hirdetés

Agyonlőtte szomszédját egy brit férfi, mert azt hitte, Putyin kéme

A mentális betegségekkel küzdő férfi szenttül hitte, hogy gyermekkönyveket illusztráló szomszédja Putyinnak és a NASA-nak is dolgozik, sőt, a koronavírust is ő terjeszti.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2021. április 19.

hirdetés

Komoly mentális problémákkal küzdött az a brit férfi, aki tavaly novemberben agyonlőtte szomszédját, mivel azt hitte, hogy az oroszok kéme. Az ügyben zajló vizsgálat fejleményeit most hozták nyilvánosságra, ebből kiderül, hogy régóta voltak pszichés zavarai a férfinak - írja a BBC.

A 42 éves James Nasht az angliai Andoverben található háza udvarán házi készítésű fegyverével lőtte fejbe szomszédja, Alex Sartain még tavaly októberben.

Az áldozat, aki gyerekkönyveket illusztrált, három nappal később halt bele a kórházba a sérüléseibe. A 34 éves Sartain szintén nem él már, a gyilkosság napján motorbiciklivel menekült az őt üldöző rendőrök elől, amikor balesetet szenvedett és meghalt.

Az ügyben most hoztak nyilvánosságra néhány részletet, többek közt Sartain apjának vallomását is, aki szerint fia 2008 óta küzdött mentális problémákkal. Azt is elmondta, hogy fiának komoly rögeszméi voltak, képzelgései nagy részében a szomszédja, Nash volt a főszereplő. Mivel a férfi korábban egy repülőgép-gyártó cégnél dolgozott, Sartain egész komoly összeesküvés-elméletet szőtt köré:

úgy hitte, hogy a szomszéd valójában egy orosz kém, aki titokban a NASA-nak és Vlagyimír Putyinnak is dolgozik, és a koronavírus terjesztésében segédkezik.

Apjának többször fejtette ki az ezzel kapcsolatos zavaros elméleteit, illetve arról is sokat beszélt, hogy biztosan megfigyeli őt a brit vagy az amerikai titkosszolgálat. Sartain egyébként tavaly májusig orvosi felügyelet alatt állt mentális betegségei miatt, ezt követően viszont romlott az állapota, édesapja pedig hiába próbált kapcsolatba lépni a férfi háziorvosával, az ügyben nem történt előrelépés.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Tömegbaleset a Ferihegyi úton: egy ember meghalt, többen megsérültek

A járművekből két beszorult embert a fővárosi tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk
MTI - Címkép: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2021. május 06.

hirdetés

Baleset miatt lezárták a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető utat csütörtök délután Szemeretelep közelében - írta a Budapesti Közlekedési Központ a BKK Info oldalon. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben egy ember meghalt, négyen megsérültek.

A mentők két súlyos és két könnyű sérültet vittek kórházba - közölte a mentőszolgálat az MTI-vel.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: négy autó ütközött a Ferihegyi úton, a járművekből két beszorult embert a fővárosi tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk.

A BKK Info oldalon felhívták a figyelmet arra, hogy a lezárás miatt a repülőtérre vezető útnál mindkét irányban torlódásra kell számítani, és az Üllői út külső szakasza is nehezen járható.

A 200E autóbusz terelve közlekedik - tették hozzá.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Otthonszülés közben halt meg egy újszülött Budaörsön, a rendőrség nyomoz

Hiába hívták ki a mentőket, a kisfiú életét már ők sem tudták megmenteni.
Fotó: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Meghalt egy újszülött Budaörsön, akit édesanyja egy dúlalakásban hozott világra, az ügyben rendőrségi vizsgálat indult - írja a Bors.

A lap értesülései szerint a 35 éves nő Miskolcról utazott fel Budaörsig, hogy ott egy dúlalakásban világra hozhassa gyermekét. A nő még Miskolcon kezdett vajúdni második gyermekével, és azonnal hívta a két dúlát, akik megnyugtatták, hogy minden rendben lesz. Ezt követően autóba ült, és kétszáz kilométert utazott, hogy odaérjen a budaörsi dúlalakba.

A lap által megszólaltatott forrás szerint

az autóút közben még érezte a baba mozgását, a szülést követően azonban már nem sírt fel a gyermek.

A dúlák megtettek mindent, amit tudtak, ám amikor a kisfiú továbbra sem mutatta az élet jeleit, értesítettek egy, a koraszülöttek mentésére szakosodott céget, azonban ők is csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az édesanyához az OMSZ mentőszolgálatát riasztották, akit sokkos állapottal vittek kórházba, egy nappal később azonban már ki is engedték.

A lap megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát, ahol megtudták, hogy a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben:

hirdetés
ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt.

Többek közt arra is keresik a választ, mi okozta pontosan a gyermek halálát, és elkerülhető lett volna-e a tragédia, ha kórházban születik a baba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Elfogták a Kálmán Olgát fenyegető férfit

Az 53 éves férfi édesanyja közösségi profiljáról küldött gyűlölködő, trágár fenyegetéseket a DK politikusának.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 05.

hirdetés

Elfogták a Kálmán Olgát fenyegető férfit - írja a police.hu. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja kedden a Facebookon írt arról, hogy fejlevágással, felgyújtással és a családja kiirtásával fenyegették, ezért feljelentést tett a II. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A rendőrség honlapja szerint éppen tanúkihallgatása folyt a II. Kerületi Rendőrkapitányságon, amikor újabb hasonló üzeneteket kapott.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétség gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Másnapra azonosították a feltételezett elkövetőt. Az 53 éves V. Gábort győri otthonában fogták el.

A nyomozók lefoglalták azt a számítógépet, melyről a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi édesanyja közösségi profilját használva küldte a fenyegető üzeneteket. A szabadlábon védekező gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

17-en szülinapoztak egy alagsorban lévő vendéglátóhelyen, a rendőrök vetettek véget a bulinak

Több szabálysértést is elkövetett a társaság, mindegyikük ellen feljelentéseket tettek.
MTI - szmo.hu
2021. május 07.

hirdetés

Illegálisan tartott születésnapi bulinak vetettek véget a rendőrök péntek hajnalban Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf elmondása szerint péntek hajnalban nem sokkal 3 óra után a Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett egy a főváros V. kerületében lévő társasház alagsorában tartott magánrendezvényről.

A helyszínen a rendőrök egy üzemen kívüli vendéglátóhelyen születésnapot ünneplő 17 tagú társaságot találtak, velük szemben a kijárási tilalom, a rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések megszegése, továbbá csendháborítás miatt szabálysértési feljelentéseket tettek és a szervezővel szemben is intézkedtek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: