KÉK HÍREK
A Rovatból

„Fejbe lövök valakit!” – Túszdráma volt egy budai középiskolában, az igazgatót is foglyul ejtette egy diák

A 18 éves fiú fenyegetőzött, és agresszívan viselkedett. A következő időszakban rendészek fogják kísérni, ám több szülő így is fél iskolába vinni gyerekét.

Link másolása

Ijesztő jelenetek zajlottak le egy budai középiskolában, ahol egy 18 éves diák fenyegetőzött és zárta el két tanárát és az igazgatót – számol be a Ripost a szülők elmesélése alapján.

A szülőket arról értesítették, hogy az iskola egyik tanulójával probléma volt, ezért felhívják a figyelmüket arra, hogy őt rendészek fogják kísérgetni. A fiatal állítólag

február elsején túszul ejtette két tanárát és az igazgatót, és azzal fenyegetőzött, hogy pisztolyt szerez, és valakit fejbe lő.

A lapnak az egyik szülő azt nyilatkozta: „A hétfői szülői értekezleten figyelmeztettek minket, szülőket, hogy az egyik 18 éves diákkal probléma van, aki miatt rendőrt is kellett hívni. Elmondták, hogy ne lepődjünk meg, ha biztonsági őröket fogunk látni a suliban, ugyanis őket arra kérték, hogy kísérgessék a fiút.”

Az eset óta állítólag többen nem merik iskolába engedni a gyereküket, mert attól félnek, hogy a diák beváltja a fenyegetését. „Azóta állítólag online oktatásba helyezték a fiút, de ez egyáltalán nem nyugtat meg, hiszen ettől még bármikor besétálhat az iskolába vagy megvárhat bárkit az intézmény előtt” – tette hozzá a szülő.

A lap megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, akik megerősítették az információk javarészét:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei 2024. február 1-jén bejelentés alapján mentek ki az említett iskolába, ahonnan előállították az egyik tanulót. A rendelkezésre álló adatok szerint a 18 éves fiú a tanári szobából (ahova egy megbeszélésre hívták be) néhány percen keresztül nem engedte ki az iskola igazgatóját és két másik pedagógust. A diákot a rendőrök személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az eset során személyi sérülés nem történt. Az eset összes körülményének feltárása a folyamatban lévő büntetőeljárás feladata”

– írták közleményükben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Megfojtott két magyar nőt Kaposváron egy izraeli férfi, életfogytiglant kaphat
Izrael 2021-ben adta ki őt Magyarországnak, később újrakezdődött a per, amelyben idén márciusban hirdettek ítéletet. Akkor több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek, és életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

Link másolása

Még 2018 októberében lakástűzhöz riasztották a kaposvári katasztrófavédelmet. Az égő lakásban két halott nőt és egy életben maradt férfit találtak.

A férfi 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg egy magyar lánnyal, akivel hamar összejöttek, és Kaposváron béreltek lakást a lány édesanyjával.

A Telex cikke szerint a magyar nők (anya és lánya) a szobáikban, az ágyon fekve voltak, míg az izraeli állampolgárságú, de a sajtó szerint arab származású férfi az erkélyre menekült a tűz elől.

A férfi azt mondta, hogy tűz ütött ki a lakásban, amit a hatóságok először el is hittek. Később azonban arra jutottak, hogy a nők nem a tűztől haltak meg, hanem azért, mert álmukban megfojtották őket. Mire ez kiderült, az izraeli férfi elszökött az országból, és visszautazott Izraelbe.

A szakértők megvizsgálták az esetet, és arra jutottak, hogy az anyát és a lányt az izraeli férfi fojtotta meg. Ezt támasztja alá, többek között hogy:

- a lakáson belül három egymástól független tűzgóc volt, ami arra utal, hogy valaki szándékosan gyújtogatott;

- a nők az ágyukban feküdtek, amikor megtalálták őket, márpedig nem valószínű, hogy ne ébredtek volna fel arra, hogy a lakás kigyulladt;

- a halálukat fojtás okozta.

Izrael 2021-ben adta ki őt Magyarországnak, később újrakezdődött a per, amelyben idén márciusban hirdettek ítéletet. Akkor több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek, és életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

A férfi végig tagadta a vádakat, ügyvédjével a felmentésért fellebbeztek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Balog Zoltán zárt körben beszélt arról, hogy meg akart menteni egy letartóztatással fenyegetett lelkészt
A püspök március 9-én a budapesti Ráday Ház dísztermében rendezett gyülekezeti konferencián közel négyszáz ember előtt beszélt egy olyan ügyről, ami számos bűnügyi kérdést is felvet. Egy ideje már terjed a beszéd leirata a református körökben.

Link másolása

Balog Zoltán a kegyelmi botrány közepette, március 9-én a budapesti Ráday Ház dísztermében rendezett gyülekezeti konferencián közel négyszáz ember előtt beszélt arról, hogy ő hogyan látja a Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit igazságügyi miniszter lemondásához vezető eseményeket.

A 444 megszerezte azt a leiratot, ami a zárt körben elmondott beszédet tartalmazza.

Református körökben már egy ideje terjed ez a beszéd. A leirat szerint egy olyan ügyben is fontolgatta a közbelépést, amely számos bűnügyi kérdést is felvet.

"Amikor lelkipásztor társammal megkaptam a jelzést azokról, akiket jól ismertem a politikából, a közéletből, hogy ezt az embert a rendőrök fogják elvinni, mert a pályázati elszámolás nem úgy sikerült, s volt egy álmatlan éjszakám, másnap reggel bementem a püspöki hivatalba, és mondtam a helyettesemnek, hogy baj van, most mit csináljak? Végig azon gondolkoztam, hogy most kit kellene felhívni, hogy kéne elrendezni úgy, hogy ne legyen törvénytelen; de azért van valami mozgástér, hogy visszafizessék, másképp csináljuk, adunk hozzá, csak hogy megmentsük azt az embert – mondom, hogy most mit csináljunk? S azt mondta, hogy először imádkozzunk! Na, ez a különbség! Hogy valaki közéletileg és politikailag közelít meg valamit, még ha a cél helyes is, vagy pedig lelkileg közelít meg. Ez kerül mérlegre."

- áll a leiratban.

A szövegből nem derült ki, hogy kiről és milyen pályázatról van szó, és az sem, hogy mit tett végül Balog Zoltán az ügyben. A lap megkereste kérdéseivel püspököt, de nem kaptak választ.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
„A végsőkig harcolok a halott lányom igazáért” – újra nyomoznak a fiatal nő ügyében, akit zuhanyzás közben ért halálos áramütés
Kétszer is megszüntették a 27 éves nő halála miatt indult büntetőeljárást, ám most másodszor is újraindították azt. Az áldozat édesanyja is megszólalt.

Link másolása

Nemrég másodszor is megszüntettek, majd újraindították a büntetőeljárást, ami egy 27 éves nő halála miatt indult – írja a Blikk. Tóth Katalint tavaly februárban szülei házában érte halálos áramütés, zuhanyzás közben.

A nyomozást megszüntető határozatban az áll, hogy az igazságügyi műszaki szakértő szerint a beázott előszoba miatt történhetett tragédia. Tóth édesanyja, Szoboszlai Katalin ezzel nem ért egyet:

„Amikor hivatalból cserélték a villanyórát a ház előtt, ugyan kötelességük lett volna, de véleményem szerint nem vizsgálták meg kellőképpen, nem ellenőrizték, hogy a földelés nem volt jó, megszakadt”

– magyarázta a Blikknek Szoboszlai, aki a történtek óta képtelen tovább élni a saját házában. Nemrég jócskán áron alul megszabadult az ingatlanjától, és inkább egy albérletben húzza meg magát, noha azt nem sokkal a baleset előtt milliókért újították fel. Azt mondta a lapnak az egyre húzódó ügyről:

„A végsőkig harcolok a halott lányom igazáért”.

A család egyik jogi képviselője szerint készült egy szakértői véleménykiegészítés, ami egyértelműen megnevezte a felelősöket: a szakembereket, akik az árambekötést végezték, illetve azt, aki az ellenőrzést elmulasztotta.

A szerencsétlenül járt nő a férjével élt, akivel három hónappal a halála előtt házasodtak össze. Egy családi vállalkozásban dolgoztak együtt, közösen tervezték a jövőt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Halálra késelte 19 éves fiát egy szlovákiai férfi
Szombat este holtan találtak egy fiatalembert a szlovákiai Galgócán. A saját édesapja végezhetett a vele.

Link másolása

A 19 éves áldozat mellkasán és hasán szúrt sebet találtak. Az elkövető a 47 éves édesapja lehetett, akit végül 200 méterre az otthonuktól, egy focistadionnál fogtak el a rendőrök. A férfit őrizetbe vették és szombat este megkezdték a kihallgatását.

A helyi média szerint a tragédia szombat reggel történt.

A férfi a bűncselekmény elkövetése után elment a közeli benzinkúthoz, amely néhány kilométerre található az érintett várostól. Ezek után visszament a tetthelyre, majd ismét útnak indult, ezúttal a közeli focistadion felé vette az irányt. A hatóságok ott fogták el.

A 47 éves férfi már korábban is a gyermekei megölésével fenyegetőzött.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET: