News here

KÉK HÍREK

Halálra gyógyszerezték a milliárdost, végül rágyújtották a kastélyát

Mindezt azért, hogy megszerezzék a vagyonát. Még egy végrendelet aláírására is rávették.

Link másolása

Nem mindennapi bűncselekményről ír a 444. Az eset még 2020-ban történt, de most tartott róla sajtótájékoztatót Harmati Béla rendőr ezredes.

Mészáros István, milliárdos nagyvállalkozó lánya már 2020 áprilisában feljelentést tett a rendőrségen, amiben jelzi, hogy mentális problémákkal küzdő apját egy ideje olyan személyek veszik körül, akik nemcsak a gyermekeivel való kapcsolattartásában akadályozzák, de mobiltelefonját is elvették tőle.

Kovács Gergő XII. kerületi képviselő, az MKKP elnöke akkor azt írta az oldalán, hogy a Mészárosnál befészkelt társaság nem más, mint a Makai klán nevű bűnbanda, akik dr. Péczely Attila ügyvéd, önkormányzati képviselő (Fidesz) segítségével át is íratták a férfi vagyonát és cégeinek irányítását egy bizonyos Kiss Józsefre, akit Mészáros korábban nem ismert. Mindez 2020 májusában történt, három hónapra rá Mészáros István halott volt.

Halála előtt a férfit vényköteles gyógyszerekkel, antidepresszánsokkal „kezelték" és alkohollal itatták. Ebben az állapotában fokozatosan, különféle nyilatkozatokat írattak alá vele, melyekben cégeiről és vagyontárgyairől mond le.

Sőt, még végrendeletet is írattak vele, melyben Mészáros az állítólagos élettársa javára rendelkezik, noha magányosan élt, a megnevezett nő nem volt más, mint M. Zsolt barátnője.

A budapesti rendőrség április 2-án a gyámhivatalhoz, illetve a kormányhivatalhoz fordult, hogy helyezzék gondnokság alá a mentális és fizikai problémákkal küzdő vállalkozót. A kormányhivatal ezt június 25-én hagyta jóvá, és gondnokot rendelt ki mellé. Ezután mentek le Bárra, ugyanis addigra a banda, megneszelvén az intézkedést, bári kastélyába vitte Mészáros Istvánt.

Amikor a lánya kezdeményezésére a férfit gondnokság alá helyezték, a gyámhivatal zárolta a férfi bankszámláit. Mészáros is ellenszegült, amikor értékpapírjait akarták elvenni tőle. Amikor Mészáros Istvánnak augusztus 10-én meg kellett volna jelennie a főváros XII. kerületében, a gyámhivatalban, azzal fenyegetőzött, hogy a meghallgatáson kitálal. A bűnözők úgy érezhették, veszélybe került a jól felépített tervük.

Több mint 40 millió forintnyi értéket szereztek meg az áldozatuktól, majd megölték. Ezt követően, eltüntetendő a nyomokat rágyújtották a kastélyt a halott emberre.

A gyilkossággal M. Zsoltot és K. Istvánt gyanúsítja a rendőrség, akik a gyanú szerint előre kitervelten, nyereségvágyból követték el tettüket, ezen felül őket és további három társukat sikkasztással is vádolják.

 


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: