hirdetés

KÉK HÍREK

Hatalmas lángokkal ég a szentendrei Spar áruház, a környéket kiürítették, egy vágányon jár a HÉV

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, folyamatosan küzdenek a lángokkal, amik állítólag már a szomszédos drogériára is átterjedtek.
Fotó: MTI/Lakatos Péter - szmo.hu
2021. április 07.

hirdetés

Tűz ütött ki a szentendrei Spar áruház raktárában szerdán este - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A szentendrei és a fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a Dunanyar körúti épületben a lángok oltását, illetve riasztották a szentendrei, a leányfalui és a szigetmonostori önkéntes tűzoltókat is

- írta az OKF.

A Szentendre Blogol csoportban videót is közöltek a tűzről:

EZEN A LINKEN további képek nézhetők a hatalmas tűzesetről.

A TV Szentendre nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy a helyszínre mentők is érkeztek, de sérültekről egyelőre nincs hír.

hirdetés

A Spar már szinte teljesen leégett, a helyszíni beszámolók szerint most azon dolgoznak a tűzoltók, hogy a szomszédos tömbökre, épületekre, üzletekre ne terjedjen át a tűz.

A helyszínen tartózkodók arról számoltak be, hogy még 100 méteres távolságból is perzseli az arcukat a tűz. Gyakorlatilag már az egész szupermarket lángokban áll.

A katasztrófavédelem munkatársai a levegő károsanyag-tartalmát mérik a helyszínen. Erre vélhetően a raktárépületben tárolt vegyianyagok miatt lehet szükség.

Darázs Ágnes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak elmondta: Az egyik részen még lángol az üzlet, de alapvetően megfékezték a tüzet, nem terjedt át semmi másra. Most létráról oltanak a tűzoltók. A HÉV jár, de csak egy vágányon. A szomszédos utcát teljesen lezárták a tűzoltók.

A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan méréseket végez a környéken, de nem mutattak ki emberre káros anyagokat, mert a füst 50-100 méter magasra száll, majd elfújja a szél, a környék lakói nincsenek veszélyben.

46 hivatásos tűzoltó, 16 járművel van a helyszínen, őket segítik még az önkéntes tűzoltók 8 járművel, így összesen csaknem 80-an dolgoznak a tűz oltásán. A vízutánpótlás folyamatos, a környékbeli tűzcsapokról érkezik az víz.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Videón, ahogy elfognak egy pedofil férfit Győrben, aki fizetni akart a szexért egy gyerekkel

A 42 éves férfit korábban már elítélte a bíróság hasonló jellegű bűncselekményért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 10.

hirdetés

Letartóztattak egy 42 éves férfit, aki egy internetes társkeresőn keresztül pénzért szexuális kapcsolatot akart létesíteni egy gyermekkorú fiúval - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szombaton a police.hu honlapon.

A nyomozók februárban kaptak információt a férfi tevékenységéről, ezért a csevegő applikáción keresztül feltérképezték a szándékát; ekkor derült ki, hogy

fizetni akart azért, hogy Győrbe "szállítsanak" neki egy gyermekkorút.

A nyomozók a találkozón elfogták a férfit, aki magával vitte az előre megbeszélt összeget. A férfi beismerő vallomást tett, és az is kiderült, hogy

hasonló jellegű szexuális cselekményért már korábban elítélte a bíróság.

A KR NNI őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki ellen gyermekprostitúció kihasználása miatt folytatnak büntetőeljárást. A Győri Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

VIDEÓ: Elfogtak egy pedofilt Győrben

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Öltöző kislányokról készített felvételt egy kukkoló Győrben, a táboroztató tanár lebuktatta

A győri polgármester kitüntette a pedagógust az eset után.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Sapkájába rejtett kamerával filmezte egy férfi a 9-10 éves öltöző kislányokat a Mosoni-Duna holtágánál lévő strandon Győrben. A kukkoló jelenleg előzetes letartóztatásban van, miután egy táboroztató tanár, Kovács Albert lebuktatta és kihívta rá a rendőröket. Kovács a Blikknek mesélt az esetről, miután a győri polgármester, Dézsi Csaba András ki is tüntette.

A tanárnak akkor lett gyanús az öltöző körül ólálkodó alak, amikor egy sapkát rakott a földre, félig becsúsztatva a fülke alá. Megszólította, mire a férfi azt hazudta, hogy ő is csak öltözni szeretne, a fülke megüresedésére vár.

„Akkor miért csak egy sapka van nála? S miért a fülke mögött áll?”

– kérdezgette Kovács a leskelődőt, majd amikor megkérte, hogy adja oda a sapkát, a férfi ellenkezni kezdett. A tanár ekkor kikapta a kezéből, és kiderült, hogy benne lapult a kamera.

„Azt mondtam neki, hogy vagy megvárja a rendőrséget, vagy el is futhat, de akkor rosszabbul jár”

– idézte fel a Blikknek Kovács Albert.

A rendőrök 164 gyermekpornográf felvételt találtak a kukkoló laptopján, ezek közül 57-et saját maga készített. Egyes felvételeken mindössze 5-6 éves kislányok szerepeltek.

hirdetés

Az ügyészségi szóvivő szerint hamarosan vádat emelnek az ügyben. Mivel a képekkel nem üzletelt, 1-5 év büntetés várhat rá.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Saját osztálytársát rabolta ki egy 15 éves lány Budaörsön

Megfenyegette, hogy ha nem lesz együttműködő, leszúrja. A rendőrök a támadás után pár órával elfogták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Április 8-án egy 14 éves lány tett feljelentést a Budaörsi Rendőrkapitányságon. Elmondta, hogy

kora délután Budaörsön összefutott ismerősével, aki megfenyegette, ha nem ad neki azonnal pénzt és ha nem lesz vele együttműködő, leszúrja. A zsebébe nyúlt, megmutatta a nála lévő kést, ezzel is nyomatékosítva fenyegetését. Az áldozat ennek hatására 5500 forintot átadott a lánynak.

A rendőrök a bejelentést követően megkeresték az elkövetőt, pár órával később már érdi otthonában kutatást tartottak, ahol a pénzt, valamint a megfélemlítéshez használt kést is megtalálták, lefoglalták - írja a Police.hu.

A rendőrök a 15 éves lányt rablás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - írja a portál.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Már több mint negyven áldozata van a bikának, az új pszichoaktív szernek

A drog kómaszerű állapotot okoz és károsítja az agyat is. Idehaza az első áldozat egy 22 éves fiatal volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Már több mint negyvenen haltak meg a bika néven ismertté vált kábítószer miatt közel egy év alatt. A rendőrök száznál is több eljárást indítottak a dílerek ellen. Ennek ellenére még mindig sokan jutnak hozzá az új típusú, olcsó droghoz.

A szakértők szerint a szer károsítja az agyat, és gyorsan halált okozhat.

Ráadásul sokszor maga a díler sem tudja, milyen hatóanyagot rendel, főként a Távol-Keletről.

A rendőrség elárulta, hogy az első áldozat 22 éves volt. A szer bevétele után felszállt egy buszra, húsz perc utazás után, a végállomáson lett rosszul. A buszon egy orvos is volt, de már ő sem tudta megmenteni az életét.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Órákig is haldokolhatnak a kábítószer használói. Kiderült, hogy a szer olyan erős idegméreg, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, és minden használatkor károsítja az agyat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: