HÍREK
A Rovatból

Valódiak a brutális kivégzéses videók – a Hegyi-Karabah-i háborúról kiszivárgott felvételeket műholdas elemzésnek vetették alá


Link másolása

A Bellingcat oknyomozó portál is erre az eredményre jutott, továbbá közölte, hogy a sisakok és fegyverek egybeesnek az azeri fegyveres erők által több esetben használt eszközökkel.

Az azeri kommentelők továbbra is szkeptikusan álltak a videókhoz, szerint ugyanis gyanús, hogy nem látható vér a kivégzésnél. A BBC katonai szakértői szerint viszont ez így hiteles.

„Hollywood nem jól adja át, hogy néznek ki a golyó ütötte sebek”

- mondta Rob Lee, a King's College Háborús Tanulmányok Intézetének munkatársa.

A BBC egy volt katonai hírszerzővel is beszélt, aki név nélkül ugyanezt mondta:

„Ezek igazi golyók, ez egy igazi gyilkosság. Semmi okot nem látok rá, hogy feltételezzük, ez megrendezett”.

Hozzátette, hogy az agy láthatóan kijön a sebből.

Örményország háborús bűnnek nevezte a két fogoly kivégzését. Azt nyilatkozták, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága már elkérte a felvételeket, illetve Örményország megosztja az ENSZ emberi jogi biztosával, az Európa Tanáccsal és más nemzetközi szervezettel is a videókat.

Az alábbi felvételen (csak) az elfogás látható:

Two men captured in Hadrut

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter feljelenti a tatabányai Turul Kávézó vezetőjét: „Senki nem lépett fel erőszakosan”
A valóság az, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a TISZA Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. A politikus reagált.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. május 26.


Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy kisebb incidens árnyékolta be Magyar Péter országjárásának tatabányai állomását. A helyi Turul Kávézó üzemeltetője azt mondta, hogy Magyar Péter tüntetése után megrongálták a vendéglátóhelyét.

Magyar Péter a TISZA Párt nevében Tatabányára látogatott pénteken. A beszédében elmesélte, hogy több szimpatizánsát nem engedték be egy helyi étterembe, az ott dolgozók ugyanis azt állították, hogy minden asztaluk foglalt.

A TISZA Párt politikusa vasárnap délután reagált a vádakra, szerinte egyáltalán nem az történt, amit a kávézó vezetője elmondott.

"A propaganda által a tatabányai Turul Kávézó és Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni. Senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kultúrált hangnemben beszéltük meg a történteket. Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett."

- kezdte sorait Magyar Péter.

"A valóság az, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a TISZA Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. Természetesen lehet hazudozni, de a korrekt eljárás egy egyszerű bocsánatkérés lett volna.

Felszólítom a hazugságokat terjesztő sajtótermékeket, hogy haladéktalanul tegyék közzé ezt a nyilatkozatot változtatás nélkül."

- tette hozzá a politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Donáth Anna Orbán hódmezővásárhelyi beszédéről: „Gyűlöletes mondat, gyűlöletes gondolkodás, gyűlöletes hergelés”
Szerinte a miniszterelnök Hódmezővásárhelyen újra rasszista húrokat pengetett. A Facebook-oldalán reagált a politikus.

Link másolása

A Momentum elnöke reagált arra, hogy Orbán Viktor szombat délután Hódmezővásárhelyen járt. A miniszterelnök kijelentette, hogy „nincs elég fehér keresztény ember Európában”. Orbán szerint a migráció mellett mindez azzal magyarázható, hogy a „világháborúkban halomra lőtték őket”.

Donáth Anna a Facebook-oldalán azt írta, Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen újra rasszista húrokat pengetett.

„Gyűlöletes mondat, gyűlöletes gondolkodás, gyűlöletes hergelés. Képzeljük el, hogy ha valaki, például Toroczkai László a miniszterelnök példáján felbátorodva ugyanezt a mondatot a hazai cigánysággal szemben használja. Képzeljük el, hogy milyen az a világ, amikor a bőrszín érdem és kívánatos cél. De nem is kell elképzelnünk. Pontosan ismerjük a történelemből”

– írta a Momentum EP-listavezetője.

(via 24.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Ne legyünk véresszájú csürhe” – A TISZA Párt hívei miatt a tatabányai Turul Kávézó vezetője feljelentést fontolgat
Magyar Péter a megyeháza előtti téren tartott beszédet több száz fős tömeg előtt Tatabányán, ahol kifejtette, hogy szerinte a híveit szándékosan nem engedték be az egyik kávézóba. A Turul Kávézó vezetője szerint ez az üzenet váltotta ki a további indulatokat, és több támogató megrongálta az üvegfalat, amely emiatt megrepedt.

Link másolása

Kisebb incidens árnyékolta be Magyar Péter országjárásának tatabányai állomását. A helyi Turul Kávézó üzemeltetője azt mondta, hogy Magyar Péter tüntetése után megrongálták a vendéglátóhelyét.

A Blikk összefoglalója szerint péntek este Magyar Péter Tatabányára látogatott, ahol az események nem várt fordulatot vettek. Az önkormányzati tulajdonban lévő Turul Kávézó üzemeltetője, Boczonádi János a kemma.hu-nak számolt be a történtekről, miután a politikus támogatóinak egy része megrongálta a vendéglátóhelyet.

Az este kezdetén Magyar Péter szimpatizánsai érkeztek a Turul Kávézó teraszára, de minden asztal foglalt volt. Az üzemeltető szerint ez váltotta ki az első indulatokat.

„Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt”

– nyilatkozta a lapnak Boczonádi János, a kávézó üzemeltetője.

Magyar Péter a megyeháza előtti téren tartott beszédet több száz fős tömeg előtt, ahol kifejtette, hogy szerinte a híveit szándékosan nem engedték be a kávézóba. Boczonádi szerint ez az üzenet váltotta ki a további indulatokat, és több támogató megrongálta az üvegfalat, amely emiatt megrepedt.

Boczonádi János így fogalmazott: „Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része.” Az üzemeltető szerint jogtalanok a vádak, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit, és fontolóra vette, hogy hírnévrontás miatt feljelentést tesz.

A kávézó üzemeltetője hangsúlyozta:

„A megrepedt üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala jelenleg használhatatlan a vendégek számára.”

A TISZA Párt 137 ezer tagot számláló Facebook-csoportjában is heves vita bontakozott ki a történtek kapcsán. Egy felhasználó például így írt:

„A tegnapi tatabányai eseményekkel kapcsolatban szerintem elindult egy elég kontraproduktív folyamat, ami hiteltelenítheti a közösségünket, és aminek nagyon elejét kéne venni.”

Szerinte helytelen volt, hogy a kávézó nem engedett be néhány TISZA Pártos pólót viselő segítőt, és úgy véli, hogy Magyar Péter megfelelően reagált a beszédében. Azonban elítélte a kávézó Facebook-oldalának és Google-értékelésének trollkodását: „Nyilvánvaló, hogy nincs rendben, ami történt, de a megoldásnak olyannak kell lenni, ami méltó a Tisza Párt és a közösség eszméjéhez. Ne legyünk véresszájú csürhe, mert akkor nem fogunk különbözni azoktól, akik a hatalmi gépezettől ezért kapják a pénzüket!”

A bejegyzés szerzőjével sokan egyetértettek, és egyetértésüknek hangot is adtak a kommentekben. Az eset nyomán a Turul Kávézó sorsa továbbra is kérdéses, de egy biztos: a politikai feszültségek nem csillapodnak egyhamar Tatabányán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, hogy tudott-e a kegyelmi ügyről a botrány kirobbanása előtt
Sváby Andrásnak adott interjút a TISZA Párt alelnöke vasárnap este. Véleménye szerint az ő politikai szereplése nem vonta el a figyelmet a kegyelmi ügyről.

Link másolása

Magyar Péter volt az ATV Heti Napló című műsorának vendége, ahol Sváby András kérdezte őt, és a nézői kérdésekre is válaszolt. Sváby a műsor előtt jelezte, hogy rengeteg kérdés érkezett, és ha mindegyiket feltennék, öt napon át tartana a műsor.

Az interjú során Sváby első kérdése az volt, hogy Magyar tudott-e a kegyelmi ügyről a botrány kirobbanása előtt.

Magyar Péter kijelentette, hogy semmit sem tudott róla, még egykori felesége, Varga Judit sem volt tisztában a kegyelmi ügy jelentőségével. Hozzátette, hogy akkor már nem is éltek együtt.

Magyar Péter véleménye szerint az ő politikai szereplése nem vonta el a figyelmet a kegyelmi ügyről, hanem inkább felerősítette a témát a közbeszédben. Példaként említette, hogy tüntetéseket szervezett, hogy felelősségre vonják az ügy összes érintettjét.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET: