HÍREK

Tömeges kirúgások a Petőfi Rádiónál – legalább 15 ember küldtek el

Távozik a rádió legfontosabb zenei szerkesztője is, akihez a Szimfonik Live és a Petőfi Akusztik műsorok is köthetők. Úgy tudjuk, hogy az M1-nél és az M5 kulturális csatornánál is voltak elbocsátások.

Link másolása

Legalább 15 embert kirúgtak a Petőfi Rádió 20 fős állományából – tudta meg a Telex. Felmondtak a rádió legfontosabb zenei szerkesztőjének, Borcsik Attilának is.

A Telex szerint a dolgozóknak a héten küldtek belső körben egy emailt, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének péntek délután elbeszélgetni. Ebből már sejthető volt, hogy leépítésekről lesz szó.

A Telex úgy tudja

15-18 embert küldtek el pénteken, racionalizálásra hivatkozva.

Kirúgták a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőit és műsorvezetőit, illetve a DJ Izilként ismert Borcsik Attilát is. Ő 2007 óta dolgozott a rádiónál, és hozzá köthető a nagy sikerű Szimfonik Live és a Petőfi Akusztik műsorok létrehozása és fejlesztése is.

A rádió kirúgott dolgozói egymás után teszik közzé a búcsúzó posztjaikat a Facebookon. Elköszönt például Nagy Natasa, Csáki Attila és Bekker Dávid is.

„Miközben dolgozik bennem a sok emlék, meg persze néhány válasz nélküli kérdés, nagyon tetszik a látvány előre. A korábbinál jóval kipihentebb verziómra egy izgalmas folytatás vár” – írta Bekker a bejegyzésében.

A Telex cikkében emlékeztet, hogy

Borcsik elküldése egy újabb komoly lépés a Petőfi átalakításában.

Májusban az MTVA szerződést bontott Demeter Szilárd cégével, a Petőfi Media Grouppal, és ezután az IKO Kft. vette át a műsorok készítését. Az IKO Kft.-t május 18-tól 2024 februárjáig bízták meg petőfis műsorok készítésével, a megbízás értéke 696 millió forint.

Eközben a Média1 arról ír, hogy az MTVA nettó 70 millió forintot fizethet ki különféle közvélemény-kutatások elkészítéséért a következő egy év során a Társadalomkutató Kft.-nek. Ezek között van egy „zenei ízléstesztet” is, amelynek során a rádióikban lejátszott zeneszámokról kérdeznek majd 100 hallgatót Budapesten, 100-100 főt pedig 2 vidéki nagyvárosban.

A Szeretlek Magyarország információi szerint ha nem is ilyen mértékben, de

elbocsátások történtek az M1-nél és az M5 kulturális csatornánál is.

Itt operatőr és rendező elbocsátásáról tudunk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Leszakadt egy hatalmas darab a partfalból Balatonföldváron – fotók
A védműnek köszönhetően nem okozott károkat az omlás. Az önkormányzat pályázatot nyújt be a helyreállításra.

Link másolása

Leszakadt egy hatalmas darab a Kemping utcai partfalból csütörtökön Balatonföldváron - derül ki az önkormányzat Facebook-bejegyzéséből.

Ahogy írták,

a korábban kiépített védműnek köszönhetően az omladék nem tudott kárt okozni az ott élők vagyontárgyaiban, és a passzív védelmi rendszer megakadályozta, hogy a most leszakadt törmelék az útra omoljon.

A leguruló több tonnás leszakadás kidöntött egy fát és tönkretette az omladékfogó rendszert.

„Csapadékos időben a partfal erőteljesebb károsodásnak van kitéve és nő az omladék leszakadásának valószínűsége is. A városvezetés folyamatosan, több ütemben végezteti el a Kemping utcai löszfal stabilizációját az ott lakók személyi és vagyoni biztonsága érdekében” - írták a bejegyzésben.

Az érintett Kemping utcai útszakaszt és a peremvonalon található gyalogos ösvényt lezárták. A helyreállításra vis maior pályázatot nyújt be az önkormányzat.

(Forrás: Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Az Anonymus megtámadta a Simple rendszerét, sokan az OTP-t és Izraelt gyalázó leveleket kaptak
Pénteken ismét támadás érte a rendszert. Sokan gyalázkodó leveleket kaptak.

Link másolása

A Telex írta meg, hogy pénteken ismét kibertámadás érte a Simple rendszerét.

A lap olvasói közül néhányan ma sem tudtak belépni a mobil applikációba, emiatt például nem tudták felmutatni a bérletüket. Sokan pedig egy levelet kaptak, amiben az OTP-t, a magyar korrupciót, illetve a „népirtó Izraelt” emlegették, és azt állították, egymillió dollárt lopta el az OTP-től, az összeget jótékony célra fordították.

A levél zárásaként további várható hekkertámadásokat helyeznek kilátásba.

A levelet az Anonymus hekkercsoport küldte, az OTP-t azért támadták, mert „extra adót szednek”, és mert „volt képe azt mondani a világnak, hogy a bankjaik biztonságosak”.

A Telex megkereste az OTP-t az ügyben, ezt a választ kapták:

"A Simple rendszereit tegnap, azaz december 8-án este kibertámadás érte egy ismert hackercsoport részéről, akik más felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal férhettek hozzá a felhasználói fiókokhoz. Ezért biztonsági okokból, átmenetileg az OTP Mobil felfüggesztette a Simple applikáció működését.

A felhasználókat anyagi kár nem érte. A jogellenes belépési kísérletek megakadályozására és a Simple-fiókok valamint az ott tárolt személyes adatok további védelmére az OTP Mobil bekapcsolta a kétfaktoros azonosítást valamennyi, már meglévő felhasználói fiók esetében. Ehhez kapcsolódóan biztonsági okokból, a veszélyeztetett Simple felhasználók jelszavát érvénytelenítette a vállalat.

Dolgozunk a rendszer helyreállításán. A támadás elkövetőinek felelősségre vonása érdekében az OTP Mobil együttműködik a hatóságokkal. Az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Érkezik az ónos eső, több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki
Északon és északkeleten havazni fog, Baranya, Somogy és Zala megyékben viszont ónos esőre kell számítani.

Link másolása

Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy és Baranya vármegye területére vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A figyelmeztető előrejelzésük szerint szombaton a Dunántúlon hószállingózás, gyenge havazás, havas eső előfordulhat, majd az éjszaka második felében nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amely vasárnap fokozatosan kelet felé helyeződik, estére le is vonul.

Míg az északkeleti, északi országrészben főként havazás várható, addig délebbre egyre inkább a havas eső, eső válik jellemzővé, de

elsősorban a hajnali, kora délelőtti órákban a Dunántúlon, annak is elsősorban a déli és nyugati felében átmeneti ónos eső is valószínű.

A tartós, többórás ónos eső veszélye miatt vasárnapra Baranya, Somogy és Zala megye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Lánya kísérte ki a rosszul lett tanárt, aki meghalt a kiskunhalasi szalagavatón
Már a mentők megérkezése előtt megkezdték a férfi újraélesztését. Sajnos hiába.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy meghalt egy kiskunhalasi tanár a Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium péntek esti szalagavatóján, miután a tánc közben rosszul lett.

Az RTL híradója több részletet is kiderített a tragédiáról: a tanár, Csala Tibor a lányával közösen lépett fel a produkcióban, és vele együtt ment ki a teremből, amikor rosszul lett. A bent ünneplőknek gyakorlatilag fogalmuk sem volt arról, hogy mekkora a baj.

Csala Tiborról az iskola szakoktatója, egyben korábbi diákja volt. Tanárként sikeres volt, nagyon szerették és tisztelték, a diákjai jól szerepeltek vizsgákon és versenyeken egyaránt. A szalagavatón a Halas Táncegyüttessel lépett fel, az esemény zárásaként.

A híradóból kiderült az is, hogy már a mentők megérkezése előtt megkezdték a férfi újraélesztését, ezek után a mentők küzdöttek egy órán át az életéért.


Link másolása
KÖVESS MINKET: