KÉK HÍREK

Fegyveres ámokfutó Chicagóban: legalább négyen meghaltak, több áldozat kritikus állapotban van

A 32 éves elkövetőt a rendőrök lelőtték.

Link másolása

Több embert is meglőtt a 32 éves Jason Nightingale, aki Chicagóban és Evanston városában kezdett el lövöldözni szombat éjjel - írja az ABC News.

Órákon át tartott a lövöldözés.

Először egy 30 éves férfit lőtt le egy parkolóban. Az áldozat a Chicagói Egyetem hallgatója volt és az autójában ült, mikor a támadás érte. Ezután egy épületbe ment be, ahol a női biztonsági őrt és egy 77 éves nőtt lőtt meg. A kétgyermekes asszony a kórházban belehalt a sérüléseibe. Az idős lakó állapota kritikus.

Innen egy másik épületbe ment át, ahol egy ismerősétől fegyverrel annak autóját követelte. Majd a járművel elhajtott egy bolthoz, ahol egy 20 éves férfit fejbe lőtt. Később egy 81 éves nőt sebesített meg. A fiatal férfi meghalt, az idős nő állapota kritikus.

Miután a boltból elmenekült, egy autóban utazó 15 éves lányt lőtt fejbe, az ő állapota is kritikus.

A lövöldöző innen egy evanstoni üzletbe ment, majd egy közeli étterembe menekült, ahol egy nőt fejbe lőtt. A nőt kritikus állapotban vitték kórházba, de később meghalt - közölte a rendőrség.

Az ámokfutó menekülni próbált, de végül az evanstoni rendőrkapitányság munkatársai lelőtték.

Mint kiderült, már többször volt letartóztatva, többek között fegyverek és kábítószer birtoklás, fegyveres támadás, lopás és családon belüli erőszak miatt is.

VIDEÓ: Felvételek a helyszínről


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Meghalt egy nő a Disney Worldben, mert nem allergénmentes ételt kapott
A New York-i Egyetem orvosának halálát anafilaxiás sokk okozta. Hiába kérte dió- és tejmentesen a vacsorát, a Disney éttermében nem figyeltek oda.

Link másolása

Meghalt a New York-i Egyetem egyik orvosa, miután a floridai Disney World egyik vendéglőjében vacsorázott, írja a New York Post. Kanokporn Tangsuan azután lett rosszul még október 5-én, hogy a Raglan Road ír kocsma és étterem felszolgálója biztosította arról: a kiválasztott étel dió- és tejmentes.

A nő férje, Jeffrey Piccolo 19 oldalas keresetet nyújtott be a bíróságon, melyben azt írja, hogy az étterem személyzete leszögezte: nem okoz gondot számukra az allergénmentes ételek elkészítése. Ezután Tangsuan brokkolit, kukoricakását, kagylót és hagymakarikákat rendelt, majd a távozás után, a bevásárlóközpontban sétálva lett rosszul.

Az orvos betért a közeli Planet Hollywoodba, de ekkor már komoly légzési nehézségekkel küzdött, majd elájult. Az orvosszakértői vizsgálat kimutatta, hogy a nő anafilaxiás sokk következtében halt meg, mivel „a szervezetében magas volt a tejtermékek és a diófélék szintje”.

A férj szerint a Disney többek között azzal reklámozza szolgáltatásait, hogy parkjaiban kiemelt fontosságú az ételallergiás vendégek kezelése. A keresetben azt írja, hogy a Disney „elmulasztotta oktatni, kiképezni és/vagy utasítani az alkalmazottait”, hogy „meggyőződjenek arról, hogy az allergénmentesnek feltüntetett vagy allergénmentesen kért ételek valóban allergénmentesek”.

Piccolo a floridai törvények alapján 50 ezer dollárt meghaladó kártérítést követel, amit a lelki fájdalom és szenvedés, a jövedelemkiesés és a temetési költségek megtérítésével indokol.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
30 energiaitalt ivott, majd agyonszurkálta a kétgyermekes anyukát – élete végéig börtönbe kerül a sápi férfi
Napokig számítógépes játékokkal játszott, és alig aludt a gyilkos, aki kolléganőjére támadt rá. Ügyvédje szerint ő is áldozata a felgyorsult világnak.

Link másolása

2022 májusában, miután napokig nem aludt, egy veszprémi gyár öltözőjében több késszúrással végzett kétgyerekes kolléganőjével egy most 27 éves sápi férfi. A bíróságon kedden azt mondta, nem akarta bántani a nőt, és sajnálja, amit tett – számolt be az RTL Híradója.

A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg. Az ügyészség szerint azért támadta meg 45 éves áldozatát, mert a kétgyerekes anya visszautasította a közeledését.

Dulakodni, kezdtek, majd mikor a nő a földre került, támadója csaknem 20 késszúrással végzett vele.

A gyilkosság előtt a férfi folyamatosan számítógépes játékokkal játszott, és legalább 30 doboz energiaitalt ivott meg. Állítása szerint nem fogta fel, ami történt: utolsó emléke az volt, hogy az öltözőnél áll, majd véresen sétál ki a közeli buszmegálló felé.

Az ügyész szerint, mivel senki nem kényszerítette erre az életvitelre, így az nem mentség a tette elkövetésére. Ügyvédje szerint ugyanakkor a férfi maga is áldozata a „felgyorsult világnak”.

„A törvényszék által kiszabott 40 év helyett 25 évben határozták meg azt az időpontot, amikor felülvizsgálható lesz, hogy a vádlott szabadlábra helyezhető-e”

– mondta el a Híradónak Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője, miután a férfit Kedden, másodfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, jogerősen.

Az RTL Híradó riportja az ítélethirdetésről

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Barátkozni akart vele a kutya, karddal vágta át a nyakát – Állatkínzó ellen emeltek vádat
A vádlott egy póniló elleni támadást akart megbosszulni. Hosszas szenvedés után pusztult el az áldozatául eső kutya.

Link másolása

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy karddal halálra sebzett egy kóbor kutyát – írja közleményében a Pest Vármegyei Főügyészség. A vádirat szerint a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás: korábban akadályozta egy autóra elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását. Az állatkínzási ügy ezt követte.

2023 júniusában történt, hogy a vádlott rokonai kikötve magára hagytak egy pónilovat egy ceglédi közterületen, melyet aztán kutyák támadtak meg. A férfi elhatározta, hogy megkeresi és elpusztítja a kutyákat, valamint gazdáikat elszámoltatja.

A helyszínre autózott, ahol észrevett egy közepes termetű kóbor kutyát. Egy szamurájkardra hasonlító vágóeszközzel kiszállt az autóból, majd magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát, amely csaholva, fark csóválva közelített hozzá.

A vádlott kihasználva, hogy az elé érő kutya a hátára feküdve próbált barátkozni vele, a kezében lévő karddal az állat torkára vágott.

A kutya nyakán mély, vénát is átmetsző vágott seb keletkezett, emiatt hosszas szenvedés után elpusztult.

A Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen bírósági végrehajtás akadályozásának vétsége és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
„Olyan kegyetlenségeket követtek el, amik után minden szavuk hiteltelen” – Brutális gyilkosságokról tálalt ki az alvilág egykori fenegyereke
U. Alex, azaz alvilági nevén Turek bírósági meghallgatásán mindent tagadott.

Link másolása

Videós távmeghallgatással jelentkezett be a sátoraljaújhelyi börtönből a 2021 óta letartóztatásban levő U. Alex – írja a Blikk. A Turek becenevű U. törvényszéki meghallgatása kedden volt.

U. Alexet azzal vádolják, hogy 1999-ben egy rákospalotai vendéglőben megölette gyerekkori barátját, Döcher Györgyöt és annak testőrét, a Bolgár Misi néven ismert bűnözőt. A bizonyítékként felhozott, évekkel, évtizedekkel a gyilkosság után tett tanúvallomások szerint ezért cserébe Turek Dunaszerdahelyen a szlovákiai magyar maffiacsoportok közti leszámolás tíz halálos áldozattal járó kivégzését vállalta el.

„Minden tanú hazudik, mindannyian börtönben vannak, ötévente másképp emlékeznek a dolgokra, úgy, ahogy azt valaki éppen kéri tőlük. Olyan kegyetlenségeket követtek el, amik alapján minden szavuk hiteltelen. Egyik haragosuknak, miután kivégezték, levágták a nemi szervét, megsütötték és kutyákkal etették meg. Ilyen emberek vallanak ellenem, hazug szavakkal!”

– idézi a lap azt, amit Turek a meghallgatáson mondott. Szerinte a szlovák rendőrség a tanúkat befolyásolta, hiszen a magyar ajkú szlovák maffia börtönben levő tagjairól köztudott, a titkosszolgálat és a rendőrség besúgói voltak. Olyan részleteket nem vettek figyelembe a nyomozás során, hogy például neki és a Csontkezűként is ismert Döchernek állítólag közös játékgépes vállalkozása volt, emiatt vesztek össze 1999-ben, pedig ő csak 2004-ben kezdett el ezzel foglalkozni. Egy másik tanú szerint U. Alex annyira hálás volt a Csontkezűt kivégző maffiózónak, hogy a nevét is az alkarjára tetováltatta. A bíróság előtt Turek feltűrte inge és zakója ujjait, úgy mutatta meg, hogy egyik karján sem az a név szerepel, amit a szlovák rendőrök tanúja állított.


Link másolása
KÖVESS MINKET: