News here

KÉK HÍREK

Durván megbántott több magyar úszólegendát a vizes vb nyitóünnepségének szervezése

Felkérték őket, hogy vegyenek részt a látványosnak ígérkező megnyitó ünnepségen, majd azt mondták, hogy mégsem kellenek. A szervezők cáfolnak.
Index, a fotók megnyitó műsor próbáján készültek: Mervai Márk - szmo.hu
2017. július 11.


Link másolása

Egykori olimpiai és világbajnok úszókat kértek fel szereplésre az utolsó pillanatban, majd egy napra rá közölték velük, hogy még sincs rájuk szükség a megnyitóünnepségen - értesült az Index.

Az egyik érintett számolt be a portálnak arról, hogy a vizes vb nyitóünnepsége kapcsán alaposan megsértették, sőt nyugodtan mondhatjuk, megalázták a magyar úszósport elmúlt három-négy évtizedének legnagyobb alakjait. Csupa olimpiai, illetve világbajnok úszót.

IMG_5565k

A vizes vb gigantikus megnyitójának megvalósítása a Művészetek Palotája (Müpa) feladata, a teljes költségvetés pedig 3,4 milliárd forint. A műsort rendező Káel Csaba megbízottja alig tíz nappal a megnyitó előtt kereste meg először az úszólegendákat – egy közvetítőn keresztül, telefonon –, hogy felkérje őket a műsorban való szereplésre.

A felkért sportolók igent mondtak a feladatra.

Hat nappal a megnyitó előtt kaptak írásos tájékoztatást a feladataikról, a főpróba időpontjáról és a megnyitó napjával kapcsolatos tudnivalókról. Ráadásul az ünnepségre tervezett öltözékkel is gondok voltak.

„Úgy tudom, hogy a FINA-val még folynak ez ügyben az egyeztetések, mert szeretnénk, ha az olimpikonok FINA-formaöltözéket kaphatnának. Ebben az esetben el kell kérjem majd a sportolók méreteinek adatait. Amennyiben a FINA-tól nem érkezik erre megerősítés, valószínűleg fehér öltözéket fogunk kérni tőlük” – írta ekkor a közvetítőnek a Müpa produkciós menedzsere, 6 nappal az ünnepség előtt.

Aztán egy nap múlva megint levelet kaptak, amiben közölték velük, hogy sajnos még sincs rájuk szükség. 

Az éjjeli próba során a rendező úgy döntött, hogy a rendezvényen mégsem lesz szükség az olimpikonokra – többek közt ez állt a Müpa hozzájuk is eljutó levelében. A produkciós menedzser azzal indokolta a változást, hogy a főpróba előtt már nincs módjuk rendesen lepróbálni a dolgot.

IMG_5514k
"

Nem szoktam foglalkozni az eredményeimmel. Tíz évben egy-két olyan nap van, amikor azt gondolom, hogy a múltam miatt fontos lehetnék. Ez egy ilyen nap lett volna

– fogalmazott egyik olimpiai bajnok úszónk mélységesen csalódottan.

Jelen helyzet szerint a volt úszók közül biztosan csak Egerszegi Krisztina kap szerepet a nyitóünnepségen, akinek a legendákkal közös jeleneten túl egy másik feladata is van a műsorban, amit meghagytak. Ahogy mi tudjuk, ő is csak azért nem mondta vissza a dolgot, mert a szavát adta a szervezőknek.

A portál információi szerint Seszták Miklós fejlesztési minisztert, a világbajnokság szervezőbizottságának elnökét mélyen felháborították a történtek, ezért több különböző lépés is történt a megsértett sportolók kiengesztelésére. Legfőként felajánlották, hogy egy teljesen új rendezvényt szerveznek nekik a Duna Arénában, ám ezt a felkérést elutasítás fogadta.

"

Ha letérdelnek, akkor sem leszünk ott

– mondta erről egyikük, sőt ezen a ponton a közvetítő is közölte, hogy kiszállt.

Kedd délután a hvg.hu kérdésére aztán jött a hivatalos válasz:

Ebben az áll, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben "a legteljesebb mértékben számítanak a magyar vizes sportok büszkeségeire a megnyitó ünnepségen. A rendezői elképzelés szerint a vb szimbólumánál, a Duna Aréna előtt felállított szökőkútnál a világklasszis sportolók aktív közreműködőként szerepelnek."

A közleményben azt írják, hogy az ötkarikás játékokon hagyományosan lobogó olimpiai láng mintájára magyar kezdeményezésre a FINA világbajnokságain ezentúl mindig működni fog egy egyedileg tervezett szökőkút. Ennek vize jelképezi, hogy zajlik a FINA-sportágak legnagyobb ünnepe.

"A legendás bajnokok esetében korábban félreértés történt, amely mostanra tisztázódott, így valóban méltó főszereplői lehetnek minden idők legnagyobb magyarországi sporteseményének nyitányán."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: