HÍREK

Ukrán béranya segítségével születtek egy amerikai pár ikerbabái, most azért küzdenek, hogy kijuttassák őket Kijevből

A két kisfiú egy olyan kórházban jött világra, amely megrongálódott az orosz támadásban, és még menedék sem volt benne.

Link másolása

Pár órával azután születtek meg egy amerikai pár gyerekei Kijevben, hogy Vlagyimir Putyin bejelentette az Ukrajna elleni katonai hadműveletet - számolt be róla a CNN.

Az ikreket béranya hozta világra a várandósság 32. hetében egy fővárosi kórházban, ahol azonban nem volt óvóhely. Amikor megszólaltak a légvédelmi szirénák, a kórházi dolgozóknak át kellett rohanniuk a babákkal egy szemközti templomba, ahol ideiglenesen meghúzhatták magukat a pincében.

Onnan később mentővel szállították át egy másik kórházba a kicsiket, ahol van menedék és biztosítottak a megfelelő körülmények az ellátásukra - mondta el az apa, Alexander Spektor a CNN-nek.

Arról is beszélt, hogy a béranya is jól van, ott van a babák mellett a kórházban, pedig a saját 6 éves kisfia is várja őt otthon. A nő folyamatosan kapcsolatban van az apával, képeket és videókat is küld neki a gyerekekről, és igyekszik mindent megtenni a kicsik jóllétéért, amit Spektor nagyon nagyra értékel.

Az orvosok szerint az ikreknek még legalább két hétig kórházban kell maradniuk. Az apa abban bízik, hogy hamarosan sikerül Ukrajnából az Egyesült Államokba juttatni a két kisfiút.

"Mindennap reménykedünk benne, hogy mielőbb eljön az a pillanat, amikor a kezünkben tarthatjuk őket. Mindennap lehetetlennek tűnő kihívásokkal nézünk szembe. Tegnap például meg kellett oldanunk, hogy átszállítsák őket egy másik kórházba. Hosszabb távon nyilván azt szeretnénk elérni, hogy megfelelő és biztonságos körülmények között hazahozathassuk őket. Azt is mérlegeljük, hogy mi utazunk Ukrajnába, hogy velük lehessünk"

- mondta Spektor.

Ukrajnában legális a béranyaság, a világ számos országából származó párok fogadnak ott béranyát, hogy gyerekük szülessen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: A választások után száz ügyvéddel fogjuk feljelenteni az összes propagandistát
A fideszes vezetésű Makón arról is beszélt Magyar, hogy Orbán Viktor lezárt utcákon kampányol, mintha kijárási tilalom lenne.

Link másolása

Magyar Péter az országjárása részeként Makón tartott beszédet, írja a Telex.

Magyar kiemelte, hogy a jelenlegi kormány vidékellenes, és nem nézi a magyar gazdák érdekeit.

„Lengyelországban az agrárexport 3,5 milliárd volt, Magyarországon ugyanennyi. Ma a magyar 10 milliárd euró, a lengyel több mint 50 milliárd euró”

– hozta fel példaként.

Ígéretekből sem volt hiány, azt ugyan nem tudta megígérni, hogy 2030-ra Magyarország Ausztria lesz, de csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben is. Polt Pétert és Rogán Antalt is eltávolítaná a pozíciójukból.

„Betiltjuk a propagandát, visszavesszük a közmédiát, ugyanis a hír szent, a vélemény szabad. A választások után csoportosan fogjuk feljelenteni az összes propagandistát, száz ügyvéd fog ezen dolgozni”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője, hozzátéve, hogy a kártérítési összeget a bicskei áldozatoknak és szegény családoknak utalnák el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter Szegedről üzent Kiss-Rigó Lászlónak: „Ez nem a helyes út, püspök úr”
A TISZA Párt politikusa szerint igenis fontos az állam és az egyház szétválasztása. Ettől nem lesz rosszabb sem az államnak, sem az egyháznak.

Link másolása

A TISZA Párt politikusa folytatta országjáró körútját: hétfőn Szegeden járt, ahol teljesen megtelt a Dóm tér, mint az a közösségi oldalára feltöltött fotón látszik is.

Magyar Péter a Szeged-Csanádi Egyházmegye pár hónappal ezelőtt tervezett fakivágásaira is emlékeztetett, és azt üzente Kiss-Rigó László püspöknek, hogy „nem tesz jót az egyháznak, amit most csinálnak”.

„Az bizonyosan nem a helyes út, ha egy egyház arra költi az állam pénzét, hogy magának stadiont, hotelt vagy leszállópályát építsen, és védett erdőt kivágjon. Ez nem a helyes út, püspök úr”

– mondta a Dóm téren Magyar Péter, aki beszédében megemlítette II. János Pált, majd a sajnálatát fejezte ki a reformátusok felé, hogy olyan egyházuk van, amilyen.

„Van nekünk egy keresztény kormányunk, akik odáig nem jutottak el, hogy bocsánatot kérjenek a bicskei áldozatoktól.”

– tette hozzá Magyar Péter.

A politikus azt is mondta, hogy igenis fontos az állam és az egyház szétválasztása. Ettől nem lesz rosszabb sem az államnak, sem az egyháznak.

Magyar arról is beszélt, hogy azt szeretné, ha Magyarország nem a “Döbrögik”, nem a Rogánok, Mészárosok, Tiborczok hazája lenne, hanem a “Lúdas Matyiké”.

A teljes beszédet itt lehet visszanézni!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Így söpört végig a durva vihar Budapesten pünkösdhétfőn – fotók!
Májusi eső aranyat ér, na de ennyi?

Link másolása

A zivatarokkal, szupercellákal és jégesőkkel tarkított hosszú hétvégén az időjárás letarolta Budapestet és környékét. Az Időképhez beküldött olvasói fotókon mutatjuk a legérdekesebb pillanatokat.

Budapest XVIII.ker - Pestszentimre | Fotó: Madimark

Sződliget | Fotó: Andynyosy

Budapest XIV.ker - Alsórákos | Fotó: Kandurbandee

Budapest X.ker - Kőbánya | Fotó: Körmendi Balázs

Budapest | Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Baranyai Diána


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Villám csapott járókelőkbe Drezda belvárosában, tízen megsérültek, két embert újra kellett éleszteni
Emberek közé csapott a villám, kettejüknek a szíve is leállt.

Link másolása

Hétfőn délután öt órakor villám csapott az Elba folyó partján piknikező és sétáló emberk közé, írja a német ASB Zeitung.

A villámcsapás következtében két embert újra kellett éleszteni, és legalább tizen megsérültek.

Amikor a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, négy embert a földön fekve találtak, közülük kettőnek leállt a szíve, és újra kellett éleszteni őket. Összesen tíz embert kellett kórházba szállítani, közülük négyen súlyos állapotban vannak

– nyilatkozta a drezdai tűzoltóság szóvivője a DW-nek.

Link másolása
KÖVESS MINKET: