SPORT

Videón a felülmúlhatatlanul izgalmas büntetőpárbaj, ami után világbajnok lett a magyar vízilabdacsapat

Vogel Soma, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusa négy büntetőt hárított a görögök ellen megnyert szombati világbajnoki döntőben Fukuokában.

Link másolása

Karrierje során már sokadszor vált hőssé ötméteres párbajban Vogel Soma, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusa, aki négy büntetőt hárított a görögök ellen megnyert szombati világbajnoki döntőben Fukuokában, és most egy gyerekkori álma válik valóra.

"A büntetőpárbaj előtt átvettük a dolgokat, hogy ki hogyan szokott lőni, de ehhez jött még egy kis megérzés is, talán fele-fele arányban. Fáradtan nagyon nehéz szituációkban a lövők gyakran a jól bevált módszerrel próbálkoznak, általában az dönt, aki jobban ott tud lenni fejben"
- nyilatkozta Vogel.

A Ferencváros kapusa "megjárta előtte egy pillanatra a poklot is", hiszen a negyedik negyedben egy elképesztően szerencsétlen gólt kapott, védése után szinte magának tolta be a labdát a képzeletbeli gólvonal mögé.

"Nem is tudom, mi történt ott, mintha kicsit a vb-döntő súlya ott lett volna a vállamon. Általában nem szoktam, de most izgultam, így egy-egy mozgás nem úgy ment, mint máskor, de nagyon örülök, hogy mentálisan benne tudtam maradni a meccsben" - mondta az MTI-nek a 26 éves hálóőr, aki a mérkőzés legjobbjának járó különdíjat is elnyerte.

A párbaj, amely során Vogel négy büntetőt is kivédett:

Vogel egyértelműen az ötméteres párbajok specialistája, ugyanis karrierje során már korábban Európa-bajnoki címet, Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát is nyert így.

"Egyértelműen ez a mostani lesz a kedvencem, szerencsére sok van belőle. Ez egyszerűen felülmúlhatatlan"

- mondta Vogel, aki elárulta, gyerekkori álma válik valóra azzal, hogy a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában felkerül a neve a világbajnokok falára, ugyanakkor még az olimpiai bajnokok nevével ellátott márványtáblán is szeretné viszontlátni magát.

A magyarok 1973, 2003 és 2013 után történetük negyedik világbajnoki címüket szerezték, és a fináléba jutással kiharcolták a részvételt a jövő évi párizsi olimpián is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SPORT
42:0-ra kapott ki hazai pályán egy NB II-es csapat
A magyar válogatott edző sem bírta a gólzáport, kiállították. Ahogy a csapat kapusát is.
VB / Fotó: Frauke Riether/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2024. április 22.


Link másolása

A Kriston SE-Martonvásár szombaton hazai pályán fogadta a listavezető Pécsi MFC-t a női NB II. nyugati csoportjában, ahol 42 gólos vereséget szenvedtek.

A Martonvásár az első negyedórától kezdve emberhátrányban játszott, félidőben már 23-0-s hátrányba került,

a mérkőzés vége előtti tíz percben pedig edzőjüket, az egyszeres magyar válogatott Kriston Attilát is kiállította a bíró.

A Martonvásár a maga 16 vereségével, 1 lőtt, és 240 kapott góljával egyébként csak a Dunaújváros kizárása miatt nem utolsó a bajnokságban, és egyébként egy viszonylag új csapatról van szó, amit Kriston Attila és felesége 2022 nyarán alapított.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SPORT
A Rovatból
47 évesen meghalt Berkes László testépítő
Éppen Spanyolországban volt a fitness- és testépítő Európa-bajnokságon. Szívelégtelenség miatt halt meg.

Link másolása

47 éves korában meghalt Berkes László fitnesz- és testépítő – közölte a Magyar Fitness és Testépítő Szövetség.

Közleményükben az áll: a Berkes Team SE ötször szerzett vb-aranyat a fegyveres erők világbajnokságán testépítésben. A sportoló a Magyar Fitness és Testépítő Szövetségben több funkciót is betöltött. A Testépítő Szakág vezetője volt, és a Bírói Bizottság vezetőségének tagjaként is segítette a sportágat. Hozzátették, hogy ezenkívül az Elit Pro szekció irányítójaként dolgozott, továbbá profi bíróként is tevékenykedett.

Berkes László szívelégtelenség következtében hunyt el, mialatt a spanyolországi Santa Susannában zajló fitness- és testépítő Európa-bajnokságon vett részt.

A Magyar Fitness és Testépítő Szövetség saját halottjának tekinti Berkes Lászlót.

A rendőrség reagált a gyászhírre:

„Berkes László r. őrnagy a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ munkatársa a mai napon tragikus hirtelenséggel elhalálozott. A Rendőrség személyi állománya osztozik az elhunyt munkatársunk hozzátartozóinak gyászában”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
Meghalt Tatár György
A volt válogatott labdarúgó, a Diósgyőr legendás játékosa 71 éves volt.
Malinovszki András / Fotó: svklimkin/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2024. április 20.


Link másolása

Életének 72. évében meghalt a diósgyőri labdarúgás egyik legnagyobb legendája, Tatár György – adja hírül az MTI.

A DVTK a honlapján szombaton azt közölte, hogy az egykori kiválóságot a klub saját halottjának tekinti.

Tatár György a DVTK saját nevelésű játékosaként tagja volt a kétszeres kupagyőztes, valamint bajnoki bronzérmes csapatnak, és 11 mérkőzésen öt gólt lőtt a magyar válogatottban, valamint szerepelt az olimpiai válogatottban is (8 mérkőzés, 3 gól).

Az NB I-ben 247 mérkőzésen 51 gólt szerzett, az NB II-ben pedig 26 találkozón kétszer volt eredményes.

Pályafutását a spanyol másodosztályban, a Castellonban fejezte be.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
Jobban fogynak a Szoboszlai-mezek Liverpoolban, mint a Szalah-mezek
Hosszú idő után ez volt az első szezon, amikor nem Mohamed Szalah mezét vették a legtöbben. Az MLSZ TV riportot készített Szoboszlai Dominikról.

Link másolása

Több liverpooli csapattársát is megszólaltató riportot készített az MLSZ Tv Szoboszlai Dominikról, aki arról beszélt, hogy csapatukat a meccsek előtt olyan felfokozott hangulat fogadja a stadionban, hogy már az öltözőben olyan érzése van, mintha elkezdődött volna a mérkőzés.

Ibrahima Konaté, a Liverpool hátvédje is megszólal, szerinte

Szoboszlai még el sem érte a legjobb formáját, és nem kamatoztatta eléggé a vezetői kvalitásait.

Egy sportújságíró is nyilatkozik az adásban, aki egyetért Konatéval abban, hogy Szoboszlai akár képes lehet arra, hogy szezononként 15 gólt is rúgjon.

A riport második felében Szoboszlait a magyar válogatottról kérdezte az MLSZ TV munkatársa. A futballista őszintén beszélt az elmúlt meccseikről, és kiemelte, hogy az, hogy a 14 veretlen meccses szériájuk után becsúszott egy vereség is, teljesen természetes, ilyenkor pedig azt várnák a szurkolóktól, hogy ne a „szarok vagytok, bénák vagytok” hozzáállást vegyék elő újra.


Link másolása
KÖVESS MINKET: