hirdetés

KÉK HÍREK

Azért zuhant le a pakisztáni utasszállító, mert a pilóták a koronavírusról beszélgettek és nem figyeltek

Hiába jelezte a légiforgalmi irányító is, hogy baj lesz, a pilóta túlságosan magabiztos volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 24.

hirdetés

Közvetve a koronavírus miatt zuhant le május 22-én Karacsiban az az utasszállító repülőgép, melynek fedélzetén 97 ember lelte halálát, írja a The Sun.

A nyomozás során kiderült, hogy a pilóták leszállás közben a járványról beszélgettek, mivel mindkettejük családjában történtek megbetegedések. Emiatt elterelődött a figyelmük a szokásos landolás előtti eljárásról, és több alapvető fontosságú műveletet nem végeztek el. Ennek következtében csapódott végül a Pakistan International Airlines (PIA) repülőgépe a lakóházak közé, nem messze a karacsi repülőtértől.

A jelentést Ghulam Sarwar Khan, az ország repülésügyi minisztere ismertette szerdán a parlamentben. Megállapították, hogy a pilóták figyelmen kívül hagyták a légiforgalmi irányító utasításait, aki figyelmeztette őket, hogy túl magasan (5000 láb) repülnek a landolás megkezdéséhez. Amikor már leszállási helyzetben voltak, az irányító figyelmezetése ellenére azt mondta a pilóta:

"Meg fogom oldani!"

hirdetés

- majd ezután újra heves beszélgetésbe fogtak a koronavírusról a másodpilótával.

A kifutópályát szabályosan súrolta a gép, ekkor döntöttek úgy a pilóták, hogy inkább mégis megszakítják a landolást. Az irányítóközpont azonban elmulasztotta jelezni a pilótáknak, hogy a repülőgép komoly sérüléseket szenvedett a leszállási kísérlet közben.

Ezután 17 percet töltött a levegőben a sérült futóművel az utasszállító, mielőtt újabb kísérletet tettek volna a leszállásra. A pilóták közben elfelejtették tájékoztatni az irányítóközpontot arról, hogy a gép futóművei időközben bezáródtak.

Az Airbus A320 röviddel ezután 1340 méterre a kifutópályától Karacsi egyik lakóövezetére zuhant, 29 épületet lakhatatlanná téve. A miniszter bejelentette, hogy az ingatlanok tulajdonosai teljes körű kártérítést kapnak.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a kifutópályát súroló gépről levált motordarabokat 12 órán át senki sem takarította el, ezzel pedig közvetlen veszélybe sodortak további repülőgépeket is.

Ghulam Sarwar Khan közölte: a lezuhant repülőgép tökéletes állapotban volt, vagyis az ütközés nem egy motor meghibásodása miatt következett be. A tragédia kizárólag emberi okokra vezethető vissza, elsősorban a pilóta és a másodpilóta, kisebb részben pedig a légiforgalmi irányítás okolható a 97 ember halála miatt.

A balesetet csodával határos módon 2 ember túlélte. Egyikük már röviddel a szerencsétlenség után elmondta, hogyan menekült ki a roncsok közül:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

9 hónapos csecsemő volt a győri horrorbaleset egyik halálos áldozata

A négytagú család rokonlátogatásból tartott hazafelé, amikor a tragikus karambol történt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

Mint megírtuk, egy négytagú család meghalt csütörtökön, amikor egy kamion és egy autó karambolozott Győr közelében.

A család tagjai - két szülő és két gyerek - bennégtek az autóban. Néhányan próbáltak segíteni rajtuk, de sajnos nem tudták megmenteni egyikük életét sem. Több szemtanú nyilatkozott is a szörnyű balesetről.

A legfiatalabb áldozat csak 9 hónapos volt, a 40 éves apa és szintén 40 éves élettársa közös gyermeke

- számolt be róla az RTL Híradó.

A szülőkön és a kisbabán kívül az anya 19 éves lánya ült még a kocsiban. A Híradó úgy tudja, a nőnek előző kapcsolatából volt még egy másik lánya is.

hirdetés
Információik szerint a család hazafelé tartott, amikor a tragikus karambol történt. Az egyik áldozat édesanyjánál jártak egy Győrhöz közeli faluban.

A Híradó kereste a rokonokat, de nem voltak otthon.

Az egyik győri középiskola udvarán koszorúval és mécsesekkel emlékeztek a 19 éves lányra, aki a Híradó szerint kertésznek készült.

A tragédia helyszínén, a kanyarban lévő szalagkorlátnál is gyertyát gyújtottak péntek délelőtt.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Fényes nappal késeltek meg valakit a Mester utcai villamosmegállóban

A csoport tagjai elmenekültek a helyszínről, a sérültet kórházba szállították.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Budapesten a Mester utcai villamosmegállóban egy társaság szóváltásba keveredett egy férfivel, majd a társaság egyik tagja megszúrta a fiatal férfit, írja a police.hu.

Az esetről többen is bejelentést tettek a rendőrségre szombaton dél körül. A rendőrök több egységgel percek alatt a helyszínre értek és megkezdték az elsődleges intézkedéseket és az elkövetők felkutatását.

A csoport tagjai elmenekültek a helyszínről, a sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Dohányboltnak csapódott egy jogosítvány nélkül vezető 15 éves fiú az Örsön, kijárási tilalom idején

A Hell energiaital Bruce Willis-plakátjának ment neki, megúszta könnyebb sérülésekkel.
MTI - Fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Egy dohányboltba csapódott az Örs vezér téren autóval egy 15 éves fiú szombaton. Az autót jogosítvány nélkül vezette, a kijárási tilalmat megszegve.

Az MTI szerint a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni a járművet, de a sofőrje nem állt meg, nagy sebességgel tovább haladt, ezért a rendőrök utána indultak.

Ekkor történt a baleset, a fiatal fiú és utasa, egy lány könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Hamis húszezreseket nyomtatott házilag, fizetni próbált velük, nem jött be

A bankjegyek kisebbek voltak az eredetinél, vízjel sem volt rajtuk és egyéb egyedi azonosítók is hiányoztak. A 27 éves férfit elfogta a rendőrség.
Fotó: police.hu - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Tavaly karácsony előtt tett bejelentést egy alsónémedi férfi, hogy 135 ezer forintért eladott egy videókártyát az interneten, ám utólag észrevette, hogy gyanús bankjegyekkel fizetett a vevő - írja a police.hu.

Mint kiderült: a 12 bankjegy fele, 3 húszezres hamisítvány volt. Kisebbek voltak a többinél, vízjel sem volt rajtuk és egyéb egyedi azonosítók is hiányoztak.

A rendőrség beszámolója szerint a körzeti megbízott a vevőről kapott információmorzsákkal kellett, hogy boldoguljon.

A körzeti megbízott "addig talpalt a településen, kopogtatott házaknál, gyűjtötte az adatokat, mígnem megtudta a rendszámot, a nyilvántartás pedig kidobta a tulajdonost". A tiszaföldvári címen egy szerb férfi nyitott ajtót a rendőrségnek.

Egy percig sem tagadta tettét, nem is lett volna értelme, az egyik szobában a rendőrök meglelték és lefoglalták házi sokszorosító műhelyét, és a szanaszét heverő bankjegyeket - áll a beszámolóban.

A 27 éves férfit elfogták, előállították. Vallomásában azt mondta, már tavaly próbálkozott a pénzkészítéssel, de nem volt elégedett a végeredménnyel, ezért azokat nem használta fel. 2020 novemberében újabb kísérletet tett, az ekkor készített hamisítványokat használta fel a decemberi vásárlásnál is. Kiderült, hogy a fővárosban is használta már ezeket. Állítása szerint kb. 140 ezer forintot nyomtatott házilag, sima A4-es papírokra. Az 5 és 10 ezer forintos bankjegyek hamisításában még kevésbé volt sikeres, így maradt végig a 20 ezres címletnél.

A szabadlábon védekező szerb férfivel szemben pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: