News here
hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Ez a négy magyar név szerepel Donald Trump vendéglistáján

A magyar nagykövetet, a Baptista Szeretetszolgálat elnökét és alelnökét és Vujity Tvrtkót is meghívta a beiktatási ünnepségre.
Címkép: Facebook - szmo.hu
2017. január 19.


Link másolása

hirdetés

Három magyar már biztosan ott lesz a 45. amerikai elnök beiktatásának ceremóniáján péntek este Washingtonban: Vujity Tvrtko a Facebookon írta ki, hogy meghívták az elnök beiktatására, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Szilágyi Béla alelnök meghívásáról pedig a Magyar Nemzet számolt be.

Szenczy és Szilágyi mind a nagy eseményre, mind az azt megelőző és követő három programra is meghívást kapott, köztük a ceremónia utáni bálra, ahol a First Lady és Donald Trump tánca nyitja majd meg az estet.

A két vezető és családjuk már több mint egy éve az Egyesült Államokban él, a Magyar Nemzet azt írja, Szenczy Sándor a Republikánus Pártban speciális tagsággal rendelkezik, és a választások előtt támogatta Donald Trump elnöki kampányát.

Szenczy és Szilágyi jelenleg egy globális segélyszervezet, a Baptist Respond 24 felállításán dolgoznak az USA-ban.szenczy2

Szenczy Sándor

hirdetés

Szenczy az Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, eddig négy amerikai elnökkel találkozott, részt vett az idősebb Bush-sal egy közös kerti partin, és a Fehér Házban is imádkozott már az akkori First Lady-ért, valamint a Pentagonban is vezetett több alkalommal imareggelit.

A Baptista Szeretetszolgálat háza táján a NAV nyomozott 2015-ben

A Baptista Szeretetszolgálat állami támogatású házi segítségnyújtás szolgáltatásával kapcsolatban 2015-ben a NAV különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozott.

2015. agusztus 6-án az államkincstár le is állította a szeretetszolgálat feladatellátásának finanszírozását. Akkor Szenczyék felajánlották, hogy az utolsó fillérig visszafizetik a gyanúsnak ítélt kifizetéseket - idézi az Index a Pestisrácok cikkét, ahol azt is írták, egy belső információ szerint az alapítvány kiváló amerikai kapcsolatokkal is rendelkezik.

mptru

Donald Trump Vujity Tvrtkót is meghívta, aki a Facebookon számolt be a hírről. Azt írja, az eskütétel helyével pont szemben ül majd, a központi tribünön.

"Tudom, okozok egy kis meglepetést: meghívottként holnap részt veszek az Egyesült Államok 45-ik elnökének, Donald J. Trumpnak a beiktatási ceremóniáján. Megmutatom Nektek a meghívóimat is, amely szerint pontosan az eskütétel helyével szemben ülök majd, a központi tribünön, ránézésre 30-40 méterre az eseményektől.

A hogyanokra és miértekre később válaszolok, mindehhez csaknem húsz évet kell visszamennem az időben...

Mostanra annyit: bár magánemberként kaptam meghívót, és így is veszek részt az eseményen, ám ha alkalmam adódik -és a szigorú biztonsági intézkedések azt lehetővé teszik számomra- a magyar közönségnek itt, az oldalamon megpróbálok beszámolni minden fontosról és érdekesről...trut

Most pedig címszavakban:

a meghívók gyönyörűek. A hivatalos portrén Donald Trump mogorva, aláírása olvashatatlan.

Washingtonban hatalmas a készültség, parkolni már alig lehet a belvárosban. Sok a kordon, a várost pedig fellobogózták. A Capitolium előtti ünnepség helyszíne készen áll mindenre. Egy nappal később hatalmas tüntetést tartanak Donald Trump ellen. Benjamin és Barnabás örül, mert a beiktatás napja iskolaszüneti nap is egyben.

Én pedig továbbra is beszámolok Nektek mindenről!

Barátsággal: Vujity Tvrtko, Washington, D.C."

A pénteki beiktatási ceremóniára egyébként külföldről hivatalosan csak a nagykövetek vannak meghívva, így magyar részről Szemerkényi Réka kapott meghívót.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Videó: óriási erővel vonultak ki a magyar rendszámú furgon tragikus balesetéhez az osztrák hatóságok
Az embercsempész furgon a rendőrök elől menekült, 20 illegális bevándorlót, köztük 4 gyereket szállított. A sofőr elmenekült a helyszínről, de elfogták.

Link másolása

hirdetés

Mi is megírtuk, hogy súlyos, legalább három halálos áldozatot követelő baleset történt a Horvátjárfalu (Jarovce, SVK) – Köpcsény (Kittsee, AT) határátkelőnél az A6-os autópályán. Egy magyar rendszámú kisbusz az osztrák határőrök ellenőrzőpontját áttörve gázt adott, majd röviddel később felborult.

Az osztrák köztévé szerint a kisbuszban 20 illegális bevándorló, köztük egy kisgyermek tartózkodott, amelyet Helmut Marban rendőrségi szóvivő is megerősített.

A balesetben hárman meghaltak, hét embert pedig válságos állapotban vittek kórházba.

Az RTL Híradó úgy tudja, a sofőr elmenekült, de elfogták az osztrák rendőrök.

hirdetés

Rutinszerű hatósági ellenőrzést alá akarták venni a járművet, ám a sofőr gázt adott, és az autópálya első kijáratánál, Kittsee irányába letért az autópályáról. A nagy sebesség miatt elveszítette uralmát a jármű felett, belehajtott az árokba, és a kisbusz felborult.

A 7 súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, 4 közepesen súlyos sérült volt, és 6 könnyebb sérült. A 20 sérült között 4 gyerek is volt – mondta el a szóvivő.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Hárman meghaltak, miután egy magyar rendszámú embercsempész kisbusz karambolozott Ausztriában
A járműben huszan tartózkodtak, köztük kisgyerekek is, heten válságos állapotban vannak.

Link másolása

hirdetés

Súlyos, legalább három halálos áldozatot követelő baleset történt a Horvátjárfalu (Jarovce, SVK) – Köpcsény (Kittsee, AT) határátkelőnél az A6-os autópályán – írja a Körkép szlovákiai magyar hírportál. Egy magyar rendszámú kisbusz az osztrák határőrök ellenőrzőpontját áttörve gázt adott, majd röviddel később felborult.

Az osztrák köztévé szerint a kisbuszban 20 illegális bevándorló, köztük egy kisgyermek tartózkodott.

Ezt Helmut Marban rendőrségi szóvivő is megerősítette.

A balesetben összesen három ember vesztette életét, 17-en pedig megsérültek, közülük heten súlyosan, az ő állapotuk válságos. A neusiedli tűzoltó-parancsnokság képein látható, milyen nagy erőkkel vonultak ki a mentők és a tűzoltók.

Azt írták, hogy négy csapatnyi tűzoltó összesen 66 tagja vett részt a mentésben 13 járművel, és a mentők és a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki. A Christophorus mentőflotta 5 helikoptere vett fel sérülteket, és két helikopternek kétszer kellett fordulnia a helyszín és egy közeli kórház között.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Rendőrök mentették meg az életet a Pestszentlőrincen talált 24 éves vérző nőnek
A 24 éves nő életét az menthette meg, hogy a kiérkező rendőrök a csuklójára tettek nyomókötést, amíg a mentők nem érkeztek a helyszínre

Link másolása

hirdetés

A XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjait 2022. augusztus 14-én 15 óra 48 perc körül riasztották egy pestszentlőrinci dombhoz, mivel a bejelentés szerint ott egy nő feküdt, akinek a ruhája véres volt.

A BRFK közleménye szerint Nagy Béla rendőr törzszászlós és Kovács Béla rendőr zászlós a helyszínre siettek, akik látták, hogy a fiatal nő csuklója erősen vérzik. A körzeti megbízottak azonnal intézkedtek, értesítették a mentőket, valamint nyomókötést tettek a sérültre.

A fiatal nőt a kiérkező mentősök kórházba szállították, arról nincs információ, hogy a 24 éves nővel mi történt és miért feküdhetett véresen a dombon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
18-an mentettek ki egy túrázót a Mátyás-hegyi barlangból
A nőt négy óra alatt tudták csak felszínre hozni.

Link másolása

hirdetés

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton – írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.

A baleset egy úgynevezett "overallos túrán" történt, amely során kiépítetlen barlangjáratokban haladva, túravezető segítségével ismerkedhetnek a résztvevők a barlangjárással.

A 28 éves nő egy "kitett mászás" során visszacsúszott, és a hátára esett – közölték.

A sérültet a helyszíni ellátást követően 18 ember tudta a felszínre vinni. A speciális hordágyba rögzített nőt több kisebb aknán kellett felhúzni, több szűkületen kellett átjuttatni. A sérültet az Országos Mentőszolgálat kórházba vitte – tudatták.

A mentésben a Magyar Barlangi Mentőszolgálat központi területi egysége és a Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat tagjai vettek részt. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat civil szervezetként 1961 óta közel 600 olyan bajba jutott emberen segített, akiknek semmilyen más magyarországi szervezet nem tudott volna – írták.

A Mátyás-hegyi barlang az ország leghosszabb barlangjának, a Szépvölgyi-barlangrendszernek a része, kedvelt túracélpont, évente nyolcezren vesznek részt nyílt, overallos túrán. A fokozottan védett barlang csak szervezett formában, képzett túravezetővel, a Duna-Ipoly Nemzeti Park engedélyével látogatható – tették hozzá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: