KÉK HÍREK
A Rovatból

„A végsőkig harcolok a halott lányom igazáért” – újra nyomoznak a fiatal nő ügyében, akit zuhanyzás közben ért halálos áramütés

Kétszer is megszüntették a 27 éves nő halála miatt indult büntetőeljárást, ám most másodszor is újraindították azt. Az áldozat édesanyja is megszólalt.

Link másolása

Nemrég másodszor is megszüntettek, majd újraindították a büntetőeljárást, ami egy 27 éves nő halála miatt indult – írja a Blikk. Tóth Katalint tavaly februárban szülei házában érte halálos áramütés, zuhanyzás közben.

A nyomozást megszüntető határozatban az áll, hogy az igazságügyi műszaki szakértő szerint a beázott előszoba miatt történhetett tragédia. Tóth édesanyja, Szoboszlai Katalin ezzel nem ért egyet:

„Amikor hivatalból cserélték a villanyórát a ház előtt, ugyan kötelességük lett volna, de véleményem szerint nem vizsgálták meg kellőképpen, nem ellenőrizték, hogy a földelés nem volt jó, megszakadt”

– magyarázta a Blikknek Szoboszlai, aki a történtek óta képtelen tovább élni a saját házában. Nemrég jócskán áron alul megszabadult az ingatlanjától, és inkább egy albérletben húzza meg magát, noha azt nem sokkal a baleset előtt milliókért újították fel. Azt mondta a lapnak az egyre húzódó ügyről:

„A végsőkig harcolok a halott lányom igazáért”.

A család egyik jogi képviselője szerint készült egy szakértői véleménykiegészítés, ami egyértelműen megnevezte a felelősöket: a szakembereket, akik az árambekötést végezték, illetve azt, aki az ellenőrzést elmulasztotta.

A szerencsétlenül járt nő a férjével élt, akivel három hónappal a halála előtt házasodtak össze. Egy családi vállalkozásban dolgoztak együtt, közösen tervezték a jövőt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Merénylet: rommá lőtték Mészáros Lőrinc eszéki fociklubja igazgatójának autóját
A portugál szakember szerencsére nem tartózkodott a járműben a támadás idején. Szerencséje volt, a lövések pontosan ott érték az autót, ahol a sofőr ült volna.

Link másolása

Hétfő este Eszék belvárosában súlyos incidens történt: ismeretlenek több lövést adtak le az NK Osijek sportigazgatójának, José Botának az autójára. A portugál szakember szerencsére nem tartózkodott a járműben a támadás idején, így személyi sérülés nem történt.

A rendőrséget nem sokkal este kilenc előtt értesítették, hogy egy jármű szélvédőjét szitává lőtték. A lövések pontosan ott érték az autót, ahol a sofőr ült volna. Az elkövetők azonban nem jártak sikerrel, mivel az autó üres volt.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő NK Osijek vezetősége megdöbbenésének adott hangot. A klub közleményben tudatta, hogy teljes mértékben támogatják José Botát, és bíznak a hatóságok gyors és hatékony nyomozásában.

Az érintett autó, egy Volkswagen Arteon, Eszék belvárosában parkolt két lakóépület között. A lövések következtében az autó első szélvédője komolyan megrongálódott. Alfredo Almeida, az eszéki ificsapat nemrégiben kinevezett koordinátora fedezte fel a golyónyomokat, és tett feljelentést a rendőrségen.

José Bota az incidens után a közösségi médiában reagált:

„Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot. Ez csak további motivációs löketet adott”

– üzente a Kék-Fehér kocsma nevű szurkolói oldalon Portugáliából, ahol rövid vakációját tölti.

Másnap több száz eszéki szurkoló gyűlt össze a helyi Opus Aréna előtt, hogy támogatásukról biztosítsák a sportigazgatót.

A Horvát Labdarúgó Szövetség azonnal kapcsolatba lépett az NK Osijek vezetésével, és hangsúlyozták, hogy "az ilyen cselekmények elfogadhatatlanok".

Közleményükben sürgették az eset gyors felgöngyölítését, hogy világos üzenetet küldhessenek: a horvát társadalom biztonsága szent és sérthetetlen.

Az eszéki klub szűkszavú nyilatkozatában a döbbenet mellett a teljes támogatásáról biztosította José Botát. A közleményükben az áll, hogy „megdöbbentett minket az incidens, és teljes támogatásunkról biztosítjuk sportigazgatónkat, José Botát.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Egy volt katona találta meg a verőcei baleset hatodik áldozatát: Richárdot mélyen megrázta az eset
„Az édesapámat nem akartam kitenni ennek, kértem, menjen vissza a révhez, én meg hívtam a központi segélyvonalat” – mondta Richárd. Szerinte az áldozat hátán látható sérülések alapján Olivér az ütközéskor azonnal meghalhatott.

Link másolása

Múlt vasárnap egy 30 éves családapa, Richárd, fedezte fel a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatának, V. Olivérnek a holttestét. Az eset mélyen megrázta Richárdot, aki azóta is az események hatása alatt áll – írta a Blikk.

A tragikus baleset egyetlen túlélője, V. Olivér története szívszorító. A Duna sodrása Szigetújfaluig vitte őt, ahol végül Richárd talált rá. Richárd és édesapja aznap motorbicikliért indultak Ercsibe, de lekésték a kompot, ezért úgy döntöttek, hogy a Duna partján sétálnak egyet. Nem sejtették, hogy a nyugodt séta borzalmas felfedezést hoz majd számukra.

Richárd, aki két évig szolgált szerződéses katonaként, elmondta, hogy a katonai kiképzés során már találkozott hasonló borzalmakkal. Azonban a vasárnapi napsütésben és szellőben lebegő holttest látványa teljesen más volt.

„Az édesapámat nem akartam kitenni ennek, kértem, menjen vissza a révhez, én meg hívtam a központi segélyvonalat. Sejtettem, hogy a verőcei hajóbaleset áldozatainak egyikét találtam meg” – mesélte a Blikknek Richárd.

A holttestet arccal lefelé találták meg, ruházatát megviselte az egyhetes sodródás, de a körözés alapján egyértelmű volt, hogy V. Olivér az.

Richárd elmondása szerint a hátán látható sérülések alapján Olivér az ütközéskor azonnal meghalhatott.

„Hívő ember vagyok, na, meg a katonai kiképzés során is megtanultam, holttesthez, helyszínhez nem nyúlok, de azt nem tudom, mit tettem volna, ha egy hullám tovább sodorta volna a tetemet. Az volt bennem, hogy Olivér valakinek a fia, valakinek a szerelme, esetleg valakinek az édesapja, s ha már ez a tragédia megtörtént, a családja, a szerettei megérdemlik, hogy a Duna visszaadja a holttestét, hogy tisztességben elbúcsúzhassanak tőle.”

V. Olivér édesapja már a múlt héten nyilatkozott a Blikknek, ahol elmondta, hogy nem bízik abban, hogy fia életben maradhatott. Sajnos, mostanra a szörnyű sejtés valósággá vált. Olivér darusként és hegesztőként dolgozott, szabadidejében pedig a motorozás, sárkányrepülés és hajózás voltak a szenvedélyei.

„Megszerezte a vizsgát, vett egy csónakot néhány éve, amit szépítgetett. Mindig a társaság középpontjában állt, mindenki szerette” – mondta korábban a gyászoló édesapa.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Fortyogó gulyásba esett egy 4 éves kisfiú egy főzőversenyen
A szerbiai Baranda faluban rendezett főzőversenyen súlyos baleset történt, a gyereket végül egy belgrádi kórházba szállították.

Link másolása

Megdöbbentő baleset történt a szerbiai Baranda faluban megrendezett gulyásfőző versenyen. A fővárostól 50 kilométerre lévő településen egy 4 éves kisfiú biciklizett a fortyogó bogrács körül egy biciklin. Majd egyensúlyát vesztve fejjel a forró gulyásba esett - írja az ujszo.com.

A gyereket a rendőrök mentették ki az üstből,

majd a közeli Opovo város egyik egészségügyi intézményébe szállították, ahonnan továbbvitték egy belgrádi kórházba.

Információk szerint a kisfiú nincs életveszélyben, de az intenzív osztályon ápolják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Horrorbaleset: beszippantott egy embert egy repülő hajtóműve Amszterdamban
A szörnyű balesetnek többen szemtanúi voltak az utasok közül. Egyelőre nem tudni, hogy baleset történt, vagy az utas szándékosan került a hajtómű közelébe.

Link másolása

Szörnyű baleset történt az amszterdami Schiphol repülőtéren: egy ember életét vesztette, miután beszorult egy működő repülőgép hajtóművébe. Az esetet a holland rendőrség erősítette meg. A KLM légitársaság közlése szerint a szerencsétlenül járt repülőgép a dániai Billundba tartott – írja a SkyNews.

A cég közleményében azt írta: „Jelenleg gondoskodunk azokról az utasokról és alkalmazottakról, akik szemtanúi voltak az incidensnek a Schiphol repülőtéren.”

Holland médiaértesülések szerint a hajtómű működött, amikor a tragédia bekövetkezett, ami arra utal, hogy a gép éppen felszállni készült.

A Királyi Katonai Rendőrség vizsgálatot indított, de egyelőre nem sikerült azonosítani az áldozatot. A szóvivő elmondta, hogy még korai lenne eldönteni, hogy balesetről vagy öngyilkosságról van-e szó.

A szóvivő hozzátette, hogy minden utas és személyzet biztonságosan elhagyta a repülőgépet, bár sokan közülük szemtanúi voltak az eseménynek.

A Schiphol repülőtér az X közösségi oldalon „szörnyűnek” nevezte az esetet, és így nyilatkozott: „Gondolataink az elhunyt hozzátartozóival vannak, és gondoskodunk azokról az utasokról és kollégákról, akik szemtanúi voltak az eseménynek.”

A Billundba tartó járat, amelynek indulását 14:25-re tervezték, végül 14:59-kor szállt fel a Schiphol repülőtér weboldala szerint.


Link másolása
KÖVESS MINKET: