KÉK HÍREK
A Rovatból

Három hónapra kikötötte az udvarra a kutyáját egy sárvári férfi, amíg ő külföldre utazott

Az eb egészségi állapota nagyon leromlott, ha az állatvédők nem lépnek közbe, akkor elpusztult volna.


Állatkínzás miatt emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki három hónapra kikötözte a kutyáját az udvarán.

A férfi 2021 év végén három hónapra külföldre utazott, ez idő alatt pedig a lakóhelyén rövid szőrű kutyáját kikötözve magára hagyta. Az eb ellátásáról és megfelelő ellátásáról sem gondoskodott. Az ügyészség szerint így

a magára hagyott kutya egészségi állapota rendkívüli mértékben leromlott, az állatvédők közbeavatkozása nélkül elpusztult volna.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Magzatpózban feküdt a kislány a bokorban” - sírva kérte számon az anya a fiúkat, akik egy baleset után magára hagyták Melániát
Az ügyészség börtönbe küldené a halálos balesetet okozó 30 éves sofőrt. Melánia anyja azt szeretné, ha súlyos büntetést kapna a sofőr és a barátja is.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. június 20.Sírva fordult a gyereke halála miatt megvádolt két fiatalhoz az az anya, aki tavaly súlyos balesetben vesztette el 24 éves lányát Várpalotánál.

Az áldozat két ismerősével utazott, amikor kocsijuk fának csapódott. A vád szerint a részeg sofőr és mellette ülő barátja a baleset után elhallgatta, hogy a lány kizuhant a kocsiból. Mire rátaláltak, már nem tudták megmenteni.

A nő megrendülten idézte fel a tárgyaláson, hogyan találtak rá gyerekére a tragikus baleset után.

"Magzatpózban feküdt a kislány a bokorban, aki, ugye, még élt…"

- tett sírva tanúvallomást a bíróságon az anya.

Az ügyészség börtönbe küldené a halálos balesetet okozó 30 éves sofőrt. Ő korábban azt vallotta: sajnálja, ami történt, de azt állította:

nem tudott volna segítséget hívni, mert nem találta a telefonját, és csak később jutott eszébe, hogy hátul is ült valaki a kocsiban.

A per októberben folytatódik. Az anya azt szeretné, ha súlyos büntetést kapna a sofőr és a barátja is.

(via rtl.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Feljelentették a magyar válogatott szurkolóit náci karlendítés és testi erőszak miatt
A stuttgarti rendőrség arról is beszámolt, hogy a német szurkolók sem viselkedtek jobban: 60 huligánt vettek őrizetbe rongálás miatt. Őket gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.


A stuttgarti rendőrség 30 magyar szurkolót jelentett fel a Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés előtt - írta meg a Sportal.

A német hatóságok náci karlendítés, testi sértés, fegyverbirtoklás és tiltott dalok éneklése miatt tettek feljelentést, miközben a szurkolók a stuttgarti stadion felé vonultak. Két személyt őrizetbe is vettek.

A szurkolók egy "Free Gigi" transzparenst is lengettek, valamint Gigi D'Agostino híres dalát, a L'Amour Toujours-t énekelték. Ez a dal korábban nagy felháborodást váltott ki Németországban, mivel korábban egy bulin rasszista jelszavakat kiabáltak be rá.

A stuttgarti rendőrség arról is beszámolt, hogy a német szurkolók sem viselkedtek jobban: 60 huligánt vettek őrizetbe rongálás miatt. Őket gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Ezt a férfit keresik a pesterzsébeti gyorsétteremnél történt brutális késelés ügyében
A férfi hat társát már korábban őrizetbe vették. Az egyik áldozatot egy bajonettel szúrták meg a gyorsétterem parkolójában.


Elfogatóparancsot adott ki BRFK Rostás Márk József ellen a pesterzsébeti McDonald’snál történt brutális késelés ügyében, vette észre a 24.hu.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy hétfő este fél kilenc körül Budapest XX. kerületében egy gyorsétterem parkolójában két társaság esett egymásnak. Két embert megtámadtak, egyiküket, egy 35 éves férfit bajonettel szúrtak meg, ami életveszélyes sérüléseket okozott.

A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik későbbi áldozat, a 36 éves férfi, kezdeményezte a találkozót 27 éves haragosával a Széchenyi utcában található McDonald's parkolójában. A találkozó célja az volt, hogy rendezzék a köztük lévő konfliktust, ami egy nő miatt alakult ki. A 36 éves férfi egy barátját hozta magával, akit később megszúrtak, míg ellenlábasa több társával érkezett.

A helyszínre érkező két társaság azonnal összecsapott, melynek során a 35 éves férfit súlyosan megsebesítették a bajonettel. Az elkövetők közül hat személyt őrizetbe vettek, míg egy hetedik, Rostás Márk József ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya életveszélyt okozó testi sértés és csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt indított nyomozást az ügyben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Szabályosan lefejezte az idős férfit a teherautó, a sofőr nem vette észre, amikor átment zebrán
Az áldozat 86 éves volt, és nem messze lakott a baleset helyszínétől Brooklynban. A környékbeliek szerint a lámpa olyan gyorsan vált a kereszteződésben, hogy egy idős embernek esélye sincs átérni a túloldalra.


Elütött egy gyalogost egy teherautó sofőrje szerdán Brooklynban, a baleset során a jármű levágta az idős férfi fejét – írja a New York Post.

A sofőr a városi Közlekedési Minisztérium egyik teherautójának volánja mögött ült, amikor lekaszálta a 86 éves férfi fejét.

Az információk szerint a férfit Antonio Conigliaroként azonosítottak.

A hatóságok elmondták, hogy a nyolcvanéves férfi néhány percnyi sétára lakott attól a helytől, ahol a baleset történt, Bay Ridge-ben.

Az esetről készült videófelvételen látható, hogy az áldozat feje több méterrel távolabb van testének többi részétől. A baleset egy nem jól belátható, veszélyes kereszteződésben történt.

A környéken élők közül többen azt mondták, hogy a jelzőlámpa túl gyorsan vált, egy idősnek vagy egy mozgássérültnek esélytelen időben átjutnia a túloldalra.

Az NYPD közleménye szerint a nyomozás folyamatban van, letartóztatásra viszont nem került sor.

Link másolása
KÖVESS MINKET: