HÍREK
A Rovatból

Több mázsa haltetemet szedtek ki a Velencei-tóból két óra alatt önkéntesek

A helyiek az esőt várják, szerintük csak az jelentene valódi megoldást a problémára.

Link másolása

Mint azt mi is megírtuk, tömegesen pusztulnak a halak a Velencei-tóban a víz gyors felmelegedése és az alacsony vízállás miatt.

A velencei önkormányzat és a Magyar Országos Horgász Szövetség civilek segítségével tisztítja meg a tavat csónakkal, suppal, kajakkal, vízibiciklivel - számolt be róla az RTL Híradó.

Hétfőn kora reggel önkéntesek két óra alatt több mázsa haltetemet szedtek ki a vízből.

Füredi Balázs vízisport oktató 35 éve él Velencén, de még nem látott ekkora halpusztulást. Az RTL Híradónak azt mondta, vasárnap négy óra alatt 100 kiló döglött halat gyűjtöttek össze barátaival.

"Három-négy óra után már a mi gyomrunk is sajnos felfordult, pedig azért helyi gyerekekként eléggé hozzá vagyunk ezekhez szokva" - mondta.

Mivel a halak a felmelegedés okozta oxigénhiány miatt pusztulnak el, a helyi önkéntes tűzoltók vasárnap friss vizet pumpáltak a tóba, hogy így pumpálják az oxigént. A helyiek szerint viszont csak az eső jelentene valódi megoldást a problémára.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Kitört ablak, rohadó ajtók – Magyar Péter egy lepusztult kórház képével üzent a propagandistáknak
Szerinte a politikai üzenetekre elköltött 1309 milliárd forintnak jobb helye is lett volna.

Link másolása

Új poszttal jelentkezett a Facebookon kedd délután Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa egy borzalmas állapotban lévő épület fotóit osztotta meg, elmagyarázva azt is, hogy mi látható azokon.

Bejegyzését Kedves Propagandisták! megszólítással kezdi, majd azt írja:

„Ez itt nem egy airsoft pálya, hanem egy neves alföldi kórház, 2024-ben, 40 ezer milliárd forint uniós pénz felhasználása után.”

„Aki szerint rendben van, hogy a kormány az utóbbi öt évben 1309 milliárd forintot költött propagandára és közben sok kórház így néz ki, sok helyen nem működnek a liftek és az ápolók ölben viszik lépcsőkön az operált betegeket, sok műtőben nem működik a légkondicionáló és nyáron 35 fokban operálnak a sebészek, az június 9-én szavazzon a Fideszre.”

Ugyanakkor rögvest fel is ajánlja saját alternetíváját:

„Mindenki másnak, ott a TISZA.”

Magyar Péternek ezen a posztján alig több mint negyed óra alatt már 3000 reakció gyűlt össze, többségében dühös és szomorú fejek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Menczer Tamás megint beszólt Magyar Péternek: Ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már
A Fidesz kommunikációs igazgatója egy Magyarnak tulajdonított dalra reagált, amiben elküldték a fenébe. Az őt érő sértéseken azonban mindig jól szórakozik.
FM. Kép: - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Menczer Tamás a közösségi oldalán reagált arra, hogy megjelent egy rajta gúnyolódó dal. Az ugyan nem derült ki a videóból, hogy pontosan milyen dalról van szó, de azt Fidesz új kommunikációs igazgatója Magyar Péternek tulajdonítja. Egy rövid részletet is lejátszik a nótából, amelyben Menczert elküldik a fenébe.

Minderre pedig Menczer így reagált:

„A sértegetésemmel most nem foglalkoznék, ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már, ezen mindig jól szórakozom. Ami a lényeg: »Háború vagy béke? Menj már a fenébe!« Én menjek a fenébe? Akinek fontos Magyarország békéje, az menjen a fenébe? Akinek fontos Magyarország biztonsága, az menjen a fenébe? Aki arról beszél joggal, hogy a harmadik világháború kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban, az menjen a fenébe?”

Menczer ezután háborúpártinak nevezi Magyart, hozzátéve, az EP- és önkormányzati választás tétje szerinte az, hogy háború legyen-e, vagy béke.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Sárga csekken, Orbán Viktor fotójával kér pénzadományokat a Fidesz a kampányra
A Szikra Mozgalomnak is küldött egy sárga csekket a párt. Őket nemrég azzal vádolták a kormánymédiában, hogy pénzért kuncsorognak.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Orbán Viktor arcképe szerepel azon a levélen, amit egy sárga csekk mellé csatolva küld ki a Fidesz, írja az rtl.hu. A párt így próbál pénzt gyűjteni a június 9-i választások kampányára. Az adománykérő levelet a Szikra Mozgalom kapta és posztolta ki, akiket nemrég „pénzért kuncsorgással” vádolt meg a kormánysajtó.

„Nézzük csak, mit kaptunk a postaládánkba a minap: Orbán Viktor levélben gyűjt adományt a Fidesz számára az Európai Parlamenti kampányukra. Az az Orbán Viktor, aki Hatvanpuszta földesura. Az a Fidesz, ami közel 4 milliárd forintot költött a 2022-es kampányban. Állami szerveken, állami médián és civil szervezeteken keresztül. Az a Fidesz, ami a Megafonon keresztül több mint 140 millió forintot költött. Csak az elmúlt 1 hónapban. Mindezt nem adományból, hanem a te és a mi adónkból” – olvasható a mozgalom bejegyzésében.

A levélben szó esik Gyurcsányról, a genderről, Ukrajnáról, Brüsszelről, szuverenitásról, migránsgettókról, majd az ismert kampányszlogenek felsorolása után „amennyiben lehetőségei engedik” felszólítással pénzt kérnek.

A Szikra a posztban megjegyzi, hogy négymillió forintra van szükségük a kampányhoz. Nekik azonban „nincsenek nagybirtokaink és luxushajóink.

„Mögöttünk nem állnak oligarchák. Messzire elkerülnek minket, és mi is őket. Mi csak egymásra számíthatunk.”

Az RTL az adománykérő levél ügyében kérdéseket küldött a Fidesznek is. Azt szerették volna megtudni, hogy előre nem látott kiadások miatt szorul rá a párt a támogatóik adományaira, ha pedig nem, akkor mi az oka ennek. Választ egyelőre nem kaptak.

A Szikra Mozgalom teljes posztját itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Szijjártó Péter ezúttal a Richterre hivatkozva blokkolja Ukrajna uniós támogatását
2 milliárd euró kifizetését akadályozza a magyar kormány. A külügyminiszter ezt azzal indokolja, hogy Ukrajnában visszavonnák a Richter tucatnyi gyógyszerének engedélyét.

Link másolása

Immár összesen kétmilliárd eurót blokkol a magyar kormány abból a közös uniós forrásból, amely a tagállamok Ukrajnának juttatott fegyverszállítmányainak refinanszírozására szolgál – írja a hvg.hu.

A blokkolt pénzek az Európai Békekeretbe tartoznak, amely egy uniós költségvetésen kívüli eszköz és a tagállamok külön befizetéseiből működik. Az ukránok fegyveres védelmének támogatása érdekében az EU úgy döntött, hogy ebből a keretből visszafizetést igényelhetnek azok a kormányok, amelyek saját készleteik egy részét átadták Ukrajnának. A visszatérítés aránya körülbelül 60 százalék – részletezi a hvg.hu. A tagállamok 500 millió eurónként növelték a befizetéseket, amely így elérte a 6 milliárd eurót. A kifizetés engedélyezéséhez szintén szükség volt a tagállamok hozzájárulásához.

Azonban a nyolcadik részlet kifizetését a magyar kormány blokkolta, és ez azóta is tart, sőt, mint kiderült, bár további részleteket is lehívnának a kormányok, a magyar vétó ezekre is kiterjed.

Szijjártó érveléséről az MTI is beszámolt. E szerint a külgazdasági miniszter a külügyminiszterek luxemburgi ülésén kijelentette:

„Amíg nem kapunk garanciát az ukrán féltől arra, hogy befejezik, és nem kezdik újra az Ukrajnában aktív magyar cégekkel szembeni boszorkányüldözést, addig mi nem tudunk ilyen döntésekhez hozzájárulni.”

A magyar kormány egy évvel ezelőtt azt kifogásolta, hogy Ukrajna a háború nemzetközi szponzorainak listáján szerepeltette az OTP-t. Később az ukránok levették a listáról az OTP-t, néhány napja pedig magát a listát is megszüntették – utóbbi Szijjártó szerint szintén csak az ukrán fél önkényének a jele. Újabb indokként pedig azt hozta fel a miniszter, hogy az ukránok 14, a Richter által forgalmazott gyógyszernek vissza akarják vonni az engedélyét, ezt pedig szerinte semmi sem indokolja.


Link másolása
KÖVESS MINKET: