News here
hirdetés

KÉK HÍREK

A metró elé löktek egy nőt New Yorkban, a helyszínen meghalt

A tettes másik áldozattal is próbálkozott, végül maga jelentkezett a rendőrségen.
Fotó: MTAEnthusiast10/Wikipédia/CC BY-SA 4.0 (illusztráció) - szmo.hu
2022. január 16.


Link másolása

hirdetés

Meghalt egy negyven éves nő szombat reggel egy New York-i metróállomáson, miután egy férfi az érkező szerelvény elé lökte – írja a The Guardian.

Az eset a manhattani Time Square állomáson történt, a tettes elmenekült a helyszínről, de rövid időn belül feladta magát a rendőrségen.

Az incidensnek semmilyen előzménye nem volt, a férfi és az áldozat nem állt kapcsolatban egymással – közölte az eset utáni sajtótájékoztatón Keechant Sewell rendőrkapitány.

Egy szemtanú elmondta, hogy a tettes nem sokkal korábban hozzá is gyanúsan közeledett, de ő elhúzódott tőle, mert úgy érezte, a férfi be akarja lökni a metró alá.

Amikor visszanézett, akkor látta, hogy egy másik embert valóban a szerelvény alá lökött.

A férfi nevét egyelőre nem közölték. Annyit tudni róla, hogy büntetett előéletű, és jelenleg előzetes letartóztatásban van.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Súlyosan megsérült öt munkás, amikor összeomlott a zsaluzat egy balatonföldvári építkezésen
Az ügyészség vádat emelt a műszaki vezető és a szakirányító ellen, felfüggesztett fogházbüntetést kaphatnak és eltilthatják őket a foglalkozásuktól.
Fotók: Ügyészség - szmo.hu
2022. május 20.


Link másolása

hirdetés

Maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akiknek a foglalkozási szabályszegései miatt súlyos baleset történt egy több emeletes társasház kivitelezési munkálatai során Balatonföldváron.

Az okleveles építész-mérnök végzettséggel rendelkező 45 éves vádlott műszaki vezetőként, míg a 42 éves társa a szerkezetépítési és zsaluzási tevékenységgel összefüggésben szakirányítóként dolgozott azon az építkezésen, ahol 2019 júniusában a második emeleti födém betonozását kezdték meg.

Mivel a foglalkozási szabályokat megszegve ezt megelőzően nem terveztek szabályos és megfelelő teherbírású zsaluzat alátámasztó rendszert, illetve az elkészült alátámasztó rendszert a felelős műszaki vezető úgy vette át, hogy nem ismerte fel annak hiányosságait,

a zsaluzat összeomlott, és a közelben tartózkodó munkások az alsóbb szintre, vagy a földre zuhantak.

A baleset következtében

hirdetés
öten súlyos, csonttörésekkel járó sérüléseket szenvedtek, közülük négy munkás sérülései maradandó fogyatékosság és egyidejű súlyos egészségromlás hátrahagyásával gyógyultak.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Elkapták az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt Lengyelországban
P. Zoltánt többek között emberölés, súlyos testi sértés és fegyveres rablás miatt keresték.

Link másolása

hirdetés

Az 55 éves magyar férfit évek óta keresték a rendőrök. Több éve fent volt a magyar TOP 50-es körözési listán, 2021-ben pedig felkerült a legkeresettebb európai bűnözőket tartalmazó EU Most Wanted, és az INTERPOL körözési listájára is. Bűnlajstromán a lopástól kezdve, a súlyos testi sértésen és a fegyveres rabláson át egészen az emberölésig, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő súlyos bűncselekmények szerepeltek - írja csütörtöki közleményében a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ő volt az is, aki a társaival még 2014. szeptemberében kínai állampolgárokat rabolt ki fegyverrel a XVII. kerületben.

A támadás során sorozatlövő fegyverrel tüzet nyitottak az áldozatok kocsijára, majd nagyösszegű valutát zsákmányoltak. Miután P. Zoltánt elkövetőként azonosították a hatóságok, eltűnt a rendőrség látóköréből, és azóta is szökésben volt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya 2019-ben kezdte el keresni a férfit. Miután felmerült a gyanú, hogy külföldre távozott, a magyar fejvadászok felvették a kapcsolatot az európai célkörözési hálózattal (ENFAST), és egy közel három évig tartó hajsza kezdődött. Ezen idő alatt a magyar nyomozók összedolgoztak német, holland, román, osztrák, valamint lengyel kollégáikkal, hogy valamennyi birtokukban lévő információt közösen leellenőrizzenek, és a szökevény nyomára bukkanjanak. Időről időre újabb szálat kellett lenyomozniuk, mely alapos és aprólékos munkát igényelt.

P. Zoltánnak évekig sikerült egérutat nyernie, azonban napokkal ezelőtt a célkörözési egységre rámosolygott a szerencse, és

kiderítették, hogy hamis román iratokkal Lengyelországban bujkál.

Végül a férfit május 18-án este Kepno városában egy lakásban fogta el a helyi rendőrség bevetési egysége. Az elfogásáról egy videót is közzétettek.

hirdetés

P. Zoltán kiadatásáról a lengyel bíróság fog dönteni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Hárman meghaltak, ketten súlyosan megsérültek, miután két autó frontálisan ütközött Kecskemétnél
Az egyik kocsiba beszorult egy ember, őt feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók. Mentők is érkeztek a baleset helyszínére.

Link másolása

hirdetés

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Horváth Erika elmondta: a baleset eddig tisztázatlan körülmények között történt az északi elkerülőút 4-es kilométerénél.

A katasztrófavédelem közlése szerint az egyik kocsiba beszorult egy ember, őt feszítővágóval szabadították ki.

A helyszínre mentők is érkeztek. A helyszínelés idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták. Kerülni Kecskeméten keresztül lehet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A Rovatból
hirdetés
Hadházy: „A buliban sok Fideszhez közeli figura gazdagodhatott meg”
Egyetlen embert ítéltek el egy évekkel ezelőtti milliárdos csalás miatt, két év felfüggesztett börtönt kapott. A pernek március végén lett vége, de Hadházy Ákos hiába érdeklődött, nem kapott tájékoztatást.

Link másolása

hirdetés

Egy embert találtak bűnösnek Első Magyar Környezettudatos Szociális Szövetkezet csalási ügyében, ő is csak két év felfüggesztett börtönt kapott - számolt be róla Hadházy Ákos független képviselő a Facebookon.

Beszámolója szerint a szövetkezet 2,9 milliárd forint EU-s támogatást kapott, elvileg hátrányos helyzetű embereket foglalkoztattak volna, akiknek az erdőkben lehullott gallyakat kellett volna összegyűjteni. 2015 tavaszán felvették az embereket, az első két hónapban megkapták a fizetésüket, utána viszont már nem. Elmondásuk szerint valamiféle munkavédelmi gyorstalpalót elvégeztettek velük, de akkor sem volt mit dolgozniuk, amikor kaptak fizetést. Mivel foglalkoztatottak voltak, munkanélküli támogatásra sem voltak jogosultak, amikor már nem érkezett meg a pénzük.

"A szövetkezet kamu volt (...), a buliban sok Fideszhez közeli figura gazdagodhatott meg" - írja Hadházy.

Hét évvel később, idén márciusban lett vége a pernek. Egyetlen szereplőt ítéltek el, két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A politikus szerint ennél csak az a felháborítóbb, hogy korábban, a választások előtt néhány héttel a Fővárosi Törvényszék vezetője nem volt hajlandó tájékoztatni őt az ügyről.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: