HÍREK
A Rovatból

Veszélyezteti a kormány melegellenes törvénye a fiatalok mentális egészségét - írja a pszichológusok és a pszichiáterek szakmai szövetsége

Azt írják, hogy a nemi identitás és a szexuális orientáció kialakulása környezeti hatással (például neveléssel, „propagandával”) nem befolyásolható.

Link másolása

Közös szakmai állásfoglalást adott ki a Magyar Pszichológiai Társaság, a Magyar Pszichiátriai Társaság, valamint támogatóként a Magyar Szexuális Medicina Társaság. Közleményükben bírálják a kormánypártok által elfogadott, pedofiltörvényként ismertté vált homofób jogszabálymódosítást.

Azt írják, hogy

a születéskor meghatározott nem számos esetben még biológiailag sem olyan egyértelmű, mint amilyennek első megközelítésben látszik.

„A születéskor az újszülött nemét döntően a testi adottságok, a külső nemi jelleg megtekintésével állapítják meg, ez alapján anyakönyvezik. Az újszülött nemét ugyanakkor a genetikai meghatározottság mellett egyéb biológiai tényezők is befolyásolják (például a hormonális rendszer működésének zavarai), emiatt fizikai adottságai szemrevételezés alapján teljes mértékben nem mindig megítélhetőek” – áll a közleményben.

Hozzáteszik: a nemi identitás ráadásul változhat is az élet során. A pszichoszociális hatások szerepe a biológiai faktorok mellett nem meghatározó mértékű - állítják.

Arról is írnak, tudományosan igazolt, hogy a heteroszexuális párok által nevelt gyermekek között is annyi a homoszexuális, leszbikus, transznemű, mint a homoszexuális párok által felnevelt gyerekek között.

Ez is mutatja, hogy nem maguk választják a nemi identitásukat vagy szexuális orientációjukat, hanem azt biológiai folyamatok határozzák meg.

A szakmai szervezetek azt írták: határozottan állást foglalunk amellett, hogy

a nemi identitás és a szexuális orientáció kialakulása környezeti hatással (például neveléssel, „propagandával”) nem befolyásolható.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy ezeket a szülőket és gyermekeiket érő stigmatizáció egyértelműen káros hatású.

Ahogy az is, ha ezt a témákat tabusítják, az információkhoz való hozzáférést elzárják. Az érintett gyermekek ugyanis egyedül maradnak a kérdéseikkel, bizonytalanságaikkal. Így megnő annak a veszélye, hogy az eleve kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb gyermekekben fokozódik a szorongás, az önsértő magatartás, a szerhasználat, a depresszió és az öngyilkosság veszélye.

A három szervezet azt is hangsúlyozta, hogy a gyermekek védelme szempontjából a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb büntetőjogi fellépés egyértelműen és határozottan szükséges.

De a 2021. évi LXXIX. törvény a fiatalok egy részének mentális egészségét kifejezetten veszélyezteti.

Az RTL.hu cikkében arról ír, hogy a törvény elfogadása után megugrott a feljelentési kedv. Fél év alatt több mint 130 panasz érkezett, míg tavaly ugyanebben az időszakban 32-en tettek bejelentést homoszexualitás megjelenítésére vagy kiskorúak védelmére hivatkozva.

A homoszexualitást megjelenítő kiadványok, mesék miatt a kormányhivataloknál lehet panaszt tenni. Az rtl.hu – a húsz hivataltól származó – adatai szerint október 31-ig csak hat bejelentés érkezett, és egyik sem zárult büntetéssel.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták
Kettészakítja az országot Magyar szerint, hogy a jómódú szülők gyerekei milliós tandíjakért kapnak kiemelkedő oktatást, míg a többiek talán a felsőoktatásig sem jutnak el. Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni? – tette fel a kérdést komlói fórumán.

Link másolása

Pár éven belül összeomlik az oktatás, ha a jómódú szülők mind elviszik a gyerekeiket az állami intézményekből – mondta Magyar Péter a komlói fórumán, ahol más témák mellett az oktatás is szóba került. Mint a közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, Magyar szerint az összeomláshoz vezető folyamat öngerjesztő: ha a pénzes szülők elhagyják az állami iskolákat, akkor a munkát kereső pedagógusok is így fognak tenni.

„Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták itt is és Brüsszelben is”

– mondta Magyar. Szerinte a hatalmi elit a gyerekeit amerikai, német, osztrák magániskolákba járatja, havi milliós tandíjért. Emiatt kettészakad az ország: a jómódú családok gyerekei olyan oktatást kapnak, amivel sokra vihetik, míg az állami iskolákba járó szegényebbeknek akár csak a felsőoktatásig is nehéz eljutni. Magyar szerint komoly probléma, hogy nem „az életre” nevel az iskola, az oktatásról pedig azzal zárta a beszédét:

„Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni, ahol mindenki szem a láncban? Én nem ilyen országot szeretnék, és szerintem önök sem.”

A fórumon készült élő bejelentkezést ITT tudod visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Menczer Tamás megint beszólt Magyar Péternek: Ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már
A Fidesz kommunikációs igazgatója egy Magyarnak tulajdonított dalra reagált, amiben elküldték a fenébe. Az őt érő sértéseken azonban mindig jól szórakozik.
FM. Kép: - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Menczer Tamás a közösségi oldalán reagált arra, hogy megjelent egy rajta gúnyolódó dal. Az ugyan nem derült ki a videóból, hogy pontosan milyen dalról van szó, de azt Fidesz új kommunikációs igazgatója Magyar Péternek tulajdonítja. Egy rövid részletet is lejátszik a nótából, amelyben Menczert elküldik a fenébe.

Minderre pedig Menczer így reagált:

„A sértegetésemmel most nem foglalkoznék, ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már, ezen mindig jól szórakozom. Ami a lényeg: »Háború vagy béke? Menj már a fenébe!« Én menjek a fenébe? Akinek fontos Magyarország békéje, az menjen a fenébe? Akinek fontos Magyarország biztonsága, az menjen a fenébe? Aki arról beszél joggal, hogy a harmadik világháború kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban, az menjen a fenébe?”

Menczer ezután háborúpártinak nevezi Magyart, hozzátéve, az EP- és önkormányzati választás tétje szerinte az, hogy háború legyen-e, vagy béke.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Nemesgörzsöny után Győrben folytatta az országjárást Orbán Viktor
Egy kávéra futott össze a város fideszes polgármesterével. Ha már ott volt, Dézsi Csaba megmutatta neki a várost.

Link másolása

Nemesgörzsöny után Győrben folytatódott a miniszterelnök országjárása hétfő délután. Orbán Viktor és a város fideszes polgármestere egy kávéra futottak össze, ami aztán városnéző körúttá alakult át, az idegenvezető pedig maga Dézsi Csaba András volt. A sétából végül egy fotókkal gazdagon illusztrált Facebook bejegyzés lett.

Dézsi hét jelölttel küzd meg június elején a városvezetésért, tehát szüksége is van a támogatásra.

Győrben már korábban megindult a kampányidőszak, hiszen Borkai Zsolt, korábbi polgármester, aki az előző választási kampányban híresült el szexvideójáról, és aki jelenleg független jelölt, azzal vádolta Dézsit, hogy nyilvánosan megütött valakit. Dézsi szerint ez csak rágalmazás.

Dézsi Csaba a bejegyzése végén megismétli a legfontosabb fideszes kampányszlogent:

„Mindketten azért dolgozunk, hogy Magyarországon és Győrben is az emberek békében élhessenek”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Újabb benzinárstopot javasol a kormánynak a gazdasági miniszter: aki a hibás, az fog fizetni
Nagy Márton szerint a magas árakat nem az adótartalom indokolja. A kormány szerdán dönt majd a kérdésben, a miniszter a beavatkozást fogja javasolni.

Link másolása

A beavatkozást fogom javasolni a kormánynak – Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter így válaszolt az Indexnek, amikor a lap az üzemanyagárak szabályozásáról kérdezte. A kérdésről ugyanis szerdán dönt a kormány.

Nagy javaslatának és így az intézkedés konkrétumainak kialakítása folyamatban van, a miniszter szerint a régiós átlag fontos szerepet kap majd ebben.

„Kibontjuk az árakat, és megnézzük, hogy ki a hibás. Aki a hibás, az fog fizetni”

– mondta a tárcavezető. Nagy nem tart attól, hogy az intézkedés ellátási problémákat okozhat: szerinte ha a profittartalom csökken, akkor az nem jelenti azt, hogy ne lehetne nyereségesen értékesíteni az üzemanyagokat.

„A régiós átlaghoz képest a magas árakat nem az adótartalom indokolja”

– válaszolta Nagy arra a kérdésre, hogy számol-e a kormány az üzemanyagot sújtó adók és járulékok csökkentésével.

Link másolása
KÖVESS MINKET: