News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Facebookon üzente meg a texasi lövöldöző, hogy mire készül, mielőtt gyerekeket lőtt le egy általános iskolában

A 18 éves fiú azt is megosztotta valakivel, hogy meglőtte a nagymamáját, aki végül túlélte a támadást.

Link másolása

hirdetés

Nemcsak az Egyesült Államokat, de az egész világot megrázta a texasi iskolai tragédia. Mint megírtuk, egy 18 éves fiú fegyverrel ment be egy általános iskolába, ahol aztán lövöldözni kezdett, 19 gyereket és két felnőttet meg is ölt. A kiérkező rendőrök végül a támadóval is végeztek, akiről barátai azt mondták, hogy kedves, félénk fiú volt, de az utóbbi időben nagyon megváltozott.

Most újabb megrázó részletek derültek ki. Greg Abbott, Texas kormányzója szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta,

a lövöldöző háromszor is posztolt a Facebookon, mielőtt elkövette borzalmas tettét.

Később a Facebook szóvivője pontosított, szerintük nem nyilvános bejegyzéseket írt a fiú, hanem privát üzeneteket egy célszemélynek.

Az első üzenetet fél órával azelőtt küldte a támadó, hogy elment volna a Robb Általános Iskolába. Ebben azt írta, hogy meg fogja lőni a nagymamáját, a második üzenetben pedig már azt, hogy meg is lőtte őt. Mindössze negyed órával a tragédia előtt pedig megüzente, mire készül: "Lövöldözni fogok egy általános iskolában".

Azt nem írta, hogy pontosan melyik iskolában, és egyelőre az sem derült ki, hogy kinek küldhette ezeket az üzeneteket.

hirdetés

A nyomozók egy Instagram-fiókot is átvizsgáltak, amelyet a fiú kezelt. A lövöldözés előtti napokban közzétett posztokon egy lőszertárat tartó kéz és két AR-15 típusú puska is szerepelt.

Az is kiderült, hogy a fiók tulajdonosa arra kért egy másik Instagram-felhasználót, hogy ossza meg a két fegyverről készült fotót a 10 ezer követőjével,

de a lány nem volt erre hajlandó, mondván a kép "ijesztő", és egyébként is alig ismeri a fiút. A támadás reggelén a támadó azt üzente ennek a profilnak, hogy éppen készül valamire.

A kormányzó arról is beszélt, hogy a gyilkos nagymamája már azelőtt kihívta a rendőrséget, hogy unokája meglőtte volna. A lövés az arcán találta el az asszonyt, de túlélte.

A hatóságok arról is beszámoltak, hogy a fiú kedden délelőtt fél 12 körül jelent meg a Robb Általános Iskolában. Először az iskola biztonsági tisztjére nyitott tüzet, majd egy hátsó ajtón jutott be az épületbe.

Innentől kezdve 40 perc telt el, mire a kiérkező rendőrök lelőtték. Ez idő alatt a támadó bement egy osztályterembe, aminek bezárta az ajtaját, majd elkezdett lőni a gyerekekre és a tanárokra.

Egy rendészeti tisztviselő szerint azért tartott ennyi ideig, mire végezni tudtak a lövöldözővel, mert gondot okozott nekik a terem ajtajának betörése, és végül egy alkalmazottnak kellett kulccsal kinyitnia az ajtót.

A lövöldözés idején az iskolánál tartózkodók szerint a rendőrök nem cselekedtek elég gyorsan, de a határőrség vezetője szerint az embereik nem haboztak, amilyen gyorsan csak lehetett, megoldották a helyzetet. A helyszínre egyébként 80 szövetségi tiszt érkezett azonnal, közvetlenül utána pedig körülbelül 150 tiszt gyűlt össze az iskolánál.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Egy sorház teljes tetőszerkezete ég Budapesten
A tűz a ház összes lakását érinti.

Link másolása

hirdetés

Teljes terjedelmében ég egy 18 lakásos sorház tetőszerkezete Budapesten a IX. kerületi Füleki utcában, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi Péter elmondta: a tüzet körülhatárolták, a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozni. A helyszínre a mentők is kiérkeztek, személyi sérülésről nincsen információ

A fekete füstöt a kerület több pontjáról, de még Soroksárról is látni lehet. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett 11 vízsugárral oltják a lángokat, a tűzben mind a 18 lakás érintett.

Baranyi Krisztina polgármester Facebook-bejegyzésében közölte: a rendőrség és a tűzoltóság mellett az önkormányzat munkatársai is a helyszínen vannak, hogy a károk felmérését elvégezzék. „Amint kiderül, hogy miben tudunk segíteni, intézzük amit kell” – írta a kerületvezető.

Fotó: Baranyi Krisztina / Facebook


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Bedarált a bálázó egy férfit Aranyosmaróton, azonnal szörnyet halt
A mezőgazdasági munkás megjavította a gépet, ám az maga alá rántotta.

Link másolása

hirdetés

A szlovákiai Aranyosmaróton egy 45 éves férfi a szántóföldön dolgozott, amikor szalmabálázó gépe elromlott. Ő azonnal javítani kezdte, majd egy kollégáját kérte meg, hogy indítsa be, ellenőrizve a működését – számol be a Noviny.sk oldal alapján a Tények.hu. Ezután a férfi a beszámolók szerint azonnal szólt társának, hogy kapcsolja ki, ám ő ezt már nem hallotta.

A férfit berántotta a munkagép és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gyors segítség ellenére a helyszínen életét vesztette.

A munkaügyi felügyelőség vizsgálatot indított az ügyben, arra kíváncsiak, a vállalkozó gazdálkodó minden biztonsági előírást betartott-e, a helyi rendőrség pedig gyilkosság miatt indított büntetőeljárást.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
17 fiatal halt meg egy éjszakai klubban, Kelet-London városában, a Dél-afrikai Köztársaságban
A szórakozóhelyen pánik törhetett ki, de a rendőrség még nyomoz az ügyben.

Link másolása

hirdetés

Legalább 17 embert holtan találtak egy éjszakai klubban a dél-afrikai Kelet-London városában - írja a 444.hu a helyi sajtó tudósítása alapján.

Vasárnap hajnalban találták meg a holttesteket, négy sérült pedig kórházban van jelenleg.

Az információk szerint pánik törhetett ki a szórakozóhelyen, ez okozta a tragédiát. Az áldozatok 18 és 20 év közötti fiatalok voltak.

A hatóságok csak annyit közöltek, hogy amíg folyik a nyomozás nem akarnak feltételezésekbe bocsátkozni. A helyszínen közben ott vannak a hozzátartozók és a katasztrófavédelem is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Fotók: súlyos baleset volt az Üllői úton, egy időre le is zárták a forgalom elől
Egy személyautó borult fel, ketten súlyosan megsérültek.

Link másolása

hirdetés

Baleset miatt lezárták az Üllői utat a fővárosban vasárnap délután – közölte a rendőrség a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint

a X. kerületi Üllői út 120. előtt eddig tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi összeütközött, majd az egyik felborult.

Az első információk szerint a balesetben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek. Az érintett útszakaszt lezárták, a személygépkocsikat a Pöttyös utca és a Száva utca felé terelték egészen este 7 óra utánig.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: