KÉK HÍREK

Egy medvebőr miatt indult eljárás a Schadl-ügy egyik vádlottja ellen

Az ügy vádiratából azonban több fontos eset kimaradt.

Link másolása

Természetkárosítás bűntette miatt indult eljárás a Schadl-ügy egyik vádlottja ellen, akinél a házkutatáson egy barna medve preparált bőrét találták – tudta meg az RTL.hu.

Mivel nem tudta igazolni, hogy van engedélye a trófea jogszerű tartására, így azonnal intézkedett az ügyészség.

Ugyanakkor a Schadl György páncélszekrényében talált kompromittáló felvételek ügyében nem indult eljárás, és az sem került be a vádiratba, hogy Schadl György megpróbált elmozdítani a pozíciójából egy bírót.

„Vicc ez az egész” – mondta a portálnak a Schadl-ügy egyik alacsonyabb rendű vádlottja. Elárulta azt is, hogy neki nemcsak a fő vádpontok miatt kell majd bíróságra járnia, hanem egy medvebőr miatt is. A fő perben neki felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést ajánlott az ügyészség. Ugyanakkor a nála tartott

házkutatáson egy preparált medvebőrt találtak nála. Ez pedig a jogszabályok szerint csak megfelelő igazolással tartható. Mivel ezt a helyszínen nem tudta megmutatni, ezért az ügyészség lefoglalta a medvebőrt és nyomozást indított természetkárosítás bűntette miatt.

Az RTL.hu információi szerint az ügy még mindig folyamatban van. Ezt az ügyet az ügyészség leválasztotta a Schadl-ügyről, és áthelyezte a Készenléti Rendőrséghez. Várhatóan tárgyalást is tartanak majd róla. A férfi szerint pénzbüntetést kezdeményeztek számára (ami néhány százezer forint lehet tudommása szerint), de ezt ő nem akarja elfogadni, mert úgy véli, hogy tudja igazolni a trófea eredetét.

A Schadl György-féle ügyben viszont több fontos dolog nem került bele a vádiratba, és a kiszivárgott nyomozati anyagok alapján, némelyikben külön eljárás sem indult

- írja a portál.

A 444.hu korábban azt írta, felmerült a gyanúja, hogy Schadl György ki akart rúgatni egy bírót, mert az nem úgy döntött az egyik fegyelmi eljárás során, ahogyan azt a végrehajtói kar elnöke szerette volna. Mikor Schadl találkozott a Fővárosi Törvényszék elnökével, ő közölte, hogy a bírót nem lehet kirúgni, de diszkomfortossá lehet tenni az életét, és a csoportvezetői megbízását is vissza lehet vonni.

A vádiratban nem foglalkoznak a házkutatás során talált kompromittáló felvételekkel sem. Ezeket meg is semmisítették, mivel az ügyészség szerint nem volt bűncselekmény.

Arról sem írtak, hogy több embernek – például Rogán Antal miniszter akkori kabinetfőnökének – is segíthették a jogi vizsgáját. Bár a Blikk úgy tudja, elképzelhető, hogy ebben indult külön nyomozás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A BRFK elárulta, hogy találták meg a méregdrága sportcipőt: „Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház”
Több szálon is futottak be információk, amik végül elvezettek a tettesekhez.
Fotó: BRFK - szmo.hu
2023. március 22.


Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, megtalálta a rendőrség azt a 4 és félmillió forintot érő Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú cipőt, amit a közelmúltban loptak el Pachert Balázs boltjából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán írt az esetről:

"Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház. Négy és fél millió forint. Minden annyit ér, amennyit megadnak érte, ha valaki megveszi 4,5 millióért, akkor van üzlet, ez a kereskedelem szabálya. Ha valaki meg elviszi fizetés nélkül, akkor van eljárás, ezt meg a BTK mondja ki.

Szinte az egész hazai sajtót bejárta a napokban a hír, amely arról szólt, hogy egy Károly körúti üzletből március 4-én este két férfi elemelt egy kék-fehér edzőcipőt. A cipőbolt tulajdonosa a biztonsági kamerák felvételei mellett a nyomozáshoz további értékes kiindulási pontokat adott a nyomozóknak, akik a mondott irányon elindulva rövidesen egy lett illetőségű testvérpárt hoztak összefüggésbe a lopással.

Következő lépésként Hevesből futott be egy információtöredék: egy eljárás alá vont autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres. Nem hazudott.

A megjelölt budapesti címen, Újpesten a fővárosi rendőrök március 10-én kora délután elfogták G. Eduardot (35), a helyszínen a lopáskor általa viselt ruhák egy részét is megtalálták, ellenben az égen-földön keresett Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt nem.

A férfi sem a luxuslépőről, sem testvére fellelhetőségéről nem nyilatkozott, mindettől függetlenül a bíróság elrendelte letartóztatását, míg öccse, G. Artur (33) ellen a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot adott ki.

Egy férfi színről ki, egy csomag színre be. Március 17-én G. Eduard Budapesten lakó élettársa kereste meg a rendőröket azzal, hogy a Posta értesítette arról, miszerint G. Arturtól egy csomag érkezett számára.

Benyomása szerint a csomag tartalma nem lehetett más, mint a hétmérföldes, sokmilliós, országhatárokon átívelő szupercipő.

A nyomozók osztoztak megérzésében, ezért a még kézbesítetlen, a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál várakozó küldeményt lefoglalták, majd a benne lévő sneakert bemutatták, annak egyértelmű azonosítása után pedig még aznap vissza is adták a sértettnek".

A BRFK képeket is megosztott:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Meghalt egy beteg, mert műtét közben összekeverték a fertőtlenítőszert a sóoldattal
Két műtőssegéd és egy szakorvos ellen emeltek vádat Szigetváron egy beteg halála miatt.

Link másolása

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat két műtőssegéd ellen a Szigetvári Járási Ügyészség, egy szakorvos ellen pedig szándékos veszélyeztetés bűntette a vád, amiért egy műtét során fertőtlenítő szert használtak sóoldat helyett, és a beteg meghalt.

A Baranya Vármegyei Főügyészség az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta, hogy a két műtőssegéd 2020 májusában egy nőgyógyászati laporoszkópiás operációra készülve a műtő fertőtlenítéséhez egy eredetileg fiziológiás sóoldatot tartalmazó, felülcímkézett üvegben hozta a fertőtlenítőszert a raktárból.

Az üvegeket a műtéthez szükséges eszközöket tartalmazó, a helyiség előterében lévő asztalra helyezték, majd erről mindketten megfeledkeztek.

Másnap az operáció során fiziológiás sóoldat használatára volt szüksége a vádlott szakorvosnak és a két műtőssegédnek, de a műtőasztalra helyezett fertőtlenítő szert tartalmazó üveget használták fel tévedésből.

A műtétet követően észlelték a tévedést, amikor az egyik műtőssegédnek eszébe jutott, hogy a két szert felcserélték. Mindezt jelezték a műtétet végző szakorvosnak is, aki azonban ahelyett, hogy mindezt jelezte volna az osztályvezető főorvosnak, illetve reoperációt kezdeményezett volna, a cserét elhallgatta - írták a vádhatóság közleményében.

A kezelt beteg másnapra rosszul lett, meg kellett műteni, azonban a szakorvos ekkor sem jelezte a műtétet végző orvosnak, hogy az előző napi műtét során fertőtlenítő szert használtak a sóoldat helyett.

A két műtőssegéd részéről a foglalkozási szabályok megszegése a sértett halálához vezetett, míg a szakorvos szándékos foglalkozási szabályszegése a sértett életét, testi épségét közvetlenül veszélynek tette ki, mellyel a túlélési esélyeit jelentősen rontotta, azonban a szabályszegése és a sértett halála közötti okozati összefüggés nem volt igazolható - jelezték az ügyészség kommünikéjében.

A Szigetvári Járási Ügyészség a szakorvost foglakozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével, míg a két műtőssegédet halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja - írták.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Sorban kiugrottak az ablakon – összeesküvés-elméletek voltak az öttagú francia család tragédiája mögött
2022 májusában egy francia család követett el csoportos öngyilkosságot a svájci Montreux-ben. Amikor a rendőrség kopogtatott, úgy érezték, értük jönnek.

Link másolása

A család a hetedik emeleti erkélyükről ugrott a mélybe, a három felnőtt (a 40 éves apa és 41 éves anya, valamint a nő ikertestvére), illetve a legfiatalabb gyermek, egy 8 éves kislány szörnyethaltak. A család ötödik tagja, egy tinédzser fiú kómába esett, azonban mára felépült sérüléseiből, a történtekre azonban nem emlékszik.

A szülők feltehetően régóta készültek arra, hogy végrehajtsák tervüket, azt részletekbe menően megtervezték, és el is próbálták. Sajnálatos módon a montreux-i rendőrség látogatása volt, ami a jelek szerint kiváltotta a döntésüket.

A rendőrség nem sokkal az eset előtt kísérelte meg felkeresni a családot a fiú otthon tanulásával kapcsolatban. A rendőrök bekopogtak az ajtón, és egy hangot hallottak, amely azt kérdezte tőlük, hogy ki van ott. Miután azonosították magukat, nem hallottak több zajt a lakásban - áll a közleményben.

A hatóságok lezárták az egy évig húzódó, egész Svájcot megrázó nyomozást.

A rendőrség megállapította hogy a francia család tagjai feltehetően összeesküvéselmélet-hívők voltak, ez vezetett a tragédiához.

Közleményében azt is megerősítették, hogy kizárták az idegenkezűséget, és a boncolás sem mutatott ki kábítószer fogyasztására utaló jeleket.

Az anya és ikertestvére egy túlélést támogató szociális mozgalom tagjai voltak, akik aktívan készülnek a globális és helyi katasztrófákra, illetve vészhelyzetekre.

A lakást ritkán elhagyó, és a gyermekeket magánoktatásban taníttató család otthonában gondosan elrendezett túlélőcsomagot, azaz élelmiszereket, higiéniai eszközöket és gyógyszereket találtak. A két nő meggyőződése volt, hogy a kormány és a helyi hatóságok ellenük vannak, és a gyerekeket is arra nevelték, hogy a világ veszedelmes hely, melyet a jó érdekében maguk mögött kell hagyni.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Összeverték Tekashi 6ix9ine-t egy floridai szaunában, csúnyán megsérült
Egy konditeremben támadtak rá, a biztonságiak későn reagáltak. Az esetről videó is készült.

Link másolása

Kórházba került az extravagáns rapper Daniel Hernandez, azaz Tekashi 6ix9ine, miután rátámadtak egy dél-floridai konditerem szaunájában - írja a TMZ alapján 444.hu.

A hírt a rapper ügyvédje is megerősítette. Elmondta, hogy ügyfele az LA Fitness egyik szaunájában volt éppen, amikor több férfi „figyelmeztetés nélkül” rátámadt. A rapper testőr nélkül volt, de próbálta menteni magát. Nem volt esélye a túlerővel szemben, így addig verték, amíg el nem tudott menekülni. A rapper állkapcsa, bordái és háta sérült meg.

A konditerem biztonsági emberei későn reagáltak, de végül ők hívták ki a mentőt és a rendőröket.

Az ügyvéd közölte, beszélni fog a szövetségi rendőrséggel arról, hogy védencének védelemre lehet szüksége.

Tekashi 2020 nyarán szabadult a börtönből.

VIDEÓ: a támadásról


Link másolása
KÖVESS MINKET: