KÉK HÍREK
A Rovatból

Az iskolatársainak árult drogot egy 16 éves fiú Nagykanizsán

Marihuánánt, ecstasyt is árult. A vevőkör ellen kábítószer-birtoklás miatt indítottak eljárást.

Link másolása

A Police hu közölte, hogy a nagykanizsai rendőrök 2024. április 17-én reggel az egyik helyi középiskola előtt csaptak le egy 16 éves fiúra, aki az elmúlt két hónapban több diáktársának adott el marihuánát, grammonként 4000-4500 forintért.

Ruhájának átvizsgálásakor emellett ecstasy tabletta is került elő a zsebeiből, lakásán pedig további drogot találtak a nyomozók, amit lefoglaltak.

A diákkal szemben gyorstesztet is alkalmaztak, ami amfetaminra és THC-ra mutatott pozitív értéket.

Az rendőrök a fiút előállították a kapitányságra, ahol kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki. A rendőröknek a vevőkört is sikerült azonosítotani, velük szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Elveszítette második gyermekét is – megszólalt a verőcei baleset áldozatának anyja
A fiatal lány valószínűleg nem megfulladt, ahogy korábban gondolták, hanem egy koponyatörés a baleset pillanatában végzett vele. Párjával együtt halt meg Verőcénél.

Link másolása

Szombat éjjel tragikus hajóbaleset történt a Dunán, Verőce közelében, ahol egy motorcsónak ütközött egy szállodahajóval. A baleset következtében életét vesztette a 20 éves Berki Boglárka. Édesanyja, Berki-Kiszel Melinda megrendítő részleteket osztott meg a történtekről a Blikknek.

Az édesanya szerint Bogi életvidám és céltudatos fiatal nő volt, akit a tetoválásai alapján azonosítottak. Elmondta, hogy a patológián látta először a holttestet, és ott tudta meg, hogy a koponyasérülések miatt az ütközéskor azonnal életét vesztette, így vélhetően nem szenvedett.

„Csak az arcát nézhettem meg, a teste akkor még le volt takarva. Csak később, a halottasházban láthattam, amikor szerdán felöltöztettem a búcsúztatójára. Az erdészeti kosztümét adtam rá, amiben ballagott, és amit a szalagavatóján is viselt”.

Az eset óriási megrázkódtatás az egész közösség számára​​. A lány iskolája, az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum közleményt adott ki, amelyben részvétüket fejezték ki a családoknak, és megemlékeztek az elhunyt diákról. Az iskolát és a helyi közösséget mélyen megrázta a tragédia, különösen, hogy Bogi párja, Varga Márton is meghalt a balesetben, írta meg korábban az Index​.

 A motorcsónakon összesen nyolcan utaztak, közülük csak egy embernek sikerült élve partra jutnia.

A gyászoló édesanya mély fájdalommal beszélt a Blikknek arról is, hogy Bogi már a második gyermeke, akit elveszített. Kisfia ugyanis a várandóssága 34. hetében halva született. Ő most lett volna május 17-én 15 esztendős. „15 év és egy nap különbséggel Bogit is elveszítettem.” – mondta el Berki Boglárka édesanyja. A közösség igyekszik minden lehetséges módon támogatni a gyászoló családot, akiknek most a nagy szükségük van a vigaszra és az együttérzésre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Tragédia: éhen halt egy hároméves kisfiú, szülei nem etették, bár sírt és sikoltozott
A többi testvérét normálisan ellátták az osztrák szülők, akiket letartóztattak. A gyerek valószínűleg napok óta holtan feküdt az ágyában Kufsteinben.

Link másolása

A Kufsteintől északra, közvetlenül a német határon fekvő Ebbs városában egy hároméves kisfiú éhen halt, ami mélyen megrázta egész Ausztriát és Bajorországot, írta meg a Merkur.de.

Hansjörg Mayr, az innsbrucki ügyészség szóvivője elmondta, hogy a korábbi vizsgálatok szerint

„a gyanúsítottak legalább néhány hétig nem látták el a hároméves fiút étellel és folyadékkal, és nem fordultak orvoshoz annak ellenére, hogy nyilvánvalóan romlott az egészsége és láthatóan fogyott, így a gyermek súlyos alultápláltságának következményeitől halt meg.”

Szerdán (május 22-én) a bűncselekménnyel gyanúsított osztrák szülőket (25 és 26 évesek) pszichológiai kivizsgálás után tartóztatták le. Az első kihallgatásokra csütörtökön (május 23-án) került sor, mindkettőjüket gyilkossággal gyanúsítják.

Az ügyészség szerint az apa, aki hivatásos sofőr, élt a vallomástétel megtagadásához való jogával. Felesége viszont azt állítja, hogy

„a gyermek beteg volt az elmúlt hetekben, és nem volt étvágya. Orvost terveztünk hívni hozzá.”

Az ügyészek megerősítették a faluban keringő pletykákat, miszerint a fiú már egy ideje holtan feküdt az ágyában, mielőtt az apa hétfőn riasztotta volna a hatóságokat. A vizsgálatok szerint a halál ideje pünkösdvasárnapra tehető. A három nővérnek (1, 3 és 6 évesek) nem voltak hiánytünetei, róluk kielégítően gondoskodtak a szülők.

Az ügyészség szerint a fiút „nem etették, bár sírt és sikoltozott, míg ikertestvérét, valamint a másik két lányt (1 és 6 éves) gondozták és védték.”

A szülők állítólag a hároméves kisfiú nővéreivel ünnepelték a születésnapjukat a pünkösd előtti pénteken egy hamburger gyorsétteremben, miközben a kicsi egyedül aludt otthon. A hétvégén a család még egy nagy lovagi fesztiválon is részt vett Kufsteinben, ismét a fiú nélkül. A szomszédok megfigyelték, hogy a család gyakran szállított ételt. A nagymama, aki állítólag időnként gondoskodott a gyerekekről, hevesen állította az újságíróknak, hogy nem vett észre semmit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Verőcei hajóbaleset: megtalálták az ötödik áldozat holttestét
A 39 éves férfi holttestét találták meg. Még két áldozatot keresnek a hatóságok.

Link másolása

A verőcei hajóbaleset egy újabb áldozatát találta meg a keresőcsoport, derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek délutáni posztjából.

A BRFK azt írja, hogy a Duna bal partján, Göd magasságában a mai napon az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége bukkant rá annak a 39 éves dunakeszi férfinek a holttestére, aki a május 18-i vízi ütközés után tűnt el.

A balesetet szenvedett csónak további két eltűnt utasának felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Legutóbb tegnap közölte a rendőrség, hogy a hétvégi hajóbaleset egyik áldozatát megtalálták. Akkor egy 28 éves nő holttestére bukkantak rá Sződligetnél:

A szombat esti balesetnek még két áldozata van, akiknek a holttestét egyelőre nem találták meg.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy brutálisan megvernek a társai egy kisfiút a nagykónyi általános iskolában
A gyereket csütörtökön reggel verték meg, de csak pénteken került kórházba. Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyire sérült meg.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 24.


Link másolása

Brutálisan megvertek egy kisfiút a Tolna megyei Nagykónyi általános iskolájában, írja az rtl.hu. A megdöbbentő támadás csütörtökön reggel volt, a tankerületi központnál úgy tudják, a 13 éves fiú pénteken került kórházba.

A verést videóra vették, amin látszik, hogy

a gyereket előbb egy fiú üti a tanteremben, majd négy másik is nekimegy, közben pedig tucatnyian nézik, hogy mi történik.

Az ügyben feljelentést tettek, a rendőrség garázdaság miatt nyomoz és folyamatosan hallgatják ki a diákokat.

A verésről készült videóban előbb kétségbeesett kiabálás hallatszik az egyik tanteremből, majd ahogy közelebb ér a kamera, látszik, hogy az első sorban az ablak mellett egy fiú ököllel üt egy másikat, többször egymás után. Amikor kiszabadul a kezei közül és felegyenesedik, akkor is megüti. Ezután még négyen csatlakoznak a támadóhoz és ők is megverik a 13 éves fiút, aki bár tisztán nem lehet hallani, úgy tűnik, folyamatosan könyörög, hogy ne bántsák.

A kisfiú testszerte kapott ütéseket, de hogy pontosan mennyire sérült meg, azt nem lehet tudni. A tankerületi központ az RTL megkeresésére azt írta, hogy a fiú pénteken került be kórházba. A többi tanulóval pedig pszichológus foglalkozik, egyéni és csoportos foglalkozáson.

Jármi Éva szerint a megvert kisfiúnak a családja mellett az lehet a legnagyobb segítség, ha az osztálytársaitól is megkapja a támogatást. A pedagógiai szakpszichológus azt mondja, külön kell majd foglalkozni a fiúval, aki a videó alapján először kezdte el ütni társát, és külön a hozzá csatlakozó többi bántalmazóval is.

„Engem őszintén szólva ez nyomasztott leginkább. Hogy hány olyan gyerek volt, aki amikor már úgy tűnt, hogy lezajlott az incidens, akkor még jött egy, megint még egy és nem egyszerre támadták meg ezt a kisfiút, hanem egymás után sokan.”

A pszichológus tapasztalata szerint a hasonló kortársbántalmazások a 12-14 év közötti fiú kiskamaszoknál fordulnak elő legtöbbször.

A nagykónyi iskolában történt bántalmazásról készült riportot itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: