HÍREK
A Rovatból

Vitézy Dávid teljesen kiakadva üzent Lázárnak: „Miközben a múltba révedünk, a jövőnket éljük fel”

Szerinte a Lázár által leállított közlekedési projektek „egyszerű károkozások”, mivel olyan tervezéseket is a kukába dobtak, amikre az Unió már adott pénzt.

Link másolása

Ahogy arról az elmúlt napokban írtunk, több fronton is megosztó kijelentéseket tett Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter hétvégén Kenderesen (nem először) méltatta Horthy Miklóst. Ezt a beszédet kritizálta David Pressman amerikai nagykövet, aki szerint „Horthy Miklós bűnrészes volt a zsidó lakosság lemészárlásában”, de élesen elítélte a minisztert Frölich Róbert országos főrabbi is.

Szerdán pedig interjút adott a hódmezővásárhelyi illetőségű politikus a helyi rádiónak nyilatkozva, amiben kritizálta Márki-Zay Péter polgármestert, többek között kijelentve, hogy nem vezetheti Hódmezővásárhelyt „egy olyan ember, aki abban a hitben éli az életét, hogy két férfi nevelhet egy gyereket és két férfire rá lehet bízni egy csecsemőt”.

Vitézy Dávid korábbi közlekedésért felelős államtitkár ugyanakkor egy más dolog miatt kritizálta élesen a tárcavezetőt. A közlekedési szakember, bár röviden írt Lázár „kritikátlan Horthy-imádatáról”, leginkább a leállított közlekedésfejlesztési projekteket kritizálja. Szerinte súlyos hiba volt kukába dobni

  • a budapesti pályaudvarok fejlesztési koncepcióját,
  • a Kőbánya felső és Rákos közötti vasúti szakasz rendbetételét,
  • a Hungária körútnál tervezett új állomás projektjét az Északi Járműjavító vonalában,
  • a külső budapesti körvasút új megállóin (Pestújhely, Újpalota bővítése és Rákosszentmihály), illetve Albertfalva állomáson folyó tervezési munkákat
  • és a Galvani híd ötletét.

A volt BKK-vezér szerint a pályaudvarok átfogó beruházási terve „a magyar vasúti hálózat összekapcsolásának legfontosabb és [...] egyébként nemzetgazdaságilag messze leghasznosabb beruházása lenne”.

„A magyar közlekedéspolitika érzelemvezérelt és kapkodó komolytalanságát mutatja ez a döntés”

– teszi hozzá Vitézy.

Arról is írt, hogy a projektek nagy részében Lázár nem egyszerűen készülő építkezéseket állított le, hanem olyan tervezési projekteket, amikre az Unió már adott pénzt, ami szerinte „egyszerű károkozás”. Hozzáteszi: „Ezeknek a tervezése is mind rendelkezett uniós forrással. Ha a tervezés végigmegy és a nehéz gazdasági helyzetre, az elapadó uniós forrásokra hivatkozva az építkezést elhalasztották volna, az érthetőbb lenne. Uniós pénzből már megkezdett tervezéseket leállítani azt jelenti, hogy egyrészt ha lesz forrás, akkor se lesz majd terv, amit építeni lehetne, másrészt az eddig elköltött pénzeket használható eredménytermék híján nem az EU, hanem a magyar adófizetők állják innentől –

tehát nem megtakarítással jár a projektek leállítása, hanem éppen többkletkiadással.”

Posztját Vitézy úgy zárja: „Miközben a múltba révedünk, a jövőnket éljük fel.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Kósa Lajos Magyar Péter testőreiről: Viziviczky birodalmában, a Hajógyári Szigeten voltak ilyen arcok
A Fidesz alelnöke szerint ő olyan testőröket választana, akik „kinéznek valahogy”, öltönyösek, napszemüvegesek. A politikus azt is elmondta, hogy szerinte miért olyan a TISZA Párt politikusa, mint egy kék bálna.

Link másolása

Kósa Lajos is megszólalt Magyar Péter debreceni tüntetéséről. A politikus a Bayer Show-ban értékelte a nagygyűlést. Szerinte a TISZA Párt alelnöke a Nagytemplom előtt „kicsit tájidegen volt, mint az akácfa a Nagyerdő tölgyesei között”.

Úgy vélte, hogy 6-7 ezer ember jelent meg a tüntetésen, amiből „2000-2500 volt debreceni, akiket ismertünk, a többiek szemmel láthatólag látogatók voltak”. Hozzátette, hogy az ellenzéknek két éve 35-40 ezer szavazója volt, így a 2500 megjelent nem sok. De szerinte ezek is csak bámészkodtak.

„Úgy voltam vele, mint amikor a Hajdú-Bihari Napló április 1-jén megírta, hogy a csónakázó tóba, Nagyerdőn kék bálnát hoznak. Akkor sok ezer ember kiment, és várta a kék bálnát. Tehát az emberek kíváncsiak: jön a Magyar Péter, meg kell nézni. Olyan, mint a kék bálna, tudjuk, hogy van. Most ide jött a városba, kimegyünk, de azért otthon nem tartanánk, nem?”

A város országgyűlési képviselője a nadrágszíjas és anyák napi plakátokat is értékelte: úgy vélte, hogy minden idők leghatékonyabb kampánya volt, mert csak 150 ezer forintot költöttek rá, és mégis mindenki ezzel foglalkozott - írja a 444.hu.

A Fidesz alelnöke ezután kitért arra is, hogy Magyar Péter egy egyszemélyes párt. "Nincs mellette egy darab politikus sem. A legismertebb arcok azok az ilyen fogdmeglegények, akik... ha már őrséggel, testőrökkel járnék, akkor legalább ilyen fess, öltönyös, napszemüveges... tehát valamilyen digókat néznék ki, akik úgy néznek ki valahogy..." - mondta.

"Ez tényleg olyan volt, mint a Viziviczky-nek a birodalmában volt a Hajógyári Szigeten, ott voltak ilyen arcok".

"Nem is ment feléjük az ember" - tette hozzá.

Végül elmondta, hogy 34 éve parlamenti képviselő, és emlékszik néhány "ilyen alakra" - mondta Magyar Péterről. Mindenki jött megváltani a világot, de ez nem sikerült senkinek sem. Ezt jósolja most a TISZA Párt politikusának is.

VIDEÓ: Kósa Lajos a Bayer show-ban


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Fotók, videók: Pünkösd hétfő is jégesőt hozott, volt ahol villámárvíz is kialakult
Megint lecsapott a vihar az országra, villámlással, nagy mennyiségű esővel, tubával, mini árvízzel és sokfelé jéggel.

Link másolása

Sok helyen alakultak ki zivatarok, akadt olyan hely, ahol 10 fokot hűlt miattuk a levegő - írja az Időkép.

Az idei pünkösd igen zivatarosra sikeredett: pünkösdvasárnap is csapkodtak a villámok, több helyen alakultak ki zivatarok, záporok. A Duna-Tisza közéről, északkeletről és Környe környékéről is többen számoltak be jégesőről, ezek mérete a cseresznye nagyságát eddig nem nagyon haladta meg.

A vihar lecsapott Budapestre is, sőt tuba is kialakult Gyömrő felett.

Fotó: Molnár Éva / Időkép
Fotó: Bolyhoska - Budapest / Időkép
Fotó: Madimark / Időkép


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megrázó videó került elő a Hamász által túszul ejtett 8 éves magyar-izraeli kislányról
51 napig tartották fogva a gyereket a terroristák. Röviddel elrablása készült a most nyilvánosságra hozott felvétel.
FM. Kép: X - szmo.hu
2024. május 20.


Link másolása

Közzétett az Izraeli Védelmi Erők egy szívszorító videót arról a két magyar-izraeli lányról, akit október 7-én raboltak el a Hamász terroristái az otthonukból, miközben végeztek családjukkal – írja a Hetek.

A 8 éves Ella Eljakim és a 15 éves Dafna Eljakim 51 napnyi rabság után szabadult ki egy túszalku keretében. A most nyilvánosságra hozott videót a Hamász készítette. Ebben a lap szerint Ella a következőket mondja a terroristák zászlója előtt állva:

„A nevem Ella Eljakim, Noam kislánya vagyok, 8 éves. A Hamász foglya vagyok, arra kérem Bibit, hogy szabadítson ki minket.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Nincs vége az ítéletidőnek: heves viharok jönnek kedden, zivatar és felhőszakadás miatt is riasztást adtak ki
Intenzív villámlás, nagyobb méretű jégeső, felhőszakadás és viharos szél kísérheti a zivatarokat.

Link másolása

Nem ússzuk meg kedden sem záporok, zivatarok nélkül. Kezdetben csak elszórtan számíthatunk kisebb esőre, záporra, majd délután megérkeznek a hevesebb események. Dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákra egyre többfelé fog zivatarokat okozni ott, ugyanakkor a késő délutáni és esti órákban a Duna-Tisza közén is számítani kell viharokra. Az esti órákban Budapestet és térségét is elérik majd a zivatarok - írja az Időkép.

A zivatarokat kedden többfelé felhőszakadás, nagyobb méretű jég, viharos széllökések és intenzív villámlás kísérheti.

Emiatt a HungaroMet a figyelmeztető előrejelzésében Baranya, Tolna, Somogy és Zala vármegyékre másodfokú figyelmeztetést adott ki a hét második napjára, máshová pedig elsőfokú figyelmeztetést a várható zivatarok miatt.

A veszélytérképet ITT láthatod.

Kedden folytatódik az esős, záporos, zivataros idő, délután és este hevesebb viharok érkezhetnek nyugat, délnyugat felől, akár zivatarlánc is kialakulhat. Napközben még hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Sokfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Szerdán már hosszabb időszakokra kisüt a nap, elszórtan még főként az ország északi és keleti felén alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A délnyugati szél sokfelé élénk, délnyugaton erős lehet. Délután 21-28 fokra van kilátás, északnyugaton lesz enyhébb az idő.

Csütörtökön keleten lehet több felhő, másutt többórás napsütés várható. Helyenként eső, zápor, néhány zivatar kialakulhat. Helyenként feltámadhat az északnyugati szél. Délután 22-27 fokra van kilátás.

Pénteken a sok napsütés mellett többségében keleten, északkeleten számíthatunk záporokra, zivatarokra. A déliesre forduló szél többfelé élénk lehet, délután 23-30 fokra van kilátás.


Link másolása
KÖVESS MINKET: