KAPCSOLAT

Javulhat egy kapcsolat a megcsalás után? – Három kivezető út a hűtlenségből

Van értelme küzdeni azért, akit szeretünk? Egyáltalán honnan tudjuk, hogy valóban azt az embert szeretjük és nem csak a megszokás akar benne tartani egy helyzetben?
Laskai Nelli cikke a Boldognak lenni blogon, Fotók: pixabay - szmo.hu
2022. október 23.


Link másolása

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből.

A napokban kaptam ezt a kérdést Tamarától. Van értelme küzdeni azért, akit szeretünk? Egyáltalán honnan tudjuk, hogy valóban azt az embert szeretjük és nem csak a megszokás akar benne tartani egy helyzetben?

Mivel semmit nem tudunk arról, hogy a jövőnk hogyan fog alakulni, ezért a jelenünkkel tudunk foglalkozni, a jelen percekben tudunk tenni azért, hogy felismerjük, mit érzünk, mi az igényünk, és a jelenben tudunk bátorságot gyűjteni ahhoz, hogy elengedjünk valamit, vagy belemozduljunk egy helyzetbe.

A párkapcsolatok működtetése egyszerű, de nehéz dolog. Hiszen adott két ember, akik a megismerkedésük pillanata óta folyamatosan változnak ebben-abban, és ott van még maga a párkapcsolat is, ami folyamatosan közeledő-távolodó dinamikát mutat.

A párkapcsolat ott működik kiegyensúlyozottan, ahol építő energiával látják el. Mind a ketten.

Miért történik a megcsalás?

A hűtlenséget megelőzi egy hiányállapot, ami táplálkozhat az önértékelés csökkenéséből, és támaszt, vigaszt keres kívül, vagy táplálkozhat a párkapcsolati hiányból is. Egy olyan feszítő állapot, ami szelepet igényel. Van, hogy az embernek ez az egyetlen megoldási séma, aminek enged.

A „belesodródtam”, meg az „így alakult” is azt mutatja, hogy az ember abban a pillanatban, mikor döntést hoz (a sodródás is döntés), akkor a legkisebb ellenállás útját választja. Mint ahogyan egyébként az élet több területén is elő szokott fordulni ez. Erőtlenül, motiválatlanul nehéz nem a legkisebb ellenállás útján haladni.

A megcsalás feldolgozása

A hűtlenség maga feldolgozható helyzet: bizalomépítés, önbizalom növelés, életszemléletváltás, sérelmek oldása… Nagy falatnak tűnhet, de ilyenkor nem csak a párkapcsolatért változik valaki, hanem leginkább önmagáért. Önmaga jobb verzióját építi fel ezáltal.

Amikor felismeri az ember, hogy mi miből fakad és mit miért tesz, akkor ott a belátás, majd a stratégia megválasztása, és az új szokások gyakorlatba átültetése. Mindkét fél részéről.

Együtt maradni megcsalás után?

A témában gyakran kérdezik, hogy mit gondolok, vajon van-e értelme együtt maradni hűtlenség után, képes-e változni a hűtlen fél. A szokásaink, a sémáink változtathatóak.

A sérüléseinkkel való munka meg szokta hozni a gyümölcsét, hiszen a sebzett helyett egy gyógyultabb lélekállapotban képesek vagyunk más megoldókulcsokat használni, mint eddig. Persze, csak ha szándék is van rá.

Van remény arra, hogy még vehetünk ki számunkra jelentős élményeket a kapcsolatból hűtlenség után is.

Kiút a megcsalásból

A hűtlenségből három kivezető utat szoktam látni a pároknál.

  • Vannak, akik nem teszik túl magukat a történteken, nem tanulnak belőle mindketten és nem szavaznak bizalmat a közös jó jövőnek. Ők szakítani szoktak.
  • Vannak, akik úgy döntenek, megbocsátanak, vagy legalább is megpróbálják feloldani a sérelmet, de igazán nem történik meg mégsem. Nem szűnik a tettes-áldozat leosztás. Ők együtt maradnak, de szurkálódás, negatív adok-kapok formájában időnként fel-felbukkan a sértettség.
  • És vannak, akik új fejezetet nyitnak, levonják a következtetést a párkapcsolati defektből, dolgoznak önmagukon és két jobb verziójú ember élvezi egymás társaságát a továbbiakban. Megújulnak.

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el élni! Segítő könyvek, módszerek, technikák a blogon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
Így vallotta be Alföldi Róbert, hogy a férfiakhoz vonzódik
A színész-rendező tíz éve coming outolt. Nem ő volt akkoriban az egyetlen hazai sztár, aki bevallotta másságát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 19.


Link másolása

Tíz évvel ezelőtt beszélt először nyíltan melegségéről Alföldi Róbert, írja az rtl.hu.

„Melegként lemenni az edzőterembe, az megint egy plusz szorongás”

– mondta 2014 márciusában a színész-rendező, aki fél évvel korábban Csáki Judit Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvében törte meg először a csendet. Alföldi akkor a Nyitottak vagyunk kampányhoz csatlakozott, amiben az elfogadásra hívták fel az emberek figyelmét.

Nem ő volt az egyetlen, aki akkoriban felvállalta szexualitását. Kulka János mellett Gallusz Niki is őszintén beszélt boldogságáról a Fókusznak:

„Mitől érzi egy nő magát igazán nőnek? Én ettől, hogy számításba vagyok véve, és úgy, hogy tudom, követi a gondolataimat. Velem van. És ettől érzem magamat úgy, mint egy hagyományos kapcsolatban” – mondta a színésznő.

A hírességek tíz évvel ezelőtti coming outjait ebben a videóban lehet megnézni:

Kvíz ajánló: Mennyire emlékszel Szécsi Pál dalaira?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KAPCSOLAT
A Rovatból
Ezért nem szabad háromnál többször kitörölni a fenekünket – hallgass a szakértőre!
Fontos kérdésre kaptunk választ egy Tiktokon posztoló fizioterapeutától.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. március 25.


Link másolása

Fontos kérdésre adott választ egy Tiktokra posztoló fizioterapeuta. A George néven futó szakértő ugyanis arról beszélt egy videóban, hogy hányszor érdemes kitörölni a fenekünket kakilás után.

A válasz az, hogy legfeljebb háromszor, mivel a túlzásba vitt törölgetés aranyeret okozhat.

„Amikor kettőnél vagy háromnál többször törlöd meg, azt székletkenésnek hívják. Lényegében arról van szó, amikor túl sok széklet marad a végbélnyílás bejáratánál még azután is, hogy befejezted a kakilást”

- fejtette ki George.

Szerinte az egyik technika, amivel csökkenthetjük a törlések számát az, hogy vízesésszerűen összeszorítjuk a medencefenekünket.

„Tehát kezdd azzal, hogy 20 százalékkal, majd 50 százalékkal, 80 százalékkal és 100 százalékkal összenyomod a végbélnyílást, így a kakilás végére ez négyszer is megtörténik. Ez segíthet lezárni a végbélnyílás záróizmát – ha kis székletdarabok lógnak ki a bejáraton, az általában a külső záróizom gyengeségéből adódik.”

Ha pedig ez sem működik, akkor George szerint érdemes orvoshoz fordulni.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
Anyaszült meztelenül edz egy olasz pár, mert szerintük így sokkal egészségesebb
Te kipróbálnád? Tudományosan nem igazolt az állítás, de az olasz influenszerpár esküszik a módszerre.

Link másolása

A Blikk oszlatta el kétségeinket afelől, hogy igaz-e a hír, miszerint a 31 éves Bella Mantovani és férje, a 34 éves Vagner O Fera, olasz influenszerek (ki nem hallott róluk?), kitalálták, hogy meztelenül edzenek. Azt mondják, az egészséges, és több kilót is képesek leadni.

Hogy mondandójuknak nyomatékot adjanak, fotósorozattal is előrukkoltak.

Az, hogy valóban egészségesebb és hatásosabb-e a meztelen edzés, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy Bella és Vagner jól keres a fotósorozattal, és saját állításuk szerint rengeteg előnye van a meztelen edzésnek. „Így több kalóriát égetünk el” – állítják, bár meggyőző bizonyíték egyelőre nincs a dologra. Bella azt mondja, ő már négy kilót dobott le ezzel a módszerrel. Hozzáteszik azt is, a ruházat hiánya által biztosított szabadság növeli a motivációt, de a testet is intenzívebb munkára ösztönzi.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
Megvető pillantásokat kap mellmérete miatt az édesanya – állítja, hogy hátrány is éri, amiért nem hord melltartót
Melltartó nélkül hordja azokat, ezért is jár a rosszallás. Mérete miatt kényelmetlen lenne neki a melltartó.

Link másolása

A kanadai Torontóból származó Lyla King gyermekei iskolájának környékén sok kellemetlen élményben részesül azért, mert nem képes melltartóban hordani minden képzeletet felülmúló melleit. A 27 éves nő szerint

gyakran kap megvető pillantásokat más szülőktől és tanároktól is.

Ezektől olyan érzése támad, mintha a többi anya féltékeny lenne rá, esetleg attól tartanának, hogy el akarja csábítani a férjeiket. A Daily Mailnek ezt mondta erről: „Nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem a partnereik után vágyom. Ha ennyire zavarom őket, rejtsék el a férjüket. Ha annyira bántja őket, hogy nem viselek melltartót, az az ő problémájuk, nem az enyém."

Hosszasan beszélt arról, mennyi problémát okozott neki, hogy elfogadja különleges méreteit. „Hetedikes koromban az év végére A-kosrából nagy C-be kerültem. Gyerekként ez volt az utolsó dolog, amit akartam. Boldogabb lettem volna, ha kicsik maradnak.

Az emberek mindig zaklattak, mert azt hitték, hogy kitömöm a melltartómat, főleg a lányok."

Így folytatta: „Kilencedik osztályban középiskolába járva E-kosaras lett a méretem. Nem tudtam olyan melltartót vagy ruhát viselni, amilyet szerettem volna. Ráadásul a melltartók is nagyon drágák voltak. nehezen találtam divatos ruhákat, amelyek jól illeszkedtek az alkatomhoz. Tinédzser lányként kicsi volt a derekam, de nagyobb mellkassal nagyobb méretet kellett vennem. Nagyot vagy extra nagyot vettem. Ez ártott az önbecsülésemnek."

Lyla elmagyarázta: „Az évek során, ahogy a melleim nagyobbak lettek, olyan tüneteket kezdtem kapni, amelyek kényelmetlenebbé tettek. Fiatalabb koromban fontolgattam a kisebbítést. 18 éves koromban elmentem egy plasztikai sebészhez. Nyolc-tizenkét kilót kellett leadnom, hogy megcsinálhassa. Megtettem, de soha nem mentem vissza, mert a műtét gondolata megrémisztett."

Az elmúlt néhány évben Lyla megtanulta szeretni magát olyannak, amilyen. Most pénzt keres a OnlyFans-en keresztül, és boldog kapcsolatban él.

„A párom támogatja azt, amit csinálok, nagy rajongója a melleimnek" – zárta le.


Link másolása
KÖVESS MINKET: