hitték el, hogy elrabolták a fiúkat, vagy egyszerűen csak nem akartak foglalkozni az üggyel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Videó: hatalmas verekedés volt egy Decathlon áruházban Budapesten
Nem tudni egyelőre, pontosan mi történt. Az áruházat kiürítették.

Link másolása

Egy TikTok videón láthatjuk, hogy egy férfi két biztonsági őrrel dulakodik a Nyugati-téri Decathlon áruházban. A vásárlókat közben megkérik, hogy hagyják el az áruházat „technikai okokból”.

Íme, a technikai ok:

@minasina_01 #Dechatlon #Birkozas #Veszkijaraton ♬ eredeti hang - Minasina

Az egyik komment a videó alatt:

„Nem mindegy, hogy technikai ok, vagy technikai ko, én is megvártam volna az eredményhirdetést.”

Egyetértünk a kommentelővel, kíváncsian várjuk az okot vagy a K.O.-t. Akár technikait is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Fogócskázás közben esett össze a 12 éves kisfiú, nagymamája könnyek között mondott köszönetet az életét megmentő tanároknak
A gyerek életét tanárai mentették meg: míg az egyik tanár a mellkaskompressziót végezte a fiún, a másik a kihangosított telefont tartotta, amin a mentőkkel kommunikáltak.

Link másolása

Fogócskázás közben esett össze a 12 éves Brájen. A gyerek életét tanárai mentették meg: míg az egyik tanár a mellkaskompressziót végezte a fiún, a másik a kihangosított telefont tartotta, amin a mentőkkel kommunikáltak.

A kisfiú a miskolci kórház intenzív osztályra került, és már hiányoznak neki az otthoni ízek a nagymamája legnagyobb örömére.

A történtekről Turóczi Istvánné könnyek között mesélt az RTL híradójának.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kutya ült a volán mögött egy szlovákiai sebességmérő fotón
Egyelőre nem tisztázott, hogyan került oda, gazdáját mindenesetre megbüntették.

Link másolása

Nem mindennapi esetet fotózott le egy szlovákiai sebességmérő kamera.

Az egyik fotójukon egy kutya „mosolyog” a volán mögött az úton haladó kocsiban.

A szlovák férfi, akinek kutyája a sebességmérő kamera által készített felvételen látható, azt mondta, az eb az ölébe ugrott miközben ő vezetett, és nem ő ültette a volán mögé kedvencét – írja az esetet kiszúró Index..

A rendőrség másként vélekedett, elmondásuk szerint ugyanis ez nem lehetséges, mivel a felvételen nem észlelhető hirtelen mozgás jele.

Nem világos, hogy a bírság – amelyet természetesen nem a kutyára, hanem a tulajdonosra szabtak ki – a gyorshajtásért, vagy a háziállat mozgó járműben való rögzítésének elmulasztásáért volt-e kiszabva. A szlovák hatóságok ugyanakkor arra figyelmeztettek: „Még egy kisállat is veszélyeztetheti az életet és az egészséget vezetés közben”.

Link másolása
KÖVESS MINKET: