HÍREK
A Rovatból

Vágó István a BKV Vasúti Járműjavítójánál kaphat felügyelő-bizottsági állást

A fővárosi közgyűlés számos pozíció betöltéséről dönt a következő ülésén, köztük színházvezetőkről és kulturális cégek felügyelőbizottsági tagjairól is.

Link másolása

Több tucat pozíció betöltéséről dönt a fővárosi közgyűlés a következő ülésén.

Az előterjesztések alapján például Mácsai Pál lehet továbbra is az Örkény Színház vezetője, és a DK jelöltjeként Vágó István a BKV Vasúti Járműjavító Kft. felügyelő-bizottságában kaphat helyet.

A tévés műsorvezetőként megismert Vágó az Indexnek elmondta, hogy vegyészmérnökként végzett, és gépészetet is tanult, így van köze a cég munkájához. A díjazása pedig a havi minimálbér összege lesz.

A színházvezetők közül négy helyen jár le a korábbi megbízatás,

mindegyikre egy-egy pályázat érkezett és a szakmai zsűri támogatta őket. A Budapest Bábszínház Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére Ellinger Edina jelenlegi igazgatóhelyettes, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére Novák János jelenlegi ügyvezető, az Örkény István Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére Mácsai Pál jelenlegi ügyvezető, valamint a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére Bán Teodóra jelenlegi ügyvezető pályázott - írta meg az Index.

Karácsony Gergely főpolgármester a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. jövőbeli működésének strukturális áttekintése miatt azt javasolja, hogy a nyilvánítsák eredménytelennek, és az új szempontok figyelembevételével írjanak ki új pályázatot.

Az előző közgyűlés

több fővárosi tulajdonú cég igazgatóságába vagy felügyelő-bizottságába

választott már tisztviselőt, kivéve a fideszes jelölteket, mert itt a városvezetés és az ellenzék között vita alakult ki a delegáltak arányáról. A vita lezárult, a fideszes delegáltak pedig elfoglalhatják helyeiket.

Köztük van például Wintermantel Zsolt korábbi fideszes újpesti polgármester és Szabó György, ők a BKK igazgatósági tagjai lesznek a minimálbér háromszorosáért.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tagja Veréb László, a felügyelőbizottság tagja pedig Bagdy Gábor korábbi KDNP-s főpolgármester-helyettes lesz (havi díjuk a minimálbér másfélszerese).

Budapest Film Zrt. felügyelőbizottsági tagjai: Vadász Gábor (elnök), Krista Tamás, Hegyi Gyula, Szanyó Miklós (a jobbikos politikus azzal került a hírekbe, hogy a tavalyi kampányban megverték) Jablonkay Gábor (havi díjazás: a minimálbér másfélszerese).

Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. felügyelőbizottságában lesz Balogh Samu Márton (elnök, ő Karácsony Gergely kampányát is segítette, majd kabinetfőnöke lett), Toplak Tamás, Tölgyes Norbert. (Díjazás: minimálbér kétharmada.)

Budapest Esély Nonprofit Kft. felügyelőbizottságában lesz többek között Komjáthi Imre (elnök, a szocialista politikus korábban éhségmenetet szervezett, illetve a Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát).

Budapest Közút Zrt. felügyelőbizottság: dr. Kemény Ádám (elnök), Szaniszló Sándor, Jármi László, Virágh Mihály, Hodik Zoltán (munkavállalói Fb tag), Esztergályos Gábor (munkavállalói Fb tag). Tagi díjazás: minimálbér másfélszerese.

BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. felügyelőbizottság: Tóth Zsolt (elnök), Major Petra, Vágó István, Siroki Attila József, Lenge Zoltán (munkavállalói Fb tag), Galló György (munkavállalói Fb tag). Tagi díjazás: minimálbérnek megfelelő.

A kulturális cégek felügyelőbizottságai:

A lap számos helyet és nevet felsorol, többek között,

Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft.: Hevesi Rebeka elnök, Altfatter Adalbert, Gyorgyevics Miklós;

Új Színház Nonprofit Kft.: Kósi Márk jobbikos politikus elnök, Tarján Péter, Gerzson Sarolta;

Vígszínház Nonprofit Kft.: Fogarasi Gergely elnök, Bornál Eszter, Kiss Anita;

Örkény István Színház Nonprofit Kft.: Visy Zoltán elnök, Camara-Bereczki Ferenc Miklós, dr. Dénes Margit;

Katona József Színház Közhasznú Nonprofit Kft.: Horgas Péter elnök, Koczka Józsefné, Farkas Krisztina;

József Attila Színház Nonprofit Kft.: Vásárhelyi Mária elnök, Nagy Károly, Szabó Erzsébet Julianna;

Madách Színház Nonprofit Kft.: Simon Ágnes elnök, Galkó Balázs, dr. Galambos Judit

Thália Színház Nonprofit Kft.: dr. Balogh Júlia elnök, Megyesi Pálné, Komoróczy László.

Az összes színháznál a tagi díjazás: a minimálbér kétharmada.

A teljes listát az Index

Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriási fölénnyel nyerte Dr. Kulja András a Magyar Péter által meghirdetett szavazást, mégis csak az EP lista negyedik helyére kerül majd
Az egészségügyi tiktokert meg sem tudták szorítani a többiek, 39 ezernél is több szavazatot kapott. Az első tízben több nő van, mint férfi.

Link másolása

Dr. Kulja Andrásra szavaztak a legtöbben, így ő lehet az egyik EP-képviselőjelöltje Magyar Péter pártjának a június 9-i választáson. Az éppen Békés megyei országjáráson tartózkodó Magyar a Facebookon jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amire két nap alatt 95 ezernél is több voks érkezett.

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter.

A lista alapján az egészségügyi influenszerként közismert Kulja toronymagasan, 39 ezer szavazattal nyert, míg a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt. A listára összesen hat nő és négy férfi került fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Itt van Magyar Péter pártjának EP-listája, Budapesten kezdik az aláírásgyűjtést
12 név szerepel rajta, de Magyar szerint a lista még bővülhet. Szombat reggel a Széll Kálmán téren kezdték el az aláírások gyűjtését.

Link másolása

Magyar Péter bemutatta a TISZA Párt európai parlamenti képviselő-jelöltjeit szombaton a Facebook-oldalán. Reggel elkezdték az aláírsok gyűjtését is.

A listát Magyar Péter vezeti, a második helyen pedig a jelöltek közül a legtöbb szavazatot begyűjtő hölgy, Dávid Dóra áll. Harmadik helyen Tarr Zoltán református lelkész szerepel, akit azután rúgtak ki állami munkahelyéről, hogy felszólalt Magyar Kossuth téri tüntetésén. A szavazáson a legtöbb voksot begyűjtő Dr. Kulja András pedig a negyedik.

A listán 12 név szerepel, de Magyar szombati posztjában azt írta, hogy ez még bővülhet.

„9.00 órától 14 budapesti helyszínen megkezdjük az aláírások gyűjtését (pontos helyszínek kommentben). Holnaptól már vidéken is számítunk a támogatásotokra. Támogassátok az aláírásitokkal a TISZA Párt listáját és egy új, modern, békés, európai Magyarországot. Én 9.30 körül ott leszek a Széll Kálmán téren és aztán megyek tovább a többi aláírásgyűjtő helyszínre. Ha van kedvetek, beszélgessünk”

- írta a bejegyzésben Magyar Péter.

A jogász azt is hozzátette, hogy ha esetleg van valakinek olyan fehér sátra, aminek az oldalai nyitottak, akkor megköszöni, ha el tudja hozni valamelyik helyszínükre, mert az eső elkezdett szemerkélni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Nem fogott kezet Magyar Péterrel Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke: „Becstelen emberrel nem fogok kezet”
A Fidesz főpolgármester-jelöltje is aláírásokat gyűjtött szombat reggel a Széll Kálmán téren. Magyar lépett oda hozzájuk, Szentkirályival kezet is rázott, de Hidvéghi Balázs elutasította azt.

Link másolása

Magyar Péter szombaton tette közzé a pártja EP-listáját, és azt is bejelentette, hogy Budapesten kezdik az aláírásgyűjtést.

Magyar személyesen is megjelent a Széll Kálmán téren szombat reggel, ahol ott volt Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje is, aki szintén aláírásokat gyűjtött a kormánypárt standjánál.

A Telex beszámolója szerint Magyar oda is lépett Szentkirályihoz sok sikert kívánni neki. Miközben kezet fogtak a jogászt azt mondta a Fideszes politikusnak: „Esetleg a gyurcsányozáson kívül valami konkrét programot adjatok Budapestnek”.

Erre Szentkirályi úgy vágott vissza: „Én az orbánozás abbahagyását javaslom neked”.

Ezután Magyar kezet nyújtott Hidvéghi Balázs kampányfőnöknek is, aki nem viszonozta ezt. Hidvéghi a döntését később így magyarázta a Telex riporterének:

„Becstelen emberrel nem fogok kezet”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Vitézy Dávid elmenne a Budapest Pride-ra, ha főpolgármesternek választanák, Szentkirályi Alexandra nem
Karácsony Gergely többször is volt már a Pride-on, és kétszer fel is szólalt. Szentkirályi Alexandra nem menne el, döntését pedig nem is szeretné indokolni.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 19.


Link másolása

Szentkirályi Alexandrát, Karácsony Gergelyt és Vitézy Dávidot is meghívták a szervezők a júniusi Budapest Pride-ra, derül ki a rendezvény közleményéből. A három esélyes főpolgármester-jelöltet azután invitálták meg, hogy nemrég az Index arról kérdezte őket: részt vennének-e a Budapest Pride Felvonuláson, hazánk legnagyobb, minden évben megtartott emberi jogi tüntetésén.

Karácsony Gergely, jelenlegi főpolgármester válaszában kifejtette, hogy számára ez természetes, korábban is többször részt vett. Karácsony már kétszer is mondott beszédet a felvonuláson, és számtalanszor vendége volt a Budapest Pride Fesztivál hivatalos megnyitójának is.

Az LMP támogatásával induló Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, aki korábban a jelenlegi kormány közlekedési államtitkári pozícióját töltötte be, úgy nyilatkozott, hogy magánemberként ugyan még sosem vett részt a felvonuláson, de amennyiben főpolgármesterként meghívják, akkor szerinte kötelessége igent mondani rá.

A Fidesz színeiben induló korábbi Szentkirályi Alexandra, aki pedig kormányszóvivőként képviselte a jelenlegi kormányt, úgy válaszolt, hogy nem szándékozik elmenni a felvonulásra, és ezt nem is akarja megindokolni.

Ezek után hívták meg a három jelöltet ezért hivatalosan is június 22-i, 29. Budapest Pride Felvonulásra. Karácsony Gergely már vissza is igazolta a részvételét. Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltekről egyelőre még nem kaptak választ.

A Budapest Pride Felvonuláson együtt állnak ki a résztvevők a sokszínűség, a demokrácia és az elfogadás mellett, írják a közleményben. A felvonulás és az idén június 7-én kezdődő Budapest Pride Közösségi Fesztivál hidat épít az LMBTQ-közösség és a többségi társadalom között.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk