KÉK HÍREK
A Rovatból

Donald Trump, Bill Clinton és András herceg is szóba kerül az Epstein-ügy nyilvánosságra hozott irataiban

Egyelőre nincsenek hatalmas meglepetések az egykori szexuális ragadozó ügyében publikált dokumentumokban. A következő hetekben további iratokat hoznak nyilvánosságra.


Több száz oldalnyi, nem titkosított dokumentumot hoztak nyilvánosságra szerdán egy Jeffrey Epsteinnel kapcsolatos perben, írja a CNN. Az iratokat egy december 18-i bírósági végzés alapján hozták nyilvánosságra, és a következő hetekben továbbiak várhatók.

A dokumentumsorozatban, beleértve a még nem publikáltakat is, közel kétszáz nevet említenek, köztük az egykori amerikai üzletember, szexuális bűnelkövető néhány vádlóját, prominens üzletembereket, politikusokat és másokat. Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy a megemlítettek Epstein bűntársai lettek volna.

A most nyilvánosságra hozott iratokban nem volt bombasztikus meglepetés. Az ezekben szereplő információk nagy része már korábban is közismert volt. Azonban ez volt az első alkalom, hogy ezeket a bírósághoz benyújtott dokumentumokat a jogi rendszeren keresztül nyilvánosságra hozták.

A most megismert dokumentumok Ghislaine Maxwell, vagyis Epstein bűntársa és Virginia Roberts Giuffre, az egyik áldozat vallomásainak kivonatát tartalmazzák. Az iratok között olvasható ezen felül Johanna Sjoberg tanúvallomása is, amiben a nő azt állította, hogy András herceg megérintette a mellét, és közben fényképeket készített róla.

Sjoberg története eddig sem volt titok, de ez az első alkalom, hogy a tanúvallomását nyilvánosságra hozták. A nő Epsteinnek dolgozott, és azt mondta, hogy az üzletember nyomást gyakorolt rá, hogy szexuális jellegű masszázsokat adjon neki és ismerőseinek.

Sjoberg 2016-os vallomásában András herceg mellett szóba került az is, hogy mit mondott Bill Clinton korábbi amerikai elnökről Jeffrey Epstein.

„Egyszer azt mondta, hogy Clinton fiatalon szereti őket, a lányokra utalva” – állította Sjoberg. Arra a kérdésre, hogy Clinton Epstein barátja volt-e, azt felelte: úgy tudja, hogy Epstein „üzletelt” Clintonnal. Clinton szóvivője 2019-ben megerősítette, hogy a volt elnök repült Epstein magángépén, de semmit nem tudott az üzletember „szörnyű bűncselekményeiről”.

A vallomásában Johanna Sjoberg arra is kitért, hogy egyszer Epsteinnel volt az egyik repülőgépén, amikor a pilóták közölték velük, hogy le kell szállniuk Atlantic Cityben.

„Jeffrey azt mondta: Remek, felhívjuk Trumpot, és elmegyünk – nem emlékszem a kaszinó nevére, de – elmegyünk a kaszinóba” – mondta Sjoberg, aki azt mondta a vallomásában, hogy soha nem adott masszázst Trumpnak. Trumpot a dokumentumokban egyébként is nem vádolják Epsteinnel kapcsolatos vétségekkel.

Giuffre ezzel szemben azt állította vallomásában, hogy Maxwell arra utasította, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen többek között Bill Richardson volt új-mexikói kormányzóval, András herceggel, Marvin Minsky techguruval, Jean-Luc Brunel ismert francia modellügynökkel és Glenn Dubin amerikai befektetővel.

Giuffre ezen felül azt is állítja, hogy Maxwell szexuális kapcsolatot létesítésére utasította egy „meg nem nevezett herceggel”, egy „nagy szállodalánc tulajdonosával” és harmadik, meg nem nevezett személlyel. Az iratokból nem derül ki, hogy nő ezt követően szexuális kapcsolatba került-e a megnevezett személyek bármelyikével.

Jeffrey Epstein ellen 2019-ben emeltek vádat szexuális célú emberkereskedelmi hálózat működtetése miatt, melyben állítólag több tucat kiskorú lányt érintett volt. Az üzletember 35 nappal a letartóztatása után öngyilkosságot követett el a börtönben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Cápa végzett A Karib-tenger kalózai sztárjával
A legendás szörföst, Tamayo Perryt Hawaii partjánál támadta meg egy cápa. A parton már csak a halálát tudták megállapítani.


Tamayo Perry, a 49 éves szörfbajnok halálos cápatámadás áldozata lett a hawaii Malaekahana közelében – írja a BBC.

Perryre egy jet-skis talált rá, aki a partra vitte a testét. Ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Perry nem csak legendás szörfös volt, de vízimentő és színész is. Olyan filmekben és sorozatokban szerepelt, mint A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, a Lost, a Hawaii Five-0 és a Charlie angyalai: Teljes gázzal.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a minisztérium a tragikus vitorlázógép balesetről, amiben meghalt egy 17 éves lány
A közlekedési minisztérium azt írta, hogy a gép dugóhúzóba került. A fiatal pilótát mentőhelikopterrel szállították kórházba, de hétfőre belehalt a sérüléseibe.


Dugóhúzóba került a Dunakeszinél vasárnap lezuhant vitorlázó-repülőgép - közölte hétfő délután az Építési és Közlekedési Minisztérium. A gép pilótája egy 17 éves lány volt, aki a baleset során életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezután mentőhelikopterrel szállították kórházba, de hétfőre virradóra belehalt a sérüléseibe.

A minisztérium hétfőn azt írta, hogy 2024. június 23-án helyi idő szerint 13:45 időpontban

a Dunakeszi repülőtér 11-es futópályájáról csörlésből felszálló Scheibe L-Spatz 55 típusú, HA-5067 lajstromjelű vitorlázó-repülőgép növendék pilótája az iskolakör negyedik fordulójában dugóhúzóba került és a pálya elérése előtt a földnek ütközött.

Azt is hozzátették, hogy a Közlekedésbiztonsági Szervezet a balesethez vezető okok feltárására irányuló szakmai vizsgálatot haladéktalanul megkezdte.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Egy szarvasmarha ölt meg egy idős férfit Nógrád megyében
A 70 év körüli férfit az állat felöklelte, majd meg is taposta. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de az életét már nem tudták megmenteni.


Egy szarvasmarha ölt meg a napokban egy idős férfit a Nógrád megyei Karancsberényen egy tanyán - számolt be róla a nool.hu. A lap szerint

az állat felöklelte majd majd meg is taposta az áldozatot.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Udvardi-Lakos Luca, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa azt mondta, hogy egy 70 év körüli férfin próbáltak segíteni a mentők, azonban életét az újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni.

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta a megyei portálnak, hogy a Salgótarjáni Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Meghalt a 17 éves lány, aki a lezuhant vitorlázót vezette
A pilótát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de az életét nem tudták végül megmenteni. A rendőrség vizsgálja, mi okozta a balesetet.
FM - szmo.hu
2024. június 24.Súlyos sérüléseibe hétfőre virradó éjszaka belehalt az a 17 éves fiatal lány, aki vasárnap délután szenvedett baleset vitorlázó repülőjével a dunakeszi repülőtéren – írja a Blikk.

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset lehetséges okát és pontos körülményeit

– tudta meg a lap. Az első hírek szerint a balesetet turbulencia okozhatta. A gép pilótafülkéje szinte megsemmisült a becsapódáskor, a pilóta olyan súlyosan megsérült, hogy már a helyszínen életmentő beavatkozásokra volt szükség.


Link másolása
KÖVESS MINKET: