KÉK HÍREK
A Rovatból

„Két kézzel kapaszkodtam az autó összeroncsolódott ajtajába, hogy letépjem és kiszabadíthassam a gyereket” – Megszólalt a hős futár

Egy másik szemtanú szerint szörnyű volt látni a tragédiát, és a vétlen sofőr haláltusáját.

Link másolása

Megrázó tragédia történt Újpesten, ahol összeütközött négy autó és egy busz hétfőn este. Az egyik vétlen sofőr, egy családapa 14 éves lánya mellett halt meg, miközben a balesetet okozó Mercedes vezetője kocsiját hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A baleset egyik szemtanúja a Blikknek elmondta, hogy ő sietett a balesetet szenvedett lány segítségére.

"Olyan volt ez, mint egy rémálom. Láttam, hogy a sofőr a kormányra borul, a mellette ülő lánya pedig kétségbeesetten sikoltozott, hogy mentsék meg az apukáját. Két kézzel kapaszkodtam az autó összeroncsolódott ajtajába, hogy letépjem és kiszabadíthassam a gyereket.

Közben láttam, hogy a balesetet okozó férfi is kiszáll a kocsijából, a bal füle vérzett erősen. Kiabált, mutogatott, káromkodott, először azt hittük, ő is sokkot kaphatott attól, amit csinált. Látszott, hogy meg van zavarodva, csak utólag raktuk össze, ez nem a karambol miatt volt, hanem be volt állva, vagy piától vagy drogtól. Amikor egyszer csak eltűnt, én azt hittem, már beült egy mentőbe, vagy a rendőrök vitték el. Ha tudom, ha látom, hogy le akar lépni, utánamegyek és ha kell le is csapom, úgy tartom vissza, vállaltam volna az önbíráskodás következményeit. Már bánom, hogy nem tettem meg, mert ma reggel hallottam, hogy az a drága gyermek még most sem fogta fel, hogy elvesztette az édesapját"

– mondta el a lapnak a futárként dolgozó megrendült Dezső.

Egy másik szemtanú, László a közeli kiskocsma üzemeltetője épp az utcán állt, amikor a baleset történt. Látta az egész tragédiát és a vétlen sofőr haláltusáját is.

"Pirosat mutatott a lámpa a Rózsa utcaiaknak, mindkét irányból, megállt mindenki. A régi uszoda felől jött a Merci, iszonyatosan nagy sebességgel, már akkor felfigyeltünk rá, mit csinál ez az őrült. Ki akarta kerülni a sort, aztán meglátta, hogy ez a járdasziget miatt lehetetlen, szűk a hely, visszasorolt, ekkor gyakorlatilag fékezés nélkül telibe kapta a kis Fiatot. Azt nekilökte a szemből várakozó egyik autónak, onnan átpördült a kocsi a kocsma elé, miközben a Merci még két autót meg egy buszt is letarolt. A Fiat egy villanyoszlop előtt állt meg, ha annak is nekimegy, akkor a kislány sem élte volna túl. Szörnyű volt, visszaemlékezve is az" - mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kamerán nézte végig, ahogy betört a házába két tinédzser: töltött fegyverrel várta őket a minnesotai férfi
Byron Smith kibiztosított fegyverrel várta, hogy a fiatalok bemenjenek a házába. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiért mindkettejükkel végzett.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. május 17.


Link másolása

Az UNILAD elevenítette fel azt az esetet, amikor életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a minnesotai férfit, aki meggyilkolt két tinédzsert, akik 2012-ben, hálaadás napján betörtek hozzá.

Byron Smith önvédelemre hivatkozott, amit az esküdtszék elutasított, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amiért megölte Nick Bradyt (17) és Haile Kifert (18).

A Litte Falls-i férfi korábban kamerákat tett ki, amivel figyelni tudta a háza előtt történő eseményeket, amikor figyelmes lett arra, hogy a két fiatal betör hozzá. Először Bradyvel, majd Kiferrel végzett. Az esetről azonban csak egy nappal később értesítette a rendőrséget.

Smith ellen az ügyészek úgy érveltek, hogy átlépett egy határt, ugyanis a kamera hangfelvételeiből jól kihallatszott, hogy a férfinek nem kellett védekeznie a betörők ellen, egész egyszerűen lelőtte őket, sőt a hatóságokat is később értesítette.

Az esküdtszék bűnösnek találta a férfit, ezért életfogytiglanra ítélték, amit 2021-ben Smith megfellebbezett, de a próbálkozását elutasították. A férfit jelenleg az Oak Park Heights-i börtönben tartják fogva.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Brutális összecsapás Pécsett - késsel, macsétával és lapátokkal estek egymásnak, majd jött a gázolás
Péntek délután Pécsett elszabadult a pokol egy bevásárlóközpont előtt, amikor két csoport durván összeakaszkodott. Az egészet rögzítették a térfigyelő kamerák.

Link másolása

Pécs egyik legforgalmasabb parkolójában esett egymásnak két társaság. A helyzet gyorsan elfajult: előkerültek a kések, macséták és lapátok, ezekkel fenyegetőztek. De ami ezután történt, arra senki sem számított.

Az egyik banda tagjai beszélgetésbe elegyedtek egy autó sofőrjével. Pár másodperccel később ugyanaz az autó felbukkant a másik oldalon, és nagy sebességgel két embert elgázolt abból a csoportból. Egy zöld pólós férfi felrepült a levegőbe, majd a földre zuhant.

A sofőr ezután visszafordult, és ismét megpróbálta elütni a verekedőket, de ekkor már nem járt sikerrel, ugyanis elszaladtak előle.

Az elgázolt két férfi megsebesült, de szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az RTL Híradó értesülései szerint a rendőrség tíz embert keres az ügyben.

A Tények megszólaltatta az egyik résztvevőt is. Az asszony elmondta, hogy a családjával csak vásárolni szerettek volna, amikor rájuk támadtak. Macsétával akarták megölni őket. Arról azonban ő sem beszélt, mi váltotta ki a konfliktust.

A Tények riportja


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kommandósok csaptak le a móri mészárlás miatt elítélt, majd felmentett K. Edére és társaira Csepelen
Két autót ellenőrzött a TEK pénteken kora este a csepeli Károli Gáspár utcában, állítólag fegyvereket is találtak az egyik kocsiban, egy középkorú férfit, K. Edét pedig őrizetbe vettek.

Link másolása

A TEK és más rendőri egységek hajtottak végre akciót péntek este hat óra körül a csepeli Károli Gáspár utcában, ahol két autó utasait ellenőrizték. Egyiküket, a móri mészárlás miatt elítélt, majd felmentett K. Edét őrizetbe vették – írja a Blikk saját információi alapján.

A lap úgy tudja, a két autó közül az elsőben ült K. Ede, egy nő és egy másik férfi.

A másik kocsi volt K. Ede autója, azt más vezette, és abban a járműben fegyvert vagy fegyvereket is találtak. Információik szerint K. Edét őrizetbe vették a rendőrök.

A Blikk kereste az ORFK-t az ügyben, de választ egyelőre nem kaptak.

K. Ede neve a 2002-ben elkövetett, nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablás miatt lett ismert. A férfit előbb elítélték, majd 2009 novemberében felmentették a móri bankrablás és gyilkosságok vádja alól, azonban egyéb bűncselekmények miatt 18 év börtönbüntetésre ítélték. K. Ede büntetésének letöltése után, 2020. június elsején szabadult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Élő adásban lőtték le a népszerű TikTokert
A feltételezések szerint bérgyilkos végzett a brazíliai Rio de Janeiróban Nesaku-val, a 100 ezer fős követőtáborral rendelkező videóssal.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. május 17.


Link másolása

A 100 ezer követővel rendelkező TikToker, Nesaku éppen élő adásban volt, amikor otthona előtt lelőtték. Az utolsó felvételen lövések hangjait lehet hallani – írta meg a Mirror.

A fiatal férfit négyszer lőtték meg, az egyik lövés a fején találta el. A helyi média egyelőre nem tudta meg, milyen indítéka volt a támadónak, de feltételezések szerint a videós elleni támadás összefügg a kábítószer-kereskedelemmel. Az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik.

A támadást követően családja rögtön kórházba szállította Nesakut, de ott az orvosok nem tudták megmenteni az életét, a kórházban hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk