KÉK HÍREK
A Rovatból

Kamionra zuhant konténer: megszólalt horrorbalesetről a terminált üzemeltető cég

A kamionsofőr szörnyethalt, amikor a vezetőfülkét letarolta egy hajókonténer. A cég ügyvezetője szerint a targonca lassan dőlt fel valamitől. Nem volt túlterhelve, és a kamion tiltott helyen állt.

Link másolása

Március 17-én meghalt egy kamionsofőr, amikor a kamion vezetőfülékéjére zuhant egy hajókonténer Csepelen. A 47 éves férfinek esélye sem volt a túlélésre. A baleset miatt munkavédelmi vizsgálat és rendőrségi nyomozás is indult.

A konténerterminált üzemeltető cég vezetője most reagált a tragikus balesettel kapcsolatos sajtóhírekre. A MAHART Contanier Center Kft. szerint nem igaz, hogy a konténert szállító emelőgép vészfékezett, hogy neki ne menjen a kamionnak, és emiatt billent volna meg a konténer súlya alatt.

A cég azt írta, a balesetben érintett konténerrakodó targonca egy 27 tonnás konténert vitt. A targonca öntömege 80 tonna, emelőképessége pedig 45 tonna, így nem volt túlterhelve. A targonca mintegy 10 km/h sebességgel haladt.

„A targonca jelenleg ismeretlen körülmények miatt lassan feldőlt. Ennek okát és körülményeit jelenleg is vizsgálják.”

A cég szerint vizsgálni kell a környezeti hatásokat, a gyári garanciával rendelkező targonca esetleges műszaki meghibásodását, azt, hogy emberi hiba történt-e, vagy a konténerben elhelyezett áru esetleg megborult.

Azt is írják, hogy a tragédiában érintett kamion a terminál a vasúti vágány melletti rakodósávban, tiltott helyen állt. Ott ugyanis rakodógépek járnak, és vasúti rakodás zajlik. Hozzátették, a tehergépkocsi a vasúti vágányhoz közel, a vasúti kocsik elsodrási határán belül is állt, így szerintük vasúti közlekedés esetén is baleset történhetett volna.

A cég a sajtóban megjelent névtelen állításokra reagálva azt is közölte, a terminálon van a kamionok számára kijelölt várakozóhely, és nem igaz, hogy a gépkezelőket túlhajtják.

Azt állítják, minden, a Munka Törvénykönyvében előírt szabályt betartanak, különös tekintettel a nehéz gépeket vezető gépkezelőkre, munkavégzésükre, képzésükre, és pihenőidejükre vonatkozó szabályokat.

Az RTL Híradó beszámolója:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Hátborzongató utolsó szavakkal búcsúzott a kivégzése előtt a férfi, aki 17 évig ült börtönben gyilkosság miatt
Anthony Sanchez betörés miatt ült börtönben, amikor kiderült, hogy ő ölhetett meg egy egyetemistát 1996-ban. A férfit tegnap végezték ki méreginjekcióval.

Link másolása

Az utolsó szó jogán is ártatlannak vallotta magát Anthony Sanchez, akit Juli Busken brutális meggyilkolása miatt ítéltek halálra, írja a LADbible. Az ítélet szerint Sanchez 1996-ban előbb elrabolta az Oklahomai Egyetem 21 éves hallgatóját, majd szexuálisan bántalmazta, végül pedig fejbe lőtte.

Juli Busken gyilkosát évekig nem találta a rendőrség, mígnem kiderült, hogy az akkor betörés miatt bebörtönzött Sanchez DNS-e megegyezik az egyetemista ruháján és a tetthelyen találttal. A férfit ezután 2006-ban ítélték halálra.

A 44 éves korában, tegnap kivégzett férfi végig tagadta a gyilkosság elkövetését. Szerinte hamisítvány volt a DNS, ami alapján bűnösnek találták. A rendőrség szerint azonban semmi nem utalt a nyomok szennyezettségére, ráadásul a DNS mellett más bizonyítékok is összekötötték a férfit a helyszínnel, köztük a ballisztika és egy cipőnyom.

Kivégzése előtt nem sokkal Anthony Sanchez egy helyi lapnak azt mondta:

„Ha ez boldoggá teszi Buskenéket, és képesek továbblépni, akkor örülök neki. De én ártatlan vagyok. Nem én öltem meg a lányukat”.

A halálra ítélt utolsó vacsorára sült csirkét, sült okrát, krumplipürét, almás pitét és fagylaltot kért, amiket jeges teával öblített le. Az injekcióval végrehajtott kivégzésen nem jelent meg Juli Busken családja. A férfi még az utolsó szó jogán is azt mondta:

„Ártatlan vagyok. Nem öltem meg senkit”.

A kerületi ügyész szerint azonban egyetlen olyan bizonyíték sem volt az ügyben, mely Anthony Sanchezen kívül másra utalt volna. Tim Kuykendall úgy fogalmazott, hogy ebbéli hitében az sem ingatná meg, ha száz vagy ezer ember vallán be az egyetemista meggyilkolását.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Vízzel kínozta, majd fagyasztóba dugta kisbabáját egy anya, így akarta visszaszerezni a gyermeke apját
A 30 éves amerikai nő egy pólóval eltakarta a gyerek arcát, majd folyó víz alá tette a fejét. Eközben mindvégig videóhívásban volt a kisfiú apjával.

Link másolása

Vízlocsolással kínozta, majd a fagyasztóba tette a kisbabáját egy oregoni nő, hogy tesztelje, a gyerek apját érdekli-e még a kicsi és ő, írja a Metro. A rendőrség akkor érkezett a házhoz még 2021-ben, amikor Sharday McDonald javában videóhívásban kiabált a férfival.

„Hadd mutassam meg neked ezt a kibaszott kisbabát, aki kurvára nem érdekel”

- óbégatta a 30 éves nő. McDonald egy takaróban tartotta a gyereket, amikor kinyitotta az ajtót a kopogtató rendőröknek.

A kisfiú apja később megmutatta a zsaruknak a McDonalddal folytatott videóhívást. Eszerint a nő egy pólóval takarta el a gyerek arcát, miközben vizet locsolt rá, majd a fagyasztóba dugta.

McDonaldot a letartóztatása után azt mondta a rendőröknek: sajnálja a tettét, de látni akarta, hogy a férfit mennyire érdekli még ő és a gyerek. Egyúttal így próbálta rávenni az apát, hogy visszatérjen hozzájuk. A nő a bíróságon elimerte, hogy dacból tette folyó víz alá a gyerek fejét, majd tuszkolta a fagyasztóba, de egyáltalán nem állt szándékában végezni a kicsivel.

McDonaldot kedden 30 nap börtönbüntetésre ítélték a két éve történtek miatt, ahonnan legkorábban október 6-án szabadulhat. Azt nem tudni, hogy a gyerek azóta milyen állapotban van és ki vigyáz rá.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy bosszút állnak a biztonsági őrök egy társaságon a siófoki Petőfi sétányon
Egy ötfős társaság verekedett össze tavaly nyáron egy siófoki bárban az ott dolgozókkal. Ezt meghallották a sétányon dolgozó biztonságiak és elhatározták, hogy revansot vesznek.

Link másolása

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat azzal a három biztonsági őrrel szemben, akik bosszúból támadtak egy baráti társaságra a Petőfi sétányon.

A Somogy Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a három férfiból és két nőből álló társaság tagjai tavaly júliusban egy siófoki bárban szóváltásba keveredtek a dolgozókkal, a vita pedig tettlegességig fajult.

Bár az ötfős társaság ezt követően távozott a szórakozóhelyről, az eseményekről tudomást szerezve

a Petőfi sétányon dolgozó biztonsági őrök bedühödtek, és elhatározták, hogy megtorolják a történteket.

Köztük volt egy ugyanilyen jellegű, biztonsági őrként elkövetett bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi, illetve két fiatalabb, húszas és harmincas éveikben járó társa.

Az őrök ezért elindultak a társaság után, és annak trágár szavak közepette kérdőre vonták, majd leköpték őket. Ezután az idősebb vádlott az egyik férfi karját ellökve, kezét ökölbe szorítva ütést imitáló mozdulatokat tett, fiatalabb társai pedig meglökték és megütötték a társaság férfi tagjait, akik ettől a földre estek.

Az egyik férfit a legfiatalabb vádlott még akkor is leütötte hátulról, amikor az megpróbált felállni.

A könnyű sérüléseket szenvedő férfi ezután a rendőröktől kért segítséget, a vádlottak azonban sietősen távoztak még mielőtt a járőrök a helyszínre értek volna.

Az esetről egy felvételt is közzétettek, amit IDE kattintva tudsz megnézni.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az idősebb férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás, fiatalabb társai vonatkozásában pedig próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, és ezzel egyidejűleg pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
A Viszkis szomszédságában lakott az esztergomi robbantó: „A faszi nem volt egyszerű gyerek”
Ambrus Attila szerint komoly gondjai voltak J. László-nak. A robbantás idején nem volt otthon, de apósa szerint remegtek az otthonuk ablakai a detonációtól.
Fotó: RTL - szmo.hu
2023. szeptember 21.


Link másolása

Ambrus Attila az esztergomi robbantó, J. László szomszédságában lakott, a Blikknek sikerült elérnie a Viszkist, aki elmondta, hogy mit gondol a történtekről.

"Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is"

- mondta a robbantóról Ambrus, akit egyáltalán nem értek váratlanul a történtek.

Arról is beszélt, hogy a tragédia idején nem volt otthon, csak éjszaka érkezett haza Írországból, de az apósa azt mesélte, hogy a robbanás pillanatában a légvonalban négyszáz méterre lévő otthonuk ablakai erősen megremegtek.

"A faszi nem volt egyszerű gyerek, nagyon magas volt az igazságérzete, ezért kódolva volt, hogy valami történik majd"

- mondta a Viszkis, aki nem érti, hogy ha tudták a rendőrök, hogy beszámíthatatlan J. László, akkor miért nem vette ezt senki komolyan.


Link másolása
KÖVESS MINKET: