News here
hirdetés

KÉK HÍREK

A meggyilkolt és bebörtönzött újságírókat választotta a TIME az év emberének

A brutálisan megkínzott és megölt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi és 'az igazság minden harcosa' formált idén a legtöbbet a világon a tekintélyes lap szerint.
Daily Mail - szmo.hu
2018. december 11.


Link másolása

hirdetés

A TIME magazin "Év Embere" díja évtizedek óta az egyik leginkább várt elismerés. Mindig olyan ember kapja, aki abban az esztendőben "változtatott a világon", tehát globálisan is komoly hatással volt jelenkori történelmünkre.

Az Év Embere mindig a címlapra kerül, de idén több címlap is van, ugyanis a díjazott sem egy ember. A "zászlóvivő" Dzsamál Hasogdzsi, a rendszerkritikus szaúdi újságíró, akit brutális kegyetlenséggel gyilkoltak meg Isztambul szaúdi konzulátusán, egyes feltételezések szerint Mohamed bin Szalmán, szaúdi koronaherceg utasítására, amelyet a herceg és környezete határozottan tagad.

Emellett a díjazottak között van a Maryland állambeli Annapolis lapjának, a Capital Gazette-nek az az öt munkatársa, akiket júniusban a szerkesztőségükben lőttek agyon, valamint három letartóztatott és bebörtönzött újságíró, a Fülöp-szigeteki Maria Ressa és a Reuters tudósítói, Wa Lone és Kyaw Soe.

A TIME főszerkesztője, Edward Felsenthal azt mondta: ezek az emberek "őrzők, a igazság harcosai", akik munkájukkal, önfeláldozásukkal jó irányba vitték a világot 2018-ban. De ők egyúttal szimbólumok is: mindenkié, aki az igazság mellett áll ki, bárhol a világon.

Az idei Év Embere díj nagy esélyesei között olyan nevek szerepeltek, mint Donald Trump, Vlagyimir Putyin és Meghan Markle.

hirdetés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The stout man with the gray goatee and the gentle demeanor dared to disagree with his country’s government. He told the world the #truth about its brutality toward those who would speak out. And he was murdered for it. Every detail of Jamal Khashoggi’s killing made it a sensation: the time stamp on the surveillance video that captured the #Saudi journalist entering his country’s Istanbul consulate on Oct. 2; the taxiway images of the private jets bearing his assassins; the bone saw; the reports of his final words, “I can’t breathe,” recorded on audio as the life was choked from him. But the crime would not have remained atop the world #news for two months if not for the epic themes that #Khashoggi himself was ever alert to, and spent his life placing before the public. His death laid bare the true nature of a smiling prince, the utter absence of morality in the Saudi-U.S. alliance and—in the cascade of news feeds and alerts, posts and shares and links—the centrality of the question Khashoggi was killed over: Whom do you trust to tell the story? Jamal Khashoggi is one of the Guardians, TIME's Person of the Year 2018. #TIMEPOY Read the full story at TIME.com/POY2018. Photograph by @moisessaman—@magnumphotos for TIME (Photograph of Khashoggi: Alamy)

TIME (@time) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

In Annapolis, Md., staff of the Capital (@capgaznews), a newspaper published by Capital Gazette Communications, which traces its history of telling readers about the events in Maryland to before the American Revolution, pressed on without the five colleagues gunned down in their #newsroom on June 28. Still intact, indeed strengthened after the mass shooting, are the bonds of #trust and #community that for national news outlets have been eroded on strikingly partisan lines, never more than this year. The Capital staff is one of the Guardians, TIME's Person of the Year 2018. #TIMEPOY Read the full story at TIME.com/POY2018. Photograph by @moisessaman—@magnumphotos for TIME

TIME (@time) által megosztott bejegyzés,hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Barátja szerint mindkét lába lebénulhat az Operettszínház táncosának, aki megsérült a belvárosi tetőomlásban
„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk” – mesélte.

Link másolása

hirdetés

Ahogy korábban írtuk, az utcára omlott a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része hétfőn.

A Budapesti Operettszínház délután azt közölte, hogy súlyosan megsérült az egyik táncművészük, aki éppen munkahelyére tartott.

Az RTL Híradónak megszólalt a barátja, aki elmondta, hogy akár az is lehet, hogy a táncművész mindkét lába lebénul.

„Azt lehet tudni, hogy fejsérülés, elvileg azt stabilizálták, nyaki csigolya, talán azt is, és sérült a gerincveleje, tehát ha most a 6 órás műtét alatt nem tudják ezt megcsinálni, akkor lebénul mind a két lába” – mondta Babácsi Benjámin, aki szintén az Operettszínház táncosa.

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – idézte fel a délelőtt történteket.

„Ezért valaki felelni fog, de nagyon” – mondta Babácsi Benjamin a Fókusznak.

hirdetés
Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy stábtag az RTL Klub egyik műsorának forgatásán
Sem az ügyeletes orvos, sem a mentők nem tudták már megmenteni az életét.

Link másolása

hirdetés

Rosszul lett és meghalt az egyik stábtag az RTL Klub Nyerő páros című műsorának forgatásán – értesült a 24.hu. A csatorna később megerősítette a hírt a portálnak. Mint írták,

az egyik műsor hétfői forgatási napján a gyártó partnercég szerződéses munkatársa váratlanul rosszul lett.

A helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos, majd a helyszínre érkező rohamkocsi azonnal megkezdte az ellátást, de a stábtag életét nem sikerült megmenteni.

A csatorna mély részvétét fejezi ki a gyászoló hozzátartozóknak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Nyolc nap után egy vízelvezető csatornában találták meg az eltűnt német kisfiút
A kisfiút két méter mélyen találták meg, élve. Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetett a gyerek a vízelvezető csatornába.

Link másolása

hirdetés

A szülei otthonához közel eső vízelvezető csatornában találták meg nyolc nap után az eltűnt nyolcéves kisfiút a németországi Oldenburgban - írja az rtl.hu.

Egy járókelő figyelt fel egy aknafedél irányából a fiú nyöszörgő hangjára szombaton kora reggel, majd értesítette a hatóságokat, akik kinyitották a fedelet.

Két méter mélyen találták meg a nyolc napja eltűnt kisfiút, élve, mindössze kétszáz méterre a családi házuktól.

A gyerek apja később azt mondta, hogy a kicsi a körülményekhez képest jól van, és mindenkinek megköszönte a segítséget, aki részt vett a keresésében.

A hatóságok számára

rejtély, hogyan kerülhetett a kisfiú a csatornába,

egyedül ugyanis nem lehetett képes felemelni az akna nehéz fedelét. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a rendszer egy másik pontján mászott be a csatornába, majd egyszerűen eltévedt.

hirdetés

Most a teljes csatornarendszert kamerákkal vizsgálják át.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Ismét rendőrök mentettek ki egy forró autóban rekedt kisgyereket
Betörték az autó egyik üvegét a tonfával, a héthónapos gyerek így sértetlenül megúszta az esetet.

Link másolása

hirdetés

Egy tompai asszony június 27-én a déli órákban állt meg egy kiskunhalasi parkolóban, az autója azonban véletlenül bezáródott, benne a héthónapos kisfiával – írja keddi közleményében a Készenléti Rendőrség.

A nő azonnal hívta a hatóságokat, a Készenléti Rendőrség munkatársai pedig éppen időben érkeztek.

Mivel az ajtókat ők sem tudták kinyitni, egyikük a tonfával a bal hátsó ajtóüveget egy ütéssel betörte, majd kivette az ülésen lévő kézi táskát, amiben az indítókulcs volt.

Ezzel sikerült az ajtót kinyitni, és kivehették a gyereket a kocsiból.

Mint írják, a gyors rendőri reakciónak köszönhetően

a kisfiú nem szenvedett sérülést,

szerencsére csak 3-5 percet tartózkodhatott egyedül a gépjárműben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: