hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Több vakcinagyártó már teszteli az oltóanyagát az omikron variáns ellen

Az omikron nevű szupermutáns Dél-Afrikából indult, mostanra a világ minden tájára eljutott.
Címkép: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. november 29.


Link másolása

hirdetés

Több ország is úgy döntött, hogy dél-afrikai országokból nem engedik be a repülőket az omikron miatt, és már több vakcinagyártó jelezte, hogy viszonylag gyorsan tudnak oltóanyagot gyártani direkt a szupermutáns ellen. Korábban megírtuk, hogy a Moderna omikron elleni vakcinája 2022 elejére nagy számban elérhető lehet, most mások is megszólaltak.

Habár az Amerikai Egészségügyi Intézet szerint megfelelőek a jelenlegi vakcinák,

a Pfizer bejelentette, hogy száz napon belül kész lehetnek az omikron elleni oltással, ha a jelenlegi vakcinájuk mégsem lenne hatékony ellene.

A Reutersnek azt nyilatkozták, hogy nagyjából két hétre van szükségük ahhoz, hogy felmérjék a jelenlegi Pfizer-vakcina erejét a szupermutáns ellen.

"A Pfizer és BioNTech már eleve úgy készült, hogy képesek legyünk száz napon belül új vakcinát nagy számban gyártani, ha elszabadulna egy vírusmutáns" - áll a közleményükben.

hirdetés

A Modernán és a Pfizeren túl a Johnson & Johnson jelentette be, hogy elkezdték tesztelni a vakcinájukat az omikron ellen, de ennél többet nem mondtak, sőt, ezt az infót is a CBS újságírója tette ki a Twitterre.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Orbán egy fél nyugdíjnyi értékű csizmában tapossa a sarat – ha disznót öl, megadja a módját
Ippont is csak 64 ezres csizmában visz be a „kispénzű” miniszterelnök. Bájos történet Öttömösről.

Link másolása

hirdetés

Történt nemrég, hogy a magyarok miniszterelnöke disznót vágott a festői szépségű Öttömösön. A disznó, tudva a dolgát, ipponnal megadta magát.

Azonban a képeket nézegetve, a Klubrádió kiszúrta, hogy a miniszterelnök nem akármilyen csizmát húzott erre az alkalomra.

Most már csak az a kérdés, hogy mire értette Orbán a pénteki rádióinterjújában, hogy

„a magyarok közül sokan vagyunk, sokan vannak, akik kispénzűek"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Sarlóval fejeztek le Thaiföldön egy brit turistát, egy másik áldozat kórházban küzd az életéért
Tette után a felbőszült helyiek a gyilkosra támadtak, ezért ő is kórházi ellátást kapott.
Fotó: RichardMc/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. január 23.


Link másolása

hirdetés

Pengenyomokkal a nyakán, vérbe fagyva találták meg egy thaiföldi medencében a 49 éves Marcus Evanst, miután nézeteltérésbe keveredett egy helyi férfivel - írja a Daily Star.

A somerseti kétgyermekes apa mellett barátját, Shaun Kevin Dagnant is megtámadták, ő jelenleg is kórházban küzd az életéért. A két brit turista Kanchanaburiben, az ország délnyugati részén tartózkodott, amikor a helyi lakos rájuk támadt, és Evanst lefejezte.

Az áldozatok egy közös barátja szerint ismerték a támadót, akivel korábban együtt iszogattak, cigarettát adtak neki és viccelődtek egymással.

“Soha nem láttam őket veszekedni, egészen addig az éjszakáig, amikor éjjel 3 körül hallottam, hogy üvöltöznek. Mire kijöttem a zajra, a gyilkosság már bekövetkezett. Úgy gondolom, a zene hangerejéhez lehetett köze a vitának, amit a barátaim hangosan hallgattak” - mondta el az 59 éves Adria Licci.

Az azóta gyilkosságért őrizetbe vett thai férfiről kiderült, hogy súlyos mentális problémákkal küzd. Tette után a felbőszült helyiek a jelentések szerint rátámadtak, ezért ő is kórházi ellátást kapott.

hirdetés

“Egyik percről a másikra ment el egy újabb ember, aki a szívemhez közel állt” - búcsúztatta barátnője a Facebookon Evanst.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Lemondott a német haditengerészet parancsnoka, mert összevissza beszélt Oroszországról
Diplomáciai bonyodalmat kavart a politizáló admirális. Ukrajna bekérette Németország nagykövetét.

Link másolása

hirdetés

Benyújtotta lemondását Kay-Achim Schönbach, a német haditengerészet parancsnoka – írja a Telex. Mindez azután történt, miután Schönbach bizarr kijelentéseket tett az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban. Az admirális pénteken Indiában jelentette ki, hogy

Putyin tiszteletet érdemel, Németországnak Putyinra elsősorban a kínai fenyegetés miatt van szüksége.

Továbbá arról beszélt, hogy ő maga hívő katolikus, ezért fontosnak tartja, hogy Oroszország is keresztény ország. Bár – szerinte – Putyin elnök ateista, de ez „nem számít".

A magas rangú tiszt úgy okoskodott, hogy:

„Ha ez a hatalmas ország, még ha nem is demokrácia, a mi partnerünk, (...) akkor az valószínűleg távol tartja Oroszországot Kínától."

Mindezek mellett beszélt a Krím-félsziget státusáról. Azt mondta, azt Ukrajna már soha nem fogja visszaszerezni, és szerinte „nonszensz", hogy Oroszország ukrán területeket akarna elfoglalni.

Az eset után Kijevben bekérették a német nagykövetet, és jelezték, az admirális kijelentései nem felelnek meg a német-ukrán kapcsolatok szintjének.

A német védelmi tárca elhatárolódott a parancsnok szavaitól. és elfogadta a lemondását.

hirdetés

Kay-Achim Schönbach a Twitteren azt írta, „nyilvánvalóan hibázott" meggondolatlan nyilatkozatával.

Az eset a lehető legrosszabbkor történt, amikor az orosz-ukrán, továbbá az orosz-nyugati viszony feszültségi szintje a hidegháborús időket idézi.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Deutsch: „Ha valaki választási megfigyelősdit akar játszani, nyugodtan jöhet, nincs semmi takargatnivalónk”
A Fidesz EP-képviselője szerint „Magyarország normálisan működő jogállam és demokrácia, ahol ezúttal is szabad és tisztességes választások lesznek.”

Link másolása

hirdetés

Az Európai Bizottság (EB) nyílt törvénysértést elkövetve, az idevonatkozó uniós szabályokkal ellentétes módon, politikai, ideológiai szempontot érvényesítve nem folyósítja a Magyarországnak járó helyreállítási forrásokat - mondta a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Deutsch Tamás kifejtette, Paulo Gentiloni, az EB gazdaságpolitikai biztosa azt mondta, arra hivatkozva nem folyósítják a Magyarországnak járó helyreállítási alap forrásait, mert a bizottságnak kifogásai vannak a magyar oktatási szabályozás diszkriminációmentességével.

"Ez a kijelentés egy hihetetlenül durva lelepleződés" - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Kiemelte, az olasz biztos korábban azt mondta, a magyar gyermekvédelmi törvény nem játszik szerepet az Európai Bizottság halogató magatartásában.

"Most alig telik el egy hónap és Gentiloni biztos elmondja az igazat", vagyis azt, hogy nem egyszerűen csak politikailag elfogadhatatlan módon, hanem nyílt törvénysértést elkövetve nem folyósítják a Magyarországnak járó forrásokat

- mondta Deutsch Tamás.

hirdetés

Hangsúlyozta, az EB egy olyan kérdésben emel kifogást, amely tisztán tagállami hatáskör, de még, ha ez nem is lenne így, akkor sem lehetne semmilyen politikai szempontot érvényesíteni a források folyósításában.

A történtek után a magyar kormány megkettőzött erővel fog ez ellen a törvénytelen eljárás ellen fellépni - jelentette ki a Fidesz EP-képviselője.

"Nyilvánvaló módon nem maradhat következmények nélkül az Európai Bizottság beismerése, a szabotázs elismerése, a nyílt törvénysértés elismerése" - fogalmazott Deutsch Tamás, majd hozzátette, jogi eljárás megindítása is lehetséges a kormány részéről, a Fidesz pedig az Európai Parlament összes jogi fórumán felveti a kérdést.

A kormánypárti politikus Franciaország soros uniós elnökségével kapcsolatban elmondta, Emmanuel Macron francia elnöknek voltak óvatos optimizmusra és aggodalomra okot adó nyilatkozatai is.

Előbbire példaként említette, hogy a francia elnök nem használta a "jogállamisági hisztéria nyelvezetét" az EP-ben tett felszólalásában, míg aggodalomra okot adónak nevezte, hogy Macron az erős nemzetállamok együttműködésére épülő unió helyett egy olyan közösség kialakításáról beszélt, amelyben a 27 nemzet szuverenitását egyetlen európai szuverenitás váltaná fel. Ez nem elfogadható - jelentette ki Deutsch Tamás.

A Fidesz EP-képviselője aláhúzta, folytatódik az uniós kettős mérce a közép-európai, azon belül is a jobboldali, nemzeti elkötelezettségű, patrióta politikát folytató, konzervatív, kereszténydemokrata kormányokkal szemben.

Példaként említette, hogy a holland miniszterelnök megállapítása szerint intézményesített rasszizmus uralkodik országa rendőrségén belül, amire azonban a "füle botját sem mozdítja egyetlen uniós intézmény sem".

Ezzel szemben, amikor a "rasszizmus, vagy a diszkrimináció hazug vádjait, politikai rágalmait kell megfogalmazni közép-európai országokkal szemben", akkor ezen uniós intézmények vezetői "előszeretettel állnak be a vádaskodók sorába" - fejtette ki Deutsch Tamás.

A magyar parlamenti választás lebonyolításával kapcsolatban kijelentette, ahogy 2014-ben és 2018-ban, úgy most is "olyan szervezet jön ide Magyarországra, amilyen nemzetközi szervezet csak akar". "Ha valaki választási megfigyelősdit akar játszani, nyugodtan jöhet, nincs semmi takargatnivalónk" - fogalmazott.

Kiemelte, Magyarország normálisan működő jogállam és demokrácia, ahol ezúttal is szabad és tisztességes választások lesznek.

A kormánypárti politikus aláhúzta, az EP-ben "jól ismert baloldali hisztériakeltés zajlik a magyar választással szemben", amivel az európai baloldal a "gyenge kezű magyar baloldalt akarja segíteni".

Deutsch Tamás elmondta, "szörnyű lehet azoknak a nyugat-európai politikusoknak az élete", akik saját személyes meggyőződésükkel szemben kénytelenek ismételni a "hazugságokra építő Magyarországgal szembeni mantrát" a "Soros-szerveztek által uralt NGO-világ támadásától" való félelmükben.

Ezek a politikusok tudják, hogy amit mondanak az nem igaz, és néha - párthovatartozástól függetlenül - a folyosókon elismerő mondatokat is képesek mondani a Fidesz és a KDNP politikusainak - tette hozzá Deutsch Tamás.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: