hirdetés

KÉK HÍREK

Haragudott a világra, ezért ámokfutásba kezdett egy győri férfi

Három asszony kirablásával gyanúsítják, 26 óra alatt elfogták a rendőrök.
Fotó: police.hu - szmo.hu
2021. november 28.


Link másolása

hirdetés

Győrben, a Győr-szabadhegy városrészben 2021. november 26-án 12 óra körül három nőt támadott meg egy ismeretlen, piros kabátot viselő férfi, aki a sértetteket megfenyegetve értékeik átadására szólította fel őket - írja a police.hu.

Az első támadás Győrben, a Pannónia utcában történt: egy 47 éves asszonyt nekilökött egy parkoló autónak, a nyakánál megragadta és pénze átadására szólította fel. A sértett segítségért kiáltott, amelyet egy közelben lakó személy észrevett, így a férfi cselekményét abbahagyta, majd a helyszínről elmenekült.

Nem ment messzire az agresszív férfi, mert rövid időn belül a Mozsár utcában ismét lecsapott, és egy 52 éves nőtől pénze átadását követelte. A hölgy szintén hangos kiabálásba kezdett, ami miatt a férfi megfutamodott, és a rémült nőt hátrahagyva távozott.

Ennyi sem volt elég az erőszakos férfinak, mert Győrben, a Rózsák terén is támadásba lendült. Egy ott gyalogló idős asszonyt hátulról fellökött, aki ennek következtében a földre esett, majd az elkövető megragadta a sértett táskáját. A nő nem engedte el azt, de ez sem érdekelte a támadót és több méteren keresztül húzta a földön az elesett asszonyt, miközben azt kiabálta neki: "ha nem adod oda a táskádat, agyonverlek". A sértettet többször megrúgta, majd a táskát megszerezve elfutott a helyszínről. A közelben lévő, és a bűncselekményt észlelő szemtanú a piros kabátos férfi után szaladt, a táskát visszavette és átadta a tulajdonosnak. Az elkövető elfutott a helyszínről.

A sértettek és a szemtanúk leírása alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, majd 2021. november 27-én 14 órakor elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A 20 éves győri lakossal szemben – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett elkövetése miatt a rendőrök büntetőeljárást indítottak. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki elmondta, hogy munkahelyéről aznap elbocsátották, és mivel elvettek tőle valamit, így vágott vissza az őt ért sérelmekért.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Nem műszaki hiba okozta a szombat hajnali metróbalesetet Kőbánya-Kispestnél
Karácsony Gergely főpolgármester a helyszínen tájékozódott az eset körülményeiről. A metrófelújítást a baleset nem befolyásolja.

Link másolása

hirdetés

Nem műszaki hiba, hanem emberi mulasztás okozta a péntek éjjeli balesetet a 3-as metró vonalán – közölte Budapest főpolgármestere hétfőn közösségi oldalán.

Karácsony Gergely, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel felkereste a baleset helyszínét, Kőbánya-Kispest állomást, azt írta:

A vonat biztonsági rendszerét engedély nélkül kapcsolták ki.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy a metrófelújítási munkálatokat a baleset egyáltalán nem befolyásolja.

Karácsony Gergely egyedüli kellemetlenségnek azt nevezte, hogy a helyreállítási munkák befejezéséig, előreláthatóan vasárnapig a Határ út és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok járnak.

A főpolgármesteri látogatás előzménye, hogy a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen összeütközött két metrószerelvény péntek éjjel. A rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a BKV is vizsgálódik az ügyben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Hazaküldték a kórházból a törött combcsontú kisfiút, meg sem röntgenezték – a rendőrség nyomoz
Három kórházat kellett bejárniuk, mire ellátták a 10 hónapos gyermeket.

Link másolása

hirdetés

Az ügy tavaly decemberre nyúlik vissza, amikor a budapesti családban baleset történt: a pár hétéves gyereke véletlenül ráesett a 10 hónapos csecsemőre. Ekkor a kicsit mentővel vitték be a Szent János kórházba, ahol azonban nem jártak el kellő körültekintéssel. Nem röntgenezték meg a kicsit és be sem fektették, ezért a szülők továbbvitték őt a Bethesda Gyermekkórházba. Itt hosszan várakoztak, de itt sem látták el a gyereket. Ez végül csak a harmadik kórházban – a Madarász utcaiban – történt meg, ahol meg is állapították, hogy a gyermeknek eltört a combcsontja – írta meg a történetet a Blikk.

Az események nyomán a Telex megkereste a János kórház kommunikációs vezetőjét, Sebők-Tóth Katát, aki elmondta: december 12-én a szülők által jelzett panaszok alapján két orvos (köztük egy főorvos) is megvizsgálta „a kis pácienst”. A röntgent viszont egyikük sem tartotta indokoltnak, ezért nem akarták őt „indokolatlan sugárterhelésnek” kitenni. Viszont felhívták a szülők figyelmét arra, hogy ha súlyosbodnak a panaszok, akkor azonnal vigyék vissza a gyereket és az elkövetkező napra kontrollra is visszarendelték.

A gyermek apja, ezután panaszt tett a János kórház főigazgatójánál, az alapvető jogok biztosánál, az Emminél és az NNK-nál is, sőt rendőrségi feljelentést is tett, mert szerinte nem megfelelően látták el a 10 hónapos kicsit. A feljelentése nyomán január 21-én ki is hallgatták őt tanúként a XII. kerületi kapitányságon, ekkor közölték vele, hogy „másokat is kikérdeznek majd, és igazságügyi szakértőt rendelnek ki az ügyben” – nyilatkozta most a Blikknek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Macskatetemekkel borított lakást találtak a rendőrök a VII. kerületben – A felelőst elfogták
Néhány állat túlélte az étlen-szomjan töltött napokat, rajtuk a rendőrök és az állatmentők segítettek.

Link másolása

hirdetés

A BRFK Információs Portál a Facebook-oldalán osztotta meg a sokkoló képsorokat, amelyen egy elhagyatott Erzsébetvárosi lakás szerepel. A videó leírása szerint a lakás korábbi lakója egy nő volt, aki a költözésekor hátrahagyta a macskáit, amik így étlen-szomjan magukra maradtak.

„Rendőrök és állatmentők etették meg az életben maradt cicákat, amikor rájuk találtak az erzsébetvárosi lakásban. Társaik sajnos nem élték túl az étlen-szomjan töltött napokat”

– írják. Hozzátették, hogy időközben a lakás korábbi lakóját felkutatták és állatkínzás gyanúja miatt elfogták a VII. kerületi rendőrök.

A BRFK hozzátette, hogy a kerületi önkormányzattól január 20-án érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az egyik ingatlanban több macska tetemét találták meg.

A borzalmakról a mentésben részt vevő állatvédelmi szervezet, a Segítő Angyalok is beszámolt az oldalán.

„Mikor az önkormányzat kinyitotta a lakást sajnos a 7 macskából, már csak 2 volt életben, ők is alig. A 2 élő macskát orvoshoz, míg a tetmeket a Tábornok utcába szállítottuk boncolásra”

– részletezik az esetet.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Öngyilkos lett a kínai fiú, akit szülei kétszer is elhagytak, és internetes zaklatói is voltak
Liu Szue-Zsu mindössze 17 éves volt. Halála előtt egy hosszú posztot tett közzé az egyik közösségi oldalán.

Link másolása

hirdetés

A fiatal fiú világszerte nagy figyelmet kapott, amikor egy online videóban kezdte el felkutatni a biológiai családját. A hírek szerint Liuról gyerekkorában a szülei lemondtak, így egy másik család vette magához. Az őt nevelő pár azonban egy balesetben meghalt, emiatt a fiú a rokonaihoz került – írja a 444.hu.

Liunak végül tavaly decemberben sikerült megtalálni a vér szerinti szüleit, akikkel egy rövid ideig boldogan éltek együtt – a fiú minderről a közösségi oldalain be is számolt. A felhőtlen élet azonban nem tartott sokáig, a szülei ugyanis nem örültek annak, hogy anyagi segítséget kér tőlük. Ezért, amikor a fiatal lakást vagy albérletet szeretett volna a szüleitől, azok kitagadták.

A fiú ekkor már olyasmiket mondott, hogy beperelné a szüleit, amiért elhagyták őt.

Ennek nyomán sok támadás érte őt a különböző közösségi felületeken. Sokan ugyanis azzal vádolták, hogy csak azért kereste meg a szüleit, hogy biztos lakhatáshoz jusson a segítségükkel.

Hétfő éjjel Liu egy hosszú posztot tett közzé az egyik közösségi oldalán, melyben részletesen leírta élete történetét. Szót ejtett többek között az őt ért cyberbullyingról, és arról is, hogy úgy élte meg, szülei kétszer hagyták el.

A bejegyzését azzal zárta, hogy véget vet az életének. Ekkor rengeteg kommentet kapott, amiben próbálták őt erről lebeszélni, sőt, még egy mozgalmat is szerveztek, ami a fiú megállítását célozta. Végül azonban nem cselekedtek időben: a fiú öngyilkossági kísérlete után kórházba került, ahol meghalt. A hírt a nagynénje erősítette meg.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: