KÉK HÍREK
A Rovatból

Borzasztó tragédia: fékezés nélkül csapódott egy villanyoszlopnak, majd kirepült az autójából a háromgyerekes családapa

A férfi autója egy fát is kiszakított a helyéről Dunakeszin vasárnap délután. Esélye sem volt a túlélésre.
Fotó: TV2 - szmo.hu
2023. november 20.


Link másolása

Autóbalesetben szörnyethalt egy háromgyerekes családapa vasárnap Dunakeszin: a férfi olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy nem tudták megmenteni az életét - számolt be róla a Tények.

A Tények úgy tudja, hogy a férfi nem volt bekötve, ezért kirepült a kocsijából, miután fékezés nélkül nekicsapódott az út melletti villanyoszlopnak, majd egy fát is kiszakított a helyéről.

Az autó eleje és a jobb oldali ajtó is teljesen benyomódott az ütközésektől. A férfi lovakkal foglalkozott, a tragédia is egy versenypálya közelében történt.

"A férfi az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. A kiérkezett mentőegységek csak a halál tényét állapíthatták meg" - nyilatkozta a balesetről Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtámadtak egy amerikai hadihajót a Vörös-tengeren, ötórás csatát vívott, több drónt is lelőtt
A támadást a húszik kezén lévő jemeni főváros, Szanaa térségéből indították és az nagyjából öt órán át tartott.

Link másolása

A Pentagon közölte nemrég, hogy egy amerikai hadihajót és több kereskedelmi hajót ért támadás a Vörös-tengeren vasárnap.

Az amerikai védelmi tárca közleményében hozta nyilvánosságra a Carney amerikai romboló és kereskedelmi hajók elleni támadásokról szóló jelentéseket.

A brit hadsereg nem sokkal korábban feltételezett dróntámadásokról és robbanásokról számolt be a térségben.

Hajózásbiztonsági források a nap folyamán közölték, hogy egy konténerszállító hajót legkevesebb két drón eltalált a Vörös-tengeren.

A Pentagon nem adott tájékoztatást arról, hogy a támadásokat honnan indították. Ugyanakkor az Irán támogatását élvező jemeni húszi lázadók több támadást is elkövettek már ezeken a vizeken, illetve Izrael ellen, amely a Gázai övezetben visel hadat a radikális iszlamista Hamásszal szemben.

Névtelenséget kérő amerikai tisztségviselők ugyanakkor felfedték, hogy a támadást a húszik kezén lévő jemeni főváros, Szanaa térségéből indították és az nagyjából öt órán át tartott.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Meghalt a hős anyuka, miután letépte a lábát egy cápa – így mentette meg lánya életét
Az ötéves kislánynak haja szála sem görbül. Édesanyja azonban annyi vért vesztett, hogy nem élte túl az állat támadását.
Malinovszki András / Fotó: Fgyongyver, Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. december 04.


Link másolása

Meghalt egy 25 éves anya a mexikói tengerparton, miután egy cápa letépte a lábát – írta meg a brit Daily Star.

A december 2-i cápatámadást sokan nézték végig Jalisco állam Playa Melaque városában. Maria Fernanda Martinez Jimenezt többen segítették a partra, elmondásuk szerint horrorisztikus sérüléseket szenvedett.

Bal lábát tőből leharapta a cápa, ő pedig annyi vért vesztett, hogy belehalt sérüléseibe.

A helyszínen készült sokkoló fotókon az látható, ahogy az emberek kétségbeesetten próbálnak segíteni a parton fekvő nőnek, sokan pánikba esnek.

A támadás a Csendes-óceán egy olyan helyi partszakaszán történt, ahol korábban még nem volt cápatámadás. Az anyát a helyi médiában hősként kezelik, mert a vízben volt ötéves kislánya is, akinek azonban egyáltalán nem esett bántódása.

Az esetet súlyosbította, hogy a parszakasz a szokásosnál zsúfoltabb volt egy úszóverseny miatt. Az eseményt a támadás után azonnal lefújták. Mexikóban viszonylag ritkának mondhatóak a cápadámadások, az eset emiatt is sokkolta a helyieket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy elütnek egy fiatal fiút a zebrán, majd elhajt a sofőr
Pénzbüntetésre ítélték a sofőrt, aki elütött az egyik esztergomi zebrán egy kiskorú gyalogost, majd sorsára hagyta.

Link másolása

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője, Horváth Sándor a 24.hu-nak küldött közleményében azt írta, hogy az elkövető tavaly február negyedikén haladt a kocsijával Esztergom lakott területén, amikor a kijelölt gyalogosátkelőhelyhez érkezett.

Miközben a zebrához ért a kiskorú, a sofőr vészfékezett, azonban 21-23 km/óra közötti sebességgel, a személygépkocsi jobb oldali részével a fiatal bal oldalának ütközött.

A tini a jármű motorháztetejére, majd onnan az úttestre zuhant.

A sofőr észlelte az ütközést, azonban elhajtott a helyszínről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a kamasz megsérült-e.

Az Esztergomi Járásbíróság 300 ezres pénzbüntetésre ítélte a vétkes sofőrt. A balesetről készült videót, ide kattintva nézheti meg.

A balesetről videó is készült, amit itt lehet megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Még a gyerek lábát is arrébb vitte” – megszólalt a babakocsit toló anyuka, akit majdnem elgázolt egy autós a zebrán
Az elképesztő esetről felvétel is készült. A cserbenhagyó sofőrt még mindig keresik.

Link másolása

Nyilatkozott az RTL Híradójának az anyuka, akit babakocsis kisfiával majdnem elgázolt egy autós a zebrán a budapesti Nagykőrösi úton.

Akkor indult el a túloldalra, amikor látta, hogy a balról érkező átengedi, ahogy mondja naiv módon azt hitte a jobbról érkező is meg fog állni. Nem így lett, néhány centin múlt csak a tragédia.

„Azt éreztem, hogy arrébb rántja a babakocsit, meg a gyerek lábát is így arrébb vitte, mert a csizmája is majdnem leesett róla”

– mondta el a Híradónak az édesanya.

Kanizsai Fanni pénteken délután fél ötkor az esőben hazafelé tartott a kisfiával, amikor belekeveredtek az életveszélyes helyzetbe. Azt mondja, minden pillanatok alatt történt.

„Néztem jobbra, még láttam, hogy messze van, még túl volt a buszmegállón és elindultunk, ekkor léptünk le a zebrára. Viszont folyamatosan néztem az autóst emiatt, mert láttam, hogy nem fog talán megállni, és naivan bíztam benne, hogy talán még lelassít vagy ilyesmi” – tette hozzá.

A budapesti autósok oldalán megjelent felvételen úgy tűnik, a sofőr a váratlan helyzet ellenére a kormányt sem rántotta el, majd mintha semmi sem történ volna, továbbment.

Csörgő László vezetéstechnikai trénes szerint „[az autósnak] kellett volna látni azt, hogy a gyalogosnak megadják az elsőbbséget, ott a gyalogátkelőhely, és nem megyek tovább amikor esetlegesen megtörtént a baleset, ez egy nagyon súlyos dolog.”

A rendőrség cserbenhagyás miatt indított vizsgálatot. A sofőrt még keresik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: