KÉK HÍREK
A Rovatból

Az érettségijét ünnepelte egy hajón, buliból beugrott a vízbe, azóta nem találják a 18 éves fiút

Cameron Robbins a Bahamákon bulizott az iskolatársaival szerdán. A szülei reménykednek benne, hogy a fiuk élve előkerül.

Link másolása

A 18 éves fiú éppen a sikeres középiskolai érettségijét ünnepelte egy hajón a Bahamákon szerdán, amikor egy bátorságpróba után elkövetett ugrás után nyoma veszett.

Cameron Robbins a Bahamákon ünnepelte a sikeres vizsgáját több helyi középiskola diákjaival egy partihajón szerdán. Nem sokkal a szállásukra érkezésük után indultak útnak a hajóval, ahol a szemtanúk szerint este fél 10 után a fiatal srác az óceánba ugrott az Athol-sziget mellett.

Ezek után a hajó órákig körözött a környéken: a személyzet tagjai próbálták megtalálni a fiút, de nem jártak sikerrel, később a helyi parti őrség segítségével helikopterrel is keresték az eltűnt tinit, de még nem találták meg.

A University Lab School igazgatója közleményt adott ki az iskola nevében, amelyben azt írta, hogy az iskolai közösség azért imádkozik, hogy épségben megtalálják a nemrég érettségizett tanulójukat.

„Felvettem a kapcsolatot Cameron családjával, jelenleg a hatóságok még mindig keresik a fiút a Bahamákon” – írta az iskolaigazgató Kevin George.

„Az ilyen nehéz időkben össze kell fognunk és támogatnunk kell egymást. Nehéz szavakkal leírni azt, amit érzünk, de össze kell tartanunk”

- tette hozzá az igazgató.

A fiúért csütörtökön már virrasztást is tartottak a diákok és a szülők, akik reménykednek benne, hogy Cameron még élve előkerül.

(via New York Post)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Lezuhant a 17. emeletről és szörnyet halt a 44 éves olimpiai bajnok röplabdázó
Walewska Oliveira búcsúlevelet hagyott maga után, így Sao Paulói rendőrség öngyilkosságként vizsgálja a brazil női röplabdázó tragikus estetét.

Link másolása

Walewska Oliveira olimpiai bajnok röplabdázó szeptember 21-én Sao Paulóba utazott a könyve bemutatására, de délután a rendőrség szerint egy épület 17. emeletéről lezuhant egy első emeleti erkélyre.

A 44 éves sportoló 2006-ban világbajnoki ezüstöt, 2008-ban pedig olimpiai aranyat nyert a brazil női röplabda-válogatottal. A brazil röplabdaszövetség közleményben fejezte ki sajnálatát a Walewska Oliveira halála miatt.

Az O Tempo brazil lap birtokába került rendőrségi jelentés szerint a sportoló búcsúlevelet hagyott maga után, ezért a halálát öngyilkosságként vizsgálják a hatóságok.

Forrás: 24.hu

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged vagy rokonodért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy látogass el ERRE AZ OLDALRA, ahol többféle segítséget kaphatsz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Jelentősen változott az esztergomi robbantásban súlyosan megsérült kommandós állapota
Szerda éjjel Esztergom külterületén egy férfi felrobbantotta magát, miközben a rendőrök és a TEK kommandósai intézkedtek vele szemben.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, szerda éjjel Esztergom külterületén egy férfi felrobbantotta magát, miközben a rendőrök és a TEK kommandósai intézkedtek vele szemben.

A tragédiában ketten – egy TEK-es és maga az elkövető, J. László – meghaltak, továbbá 8 rendőr, tűzoltó pedig megsérült.

A sérültek közül egy rendőr állapota súlyos, de nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil.

A Magyar Nemzet azóta friss információkat tudott meg a kórházban ápolt rendőrökről: kiderült, hogy javult az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök állapota.

A legnagyobb pozitív változás az intenzív osztályon ápolt kommandós állapotában van

– írta a lap.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Biztonsági őrök verték össze a Republic technikusát Dunaszerdahelyen
Az eseménynek helyt adó Dunaszerdahely városának önkormányzata mélységes sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban.

Link másolása

A Republic technikusát a Csallóközi Vásáron munkavégzés közben verték meg péntek este - írta meg a Blikk.

Néhány szemtanú elmondása szerint a vásár biztonsági szolgálatának egy vagy több embere támadt a technikusra.

Egyikük elmondta, hogy az incidens a koncert után történt, amikor a technikus a zenekar felszerelését pakolta volna le a színpadról.

A város közleménye szerint a biztonsági szolgálat az eset után beismerte a felelősségét. A sérült technikust a mentők a helyszínen ellátták, a zenekar menedzsere szerint kórházba is került.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Halállistája volt a fülöpjakabi anyagyilkos kamasznak
A most 15 éves fiú egy éve ölte meg az anyját egy baltával. A gyilkosság után gondosan kitakarított, majd apja borsodi házába távozott.

Link másolása

Az anyja szerepelt a fejében felállított halállista első helyén annak a fülöpjakabi kamasznak, aki egy baltával ölte meg a nőt, írja az RTL. A most 15 éves fiú a vád szerint még tavaly decemberben egy baltával végzett 48 éves anyjával.

A fiú két hete az előkészítő tárgyaláson elismerte a gyilkosságot, de azt tagadta, hogy előtte megverte volna a nőt. A mostani tárgyaláson azonban nem akart vallomást tenni.

A bíró felolvasta többek között annak a szociálpedagógusnak a vallomását, aki nem sokkal a gyilkosság előtt foglalkozott a fiúval. Ő azt mondta, hogy „szinte az első alkalommal arról számolt be, hogy ölni szeretne, embert ölni”. Hasonló dolgokat mondott az iskolapszichológusnak is: „nem mondta nekem, hogy kit ölne meg, azt sem, hogy hol és milyen módon, pusztán azt, hogy száz ember megölése vezet a megüdvözüléshez”.

A család egyik barátja szerint a fiúnak volt egy halállistája, amin ő i szerepelt. A lista első helyén azonban az édesanyja állt.

A bíróságon részletesen bemutatta, hogyan sújtott le a nőre a szerszámmal. Azt bizonygatta, hogy a nő testén talált sérülések az esés következményei, nem pedig azért keletkeztek, mert korábban bántotta volna.

Az már korábban kiderült, hogy az anya és fia tavaly december 12-én együtt indultak el otthonról biciklivel. A fiú azonban már ekkor elhatározta, hogy megöli az anyját. Hazament, elrejtette a kerékpárt, megvárta a nőt, és végzett vele. Ezután feltakarította a nyomokat, majd a pénz magához véve apja borsodi házába ment.

A tárgyalásról készült beszámolót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: