KÉK HÍREK

Válaszolt a Gundel a civileknek, hogy főznének-e olcsón egy kórháznak is

Civilek kértek segítséget a Gundeltől: ha a Miniszterelnökségnek olcsón szállítanak, segítsenek egy kórháznak is. Az étterem most válaszolt nekik.
Vultur Csaba - szmo.hu
2019. január 15.


Link másolása

Miután kiderült, hogy a Gundel milyen olcsó áron kínálja az ételeket a Miniszterelnökségnek, civilek levéllel fordultak az étteremhez, hogy a kórházaknak is főzzön menzaárakon. Ahogyan mi is beszámoltunk róla: úgy gondolták, lenne helye jó minőségű ételeiknek az egészségügyi intézményekben is.

A Segítség közvetítők nevű civilszervezet, amely többek közt azon dolgozik, hogy javuljon az egészségügy állapota, január 9-én kelt levelében azt ajánlotta a Gundelnek, összehoznák az éttermet valamely magyarországi kórházzal, ahol szintén igény lehet az étterem – ahogyan fogalmaznak – "gasztronómiai szempontból magas színvonalú, ugyanakkor kifejezetten jutányos árfekvésű szolgáltatásaira" - írták. A Gundel napokig nem válaszolt a civileknek.

Pár nappal e levél elküldése után, január 14-én megszólalt Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője, aki 24.hu-nak nyilatkozva azzal indokolta az étterminél jóval alacsonyabb árakat: ha csak a menzára kerestek volna szolgáltatót, valószínűleg nem pályáztak volna a Miniszterelnökségnél, de egy nagyobb megbízás részeként már megéri az üzemeltetése. A menzán és a Gundelben lévő árkülönbségről is beszélt, amit azzal indokolt, hogy a Gundelben gyönyörű környezetben lehet étkezni, ezzel szemben a Karmelita egy önkiszolgáló étterem, ennek megfelelő adagokkal.

Még aznap válaszoltak a Segítség közvetítőknek is. Ezt írták a szervezet képviseletében hozzájuk forduló Pikó Andrásnak:

Tisztelt Pikó úr,

köszönjük megkeresését és közvetítői szándékát. Amennyiben pályázatot írnak ki egy konkrét vendéglátó egység üzemeltetésére, a Gundel étterem megfontolja, hogy részt vesz-e rajta.

Üdvözlettel,

Gundel Rezerváció

Pikó András lapunknak azt mondta: igazából nem is remélte, hogy a Gundel válaszol. Szerinte egy ilyen ismert étteremnek, amelyik ráadásul egy ennyire nagy presztízsű megbízást nyer el, értenie kellene, hogy a politika megosztja a társadalmat, tehát egy miniszterelnökségi menza üzemeltetése, ráadásul ilyen árképzéssel, sokak ellenérzését válthatja ki. Éppen ilyen helyzetben kellene mérlegelnie a cégnek a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

A szervezet képviselője úgy véli:

"ha a Gundel igent mondott volna, azt éreztük volna – és biztos vagyok benne, hogy az emberek is így éreznének –, hogy a Gundelnek helyén van a szíve. Én azt hiszem, hogy egy normális országban így gondolkodna egy cég vezetése".

"Készen állunk, hogy segítsünk összehozni őket egy olyan kórházzal, amelyiknek valóban szüksége volna ilyesfajta segítségre. Most a Gundel szerződésének ügyét csak a politika felől nézzük. Fontos lenne tudatosítani, hogy nem kell mindent így látnunk, lehet egyaránt fontos a presztízs, amit miniszterelnökségi menza jelent és a szolidaritás és együttérzés gesztusa által kiváltott tisztelet" - mondta. "Utóbbi fontos minta is lehet, ha a Gundel azt mondaná, hogy igen, segítek, a hiányt szenvedők felé fordulok, akkor

biztos vagyok benne, hogy más cégek is követnék a példáját.

Pikó azt is elmondta: tisztában vannak azzal, hogy az állami kórházaknak közbeszereztetési kötelezettségük van, nem rendelhetnek semmit, így ételt sem csak úgy. "Mi viszont egy olyan kórházhoz irányítanánk őket, ahol ilyen kötelezettség nincs. Az Oltalom Karitatív Egyesület ugyanis sok más mellett egy kórházat is működtet, ahol most is 50, nagyon rászoruló, beteg ember van. Nekik nagyon nagy segítség lenne egy ilyen gesztus" - mondta lapunknak a szervezet képviselője.

Nyitóképünk illusztráció - Pexels

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Előkerült a 4 és fél milliós tornacipő, amit egy budapesti üzletből loptak el
A Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú lábbelit egy nyitott vitrinből emelték el a tolvajok.

Link másolása

Meglett az a 4,5 millió forintos tornacipő, amit még március elején loptak el egy budapesti üzletből – jelentette be az Instagramon Pachert Balázs, a bolt tulajdonosa. A bejegyzését a Telex szúrta ki.

A Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú tornacipőt a Balázs Kicks shopjából emelték el a tolvajok egy nyitva hagyott vitrinből.

Március közepén az egyik tolvajt sikerült elfogni, viszont a társa és a rendkívül értékes sportcipő továbbra sem került elő.

Egészen eddig. Pachert Balázs, a Balázs Kicks tulajdonosa az Instagram-oldalán jelentette be kedden, hogy megkerült a 4,5 millió forintos lábbeli.

Pachert a videóban köszöntetet mondott a követőinek és a rendőrségnek is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Kamionra zuhant konténer: megszólalt horrorbalesetről a terminált üzemeltető cég
A kamionsofőr szörnyethalt, amikor a vezetőfülkét letarolta egy hajókonténer. A cég ügyvezetője szerint a targonca lassan dőlt fel valamitől. Nem volt túlterhelve, és a kamion tiltott helyen állt.

Link másolása

Március 17-én meghalt egy kamionsofőr, amikor a kamion vezetőfülékéjére zuhant egy hajókonténer Csepelen. A 47 éves férfinek esélye sem volt a túlélésre. A baleset miatt munkavédelmi vizsgálat és rendőrségi nyomozás is indult.

A konténerterminált üzemeltető cég vezetője most reagált a tragikus balesettel kapcsolatos sajtóhírekre. A MAHART Contanier Center Kft. szerint nem igaz, hogy a konténert szállító emelőgép vészfékezett, hogy neki ne menjen a kamionnak, és emiatt billent volna meg a konténer súlya alatt.

A cég azt írta, a balesetben érintett konténerrakodó targonca egy 27 tonnás konténert vitt. A targonca öntömege 80 tonna, emelőképessége pedig 45 tonna, így nem volt túlterhelve. A targonca mintegy 10 km/h sebességgel haladt.

„A targonca jelenleg ismeretlen körülmények miatt lassan feldőlt. Ennek okát és körülményeit jelenleg is vizsgálják.”

A cég szerint vizsgálni kell a környezeti hatásokat, a gyári garanciával rendelkező targonca esetleges műszaki meghibásodását, azt, hogy emberi hiba történt-e, vagy a konténerben elhelyezett áru esetleg megborult.

Azt is írják, hogy a tragédiában érintett kamion a terminál a vasúti vágány melletti rakodósávban, tiltott helyen állt. Ott ugyanis rakodógépek járnak, és vasúti rakodás zajlik. Hozzátették, a tehergépkocsi a vasúti vágányhoz közel, a vasúti kocsik elsodrási határán belül is állt, így szerintük vasúti közlekedés esetén is baleset történhetett volna.

A cég a sajtóban megjelent névtelen állításokra reagálva azt is közölte, a terminálon van a kamionok számára kijelölt várakozóhely, és nem igaz, hogy a gépkezelőket túlhajtják.

Azt állítják, minden, a Munka Törvénykönyvében előírt szabályt betartanak, különös tekintettel a nehéz gépeket vezető gépkezelőkre, munkavégzésükre, képzésükre, és pihenőidejükre vonatkozó szabályokat.

Az RTL Híradó beszámolója:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A BRFK elárulta, hogy találták meg a méregdrága sportcipőt: „Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház”
Több szálon is futottak be információk, amik végül elvezettek a tettesekhez.
Fotó: BRFK - szmo.hu
2023. március 22.


Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, megtalálta a rendőrség azt a 4 és félmillió forintot érő Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú cipőt, amit a közelmúltban loptak el Pachert Balázs boltjából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán írt az esetről:

"Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház. Négy és fél millió forint. Minden annyit ér, amennyit megadnak érte, ha valaki megveszi 4,5 millióért, akkor van üzlet, ez a kereskedelem szabálya. Ha valaki meg elviszi fizetés nélkül, akkor van eljárás, ezt meg a BTK mondja ki.

Szinte az egész hazai sajtót bejárta a napokban a hír, amely arról szólt, hogy egy Károly körúti üzletből március 4-én este két férfi elemelt egy kék-fehér edzőcipőt. A cipőbolt tulajdonosa a biztonsági kamerák felvételei mellett a nyomozáshoz további értékes kiindulási pontokat adott a nyomozóknak, akik a mondott irányon elindulva rövidesen egy lett illetőségű testvérpárt hoztak összefüggésbe a lopással.

Következő lépésként Hevesből futott be egy információtöredék: egy eljárás alá vont autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres. Nem hazudott.

A megjelölt budapesti címen, Újpesten a fővárosi rendőrök március 10-én kora délután elfogták G. Eduardot (35), a helyszínen a lopáskor általa viselt ruhák egy részét is megtalálták, ellenben az égen-földön keresett Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt nem.

A férfi sem a luxuslépőről, sem testvére fellelhetőségéről nem nyilatkozott, mindettől függetlenül a bíróság elrendelte letartóztatását, míg öccse, G. Artur (33) ellen a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot adott ki.

Egy férfi színről ki, egy csomag színre be. Március 17-én G. Eduard Budapesten lakó élettársa kereste meg a rendőröket azzal, hogy a Posta értesítette arról, miszerint G. Arturtól egy csomag érkezett számára.

Benyomása szerint a csomag tartalma nem lehetett más, mint a hétmérföldes, sokmilliós, országhatárokon átívelő szupercipő.

A nyomozók osztoztak megérzésében, ezért a még kézbesítetlen, a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál várakozó küldeményt lefoglalták, majd a benne lévő sneakert bemutatták, annak egyértelmű azonosítása után pedig még aznap vissza is adták a sértettnek".

A BRFK képeket is megosztott:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lincshangulat alakult ki, miután az idős sofőr fékezés nélkül ütötte el a zebrán a fiatal anyát és kislányát
A baleset 2021 decemberében történt Nádudvaron, a 24 éves nő a helyszínen meghalt. A nyugdíjas pedagógus bűnösnek vallotta magát.

Link másolása

Bűnösnek vallotta magát az a 82 éves férfi, aki 2021 decemberében a zebrán gázolt el egy fiatal nőt és a gyerekét Nádudvaron - derül ki az RTL Híradóból. A 24 éves nő a helyszínen meghalt, a kislánya hónapokig volt gipszben combcsonttörés miatt.

Az áldozat épp kislánya kezét fogva kelt át az úton.

Egy autó megállt, hogy átengedje őket, de a 82 éves egykori pedagógus sem erre, sem a jelzőlámpa sárgán villogó figyelmeztető jelzésére nem reagált, és fékezés nélkül ütötte el az anyát és gyermekét.

A gázolás ráadásul annál az iskolánál történt, ahol a férfi 40 évig tanított.

A Híradóban az is elhangzott, hogy a férfi zárt tárgyalást szeretett volna - ennek okát a bíró ismertette. Felidézte, hogy

a baleset idején lincshangulat alakult ki a helyszínen, ami miatt a rendőrök be is ültették az idős férfit a rendőrautóba, nehogy megtámadják.

A sajtó végül maradhatott a tárgyalóteremben, a nyugdíjas pedagógus azonban ragaszkodott hozzá, hogy ne legyen felismerhető a felvételeken.

Az ügyész szerint, ha a férfi az előírt sebességgel közelítette volna meg a zebrát, akkor a baleset elkerülhető lett volna.

Az ügyészség másfél év fogházbüntetést kért a 82 éves férfire, és örökre eltiltanák a vezetéstől.


Link másolása
KÖVESS MINKET: