KÉK HÍREK
A Rovatból

Agyonlőtte halálos beteg férjét a kórházban az ő kérésére, de magával már nem tudott végezni az idős nő

Az volt a terv, hogy végül mindketten meghalnak, de az amerikai asszony képtelen volt maga ellen fordítani a fegyvert. Most gyilkosságért ítélhetik el.

Link másolása

Emberölés miatt letartóztattak egy 76 éves amerikai nőt, aki lelőtte a halálos beteg férjét a kórházban - írja az Unilad.

A gyilkosság január 21-én történt a floridai Daytona Beach városában. A rendőrség szerint

a házaspár már hetek óta tervezte ezt: megegyeztek abban, hogy az idős feleség agyonlövi beteg férjét, majd magával is végez. Az asszony viszont végül képtelen volt az öngyilkosságra.

Állítólag a férj akarta, hogy így érjen véget az élete, mivel már nagyon szenvedett betegsége miatt. Mivel neki nem volt bátorsága ahhoz, hogy kioltsa saját életét, a feleségét kérte meg arra, hogy tegye meg neki ezt a szívességet.

Azt nem tudni, hogy Ellen Gilland hogy tudta bevinni a fegyvert a kórházba. Miután lelőtte a férjét, bezárta magát a kórházi szobába, és bár senki mást nem akart bántani, nem volt hajlandó letenni a fegyvert.

A rendőrök nagyjából három és fél órán keresztül a kórházban voltak, mire elfogták az asszonyt. Addigra az orvosokat, az ápolókat és a betegeket biztonságos helyre vitték. Végül egy különleges egységnek sikerült kivezetni a kórházi szobából az idős nőt.

Az asszonyt előzetes letartóztatásba helyezték, óvadékkal sem szabadulhat.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Fejbe lőtte magát egy 55 éves férfi Budapesten
A rendőrséghez kedd délután érkezett bejelentés, de mire kiértek, már holtan találták meg a férfit a Király utcai lakásban.

Link másolása

Fejbe lőtte magát egy 55 éves férfi kedd este Budapesten, az egyik Király utcai társasházban. A 24.hu megkeresésére a BRFK mindössze annyit közölt, hogy

január 24-én 17 óra 28 perckor érkezett bejelentés hozzájuk, hogy egy férfi öngyilkos akart lenni egy VI. kerületi társasházban.

Hozzátették, a rendőrök holtan találták a férfit a helyszínen. Az esettel kapcsolatban szemlét tartottak. Mivel bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, ezért a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Furcsa örökbefogadás során tűnt el egy 5 hónapos magyar csecsemő
Egy külföldi pár akarta örökbe fogadni a gyereket, de még azelőtt elvitték, hogy lezárult volna az eljárás. Azóta nem tudják elérni őket.

Link másolása

Tavaly decemberben, karácsony előtt tűnt el egy öt hónapos csecsemő, Szabó Kitti, aki ellen körözést rendelt el a Dabasi Rendőrkapitányság. Jelenleg is eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként szerepel a rendőrség oldalán.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a gyereket egy külföldi pár, egy brit férj és egy afgán feleség akarta örökbe fogadni. A vér szerinti édesanyja lemondott a gyerekről, aki Ócsán hivatásos nevelőszülőhöz került, miközben elkezdődött az örökbeadási eljárás, a gyámhivatal pedig kiállította az örökbefogadáshoz szükséges papírokat.

A brit–afgán házaspár ezután jelent meg Ócsán, elkérte a gyermeket a kijelölt gyámtól, aki oda is adta nekik.

Ezt követően viszont a külföldi pár a gyermekkel együtt ismeretlen helyre távozott, azóta sem tudják elérni őket.

A lap szerint a gyámhivatal eljárási hibát követett el. Úgy tudják, hogy a gyermek átadásához szükséges hivatalos eljárás valójában nem is zárult le – a titkos örökbefogadók meghallgatása ugyanis még meg sem történt –, vagyis a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt.

Eddig még nem adtak ki körözést a brit-afgán pár ellen, és a gyermeket átadó gyám ellen sem indult eljárás.

Kitti már a második, örökbefogadott gyermeke lett volna a külföldi párnak.

A Magyar Nemzet megkereste a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot, valamint a rendőrséget az ügyben, de még nem kaptak választ.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés és késelés egy csepeli edzőteremben
A gyanúsított férfi egy XXI. kerületi edzőterem pultosával keveredett szóváltásba, majd az ő segítségére siető férfira támadt.

Link másolása

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi keveredett szóváltásba január 25-én 11 óra 45 perc körül egy XXI. kerületi edzőterem alkalmazottjával, akit a pult mögé szorított - írta a police.hu.

A szóváltás során a terem egyik vendége sietett a nő segítségére, amikor az agresszív férfi egy gáz-riasztó fegyverrel többször irányába lőtt. Ezután egy kést is elővett, amivel megvágta a férfi kezét. A támadó elmenekült a helyszínről.

Az eset során a pultos nem, míg az őt védelmező férfi könnyű sérülést szenvedett.

A fővárosi rendőrök végül három órán belül Budapest IX. kerületében elfogták a 22 éves szigetszentmiklósi férfit.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


Már nőként érkezett a bíróságra az a férfi, aki megerőszakolt két nőt, női börtönbe került
A skót Adam Graham a vádemelés után kezdte meg a nővé alakulást. A korábban kopasz, tetovált arcú férfi már szőke hajú nőként él Isla Bryson néven.

Link másolása

Nem mindennapi dolog történt a glaswgowi felsőbíróságon: egy szexuális erőszakkal vádolt férfi nőként jelent meg a tárgyalásán - számolt be róla a Daily Mail.

Eredeti nevén Adam Graham

két interneten megismert nőt is bántalmazott, majd megerőszakolt, egyiküket 2016-ban, a másikat pedig 2019-ben.

Az akkor még borotvált fejű, tetovált arcú férfit tagadta, hogy erőszak történt, szerinte az áldozatai is beleegyeztek a szexbe, sőt, ők kezdeményezték azt. A nők azonban másképp emlékeznek.

Az első áldozattal nem sokkal azután erőszakoskodott Graham, hogy véget ért a házassága a feleségével. A nő teljesen belehabarodott a férfibe, aki eleinte még figyelmes, törődő volt, de később többször is agresszívvé vált. Az egyik ilyen alkalommal bezárta a nő lakásának ajtaját, majd az áldozat ellenkezése ellenére szexre kényszerítette. Az erőszak akkor ért véget, amikor a nő anyja felkapcsolta a lámpát az előtérben. A második áldozattal éppen filmet néztek egy lakásban, amikor a férfi rámászott a nőre, és annak akarata ellenére szexelt vele. Az áldozat végül a szemeit becsukva hagyta magát, miután képtelen volt megállítani a férfit.

Grahamet még férfiként vádolták meg, férfiként is jelent meg először a bíróságon még 2019-ben. A keddi tárgyalásra viszont már női külsővel érkezett Isla Bryson néven.

Ide kattintva megnézheted, hogy nézett ki régen és most.

Elmondta, hogy már négyéves kora óta bizonytalan volt a nemi identitását illetően, mert mindig a lányokkal játszott, és szeretett sminkelni. Végül a vádemelés után, 2020-ban kezdte meg a nővé alakulást. Egyelőre a külső megjelenését változtatta meg, és hormonkezeléseket kap, de szeretne kihasználni minden olyan lehetőséget, amelyet a brit egészségügyi szolgáltató biztosít a nemváltásra.

A most már Isla Brysonként élő transznemű nőt korábban már háromszor elítélték, de még nem volt börtönben. A bíró a keddi tárgyaláson figyelmeztette, hogy mivel már nem először áll bíróság előtt, ráadásul most két rendkívül súlyos bűncselekménnyel vádolják, elkerülhetetlen, hogy hosszabb időre börtönbe kerüljön. Az ítélethirdetést elhalasztotta február végére, de az óvadék lehetőségét visszavonta, és előzetes letartóztatásba helyezte Brysont.

A hírek szerint a transznemű nő a Stirlingben található Cornton Vale női börtönbe került, ami nagy felháborodást keltett. Sokak szerint ugyanis a biológiai férfiakat férfibörtönben kellene elhelyezni.

Decemberben már tüntettek a Cornton Vale börtön előtt, amikor egy transznemű pedofil nőt zártak ott rács mögé. Ez olaj volt a tűzre Skóciában, ahol parázs vita zajlott egy törvényjavaslatról, amely megkönnyítené a skótok nemváltoztatását. Ez lehetővé tenné az érintettek számára, hogy már 16 éves kortól kérvényezhessék a nemük megváltoztatását az orvos által megállapított nemi diszfória diagnózis nélkül. A tiltakozók szerint viszont ez azzal járna, hogy a csak nők számára fenntartott terekbe, például mosdókba, öltözőkbe, börtönökbe, bántalmazott nők szállóiba biológiai férfiak is mehetnének.

A törvényjavaslatot Nicola Ferguson Sturgeon, Skócia első minisztere terjesztette elő, a skót parlament el is fogadta azt. Rishi Sunak brit miniszterelnök azonban hétfőn elutasította azzal az indokkal, hogy egy ilyen reform aláásná a nők jogait az Egyesült Királyságban. A kormányfő lépése példa nélküli, hiszen korábban még egy brit miniszterelnök sem blokkolt egy olyan törvényt, amelyet a skót parlament elfogadott.

Bryson ügye kapcsán Miriam Cates tory képviselő azt mondta a Daily Mailnek:

„Szinte lehetetlen elhinni, hogy egy civilizált társadalomban egy két nő megerőszakolása miatt elítélt férfit egy női börtönben helyezzenek el.”


Link másolása
KÖVESS MINKET: