KÉK HÍREK

Két nő szerelme állt az ismert erdélyi mulatószenész halálának hátterében

Az áldozat unokahúga és felesége együtt ölették meg a férfit, 3 millió forintnyi pénzt fizettek érte.

Link másolása

Négy hónap után derült ki, hogy felesége és unokahúga végzett egy még decemberben eltűnt ismert erdélyi magyar mulatós zenésszel. A két nő bevallotta, hogy egymásba szerettek, és elhatározták, megszabadulnak a boldogságuk útjába álló férfitól. A gyilkossággal egy helyi bűnözőt bíztak meg, akinek 40 ezer lejt, vagyis 3 millió forintot fizettek.

„Leszbikus, vagy hogy kell mondani, nem tudom ezt, a két nő... Pistire féltékeny volt”

– mondta Venkli Mária, a meggyilkolt férfi anyja, aki arról is beszélt, tudta, hogy a menye nagyon jó viszonyt ápol a fia unokatestvérével, de azt nem gondolta volna, hogy ennyire bensőséges kapcsolatba kerültek. Azt pedig még kevésbé, hogy emiatt képesek lehetnek megöletni a férfit.

Az Erdélyben közismert magyar mulatós zenész még decemberben tűnt el, a rendőrök a napokban találták meg a holttestét egy Érmihályfalva melletti mezőn elásva. Négy hónapnyi nyomozás után a férfi unokahúga vezette el őket oda, miután többször is megváltoztatta a vallomását, és emiatt rá terelődött a gyanú.

„Csak sejtettem, hogy valami nagyon rosszat tett, amikor azt mondta: Anya, nagy bajban vagyok”

– mondta a bérgyilkos anyja, aki tudta, hogy a fia korábban több kisebb bűncselekményt is elkövetett, de emberölést nem feltételezett volna róla.

Miután mind a hárman beismerték a gyilkosságot, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Meghalt egy nő a Disney Worldben, mert nem allergénmentes ételt kapott
A New York-i Egyetem orvosának halálát anafilaxiás sokk okozta. Hiába kérte dió- és tejmentesen a vacsorát, a Disney éttermében nem figyeltek oda.

Link másolása

Meghalt a New York-i Egyetem egyik orvosa, miután a floridai Disney World egyik vendéglőjében vacsorázott, írja a New York Post. Kanokporn Tangsuan azután lett rosszul még október 5-én, hogy a Raglan Road ír kocsma és étterem felszolgálója biztosította arról: a kiválasztott étel dió- és tejmentes.

A nő férje, Jeffrey Piccolo 19 oldalas keresetet nyújtott be a bíróságon, melyben azt írja, hogy az étterem személyzete leszögezte: nem okoz gondot számukra az allergénmentes ételek elkészítése. Ezután Tangsuan brokkolit, kukoricakását, kagylót és hagymakarikákat rendelt, majd a távozás után, a bevásárlóközpontban sétálva lett rosszul.

Az orvos betért a közeli Planet Hollywoodba, de ekkor már komoly légzési nehézségekkel küzdött, majd elájult. Az orvosszakértői vizsgálat kimutatta, hogy a nő anafilaxiás sokk következtében halt meg, mivel „a szervezetében magas volt a tejtermékek és a diófélék szintje”.

A férj szerint a Disney többek között azzal reklámozza szolgáltatásait, hogy parkjaiban kiemelt fontosságú az ételallergiás vendégek kezelése. A keresetben azt írja, hogy a Disney „elmulasztotta oktatni, kiképezni és/vagy utasítani az alkalmazottait”, hogy „meggyőződjenek arról, hogy az allergénmentesnek feltüntetett vagy allergénmentesen kért ételek valóban allergénmentesek”.

Piccolo a floridai törvények alapján 50 ezer dollárt meghaladó kártérítést követel, amit a lelki fájdalom és szenvedés, a jövedelemkiesés és a temetési költségek megtérítésével indokol.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
30 energiaitalt ivott, majd agyonszurkálta a kétgyermekes anyukát – élete végéig börtönbe kerül a sápi férfi
Napokig számítógépes játékokkal játszott, és alig aludt a gyilkos, aki kolléganőjére támadt rá. Ügyvédje szerint ő is áldozata a felgyorsult világnak.

Link másolása

2022 májusában, miután napokig nem aludt, egy veszprémi gyár öltözőjében több késszúrással végzett kétgyerekes kolléganőjével egy most 27 éves sápi férfi. A bíróságon kedden azt mondta, nem akarta bántani a nőt, és sajnálja, amit tett – számolt be az RTL Híradója.

A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg. Az ügyészség szerint azért támadta meg 45 éves áldozatát, mert a kétgyerekes anya visszautasította a közeledését.

Dulakodni, kezdtek, majd mikor a nő a földre került, támadója csaknem 20 késszúrással végzett vele.

A gyilkosság előtt a férfi folyamatosan számítógépes játékokkal játszott, és legalább 30 doboz energiaitalt ivott meg. Állítása szerint nem fogta fel, ami történt: utolsó emléke az volt, hogy az öltözőnél áll, majd véresen sétál ki a közeli buszmegálló felé.

Az ügyész szerint, mivel senki nem kényszerítette erre az életvitelre, így az nem mentség a tette elkövetésére. Ügyvédje szerint ugyanakkor a férfi maga is áldozata a „felgyorsult világnak”.

„A törvényszék által kiszabott 40 év helyett 25 évben határozták meg azt az időpontot, amikor felülvizsgálható lesz, hogy a vádlott szabadlábra helyezhető-e”

– mondta el a Híradónak Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője, miután a férfit Kedden, másodfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, jogerősen.

Az RTL Híradó riportja az ítélethirdetésről

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Barátkozni akart vele a kutya, karddal vágta át a nyakát – Állatkínzó ellen emeltek vádat
A vádlott egy póniló elleni támadást akart megbosszulni. Hosszas szenvedés után pusztult el az áldozatául eső kutya.

Link másolása

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy karddal halálra sebzett egy kóbor kutyát – írja közleményében a Pest Vármegyei Főügyészség. A vádirat szerint a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás: korábban akadályozta egy autóra elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását. Az állatkínzási ügy ezt követte.

2023 júniusában történt, hogy a vádlott rokonai kikötve magára hagytak egy pónilovat egy ceglédi közterületen, melyet aztán kutyák támadtak meg. A férfi elhatározta, hogy megkeresi és elpusztítja a kutyákat, valamint gazdáikat elszámoltatja.

A helyszínre autózott, ahol észrevett egy közepes termetű kóbor kutyát. Egy szamurájkardra hasonlító vágóeszközzel kiszállt az autóból, majd magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát, amely csaholva, fark csóválva közelített hozzá.

A vádlott kihasználva, hogy az elé érő kutya a hátára feküdve próbált barátkozni vele, a kezében lévő karddal az állat torkára vágott.

A kutya nyakán mély, vénát is átmetsző vágott seb keletkezett, emiatt hosszas szenvedés után elpusztult.

A Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen bírósági végrehajtás akadályozásának vétsége és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
„Olyan kegyetlenségeket követtek el, amik után minden szavuk hiteltelen” – Brutális gyilkosságokról tálalt ki az alvilág egykori fenegyereke
U. Alex, azaz alvilági nevén Turek bírósági meghallgatásán mindent tagadott.

Link másolása

Videós távmeghallgatással jelentkezett be a sátoraljaújhelyi börtönből a 2021 óta letartóztatásban levő U. Alex – írja a Blikk. A Turek becenevű U. törvényszéki meghallgatása kedden volt.

U. Alexet azzal vádolják, hogy 1999-ben egy rákospalotai vendéglőben megölette gyerekkori barátját, Döcher Györgyöt és annak testőrét, a Bolgár Misi néven ismert bűnözőt. A bizonyítékként felhozott, évekkel, évtizedekkel a gyilkosság után tett tanúvallomások szerint ezért cserébe Turek Dunaszerdahelyen a szlovákiai magyar maffiacsoportok közti leszámolás tíz halálos áldozattal járó kivégzését vállalta el.

„Minden tanú hazudik, mindannyian börtönben vannak, ötévente másképp emlékeznek a dolgokra, úgy, ahogy azt valaki éppen kéri tőlük. Olyan kegyetlenségeket követtek el, amik alapján minden szavuk hiteltelen. Egyik haragosuknak, miután kivégezték, levágták a nemi szervét, megsütötték és kutyákkal etették meg. Ilyen emberek vallanak ellenem, hazug szavakkal!”

– idézi a lap azt, amit Turek a meghallgatáson mondott. Szerinte a szlovák rendőrség a tanúkat befolyásolta, hiszen a magyar ajkú szlovák maffia börtönben levő tagjairól köztudott, a titkosszolgálat és a rendőrség besúgói voltak. Olyan részleteket nem vettek figyelembe a nyomozás során, hogy például neki és a Csontkezűként is ismert Döchernek állítólag közös játékgépes vállalkozása volt, emiatt vesztek össze 1999-ben, pedig ő csak 2004-ben kezdett el ezzel foglalkozni. Egy másik tanú szerint U. Alex annyira hálás volt a Csontkezűt kivégző maffiózónak, hogy a nevét is az alkarjára tetováltatta. A bíróság előtt Turek feltűrte inge és zakója ujjait, úgy mutatta meg, hogy egyik karján sem az a név szerepel, amit a szlovák rendőrök tanúja állított.


Link másolása
KÖVESS MINKET: