KÉK HÍREK

Durván megbántott több magyar úszólegendát a vizes vb nyitóünnepségének szervezése

Felkérték őket, hogy vegyenek részt a látványosnak ígérkező megnyitó ünnepségen, majd azt mondták, hogy mégsem kellenek. A szervezők cáfolnak.
Index, a fotók megnyitó műsor próbáján készültek: Mervai Márk - szmo.hu
2017. július 11.


Link másolása

Egykori olimpiai és világbajnok úszókat kértek fel szereplésre az utolsó pillanatban, majd egy napra rá közölték velük, hogy még sincs rájuk szükség a megnyitóünnepségen - értesült az Index.

Az egyik érintett számolt be a portálnak arról, hogy a vizes vb nyitóünnepsége kapcsán alaposan megsértették, sőt nyugodtan mondhatjuk, megalázták a magyar úszósport elmúlt három-négy évtizedének legnagyobb alakjait. Csupa olimpiai, illetve világbajnok úszót.IMG_5565k

A vizes vb gigantikus megnyitójának megvalósítása a Művészetek Palotája (Müpa) feladata, a teljes költségvetés pedig 3,4 milliárd forint. A műsort rendező Káel Csaba megbízottja alig tíz nappal a megnyitó előtt kereste meg először az úszólegendákat – egy közvetítőn keresztül, telefonon –, hogy felkérje őket a műsorban való szereplésre.

A felkért sportolók igent mondtak a feladatra.

Hat nappal a megnyitó előtt kaptak írásos tájékoztatást a feladataikról, a főpróba időpontjáról és a megnyitó napjával kapcsolatos tudnivalókról. Ráadásul az ünnepségre tervezett öltözékkel is gondok voltak.

„Úgy tudom, hogy a FINA-val még folynak ez ügyben az egyeztetések, mert szeretnénk, ha az olimpikonok FINA-formaöltözéket kaphatnának. Ebben az esetben el kell kérjem majd a sportolók méreteinek adatait. Amennyiben a FINA-tól nem érkezik erre megerősítés, valószínűleg fehér öltözéket fogunk kérni tőlük” – írta ekkor a közvetítőnek a Müpa produkciós menedzsere, 6 nappal az ünnepség előtt.

Aztán egy nap múlva megint levelet kaptak, amiben közölték velük, hogy sajnos még sincs rájuk szükség. 

Az éjjeli próba során a rendező úgy döntött, hogy a rendezvényen mégsem lesz szükség az olimpikonokra – többek közt ez állt a Müpa hozzájuk is eljutó levelében. A produkciós menedzser azzal indokolta a változást, hogy a főpróba előtt már nincs módjuk rendesen lepróbálni a dolgot.IMG_5514k

"

Nem szoktam foglalkozni az eredményeimmel. Tíz évben egy-két olyan nap van, amikor azt gondolom, hogy a múltam miatt fontos lehetnék. Ez egy ilyen nap lett volna

– fogalmazott egyik olimpiai bajnok úszónk mélységesen csalódottan.

Jelen helyzet szerint a volt úszók közül biztosan csak Egerszegi Krisztina kap szerepet a nyitóünnepségen, akinek a legendákkal közös jeleneten túl egy másik feladata is van a műsorban, amit meghagytak. Ahogy mi tudjuk, ő is csak azért nem mondta vissza a dolgot, mert a szavát adta a szervezőknek.

A portál információi szerint Seszták Miklós fejlesztési minisztert, a világbajnokság szervezőbizottságának elnökét mélyen felháborították a történtek, ezért több különböző lépés is történt a megsértett sportolók kiengesztelésére. Legfőként felajánlották, hogy egy teljesen új rendezvényt szerveznek nekik a Duna Arénában, ám ezt a felkérést elutasítás fogadta.

"

Ha letérdelnek, akkor sem leszünk ott

– mondta erről egyikük, sőt ezen a ponton a közvetítő is közölte, hogy kiszállt.

Kedd délután a hvg.hu kérdésére aztán jött a hivatalos válasz:

Ebben az áll, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben "a legteljesebb mértékben számítanak a magyar vizes sportok büszkeségeire a megnyitó ünnepségen. A rendezői elképzelés szerint a vb szimbólumánál, a Duna Aréna előtt felállított szökőkútnál a világklasszis sportolók aktív közreműködőként szerepelnek."

A közleményben azt írják, hogy az ötkarikás játékokon hagyományosan lobogó olimpiai láng mintájára magyar kezdeményezésre a FINA világbajnokságain ezentúl mindig működni fog egy egyedileg tervezett szökőkút. Ennek vize jelképezi, hogy zajlik a FINA-sportágak legnagyobb ünnepe.

"A legendás bajnokok esetében korábban félreértés történt, amely mostanra tisztázódott, így valóban méltó főszereplői lehetnek minden idők legnagyobb magyarországi sporteseményének nyitányán."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Videó: tömegverekedés tört ki az újpesti és ferencvárosi szurkolók között a Népligetben a meccs előtt
Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, összecsapott a fradistákkal az MVM Dome előtt. A rendőrök közbeavatkozása nélkül nagyobb lett volna a balhé.

Link másolása

Az Újpest-drukkerek többsége különbuszokkal indult a Megyeri útról a Groupama Arénához, hogy megnézzék a vasárnap kora esti Fradi-Újpest összecsapást. Ez elég biztonságos megközelítési módnak tűnt, de voltak azért szép számmal olyanok is, akik vállalták a veszélyt, és egyénileg közelítették meg a helyszínt.

Nyilván egy okuk volt rá: szerették volna összemérni az erejüket a ferencvárosiakkal.

Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, a népligeti multifunkcionális csarnoknál, az MVM Dome-nál csapott össze bő órával a meccs kezdése előtt ugyanannyi fradistával

- írta meg a Blikk.

A fradisták voltak fölényben a szemtanúk szerint, de az már nem derült ki, mi lett volna a balhé vége, mert megjelent egy nagyobb létszámú rendőri erő, és szétválasztotta a feleket. A lap szerint komolyabb személyi sérülés nem történt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Tragédia! Egy ukrán férfi kizuhant egy szálloda ablakán Angyalföldön, azonnal meghalt
A Szegedi úton található szállodában történt a szörnyű baleset.

Link másolása

A Ripost cikke szerint egy ukrán nemzetiségű férfi kizuhant egy XIII. kerületi hotelből. A férfi életét vesztette. Az angyalföldi Szegedi úton található Hotel Flandriában történt a tragédia.

A lap szerint a második emeleti szoba ablakkeretét és az ablakpárkányt is hatalmas vérfoltok borították, a rendőrség azonban kizárta, hogy bűncselekmény történt volna.

A BRFK tájékoztatása szerint közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Egy magyar utas verekedett a gépen, 18 órát késett a Wizz Air járata Dzsiddából
Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak. Kairót és Larnakát közbeiktatva érkezett meg a gép végül délután Budapestre.

Link másolása

18 óra késéssel szállt le a Wizz Air egy járata Budapesten, egy magyar utas verekedett a gépen, egy másik utast és a személyzet egy tagját is bántalmazta, írja a Budflyer.

Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak.

"A fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar állampolgárságú utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte. A járat kapitánya ezért a gép azonnali divertálását rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére. A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről.

Időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton részt vett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50km-re lévő Nicosia egyik szállodájába.

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le.

A három kontinensen át tartó utazás összesen 18 órás késéssel zárult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Vakondok és lepkék fogyasztották el a kiskunlacházi drogtanya marihuánaültetvényét
A második szüretet pedig a TEK akadályozta meg.

Link másolása

Mintegy 250 tő élő kannabisznövényt és közel 40 kg már leszárított marihuánát foglaltak le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztályának nyomozói, miután a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának műveleti egységeivel közösen 2022. szeptember 15-én rajtaütöttek a pároson Kiskunlacházán. A Pest megyei kisvárosban a rendőrök megjelenése előtt senkinek nem tűnt fel, hogy a kétszintes családi házban drogtermesztés folyik. Az 51 éves halásztelki tulajdonos és 26 éves szarvasi társa olyan szakszerűen alakította ki az ingatlant a kábítószer termesztéséhez, illetve feldolgozásához, hogy még a szigetelésre is figyeltek, megakadályozva ezzel az erős marihuánaillat terjedését - írja a Police.hu.

A Blikk információja szerint a drogbanda tagjainak nem volt munkája, alkalmanként építkezésekre mentek el dolgozni. Megoldásnak a kábítószertermesztést látták.

A marihuána termesztéséhez azonban nem értettek. Ezért az első szüretük elmaradt, mert a növényeket a vakondokok és az amerikai szövőlepkék fogyasztották el. A második szüretet pedig a TEK akadályozta meg.

Az elsőrendű vádlott, V. József ügyvédje a lapnak elmondta, hogy ügyfele a termesztésből egyetlen fillérhez sem jutott.

"A rendőri munka nagyon alapos volt, így semmi értelme nem lenne a tagadásnak. Ügyfelem a közeljövőben minden részletre kiterjedő vallomás kíván tenni"

– közölte V. József ügyvédje, Dr. Lichy József. A lap úgy tudja, hogy V. Józsefnek sem felesége, sem gyermeke nincs, idős édesanyjával él kettesben.

A rendőrség tájékoztatása szerint a háromfős bandához mellékszálon kapcsolódik egy negyedik személy is, aki értékesítette azokat a drogokat, melyeket V. József a „kertészet” mellett beszerzett. A bűnszervezet nem „csak” marihuánában utazott, árultak mindent, ami a piacon fellelhető.

A gyanúsítottak jelenleg letartóztatásban vannak. Abban az esetben ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár 20 éves börtönbüntetést is kaphatnak.


Link másolása
KÖVESS MINKET: