HÍREK
A Rovatból

Videó: így haladt át a kínai elnök óriási konvoja a városon

Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen. A kínai elnök péntekig lesz Budapesten, addig több helyen is lesznek majd forgalom korlátozások.

Link másolása

Megérkezett a kínai elnök Budapestre, Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen.

A delegáció ezután útnak indult a városba, mi pedig a Könyves Kálmán körúton csíptük el a hatalmas konvojt, amit rendőrautók kísértek. A konvoj méretét talán jól mutatja, hogy

közel egy percbe telt, mire az összes jármű elhaladt a kameránk előtt.

@szeretlekmagyarorszag.hu

♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

Hszi Csin-ping péntekig lesz a magyar fővárosban, addig több helyen lesznek forgalomkorlátozások Budapesten. A kínai elnök találkozik Orbán Viktorral és Sulyok Tamás államfővel is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Nem megy el Magyar Péter az ATV hétvégi élő választási tévévitájára, a Fidesz is így döntött
Megvan a lista, hogy kik vesznek részt a szombati, majd a vasárnapi tévés vitán, ahová a TISZA Párt alelnökét is meghívták, de ő nem él a lehetőséggel.

Link másolása

Két tévés vitát is tartanak a hétvégén, ezekről közölt új híreket a Media1.hu.

Az ATV és a Spirit FM által közvetítendő vitán nem lesz ott Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és a párt európai parlamenti listavezetője, nem él a lehetőséggel, és nem száll vitába a többi EP-listavezetővel. A műsorba a Fidesz sem megy el.

Az ATV-n most szombaton élő adásban vitáznak majd az európai parlamenti listavezetők, vasárnap pedig fővárosi listavezetők.

A 19 órakor kezdődő televíziós vita műsorvezetője Szöllősi Györgyi lesz. A szombati élő vitában ott lesznek:

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd-ZÖLDEK listavezetője

Donáth Anna, a Momentum listavezetője

Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listavezetője

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom listavezetője.

Vasárnap pedig 20:25-től rendezik meg a fővárosi listavezetők televíziós vitáját. Ennek a műsorvezetője Rónai Egon lesz. Ott lesznek:

Baranyi Krisztina, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listavezetője

Grundtner András, a Mi Hazánk Mozgalom listavezetője

Karácsony Gergely, a Párbeszéd-ZÖLDEK-DK-MSZP listavezetője

Soproni Tamás, a Momentum listájának 2. helyén szereplő politikus

Vitézy Dávid, a Vitézy Dáviddal Budapestért és az LMP–Zöldek listavezetője.

Magyar Péter, Deutsch Tamás és Szentkirályi Alexandra tehát nem mennek el a tévébe.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója azt közölte, hogy csak a felsoroltak pártok és személyek éltek a meghívással, bár többször is felkínálták a lehetőséget a többieknek is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor kitálalt az orosz-ukrán háborúról: „A NATO-t senki sem merné megtámadni!”
A miniszterelnök szerint az oroszoknak már az ukrán hadsereg legyőzése is nehézséget okoz, ezért nem valószínű, hogy a NATO-t vagy bármely NATO-tagállamot megtámadnák, mivel a NATO ezerszer erősebb, mint Ukrajna.

Link másolása

Orbán Viktor szerint Oroszország nem fogja megtámadni a NATO-t, mert ez nem lenne észszerű, viszont szerinte fontos, hogy tűzszünet legyen az orosz-ukrán háborúban.

A magyar miniszterelnök ezt a cseh XTV-nek adott interjújában mondta, amelynek teljes verzióját péntek este 11-kor fogják leadni.

A Telex szemlézte az interjú beharangozóját, amiben Orbán a „magyar álláspontot” ismerteti az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban. A miniszterelnök szerint a magyarok úgy gondolják, hogy ez

„egy háború két szláv nép között, ráadásul egy testvérháború”, amit Európának nem szabad a saját háborújaként értelmezni és belevonódni.

Orbán szerint az oroszoknak már az ukrán hadsereg legyőzése is nehézséget okoz, ezért nem valószínű, hogy a NATO-t vagy bármely NATO-tagállamot megtámadnák, mivel a NATO ezerszer erősebb, mint Ukrajna.

„A NATO-t senki sem merné megtámadni!”

– mondta a beszélgetés során a miniszterelnök.

Ez a hangvétel éles ellentétben áll azzal, amit Orbán néhány nappal korábban a Patriótának adott interjújában mondott, ahol a jelenlegi időszakot potenciálisan a harmadik világháború előszobájának nevezte, és céljának tekintette, hogy „a NATO háborús részvételét megakadályozza”.

Cseh interjúban Orbán azt is hangsúlyozta, hogy a szomszédos háborút nem a fenyegetettség, hanem a veszteség oldaláról kellene nézni, ami emberéleteket és gazdasági terheket jelent, és ezt a magyarok viselik. Szerinte béketárgyalásokra van szükség, de a legfontosabb, hogy tűzszünet legyen.

„Olyan még sose volt, hogy egy háborúnak komplett béketerv vetett volna véget. Először kell a tűzszünet”

– mondta Orbán, aki kitért arra is, hogy Robert Fico elleni támadás után elgondolkodott azon, hogy egy magányos elkövetőről volt-e szó, vagy valamilyen szervezet állt mögötte.

Szerinte Magyarország szabad ország, ahol a politikusok szabadon közlekednek, „néha ő is vezeti az autót”. Orbán úgy véli, hogy a magyaroknak furcsa lenne abban a félelemben élni, hogy egy hasonló merénylet megtörténhet.

„Budapest egy biztonságos város”

– mondta a magyar miniszterelnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Minszkben tett látogatása után Szijjártó Péter nem szavazta meg a belarusz termékekre kivetett vámokat
Eddig az orosz és az ukránok ellen szövetkező fehérorosz mezőgazdasági termékeket nem sújtották szankciók, most azonban a tagállamok többsége megszavazta a büntetővámokat. Kivéve Magyarországot.

Link másolása

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Minszkben járt, ahol tárgyalt Szergej Alejinik fehérorosz külügyminiszterrel. Egy nappal később már Brüsszelben volt jelenése a kereskedelmi miniszterek munkaülésén. Itt arról döntöttek, hogy büntetővámot vetnek ki az Oroszországból és Fehéroroszországból behozott mezőgazdasági termékekre.

A hvg.hu cikke szerint eddig az orosz és az ukránok ellen szövetkező fehérorosz mezőgazdasági termékeket nem sújtották szankciók, most azonban a tagállamok többsége megszavazta a büntetővámokat.

Egyetlen ország képviselője volt, aki tartózkodott: Szijjártó Péter, a magyar kormány nevében.

A szabályozás szerint a büntetővámok azokra a termékekre vonatkoznak, amelyeket közvetve vagy közvetlenül az EU-ban akarnak értékesíteni. Az EU-n keresztül más harmadik országokba irányuló tranzitokat viszont nem érintik, ezzel elismerve az orosz és fehérorosz termékek szerepét a világ élelmezésében.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Durva vihar közelít, országos riasztást adtak ki, van ahol már narancs fokozatú a figyelmeztetés
Felhőszakadás, jégeső, szélvihar - ezek várnak ránk pénteken. Bárhol lecsaphat a vihar, a veszélyjelzés szerint néhány megyében komoly zivatarok is várhatók.

Link másolása

Pénteken mozgalmasa idő várható: erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és többfelé kell készülni záporra, zivatarra. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek alakulhatnak ki, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A délies szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29 fok között alakul, északnyugaton maradhat hűvösebb az idő - írja az Időkép.

A zivatarok, felhőszakadás miatt az egész ország területére figyelmeztetést adtak ki. A veszélytérkép ITT látható. A portál előrejelzése szerint a Dunától keletre viharos széllökés (akár 60-80 km/h), jégeső (1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (15-25 mm) is előfordulhat. A front több hullámban érkezik majd, és kitart késő estig.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar már csak elvétve fordulhat elő. Az élénk, északon erős nyugatias szélben 23 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

A jövő hét elején egy hidegfront érkezhet, ismét zivataros időre készülhetünk, keddre néhány fokot mérséklődhet a meleg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: