KÉK HÍREK
A Rovatból

Holtan találták meg az autójukban a négy eltűnt tinédzsert, akik kempingezni indultak

Nagyon esős idő volt a baleset idején, és valószínűleg az történhetett, hogy a jármű vezetője elvesztette az uralmát a Ford Fiesta felett, és kisodródott az úton.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy eltűnt négy fiatal, akik kempingezni indultak. A tizenéves brit kamaszok még november 19-én beszálltak egy Ford Fiestába a wales-i Harlech-ben, aztán két nap múlva kellett volna hazaérniük, de napok óta semmilyen hírt nem adtak magukról.

Végül a tiniket a vizes árokba borult autójukban találták meg holtan pár nappal később.

A walesi rendőrség közleménye szerint a holttesteket abban a járműben találták meg, amely letért az úttestről, és elsüllyedt a vízben - írta meg a Mirror.

A rendőrség beszámolója szerint a Ford Fiesta a tetejére borult és félig elsüllyedve egy elhagyatott út menti vizes árokban kötött ki.

A BBC arról írt, hogy egy helyi lakos tett bejelentést egy járműről, pontosabban a Ford Fiestáról, amely fejjel lefelé állt a vízben.

Az egyik kamasz édesanyja korábban azt mondta, valójában nem is tudott arról, hogy a tinédzserek kempingezni mennek. Azt hitte, hogy a fiúk egy barátjuk nagyapjához tartanak. Az anya teljesen összeomlott az eset után.

A helyi rendőrség jelenleg is vizsgálja, hogy mi vezethetett a tragédiához.

A Snowdonia nevű nemzeti parkban a tinik eltűnése után nagyszabású keresést indítottak, amelyben rendőrségi helikopteres csapatok, a parti őrség és a hegyi mentők is részt vettek.

Nagyon esős idő volt a baleset idején, és valószínűleg az történt, hogy a jármű vezetője elvesztette az uralmát a Ford Fiesta felett, és kisodródott az úton.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
„Maga mellé ültette hittanórán, és elkezdte fogdosni” – Sz. atya évekig molesztálhatott gyerekeket, a közösség mégis azokat bántotta, akik felszólaltak ellene
Az anyuka feljelentést tett az atya ellen. Ahogy ezt megtudták, az egész falu ellenük fordult. A család régi barátja, korábbi családgondozója viszont az első perctől kezdve hitt a kislánynak. A pap 12 évet is kaphat.

Link másolása

Sz. atya görögkatolikus pap ellen 2022-ben eljárás indult gyerekmolesztálás miatt, ám azt az ügyet lezárta a rendőrség. A papot ezután áthelyezték, az új helyen viszont lebukott: vádat emeltek ellene, mert nevelése alatt álló gyerekeket bántalmazhatott.

Az RTL-en, a Házon kívülben megszólalt annak a kislánynak az édesanyja, aki rendőrségi feljelentést tett, miután a gyerek elmondta neki, hogy az atya hittanórán fogdossa. A településen korábbi családgondozójukon kívül mindenki ellenük fordult, de ők így sem adják fel, és harcolnak az igazukért.

„A kislány minden hét csütörtöki napján jelezte, hogy ő nem megy iskolába. Kitalációzott nekem, hogy fáj a hasa, hányingere van”

– idézte fel. Az anya végül elvitte a gyereket az iskolába, de egész nap nyugtalan volt miatta, ezért délután a lányáért ment, pedig már egyedül járt haza. Ekkor derült ki, hogy Szandi miért nem akar iskolába járni. Az édesanya a hallottak után azonnal felhívta a papot, hogy kérdőre vonja:

"Mondtam neki, hogy hogy volt mersze a lányomhoz hozzányúlni szexuálisan. És ő azt felelte nekem, hogy higgyem el, ő nem akarta bántani a lányomat, ő jót akart neki. Mondom, azzal, hogy maga szexuálisan molesztálta a gyerekemet?"

Ezután a rendőrségre ment a lányával, és feljelentést tett az atya ellen. Ahogy ezt megtudták, az egész falu ellenük fordult. A család régi barátja, korábbi családgondozója, Rózsás Viola viszont az első perctől kezdve hitt a kislánynak.

A gyermekvédelmi szakember szerint a közösség azért fordult a család ellen, mert nem tudták, és sokan még most sem tudják feldolgozni, hogy egy lelki vezető ilyet tehet.

Sz. atya ügyéről a 444 számolt be először. A pap ellen nemrég emeltek vádat. Az RTL úgy tudja, 2011 és 2022 között több másik kislányt is molesztálhatott a hajdúnánási gyermekotthonokban. Sz. atya jelenleg bűnügyi felügyeletben várja a tárgyalás megkezdését, az ügyészség 12 év fegyházbüntetést ajánlott neki, ha beismeri a bűnösségét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Szirénázó mentőautóba rongyolt bele egy autós Budapesten
A baleset a VXIII. kerületben történt vasárnap délelőtt. A mentőautó felborult az ütközéstől.

Link másolása

Felborult egy mentőautó, miután összeütközött egy személyautóval Budapesten, a XVIII. kerületben vasárnap délelőtt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy az Üllői út és a Lakatos út kereszteződésében történt balesetben két gépkocsi ütközött össze.

A Telex egyik olvasója azt írta a lapnak, hogy

a megkülönböztető jelzéssel közlekedő mentőbe egy az Üllői útra balról rákanyarodni próbáló autó szaladt bele.

A szemtanú azt is hozzátette, hogy a mentőautó több tíz méternyire sodródott az ütközéstől, és fel is borult.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs ügyeletesének tájékoztatása szerint az útszakaszt lezárták.

Később Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt mondta, hogy a mentőautó egy beteggel tartott kórházba, amikor összeütközött az autóval.

A beteget, a személyautó vezetőjét és a mentőszemélyzet két tagját vizsgálatra baleseti osztályra vitték.

via MTI


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Akkora baleset volt az M3-as autópályán, hogy 10 kilométeren torlódtak fel az autók
A 42-es kilométernél két személyautó ütközött össze. Mivel mentőhelikopter érkezett, megállították a forgalmat. Óriásdugó lett.

Link másolása

Már haladhatnak a járművek az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszódnál, de 10 kilométeres a szakaszos torlódás - közölte az Útinform vasárnap este a honlapján.

Korábban a 42-es kilométernél két személyautó ütközött össze. Mivel mentőhelikopter érkezett, megállították a forgalmat.

Az Útinform azt javasolja, hogy aki teheti, továbbra is az 55-ös jelű Hatvan csomópontnál, de legkésőbb az 51-es kilométernél lévő kerekharaszti csomópontnál térjen le, és a 3-as főúton kerüljön. Ugyanakkor hozzátették: mivel már a 3-as főúton, Aszód előtt is 3 kilométeres a kocsisor, jelenleg a Tura felé vezető út a leggyorsabb.

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
A szexuális kényszerítés miatt letartóztatott újbudai óvodapedagógus egy önkormányzati tisztségviselő fia
Gy. P. hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában, és egymással ellentétes sajtóhírek jelentek meg arról, hogy korábban érkezett-e a panasz a viselkedésére.

Link másolása

Korábban már érkezett panasz a szexuális kényszerítés miatt letartóztatott újbudai óvodapedagógusra, de az óvoda vezetése azért nem mert fellépni ellene, mert a férfi a helyi önkormányzat egyik tisztségviselőjének a fia – írja a Magyar Nemzet.

Ahogyan beszámoltunk róla, a 11. kerületi rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik óvodapedagógusa ellen. A férfit őrizetbe vették a rendőrök.

A Magyar Nemzet információi szerint az óvodapedagógus az óvoda mosdójában fajtalankodhatott egy kisfiúval, a bejelentés pedig névtelen levélben érkezett a rendőrséghez. A lap szerint korábban már érkezett panasz a 2018 óta a Gazdagréti Szivárvány Óvodában dolgozó férfire, de az óvoda vezetése azért nem mert fellépni ellene, mert az újbudai önkormányzat egyik tisztségviselőjének a fia.

Ezzel szemben a Blikk úgy tudja, a letartóztatott óvodapedagógusra, Gy. P.-re korábban nem érkezett panasz a viselkedése miatt. Az egyik szülő a lapnak azt mondta, ellenkező esetben azonnal értesítette volna az illetékeseket.

„Sok a kérdés, a kétely, és összetört a bizalom” – mondta az édesanya a közfelháborodást keltő üggyel kapcsolatban.

A 11. kerületi önkormányzat közleményben tudatta, hogy belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, egyúttal azt is közölték, hogy korábban nem érkezett hozzájuk panasz a pedagógussal kapcsolatban. A Blikk szerint Gy. P. a letartóztatását az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben tölti, mert miután őrizetbe vették, megpróbált végezni magával.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET: