News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Bekamuzta, hogy 39 évesen demens lett, anyja pedig 24 órás ápolásra szorul, börtönre ítélték a segélycsaló brit nőt és férjét is

Drága holmikra, kocsira és luxusutazásokra költötték a segélyből és adományokból befolyt pénzt 11 éven át. A sok házhozszállítás és a házon kívül mászkáló idős nő miatt buktak le.

Link másolása

hirdetés

Börtönre ítélték azt a brit párt, akik több százezer font segélyre és adományra tettek szert jogtalanul - írja a Mirror.

Laura és Philip Borrell csalássorozata azzal kezdődött, hogy azt hazudták, a nő édesanyja olyan neurológiai betegséggel küzd, amely miatt ágyhoz van kötve, képtelen egyedül táplálkozni és folyamatos ápolásra van szüksége.

Erről sikerült meggyőzniük Hertfordshire Megyei Tanácsot, így 2007 év 2018 között a segélyekből tartották fenn magukat. De ezzel nem elégedtek meg:

2017-ben előadták, hogy Laura 39 évesen fiatalkori demenciában szenved. Ebbe is bevonták a nő édesanyját, Frances Noble-t, az ő nevében indítottak adománygyűjtést a GoFundMe oldalon.

Az asszony arra kérte az embereket, hogy adakozzanak lányának és férjének, hogy elutazhassanak Amerikába, "mielőtt Laura emlékei végleg törlődnek". A pár ugyanis az Egyesült Államokban töltötte a nászútját, és a feleség mindenáron vissza akart menni még egyszer, mielőtt a "demencia" teljesen úrrá lesz rajta.

Nagyon sokan megsajnálták őket, több mint 1500 fontot (700 ezer forint) gyűjtöttek nekik, de sohasem tudták meg, hogy mi lett az általuk felajánlott pénzzel.

Laura és Philip a This Morning című népszerű brit reggeli műsorba is meghívást kaptak, ahol nagyon érzelmesen beszéltek arról, hogyan derült ki, hogy a nő fiatalkori demenciával küzd, és milyen ezzel együttélni. Ezért az interjúért 3000 fontot (1,3 millió forint) fizettek nekik.

A segélyekből, az adományokból és a médiamegjelenésekből befolyt pénzt a pár az életük finanszírozására, shoppingolásra és luxusutazásokra költötte. Nyaraltak például Kanadában és több amerikai nagyvárosban is.

A hazugságra épült életük akkor kezdett felborulni, amikor a szomszédoknak gyanússá vált, hogy rengeteg csomagot szállítanak a családnak. Egy ott élő lakos elmondása szerint egész nap jöttek-mentek a futárok. De az is szemet szúrt a helyieknek, hogy a segélyekből élő család megengedhetett magának egy vadiúj, csúcskategóriás Volvót.

hirdetés

Ha ez nem lett volna elég, egy szomszéd meglátta, hogy az állítólag ágyhoz kötött, nagyon beteg Frances Noble a kertben sétálgat. Amikor az asszony észrevette, hogy lebukott, kapucnit húzott a fejére és azt hazudta, hogy ő nem Frances, hanem az ápolója. De nem ez volt az egyetlen ilyen alkalom.

Volt, amikor a 66 éves nőt látták a kutyáját sétáltatni, máskor levideózták, ahogy egy étteremben eszik a lányával. Egy másik alkalommal pedig pont egy hozzájuk érkező szociális munkás vette észre, hogy a nő állva zuhanyozik és mossa a haját a fürdőben.

A gyanús esetek miatt a megyei tanács nyomozást indított, amely során kiderült, hogy Frances Noble neurológiai betegsége és Laura Borrell fiatalkori demenciája is kamu volt, a család pedig egyáltalán nem volt jogosult az általuk éveken át igénybe vett segélycsomagra.

2007 és 2018 között összesen 624 ezer fontra (291 millió forint) tettek szert jogtalanul a segélyekből és az adományokból.

A bíróság megállapította, hogy az asszony és a házaspár olyan "alattomos csalást" követett el, amellyel "szemérmetlenül, hosszú időn keresztül" tévesztettek meg egészségügyi és szociális szakembereket, illetve jóhiszemű, nekik adakozó embereket.

Frances Noble-t már júniusban 4 év 9 hónap börtönre ítélték, kedden pedig a házaspár számára is börtönbüntetést szabtak ki: a feleség 3 év 9 hónapot, a férj 4 év 3 hónapot kapott.

Ha ez nem lenne elég, az évek során szerzett vagyonuknak is búcsút kell mondaniuk, hiszen minden bizonnyal elárverezik a házukat és minden ingóságukat, hogy az általuk kicsalt pénzt visszaszerezze a megyei tanács, és azoknak adhassa, akiknek valóban szükségük van rá.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
„Uramisten!” – videón, ahogy elüti a vonat a síneken hagyott rendőrautót, benne a gyanúsítottal
A megbilincselt 20 éves nő a rendőrautóban volt, miközben a rendőrök a kocsiját kutatták át. A Fort Lupton-i rendőrség közzétette a testkamerás felvételeket.

Link másolása

hirdetés

Rendőrautónak ütközött egy tehervonat Coloradóban az Egyesült Államokban – írja az NBC News.

A rendőrök éppen egy húszéves nőt vettek őrizetbe, aki vezetés közben tettlegességig vezető konfliktusba került az utastársával. A nő egy vasúti átjáró után állt meg a rendőröknek, akik mögötte parkoltak le, a síneken.

Az őrizetbe vett nőt beültették a rendőrkocsiba, majd elkezdték átkutatni az autóját. Ekkor jött a tehervonat, és nekiütközött a rendőrautónak.

A coloradói Fort Lupton város rendőrsége nyilvánosságra hozta a rendőrök testkamerás felvételeit az esetről. A felvételen látszik, ahogy a rendőrök épp átkutatják az autót, miközben a háttérben hallatszik a vonat kürtölése. A rendőrök ennek ellenére beszélgetnek tovább, és csak másodpercekkel később eszmélnek.

Az egyik rendőr akkor mondja azt, hogy „uramisten”, mikor a vonat már nagyon közel jár a rendőrautóhoz. Ekkor még odakiáltanak a társuknak, hogy menjen hátrébb, de már csak végignézni tudják az ütközést.

A rendőrautóban ülő, megbilincselt nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a hírek szerint magához tért, tud beszélni, és ügyvédet fogadott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Apja luxusautójával döngetett egy 17 éves fiú a Váci úton, engedély nélkül
A kocsi rendszámát is elvették a rendőrök, a fiút pedig feljelentették.

Link másolása

hirdetés

Éjszakai közlekedési ellenőrzést tartott a budapesti 13. kerületi rendőrség szeptember 16-án a kerület kiemelkedően forgalmas útjain. Az akció fő célja a közúti közlekedés biztonságának javítása volt - írja a Police.hu.

Gyorshajtás miatt 16 sofőrrel szemben indult közigazgatási eljárás. Két gépkocsivezetőt elfogtak, egyiküket ittas vezetés miatt, a másik ellen tartózkodási hely megállapítása miatt volt elfogatóparancs érvényben, és eltiltás hatálya alatt vezetett. Egy vezetőt előállítottak légalkohol-mintavételre, egy másik pedig közigazgatási bírságot kapott ittas vezetésért.

Helyszíni bírságot kapott két sofőr vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt, egy vezető azért, mert nem indexelt sáváltáskor, valaki pedig azért, mert a kocsijának lejárt a műszakija.

Egy luxusautót azért állították meg, mert bejelentés érkezett, hogy egy autó nagy hanggal közlekedik a Váci úton. A kocsit vezető tizenhét éves fiút feljelentették és elvették a kocsi rendszámát, mivel a külföldi rendszámú, édesapja által bérelt luxusautót az előírt engedély nélkül vezette.

VIDEÓ: Luxusautó rendszámát is elvették az éjszakai ellenőrzésen

hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések - írják a honlapon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Minden idők legjobb magyarázatával állt elő az ittasan vezető nő, aki a kutyájára kente ámokfutását
A kutya nem vitte el gazdája helyett a balhét.

Link másolása

hirdetés

Egy 47 éves brit nő, akit ittas vezetésért állítottak bíróság elé,

azzal védekezett, hogy nem is ő vezetett, hanem a Lily nevű spánielje

– írja a Metro.

Még február 15-én történt Wales-ben, hogy Johanson megpróbált kitolatni egy parkolóból, csakhogy negyedik nekifutásra sem akart összejönni a dolog. Ekkor már egy arra közlekedő férfinak is feltűnt a dolog és hívta a rendőröket. Végül a nőnek ötödik próbálkozásra sikerült elhagynia a parkolót, ekkor azonban az utat nem találta és a járdára hajtott fel. Az ottani kávézó alkalmazottai gyorsan kirohantak és figyelmeztették a vendégeket a veszélyre, majd Johanson egy buszmegállónak ütközött, ahonnan végül rátért a főútra. Ezután elment egy hotelba és a Tescóba is.

Csodával határos módon az ittas nő épségben hazaért, de a nyugalmat nem sokáig élvezhette, ugyanis a rendőrök ott is teremtek a házánál.

Előttük azzal mentegetőzött, hogy kedvence ült a volánnál, és ő vezetett. Bár a szondázást és a vérvételt is megtagadta, a bíróság végül 12 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, 15 napos rehabilitációs tanfolyamra, valamint 150 órányi közmunkára ítélte. Emellett három évre eltiltották a vezetéstől, ami annyira nem rázhatta meg a nőt, mivel korábban egyszer már bevonták a jogosítványát ittas vezetés miatt.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Videó: hátulról leütött egy légiutas-kísérőt, a többi utas teperte le az agresszív férfit
Akár húsz évet is kaphat a támadó, akit a gép landolása után letartóztattak.

Link másolása

hirdetés

Rátámadtak egy légiutas-kísérőre az American Airlines egyik szerdai járatán, amely a mexikói San Jose del Cabo városából Los Angelesbe tartott - számolt be róla az ABC 7 Chicago.

Az egyik utas, Alexander Tung Cuu Le nagyjából 20 perccel a felszállás után zavartan kezdett viselkedni. Egy másik utas szerint azt suttogta, hogy "10 gyilkos van a repülőn", majd átült egy másik, szabad ülésre. Ezt egy légiutas-kísérőnő észrevette, és megkérte, hogy üljön vissza a helyére. A férfi azonban nem sokkal később ismét máshova ült, ekkor már egy férfi légiutas-kísérő szólt rá. Amikor az távozott, Le támadóállásban megpróbálta megütni a stewardot, aki még el tudott hajolni. Ezután megfordult és elindult a pilótafülke felé, hogy jelezze az incidenst a kapitánynak, az utas pedig ezt kihasználva utánament és hátulról megütötte.

VIDEÓ: A támadásról

A támadót végül a többi utas teperte le, és a légiutas-kísérők pedig összekötözték a kezeit és lábait, majd rögzítették az üléshez. Mivel Le folyamatosan kikapcsolta az övét, a stewardoknak egy idő után biztonságiöv-hosszabbítót is kellett használniuk.

hirdetés

VIDEÓ: A férfi kezét lekötözik

Végül a férfit a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren letartóztatták. Egy utas elmondása szerint a légiutas-kísérő a jelek szerint nem sérült meg súlyosan, és a járaton senki másnak nem esett bántódása.

Le kár húsz évet is kaphat a tettéért, ezentúl pedig soha többet nem repülhet az American Airlines járatain, a légitársaság ugyanis örökös tiltással büntette.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: