News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Kegyetlenül kivégeztek egy pár hónapos vadmalacot a strandolóktól pár méterre a Balatonnál

Az esetet egy szemtanú írta le egy indulatos posztban a Facebookon.

Link másolása

hirdetés

Egy férfi, szalai József egy brutális, már-már kivégzésnek nevezhető esetnek volt szemtanúja. Egy vadmalac lelövéséről van szó, a kis állatot József szerint indokolatlanul és különösen kegyetlenül ölték meg.

Szalai József rendkívül felháborodott hangú posztot tett ki a dologról a Facebookra, egy fotóval - feltehetően a döglött kismalacról. A posztot, ami a véleményét tükrözi, és amelyben vulgáris kifejezések és szavak is előfordulnak, szó szerint közöljük.

"Védtelen, kis vadmalacot végeztek ki Balatonszepezden.

A vadmalac 5-6 kilós lehetett, a balatonszepezdi új szabadstrand kerítésétől tán két méterre pihegett egy fa alatt. Valakik ráhívták a balatonszepezdi dolgozókat, nevezzük falugondnoknak vagy valami ilyesminek azt az embert.

"
Az ember szó kicsit túlzás.

Némi tanakodás után nem állatorvost, állatvédőt, hanem valami büdös bunkó vadászt hívtak, aki közelről, a strandolók közvetlen közelében fejbe lőtte a kicsi malacot, majd sietve távozott. Érthető, hogy elhúzta a belét, mert

hirdetés
"
amit tett, feltehetően bűncselekmény.

Déli tizenkét óra után történt az eset, az egész strand hallotta a lövést. Odamentem, mert nem akartam elhinni, hogy ennyire sötét gazemberek ezek, akik ott intézkednek.

"
A kis vadmalac még kínlódott, nem halt meg azonnal, mert az aki fejbe lőtte, még azt sem tudta rendesen csinálni.

Megkérdeztem ez a T. nevű rossz szemű falugondnokot, hogy ki lőtt, mire azt mondta, senki, meg nem az én dolgom. Hazudott, szemtelenkedett. Szépen megvárták, amíg a kismalac már nem rángatózik, aztán elvitték. Percekig haldoklott a lövés után.vadmalac

Megkérdeztem a vadászkamara megyei titkárát, aki már ideges volt az esettől, tudott róla. Mondta, hogy 50 méterre a nádasban lőtték le a védtelen malacot. Vagyis hazudtak neki. Talán a vadásznak nevezett barom, vagy ezek a szepezdiek, akik asszisztáltak a kivégzéshez. Tehát délben, a strandolóktól néhány méterre lőtt ez a rohadék."

A Huppa.hu egyik szerzője, Szele Tamás külön cikket szentelt az ügynek. Szele azt írja, hogy Szalai Józsefet személyesen ismeri, és teljesen szavahihető embernek tartja. Szerinte azzal, hogy "hogy egy fél szabadstrand szeme láttára lőjenek le [...] egy szomjúságtól félájult, alig pár hónapos kis vadmalacot", lassan eljutunk a teljes őrülethez. Szele a magyarugyved.blogra hivatkozva idézi a vadászati törvényt. Ez kimondja, hogy vadászterületen – amelynek határait persze alig ismerheti valaki – a vadász "a vadállomány védelme érdekében elfoghatja vagy elejtheti a vadat űző vagy a vadat elejtő kutyát, ha a vad sérelme másként nem hárítható el, valamint akár meg is ölheti fertőzés továbbterjedése vagy másként el nem hárítható támadás megakadályozása céljából a kutyát vagy a macskát. További feltétel: lőni akkor lehet, ha az állat tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség.”

Szele szerint

nehezen hihető, ez az elcsigázott kis állat bárkit vagy bármit veszélyeztetett volna.

Elég lett volna neki adni egy edény vizet, valami kartonpapírból árnyékot eszkábálni neki és továbbáll magától. Mint írja, a vadmalac nem veszélyes, nem terjeszt kórt és nem vadászik, tehát nem tesz kárt a vadállományban sem, lévén növényevő.

"
Ezt a vadmalacot a szadizmus és az esztelenül szabálykövető magatartás mészárolta le – sokak szeme láttára

- vonja le a következtetést. Szerinte a vadász azért hazudott a helyszínt illetően a vadászkamara megyei titkárának, mert ha mindez a nádasban történik, az már minősülhet vadászterületnek. A szabadstrand ellenben lakottnak minősülő közterület, ahol még a fegyverhasználatot is nagyon meg kell indokolni.

"
Ha a vadászkamara meg akarja őrizni a becsületét, ennek az embernek el kell venni az engedélyét, el a fegyverét, és bíróság elé kell állítani

- érvel Szele Tamás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Kegyetlen cápatámadásban halt meg az osztrák nő egy népszerű egyiptomi strandon
A nő még élve kiúszott a partra, azonban életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

hirdetés

Egy 68 éves osztrák nőt cápatámadás ért az egyiptomi Vörös-tenger partján fekvő Sahl Hasheesh népszerű öbölben. A turista karját és lábát tépte le a cápa, miközben többen szemtanúi voltak a vérfürdőnek a közeli mólóról - szúrta ki a Daily Star.

A drámai balesetet a tömeg megdöbbenve figyelte, de senki sem sietett a nő segítségére, többen viszont videót készítettek.

A megrázó felvételeken látható, ahogyan a nő magára maradt, és kétségbeesetten próbál uszonnyal a lábán kiúszni a partra. Körülötte a víz vörösre változik, amint a cápa támadásba lendül.

hirdetés

A videón orosz turisták panaszkodását hallani, akik aggodalmaskodnak, hogy sehol nem láttak vízimentőt. Az egyikük azt mondta:

„Az emberek rohannak ki a tengerből. Nincs mentő, senki sem segít neki. A nőnek nincs karja a könyökéig.”

Egy másik turista pánikba esve kiabált:

„Hol van a cápa? Az isten szerelmére. Életmentők? Hol vannak a vízimentők?”

Nagy nehezen a mólóról mentőövet dobtak a vízbe, azonban olyan messze a nőtől, hogy esélye sem volt elérni.

A 68 éves nő végül élve kijutott a partra, ahol a mentősök megpróbálták újraéleszteni, azonban sajnos már nem tudták megmenteni.

A pénteki támadás után a helyi jelentések szerint három napig tilos volt úszni, búvárkodni és halászni a Sahl Hasheesh területétől a Makadi-öbölig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Megpróbálta lefejelni a kalauzt a nő, amiért az nem engedte, hogy a nevelőapa bántalmazza a gyereküket
Az asszony elismerte bűnösségét, és annyit tudott felhozni mentségére, hogy a 11 éves kislány nevelőapja csupán játékból ütötte meg a gyermeket.

Link másolása

hirdetés

A tiszakécskei rendőrök a napokban fejezték be az eljárást egy 29 éves asszonnyal szemben, aki megütötte a kalauzt, amiért az segíteni próbált a nő gyermekének - írja a Police.hu.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás a Tiszakécskei Rendőrőrsön, mivel a nyomozók tudomására jutott, hogy egy jegykezelőt bántalmazott egy utas. Az eset tavaly október 23-án történt egy Tiszakécske-Kecskemét között közlekedő vonaton.

A kalauz a rendőröknek elmondta, hogy a szerelvényen utazott egy társaság – két férfi, két nő és egy gyermek –, akik hangoskodtak és obszcén szavakkal illették egymást. A csapat férfi tagjai néhány alkalommal meg is ütötték a nőket. Mivel az asszonyok ezt viszonozták és láthatóan jól szórakoztak, így ezzel nem foglalkozott. Azonban nem sokkal később

az egyik férfi a kislányt kezdte pofozni, aki sírva fakadt. Ezért úgy érezte, közbe kell avatkoznia. A hangoskodó bandának ez nem tetszett, és támadó módon léptek fel a jegykezelővel szemben:

A gyermek anyja a kalauz kezére ütött, majd megpróbálta lefejelni. A vita szerencsére nem fajult tovább, mivel az utasok közül többen a kalauz segítségére siettek, aki időközben a rendőrséget is értesítette a történtekről. Amikor a vonat a megyeszékhelyre ért, a járőrök már az állomáson várták az agresszív társaságot, és intézkedtek velük szemben.

A tiszakécskei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 29 éves szelevényi nőt, aki

hirdetés
elismerte bűnösségét, és annyit tudott felhozni mentségére, hogy a 11 éves kislány nevelőapja csupán játékból ütötte meg a gyermeket.

A nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg illetékes ügyészségnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Bányatóba fulladt két kisfiú Tatabányánál, gyűjtés indult, hogy a szülők hazaszállíttathassák a kicsik testét
A kicsik a nagyszülőkhöz mentek látogatóba, strandolni indultak a bányatóhoz.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. július 02.


Link másolása

hirdetés

Meghalt egy borsodi család két gyermeke, amikor belefulladtak egy bányatóba Tatabányánál - írja a Blikk. A két kisfiú a nagyszülőkhöz érkezett látogatóba a nyári szünetben, strandolni mentek a bányatóhoz.

  A család mélyszegénységben él és jelenleg még arra sincsen lehetőségük, hogy gyermekeik testét hazaszállíttassák, hogy méltó körülmények között vehessenek tőlük búcsút

  - írja a lap.

  A borzasztó tragédiáról és a család helyzetéről Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat korábbi elnöke számolt be egy Facebookra feltöltött videóban. A volt elnök üzenetében mindenkit arra kér, hogy ha teheti, segítsen a gyászoló családnak.

  A családnak gyűjtés is indult, erről ITT TALÁLSZ bővebb információt.

  hirdetés

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Böjte Csaba fölöttesei belső vizsgálatot indítanak a gyerekotthoni bántalmazások miatt
„Egyetlen, eléggé el nem ítélhető bűnös gaztettei a harminc év minden napjának minden jó cselekedetét, sok ártatlan, önzetlen ember áldozatos munkáját, a felépített védőháló egészét nem tehetik semmissé” – mondta a ferences rend erdélyi tartományfőnöke.

Link másolása

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, 30 év börtönre ítéltek Romániában egy nevelőt, aki Böjte Csaba atya Dévai Szent Ferenc Alapítványának gyermekotthonában éveken át módszeresen zaklatta és bántalmazta a rá bízott fiatalokat. A hírre reagálva a szerzetes azt nyilatkozta, hogy a történteknek „semmi jele nem volt”.

Az eset kapcsán Böjte Csaba fölöttesei belső vizsgálatot indítanak a gyerekbántalmazásos botrány miatt - írja a Főtér.hu.

Az Erdélyi Ferences Rendtartomány ugyan kiáll a szerzetes mellett, de szeretne szétnézni a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál - állítja a portál. Belső vizsgálatot is indítanak, és még nagyobb elővigyázatossággal folytatják a munkát - közölte a ferences rend erdélyi tartományfőnöke.

Urbán Erik a Romkat.ro-nak azt mondta, hogy Böjte Csabával rendszeresen egyeztet, és az állami törvények, a rendőrségi kivizsgálás során a nyomozók, a bírósági fázisban az ügyvéd rendelkezései szerint jártak el, alávetették magukat a szükséges eljárásnak.

hirdetés
„Egyetlen, eléggé el nem ítélhető bűnös gaztettei a harminc év minden napjának minden jó cselekedetét, sok ártatlan, önzetlen ember áldozatos munkáját, a felépített védőháló egészét nem tehetik semmissé"

– mondta.

A lap szerint Böjte Csaba felszólította a munkatársait, hogy aki bármilyen rendellenességet tapasztal az alapítvány intézményeiben, azt azonnal jelezzék.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: