JÁTÉK

Tényleg az egész magyar net ezen a játékon agyal: több mint 20 ezer komment érkezett

Ennek a játéknak rengeteg formája létezik, de kétségkívül ez az eddigi legnehezebb. Jogosan vitatkoznak rajta a kommentelők.

Link másolása

Lázban tartja a magyar facebookozókat egy feladvány, amelyet az Ütős nevű oldal posztolt ki. A játéknak számtalan formája létezik, azonban ennél bonyolultabbal még mi sem találkozunk. A kérdés nagyon egyszerű: melyik szám kerül a kérdőjel helyére? Annyira megosztotta az embereket a rejtvény, hogy szeptember 21-e óta közel 20 ezer komment (!) érdekezett rá.21617468_1225600967540839_3362427110388928076_n

A hvg.hu levezette a megoldást. Íme:

Az ábrák összege 45, amiből logikusan következik, hogy egy ábra értéke 15. De hogyan tevődik mindez össze? Egy négy-, egy öt- és egy hatszögből, vagyis 4+5+6 = 15.

Így már második sor is könnyű, hiszen tudjuk, hogy a geometriai alakzat 15-öt ér, ebből következően egy-egy fürt banán négyet, és mivel mindkét fürtön négy banán van, egy banán értéke 1.

A harmadik sor is magától értetődik: a banán 4-et ér, míg a két óra 3-3-at, így az összeg 10.

Az utolsó sorban azonban érdemes figyelni. Az óra ugyanis csak két órát mutat, vagyis ennek értéke az előző sorral ellentétben nem 3, hanem 2. A banánból sem 4 van egy fürtön, csupán 3, míg az alakzatból hiányzik a négyszög, így annak értéke 11. A műveleti sorrendet is figyelembe véve (elsőként jön a szorzás, majd az összeadások) a megoldás az alábbiak szerint néz ki:

2 + 3 + 3 x 11 = 2 + 3 + (3 x 11) = 38


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KVÍZ: Magyar televíziós sorozatok a kilencvenes évekből – felismered őket?
A magyar sorozatgyártás izgalmas évtizede volt a kilencvenes évek: óriási szériák és még nagyobb bukások jellemezték az időszakot. Felismered ezeket a sorozatokat egy-egy képkockáról?

Link másolása
1993-tól vetített sorozat

Nagyváros
Kisváros
A mi kis falunk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KVÍZ: Őshonos magyar háziállatok - felismered őket?
Magyarországnak is vannak úgynevezett őshonos háziállatai. Íme 10 kérdés, vajon felismered-e ezeket az állatokat, állatfajtákat?

Link másolása
Milyen állat fajtái ezek? pumi, mudi
Arek Socha/Pixabay

kecske
kutya
juh


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KVÍZ: A világ országainak 10 zászlaja – felismered őket?
Európai országok zászlóival volt már kvíz, most jöjjön az összes kontinens. Felismered az országot zászlajáról?

Link másolása
Melyik ázsiai ország zászlaját látod?
fotó: wikipédia

Észak-Korea
Dél-Korea
Thaiföld


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KVÍZ: Mennyire ismered Freddie Mercuryt és a Queent?
A 20. század kiemelkedő énekhangjára, Freddie Mercuryra emlékszik vissza ez a kvízjáték, amely érinti a Queen zenekar két évtizedes tündöklését a popzenében.

Link másolása
Melyik zenekar tagjai voltak Brian May és Roger Taylor, ahová Freddie Mercury és John Deacon a hatvanas évek végén csatlakoztak?
fotó: wikipédia

Peace
Smile
Love


Link másolása
KÖVESS MINKET: