HÍREK
A Rovatból

Zelenszkij felhívta Orbán Viktort

A beszélgetés során szó esett Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről is.

Link másolása

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor a tárgyalás során hangsúlyozta: Magyarország támogatja, hogy Ukrajna megkapja a EU-tagjelölti státuszt, és mielőbb le kell bontani a bürokratikus akadályokat Ukrajna tényleges uniós csatlakozása előtt is. A magyar miniszterelnök tájékoztatta az ukrán államfőt, hogy az e heti európai uniós csúcstalálkozón Brüsszelben ezt az álláspontot fogja képviselni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország immár közel 800 ezer ukrajnai menekültet fogadott be, és készen áll a további energiaügyi együttműködésre, az ukrán gabona vasúti fuvarozására valamint még több ukrán diák fogadására is.

Volodimir Zelenszkij az ukrán nép nevében köszönetet mondott a magyar segítségért.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter a MOL vezérével és Lévai Anikóval beszélget azokon a fotókon, amiket Hadházy hozott nyilvánosságra
Állítólag Hernádi a képek készültekor végig Lévaival beszélgetett. Hadházy szerint mindez alátámasztja Magyar korábbi állítását Lévainak a rendszerben betöltött szerepéről.

Link másolása

Több olyan képet tett közzé Hadházy Ákos hétfő reggel, amelyeken Magyar Péter a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak és a MOL elnök-vezérigazgatójának, Hernádi Zsoltnak a társaságában látható. Hadházy idézi a képek meg nem nevezett készítőjét, aki szerint azok tavaly július 28-án, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy esztergomi rendezvényén készültek.

„Hernádi végig Anikó fülébe sugdosott valamit. Talán érdekes, hogy a miniszterelnök felesége »tárgyal« az ország egyik legnagyobb oligarchával”

– állítja a független képviselő forrása. Hadházy szerint a képek alátámasztják Magyarnak a Lévai szerepére vonatkozó állítását.

Magyar Péter még februárban nyilatkozta, hogy látta, amint Lévai Anikó „minisztereket, képviselőket bizonyos dolgokért számon kért, vagy beszámoltatott”, illetve tudomása szerint „bizonyos személyi döntésekben neki is nagyon nagy szerepe van”:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
„Szekunder szégyent éreztem, aztán elnevettem magam” - ez Karácsony Gergely véleménye Szentkirályi Alexandra TikTok-videójáról
Szentkirályi Alexandra egy olyan videót tett közzé, amiben Karácsony Gergelyt parodizálja, amiért nem tud autót vezetni, és nem beszél angolul. Erre is reagált Budapest főpolgármestere.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy Karácsony Gergely részletesen beszélt a Blikknek a választási esélyeiről, és elmondta a véleményét Szentkirályi Alexandráról is.

Az interjúban szóba került az a bizonyos TikTok-videó is, amiben Karácsony Gergelyt parodizálja a Fidesz főpolgármester-jelöltje, amiért nem tud autót vezetni és nem beszél angolul.

@alexandra.szentkiralyi

Budapest vezetése számtalan dolgot igényel, aminek Karácsony Gergely híján van. Nincs jogosítványa, mégis ő szervezi Budapest közlekedését. Nem csoda, hogy ekkora káoszt okozott az utakon. ? Nem beszél nyelveket, ezért a főváros képviselete külföldön sem megy neki. ?️ Elsőre talán viccesnek is tűnhet, de ez a szomorú valóság. ♬ eredeti hang - Szentkirályi Alexandra

A budapesti főpolgármestert megkérdezték arról, hogy ez rosszul esett-e neki.

Karácsony Gergely így válaszolt:

"Rosszul? Nem. Inkább afféle szekunder szégyent éreztem, aztán meg nevettem. Nem tudok olyan mélyre süllyedni politikailag, hogy érdemben reagáljak erre a videóra."

- mondta a lapnak a városvezető.

Karácsony hozzátette, hogy Szentkirályi ötéves főpolgármester-helyettességéből csak arra emlékszik, hogy kitüntette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját. Szerinte Szentkirályi „ennek a hatalomnak az arca, szerintem ő volt a huszadik a listán a jelöltjeik közül, csak az előtte lévő tizenkilenc nem vállalta.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Eredeti ÁVÓ-s bőrkabáttal lepte meg Lánczi Tamást Keresztény Zoltán
„A Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ” – üzeni az aktivista. Állítólag egy eredeti kabáttól vált meg az üzenet átadásáért.

Link másolása

„Eredeti ÁVÓ-s bőrkabátot vittünk a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének, hogy legyen miben nyomozgatnia” – Keresztény Zoltán ezzel osztotta meg, hogy Lánczi Tamás lakásához egy kabátot vitt. Mint az aktivista fogalmaz:

„A most létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ vagy a Belügyminisztérium hírhedt III/III-as ügyosztálya is tette”.

Keresztény egy videót is készített az akcióról:

Keresztény Zoltánnak nem ez az első hasonló akciója, Orbán Viktornak például egy szovjet katonai egyenruhát ajándékozott tavaly decemberben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A Fidesz egy olyan jelöltet indít, aki korábban megütött egy diákot Pusztaszabolcson
Ő az, aki néhány éve elismerte, hogy fejbe vágott egy ötödikes diákot a naplóval egy iskolai konfliktusban. Az eset 2018-ban történt.

Link másolása

A Fidesz egy olyan jelöltet indít, aki korábban megütött egy diákot Pusztaszabolcson - írta meg az atv.hu.

Tüke László korábbi fideszes alpolgármester idén a polgármesteri címért indul.

Tüke volt az, aki jegyzőkönyvben erősítette meg 2018-ban, hogy a helyi József Attila Általános Iskola tanáraként egy iskolai konfliktus során egy ötödikes diákot naplóval fejbe vágott.

Az eset során Tükét az osztályához riasztották, ahol egy fiú és egy lány között alakult ki konfliktus. A jegyzőkönyv szerint Tüke László a terembe sietett, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval.

A helyi tankerület vezetője megállapította, hogy „Tüke László pedagógus nem a tőle elvárható módon oldotta meg az osztályban kialakult konfliktus helyzetet. Azzal, hogy gyermeket a naplóval fejbe vágta, munkaköréből adódó kötelezettségét oly mértékben szegte meg, mely a felmentését is megalapozhatja”. Tüke végül írásbeli figyelmeztetést kapott, ma pedig ő az igazgatóhelyettes.

Link másolása
KÖVESS MINKET: