hirdetés

HÍREK

Tényleg ekkora orra lenne Gyurcsánynak? És miért nincsen még börtönben? - A politikus ma is felrobbantotta a Facebook-ot

Követőinek kifejezetten tetszett az önirónia, aminek egyik apropója az őszödi beszédről készült film plakátja.

Link másolása

hirdetés

Most már hivatalos, hogy október 21-én mutatják be a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédét feldolgozó Elk*rtuk című nagyjátékfilmet. Erről már beszámoltunk egy korábbi cikkünkben.

Az elkészült plakátot is megosztották az alkotók. Középpontban Gyurcsány arcának sziluettje látható, amely egyből megtetszett a politikusnak is.

Istenemre mondom, nem rossz plakát. De tényleg ekkora orrom lenne? És most kell megtudjam!? Na, mindegy. Ezek szerint ez a Hugh Grant csávó már biztosan nem lesz meg főszereplőnek. Kár. A Fidesz mondjuk Szent Istvánról még nem készített filmet. Meg Könyves Kálmánról se. Mátyásról nem is beszélve. 800 millió forint közpénzből ugye. Végül is nincs okom panaszra:)) De ki érti ezt?

A volt miniszterelnök követői díjazták a szarkasztikus hozzáállást. Az egyik kommentelő kifejtette, ez kinek a veresége valójában:

Ez annyira a saját kudarcuk moziba vitele, te jó ég, hát van még egy ilyen 2/3-os kormány, aki ennyire gyengének tekinti magát, hogy az ellenzéktől rettegve filmet csinál róluk?

Azonban itt nem állt meg a posztáradat. Szintén humoros hangnemben vette számon: vajon ő miért nincs még börtönben?

hirdetés
De nézzük meg, miért is nem ülünk még mindig börtönben!

1. Orbán tudatosan elszabotálta az elszámoltatást, valamilyen alkut kötött velem. Ezek szerint Orbán lepaktált titokban az ördöggel. De miért?

2. Orbán el akart számoltatni. Mindent megtett ennek érdekében. De túljártam az eszén. Nem annyira ura a helyzetnek mit gondolják és nem annyira ügyes és okos, mint szeretné, hogy higgyenek róla.

3. Orbán elszámoltatott. Volt vizsgálat, volt eljárás. De nem találtak jogsértést.

Gyurcsány szerint az a fő kérdés, hogy ez leszámolás vagy elszámoltatás-e a kormány részéről.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Alec Baldwin akár másfél év börtönt is kaphat az operatőrnő lelövése miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával Baldwin perbe fogható lehet, de nem színészi, hanem executive produceri, főgyártásvezető minőségében.

Link másolása

hirdetés

Jogászok úgy vélik, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával Baldwin perbe fogható lehet, illetve polgári peres eljárást is indíthatnak ellene – írja a Blikk.

Az Alec Baldwin-üggyel már több jogász és szakértő is foglalkozik. A New York Post cikke alapján akár másfél éves börtönbüntetés is várhat Alec Baldwinra.

Mint azt már mi is megírtuk, csütörtökön a Rust című westernfilm forgatása közben a főszereplő és producer, Alec Baldwin kezében elsült a kellékpisztoly halálos sebet ejtve a 42 éves Halyna Hutchinson operatőrön. A lövedék Joel Souza, a film rendezője kulcscsontjában állt meg, akit szintén kórházba szállítottak.

A New York Post által megkérdezett jogi szakértők úgy vélik, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával Baldwin perbe fogható lehet, de nem színészi, hanem executive produceri, főgyártásvezető minőségében.

Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell
- állítja Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

Erlinda Johnson új-mexikói büntetőjogász szerint is megállhat Baldwinnel szemben a gondatlan emberölés vádja, hiszen csak azt kell bizonyítani a bíróság előtt, hogy Baldwin mint főgyártásvezető nem járt el kellő elővigyázatossággal.

hirdetés
Ha kiderül a hanyagsága, 18 hónapig terjedő börtönnel sújthatják, hiszen hivatalosan neki is ellenőriznie kellett volna, nincs-e éles lőszer a kellékpisztolyban.

Denise Bohdan Los Angeles-i védőügyvéd úgy gondolja, hogy az ügy egy valóságos jogi rémálom lesz a színésznek. Hiszen még ha az emberölés vádja nem is nyer bizonyítást, várhatóan polgári peres eljárás is indul ellene, melyben akár több millió dollárnyi kártérítést is követelhetnek tőle.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Aligátorok és vaddisznók falhatták fel Gabby Petito bujkáló vőlegényét a vadonban

Állítólag néhány csonton kívül alig maradt valami Brian Laundrie holttestéből.

Link másolása

hirdetés

Borzalmas állapotban volt a több mint egy hónapja eltűnt Brian Laundrie holtteste, amikor szerdán megtalálták a férfi maradványait, írja a Daily Star. A lap úgy tudja, hogy a korábban megfojtott Gabby Petito vőlegényének testéből csak csontdarabokat találtak, ezért is volt különösen fontos a fogászati azonosítás.

A 25 ezer hektáros floridai Carlton Rezervátumban előkerült maradványokról azt mondta egy közelben lakó férfi, hogy a halottkémnek „nem lesz sok dolga”. A természetvédelmi területen rengeteg aligátor és vaddisznó él, ezek az állatok pedig szinte mindent felfalnak, ami az útjukba kerül.

A maradványok közelében megtalálták a 23 éves férfi hátizsákját és laptopját is. Az FBI-tól származó információk szerint Brian Laundrie már jó ideje halott lehetett, mielőtt október 20-án rátaláltak. Ez részben megmagyarázza, hogy miért csak csontokat és a csontváz darabjait találták meg szerdán.

Brian Laundrie és Gabby Petito még a nyár elején indult öthónapos nomád autótúrára, hogy körbejárják az Egyesült Államok legszebb nemzeti parkjait. A fiatal pár rendszeresen veszekedett az úton, amit több szemtanú is megerősített, egy alkalommal a rendőrséget is rájuk hívták.

hirdetés

Végül szeptember 1-jén a férfi váratlanul egyedül ment haza a nő autójával, de semmit sem árult el a történtekről családtagjainak és menyasszonya szüleinek sem, majd néhány nappal később magányos kirándulásra indult. Időközben megtalálták Petito holttestét, akit Wyomingban megfojtottak. Laundrie maradványaira néhány napja bukkantak rá egy floridai természetvédelmi területen.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Rusvai Miklós: Csökken a covidos betegek átlagéletkora

Most már nem a 65 év felettiek, hanem a középkorúak számítanak igazán veszélyeztetettnek.

Link másolása

hirdetés

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A 70 éven felüliek és a krónikus betegséggel élők többsége megkapta a védőoltást, ugyanígy a 12-18 éves korosztályból is sokan, ezért inkább a kettő közötti korosztály még beoltatlan tagjai a veszélyeztetettek

- tette hozzá. Rusvai Miklós elmondása szerint a magyarországi járványadatok jobbak, mint az egy évvel ezelőttiek; kevesebben haltak bele a betegség szövődményeibe és kevesebben vannak lélegeztetőgépen is.

A virológus kiemelte azt is, hogy az influenzajárvány közeledtével érdemes kérni az influenza elleni védőoltást is, ezen kívül pedig a maszkviselés az, ami jelentősen korlátozza a különféle vírusok terjedését.

A szakember arra biztatott mindenkit, hogy a tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóhelyeken viseljen maszkot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
HÍREK

„Beszéljen angolul” – a hanyag diszpécser miatt halt meg a lakástüzet bejelentő férfi rokona

Az egy évvel ezelőtti tragédiáról újabb részletek derültek ki: nem ez volt az első eset, hogy a diszpécserek mulasztottak.

Link másolása

hirdetés

Tavaly nyáron történt a Pennsylvania állambeli Allentownban egy lakástűz miatti tragédia. Most újabb információk derültek ki az esetről – írja a 24.hu.

Egy helyi lap cikkéből kiderül, hogy 2020. július 27-én Heriberto Santiago tárcsázta a 911-es segélyhívót, majd spanyolul elmondta, hogy házukban tűz ütött ki.

Ezután a hívást fogadó diszpécser annyit mondott a férfinak, hogy beszéljen angolul és letette a telefont. Az allentowni lakos és a házban vele tartózkodó 14 éves unokaöccse a lakástűz következtében életét vesztette.

A segélyhívó-szolgálat hét korábbi munkatársa pert indított. A periratokból kiderül az is, hogy a diszpécserközpont néhány fehérbőrű munkatársa nyíltan beszélt arról, mennyire utálják, amikor spanyolul beszélő lakosoktól érkezik be segélyhívás.

További elképesztő vádakra is fény derült: egyik kollégájuk körömlakkot árult munka közben, a másik sorozatot nézett, de volt olyan is, aki aludt műszak közben, ezért számos vészhívást elmulasztott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: