News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Három napig hevert halott barátja mellett a kocsiban a balesetük után egy fiatal nő Skóciában

Hiába hívott hozzájuk segítséget egy másik autós, a hívást nem rögzítették, ezért a rendőrök csak napokkal később találtak rájuk.

Link másolása

hirdetés

Még 2015. július 5-én szenvedett autóbalesetet Lamara Bell és John Yuill a skóciai Stirling városának közelében.

A 25 éves nő és 28 éves párja ezután három napig a roncsban feküdt az M9-es út melletti árokban szinte észrevétlenül, pedig a balesetet még aznap jelentette egy másik arra járó autós a rendőrségnek. A hívást azonban a rendszer meghibásodása miatt nem rögzítették, így a rendőrök végül csak július 8-án találtak rá az árokba csúszott autóra és utasaira,

írja a Metro, miután a bíróságon hétfőn lezárult a baleset tárgyalása.

A roncsban fekvő nő még életben volt, amikor kórházba szállították, de a férfi már jó ideje halott volt, amikor megtalálták őket. Lamara Bell még négy napig élt, végül július 12-én hunyt el a kórházban.

A skót rendőrség képviselői a tárgyaláson elismerték a hatóságok felelősségét Lamara Bell és John Yuill halálában, akik magatehetetlen állapotban a rendőrség egészségügyi és biztonsági hiányosságai miatt "ki voltak téve az elemek hatásának".

A skóciai rendőrfőkapitány hivatala elismerte, hogy 2013. április 1-je és 2016. március 1-je között a segélyhívások során nem rögzítettek minden lényeges információt az informatikai rendszerben, hogy később visszakereshető legyen a beszélgetés. Ezzel pedig veszélybe sodorták a lakosság egészségét és biztonságát.

hirdetés

A segélyhívás során egy éppen arra járó autós jelentette, hogy egy gépkocsit látott az M9-es melletti árokban a töltés alján heverni. A kocsi felett valószínűleg elvesztette uralmát a sofőr, és ennek következtében sodródhatott le a csúszós útról.

A vádirat szerint a balesetet jelentő telefonhívást egyetlen rendőrségi informatikai rendszerben sem rögzítették, emiatt a bejelentés észrevétlen maradt, mivel „nem megfelelően vizsgálták a jelentést, és emiatt nem volt lehetőség a megfelelő eljárásra”.

A fiatal nő bátyja a baleset után azt mondta, hogy a húga magánál volt, amikor a rendőrök megtalálták a roncsot. Lamara ugyan napokig próbált kijutni az összetört autóból, de nem volt esélye, végül a rendőrség szabadította ki. A nő négy nap múlva halt meg a kórházban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Együtt ugrott a halálba egy idős bukaresti házaspár, nem akartak többé a gyerekük terhére lenni
A tömbházuk hetedik emeletéről, a szemétledobó ablakából vetették ki magukat. Búcsúlevelet is hagytak.

Link másolása

hirdetés

Együtt ugrott a halálba egy idős házaspár Bukarestben pénteken – számolt be az esetről a Főtér.

A pár mindkét tagja 89 éves volt, és a tömbházuk hetedik emeletéről, a szemétledobó ablakából vetették ki magukat. A helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Később kiderült:

a férfi zsebében egy búcsúlevelet is találtak, amelyben az áll, hogy az idős házaspár nem akar többé gyereke terhére lenni, ezért döntöttek a közös öngyilkosság mellett.

A Főtér cikke szerint a házaspár gyerekéről annyit lehet tudni, hogy Brüsszelben dolgozik.

hirdetés

A G4Media portál az idős párhoz közelállóktól úgy tudja, hogy

mindketten súlyos betegségben szenvedtek, nehezen tudtak megbirkózni romló egészségi állapotukkal, talán ezért dönthettek úgy, hogy inkább együtt menekülnek a halálba.

Időközben igazságügyi források azt is közölték, hogy a 89 éves férfi államtitkárként dolgozott a Văcăroiu-kormány idején, 1992 és 1996 között az akkori környezetvédelmi minisztériumban.

Az ügyben vizsgálatot indított az ügyészség.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Három éve nincs nyoma az 1,8 milliárd forintot érő aranyvécének, amit egy angliai kastélyból loptak el
A rendőrség több embert is őrizetbe vett, de vádemelés még nem történt az ügyben.

Link másolása

hirdetés

Már három éve, hogy eltűnt egy különleges vécécsésze és az évek alatt a vizsgálatok ellenére sem történt előrelépés - írja a Metro.

2019 szeptemberében történt, hogy az angliai Blenheim kastélyból eltűnt egy 18 karátos arannyal bevont porcelán vécécsésze. A rendőrség többeket is letartóztatott, de vádemelés még mindig nem volt az ügyben.

Az arany vécét abban az évben a New York-i Guggenheim múzeumban állították ki, majd Winston Churchill volt brit miniszterelnök szülőhelyén, Blenheimben volt egy kiállításon.

A mintegy négymillió fontot (kb. 1,8 milliárd forintot) érő darab Maurizio Cattelan olasz szobrászművész alkotása. Társadalomkritikának szánta, ezzel jelezve, hogy az emberiség egy százalékát kitevő leggazdagabbak és a szegények között egyre nő a szakadék.

A műtárgyat használni is lehetett, hiszen vízvezetékbe is beköthető volt. 2019. szeptember 14-én hajnalban lopták el, miután kibontották a helyéről.

Pár nappal később egy 66 éves férfit vettek őrizetbe, de azóta sem emeltek vádat.

hirdetés
A nyomozók szerint a lopást többen követték el. Szerintük két járművel menekültek el a helyszínről.

Az esettel összefüggésben őrizetbe vettek egy 37 éves cheltenhami férfit, egy 38 éves és egy 37 éves férfit, egy 39 éves oxfordi nőt, egy 46 éves kenti férfit és egy 38 éves londoni orgazdát is. Ám elegendő bizonyíték hiányában elengedték őket. Több részletet a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el.

Érdekes története van a vécének, amely miatt egy rosszul megfogalmazott - vagy trollkodásnak szánt - válasz után sorozatosan egycsillagos értékeléseket kapott a Guggenheim múzeum.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Menet közben lett rosszul a Volánbusz sofőrje, összeütközött egy autóval, majd az árokba hajtott
Az autó zöld jelzésnél kanyarodott, mikor a busz nekiütközött.

Link másolása

hirdetés

Egy menetrend szerinti autóbusz ütközött össze egy autóval az 51-es úton, Dunaharasztaninál. Az Opel a zöld lámpánál kanyarodott, mikor a busz nekiment - írja a BalesetInfo.hu.

A portál információja szerint a buszvezető menet közben lett rosszul, elvesztette uralmát a jármű felett, átment a kereszteződésen, ahol neki piros jelzése volt, és ütközött az autóval.

A busz végül 100 métert még továbbhaladt irányítatlanul, felhajtott a járdára, majd a homokos részen megsüllyedt. A balesetet szenvedett személyautó is felhajtott a járdára, majd egy mély árokba csúszott.

A buszvezetőt a mentők kórházba szállították. A két járműben szerencsére senki nem sérült meg.

További fotók ITT

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Ötméteres szakadékba zuhant egy autós Pest megyében
Tolatott, így zuhant a kocsijával a szakadékba.

Link másolása

hirdetés

Ötméteres szakadékba zuhant egy autó szombaton Zebegényben, a tűzoltók és a mentők egy embert hoztak fel a mélyből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a baleset a zebegényi Pozsonyi utcában történt, a gépkocsi tolatott, így zuhant a szakadékba.

A váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók a mentőszolgálattal közösen - kötél és speciális hordágy segítségével - hozták fel a sofőrt - áll a közleményben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: