KÉK HÍREK
A Rovatból

14 embert vittek kórházba ammónia-mérgezés miatt egy kisvárdai húsüzemből

Az RTL úgy tudja, a hűtőrendszerből jutott ki a vegyi anyag. A dolgozók mind enyhe mérgezést szenvedtek: égő, kaparó torokfájdalomra és köhögésre panaszkodtak.

Link másolása

14 embert kellett kórházba szállítani, miután csütörtökön, a késő esti műszak közben a daraboló részlegen ammónia került a levegőbe - az RTL híradójának információi szerint - a meghibásodott hűtőrendszerből. Két kórház sürgősségi osztálya látta el a betegeket, enyhe mérgezés tüneteit mutatták, többségük már pénteken hazamehetett. A húsüzem nem válaszolt a híradó megkeresésére, a rendőrség vizsgálatot indított.

Félbeszakadt a tegnapi késő esti műszak a daraboló részlegen. Mindenkinek azonnal el kellett hagynia az épületet, mert ammónia került a levegőbe.

Henteskötényben ácsorogtak a munkások odakint, de voltak közülük, akiket azonnal a mentőautóhoz kísértek, mert rosszul lettek.

A gázszivárgás következében összesen 14 személyt vizsgáltak meg a mentők, akiket helyszíni ellátását követően, stabil állapotban, azonnal sürgősségi osztályra szállítottunk - mondta az RTL híradójának Ménes Dávid, az OMSZ szóvivője.

.

Két kórház látta el őket: 4-en a kisvárdai kórházba kerültek, a többi 10 dolgozó pedig Nyíregyházára. A híradó úgy tudja, mind enyhe mérgezést szenvedtek: égő, kaparó torokfájdalomra és köhögésre panaszkodtak. Már jobban vannak, többségüket péntek estére hazaengedték.

A Katasztrófavédelem is megerősítette, hogy "ammónia áramlott ki az üzemben tegnap este", egy "műszaki hiba miatt." A gázt kizárták, ezzel a szivárgás megszűnt, de "a már kijutott ammóniát vízzel hígították, aztán átszellőztették a csarnokot." A laboreredmények alapján "a közelben lakók nem voltak veszélyben."

Az RTL úgy tudja, a hűtőrendszerből jutott ki a vegyi anyag. A súlyos ammóniamérgezés tüdőkárosodást és akár halált is okozhat. Az ipari hűtőrendszerekhez - bár már újabb technológiák is léteznek - még mindig sok helyen ammóniát használnak.

Valószínűleg cseppfolyós ammónia van benne, ami azt jelenti, hogy ha elhasad egy cső, akkor a levegővel keveredve hirtelen nagy mennyiségű gáz tud kiszabadulni - mondta Fábián István vegyész.

A híradó kereste a húsfeldolgozót, de egyelőre nem válaszoltak. A rendőrség annyit közölt, vizsgálják, mi történt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Így találtak rá a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatára
A 19 éves éltanuló Marci maradványaira Vác és Sződliget között találtak rá. A kapitány elmondta, hogyan.

Link másolása

A szerdán előkerült fiatal férfi holttestére egy civil kapitány talált rá, aki egy nagyobb hajóval járta a Duna Vác és Sződliget közötti szakaszát, hogy minél hamarabb megtalálja a fiatal áldozatokat.

Arról, hogy hogyan sikerült rátalálnia a holttestre, egy másik hajós számolt be a Borsnak, aki szintén részt vesz a keresésben.

A fiatal áldozatot, Marcit egy nagyobb, családi hajó kapitánya és annak fia találta meg, akik éppen egy hosszabb túráról hazatérve értesültek a tragédiáról.

"Találkoztunk is velük a vízen, és ők maguk mesélték el, hogyan keresték szerdán az akkor még öt eltűnt fiatal testét, illetve hogyan sikerült ráakadniuk a 19 éves éltanuló Marci maradványaira Vác és Sződliget között"

- mondta.

A kapitány a módszerről is beszámolt.

„A nagyobb hajó kapitánya elmondta, hogy már aznap is magasabb volt a Duna vízállása, mint a baleset napján, így arra a következtetésre jutott, hogy célszerű lehet, ha az ártérre fókuszál. Arra jutott, hogy a hajója farával annyira közelíti meg az ártér fáit, amennyire csak tudja, és a nagy erejű hajócsavarok segítségével felkavarja az elárasztott területet. Sikerrel is járt, hiszen Marci testét így adta vissza a folyó.”

- tette hozzá a szakember.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Lelőtték Johnny Wactort, a General Hospital sztárját Los Angeles belvárosában
Egy barátjával sétált haza, amikor észrevette, hogy három férfi megpróbálja ellopni az autója katalizátorát.

Link másolása

Lelőtték szombat hajnalban Los Angeles belvárosában Johnny Wactort, a General Hospital című amerikai sorozat egykori sztárját.

A halálhírt a színész édesanyja erősítette meg. Scarlett Wactor a KABC-nak azt mondta,

Johnny egy kollégájával sétált hazafelé, amikor

észrevette, hogy három férfi megpróbálja ellopni az autója katalizátorát. Ekkor megpróbált közbeavatkozni, a tettes pedig azonnal tüzet nyitott rá, majd elmenekült a helyszínről.

A Los Angeles-i rendőrség egyik tisztje a CNN-nek azt mondta, hogy a lövöldözés szombaton hajnalban, helyi idő szerint 3:25 körül történt. Wactort kórházba szállították, ahol később halottnak nyilvánították. Az elkövetőket még nem tartóztatták le.

Johnny Wactor 2020 és 2022 között alakította Brando Corbin karakterét a General Hospitalban, de emellett feltűnt a Gyilkos elmék és a "Siberia" című sorozatokban is.

via CNN

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatát
Véget ért az áldozatok keresése. A rendőrség hétfőn a 18 éves Daniella testét is megtalálta.

Link másolása

Hétfőn megtalálták a május 18-án történt verőcei hajóbaleset hetedik áldozatát is, a 18 éves Daniellát - írta meg a Telex.

- áll a BRFK hétfői posztjában.

A tragédia május 18-án éjjel Verőcénél történt. A balesetben a szállodahajónak ütközött egy motorcsónak, ami azonnal elsüllyedt. A motorcsónakon lévő nyolc ember közül egy olasz férfi kiúszott a partra a Duna kerítéses szakaszánál, a csónak többi hét utasa életét vesztette.

A szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. Kihallgatták, őrizetbe vették, szerdán pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték, nem hagyhatja el Budapestet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Verőcei hajóbaleset: Továbbra is keresünk kicsi lány! Nem adjuk fel! – szívszorító posztban üzent a rendőrség
Eddig hat áldozat holtteste került elő, már csak a 19 éves Daniellát keresik. A rendőrök azt írták hétfőn, hogy nem adják fel.

Link másolása

Szívszorító bejegyzést tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság: továbbra is keresik a verőcei hajóbaleset utolsó eltűnt áldozatát.

Május 18-án éjjel súlyos baleset történt a Dunán, amikor egy motorcsónak egy szállódahajónak ütközött Verőcénél. A csónakban nyolcan utaztak, közülük egy embernek, egy olasz férfinak sikerült csak kiúszni a partra.

Eddig hat áldozat holttestét találták meg, legutóbb a 30 éves Olivér került elő Szigetújfalu közelében. A rendőrség már csak embert, a 18 éves Balogh Daniellát keresi.

„Drága Daniella! Továbbra is keresünk kicsi lány! Nem adjuk fel! Meg fogunk találni! Haza fogunk vinni!

Keressük a 18 éves Balogh Daniellát, aki nyolcadmagával azon a kis hajón ült, ami egy szállodahajóval ütközött Verőcénél” - írta hétfői bejegyzésében a BRFK. A rendőrség.

A balesetben érintett szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A kapitányt kihallgatták, őrizetbe vették és bűnügyi felügyelet alá helyezték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk