hirdetés

KÉK HÍREK

Házi őrizetbe került Bige László

Az ország egyik leggazdagabb emberét hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsítják.

Link másolása

hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte Bige László bűnügyi felügyeletét, a házi őrizet alatt lakóhelyét nem hagyhatja el és nyomkövetőt is kap. Bige ellen hűtlen kezelés és vesztegetés, valamint felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult eljárás.

Az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója egy mezőgazdasági termékeket előállító cégnek.

2011-2018 között utasítására a cég által gyártott termékek egy részét valótlanul, selejtesnek minősítették és leértékelt áron adták el kereskedőknek. Az egyik ilyen kereskedő cégben Bige szintén résztulajdonos. Ezután a kereskedők az értékcsökkentett termékeket piaci, vagy ahhoz közeli áron adták el.

Bige az egyik kereskedővel abban is megállapodott, hogy a vételár különbözet egy részét visszaadja neki. Így több, mint 800 millió forintot vett át 2011-2016 között a kereskedőtől. Ezzel a cégnek közel 2 milliárd forint kárt okozott.

Az ügyészség Bige letartóztatását kérte, arra hivatkozva, hogy kiemelkedően súlyos – 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – bűncselekmény miatt folyik eljárás vele szemben és fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozóhatóság elől elszökne vagy elrejtőzne. A bíróság ezt nem tartotta megalapozottnak. Ugyanakkor úgy vélték, hogy az eljárásban részt vevőket megpróbálhatja befolyásolni és ezzel megnehezítené a bizonyítást. A bíróság ezt szerette volna megakadályozni, de a letartóztatás helyett enyhébb kényszerintézkedést hozott, azaz bűnügyi felügyeletet, házi őrizetet rendelt el.

hirdetés

Az ügy többi gyanúsítottja szabadlábon védekezhet. A végzés nem végleges, az ügyész továbbra is előzetest kér, az üzletember és védője pedig a szabadlábra helyezést szeretné elérni.

Bige László Magyarország egyik leggazdagabb embere, 112 milliárd forintra becsült vagyonnal. Cégcsoportjának fő vállalkozása, az ammónia és műtrágyagyártásban érdekelt Nitrogénművek Zrt. pedig a Forbes toplistáján a legértékesebb cégek között a 13. helyen áll.

Az ügyészség tavaly májusban is kérte a vállalkozó előzetesbe helyezését, akkor Bigét hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsították és nyíregyházi otthonából egy rendőri osztag vitte el. Az előzetes letartóztatás elrendelését azonban akkor a Nyíregyházi Járásbíróság nem látta indokoltnak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Targonca zúzta halálra a gépkocsivezetőt pakolás közben egy budapesti bevásárlóközpontban

A baleset a Récsei Centerben történt, péntek reggel.
Fotó: Récsei Center - szmo.hu
2021. október 15.


Link másolása

hirdetés

A Récsei Centerben pénteken a reggeli órákban tragikus baleset történt. Az ott működő élelmiszer-áruház egyik gépkocsivezetőjére egy teherautóról pakolás közben ráesett egy targonca - írja a Bors.

A munkatársak azonnal riasztották a mentőket, azonban K. Csaba sérülései olyan súlyosok voltak, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

Felfoghatatlan számunkra, hogy ennyit érjen egy emberi élet
- nyilatkozta a férfi egyik kollégája.

K. Csaba 68 éves volt, nyugdíj után is visszatért dolgozni, hogy biztosítani tudja a megélhetését. A munkatársai elmondása alapján évtizedek óta dogozott velük együtt a bevásárlóközpontnál, lelkiismeretesen és kellő odafigyeléssel végezte a munkáját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Fiatalok durván megverték egy diáktársukat a szigetvári középiskolában

Bár a jelenlévők arra bátorították, hogy ne hagyja magát, a megtámadott fiú nem védekezett, nem ütött vissza.

Link másolása

hirdetés

A múlt héten verekedés történt a Baranya Megyei SZC Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskolában. Két fiatal diák támadt rá egy másik diáktársukra, akivel valószínűleg már előzőleg konfrontálódtak – írja a bama.hu.

A lap az egyik olvasójától kapta azt a videót, amelyen látható, hogy egy, a tanulók közötti nézeteltérés fajult verekedésbe: kettő diák keveredett konfliktusba eggyel szemben.

A videóban is látható és hallható, hogy a megtámadott fiú nem védekezett, nem ütött vissza. A jelenlévők arra bátorították, hogy ne hagyja magát, de a diák úgy tűnik sokkal inkább hajlott volna egy szóbeli megegyezésre.

A cikkben kitérnek rá, hogy a videót beküldő olvasó „felháborítónak tartja, hogy a mai világban megtörténhetnek ilyen és hasonló esetek egy intézmény területén, sőt, egy iskola falain belül. A diákok felügyelet nélkül hagyása esetén szinte bármit csinálhatnak, amit akarnak. Vajon mi lenne a helyes megoldás az ilyen ügyek elkerülésének érdekében?”

A bama.hu az ügyben megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik röviden tájékoztattak az esetről. Mint mondták, az eset kapcsán október 8-án tettek bejelentést a Szigetvári Rendőrkapitányságon. A verekedésben résztvevő fiatalok ellen garázdaság miatt nyomoznak a szigetvári rendőrök.

Az RTL Híradó riportja az esetről

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Segített megjavítani egy idegennek a biciklijét, közben jött rá, hogy tőle lopta el percekkel korábban

Néhány matrica miatt fogott gyanút a 64 éves tulajdonos, aki helyben jött rá, hogy kirabolták.

Link másolása

hirdetés

[sz]Képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Alejandro Lopez[sz]

Éppen az éjszakai műszakból tartott hazafelé John Devlin, amikor egy elromlott kerékpárt szerelő idegent látott meg az út szélén. A 64 éves glasgow-i férfi félreállt, hogy segítsen a kormány megjavításában a bajba jutott bringásnak.

Már majdnem végeztek a munkával, amikor a segítőkész skótnak feltűnt néhány ismerős matrica a bicikli vázán, majd a saját bukósisakját is észrevette a kerékpárra csatolva, írja a Daily Star.

Devlin ekkor felkiáltott:

„De hisz ez az enyém!”

A lebukott tolvaj ekkor inkább menekülőre fogta a dolgot, és ijedtében elszaladt. Paul Hartey végül nem jutott messzire, a rendőrök elfogták. A június 18-án történt biciklilopás ügyében a napokban már az ítélethirdetés is megvolt: a kormánnyal szerencsétlenkedő tolvaj 15 hónap börtönbüntetést kapott, miután beismerte tettét.

hirdetés

A tárgyaláson kiderült, hogy Devlin felesége reggel fél hétkor arra kelt, hogy valaki betörté a fészerbe, és szanaszét szórta az ott talált dolgokat. A férje alig 10 perccel később indult haza a munkából, és útközben botlott a kormánnyal bajlódó Harteyba.

Az ügyetlen tolvaj a bíróság előtt azzal védekezett, hogy kábítószer hatása alatt állt, és fogalma sincs, hogy mi történt azon a nyári hajnalon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Halálra késelték a világcsúcstartó kenyai hosszútávfutót, férjét gyanúsítják a gyilkossággal

A 25 évesen elhunyt Agnes Tirop tragikus halála az atlétikai közösséget és Kenyát is megrázta.

Link másolása

hirdetés

Holtan találták otthonában Agnes Tirop kétszeres világbajnoki bronzérmes kenyai hosszútávfutót szerdán - írja a BBC.

A 25 éves sportoló eltűnését édesapja jelentette be a rendőrségen kedd este. Amikor a zsaruk bementek a házába, Tirop az ágyán feküdt élettelenül, körülötte pedig rengeteg vér volt. Megállapították, hogy a nőt megszúrták a nyakán, valószínűleg késsel, ez okozhatta a halálát. De szúrt sebet találtak a hasán is.

A gyilkossággal Tirop férjét gyanúsítják, akit egyelőre nem találnak. A rendőrök megnézik a ház biztonsági kameráinak felvételeit is, hátha azok is segítik a nyomozást.

Agnes Tirop volt Kenya egyik legsikeresebb és legtehetségesebb fiatal sportolója. A hosszútávfutó számos érmet nyert az ifjúsági világbajnokságokon, majd bronzérmes lett a 2017-es és a 2019-es felnőtt világbajnokságon 10 ezer méteren. Az idei tokiói olimpián is részt vett, negyedik lett 5000 méteren. Szeptemberben megdöntötte a női 10 km-es futás világrekordját, miután 30:01 perces idejével 28 másodperccel javította meg a 2002-ben beállított csúcsot.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, a korábbi kétszeres olimpiai bajnok Sebastian Coe szerint Tirop a világ egyik legjobb hosszútávfutója volt az elmúlt hat évben.

hirdetés
Az atlétika a legtragikusabb körülmények között veszítette el egyik legfényesebben ragyogó fiatal csillagát. Ez szörnyű csapás az egész atlétikai közösségre
- fogalmazott.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach is egy fiatal és ragyogó tehetségnek nevezte Tiropot, aki reményt és inspirációt adott sok embernek, az öröksége pedig mindig megmarad az emlékezetünkben.

A Kenyai Atlétikai Szövetség úgy fogalmazott, hogy Kenya egy ékszert veszített el Tirop személyében, aki az egyik leggyorsabban felemelkedő atléta volt a nemzetközi versenyeken, köszönhetően a pályán nyújtott fantasztikus teljesítményének.

Kenya elnöke, Uhuru Kenyatta is szép szavakkal méltatta a fiatalon elhunyt sportolót.

Megrázó és nagyon szomorú, hogy alig 25 évesen veszítettünk el egy fiatal és ígéretes sportolót, aki annyi dicsőséget adott hazánknak. Még fájdalmasabb az, hogy Agnes, aki minden szempontból egy hős volt, egy bűncselekmény áldozata lett ilyen fiatalon

- mondta, hozzátéve, hogy arra utasítja a hatóságokat, hogy minél gyorsabban találják meg Tirop gyilkosát, hogy igazaságot szolgáltassanak az ügyben.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: