HÍREK
A Rovatból

Telex: Schadl elfogása előtt Rogánék a Karmelitába rendelték Völner Pált

A lap birtokában lévő lehallgatási jegyzőkönyvek alapján úgy tűnik, hogy a figyelmeztetés után Völner megpróbálta megszakítani a kapcsolatot az akkor már megfigyelt és lehallgatott Schadllal.

Link másolása

„2021. november elején a Karmelitában jelezhették Völner Pálnak, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen” – írja a Telex. A lap információja alapján úgy tűnik, hogy ezt követően az államtitkár megpróbálta megszakítani a kapcsolatot a végrehajtói kar vezetőjével.

A lap emlékeztet rá, hogy Magyar Péter is hasonló dolgokról beszélt szerdán.

A Telex értesülése is hasonló, kivéve az időpontot. Magyar ugyanis arról beszélt, hogy fél évvel korábban szóltak Völnernek, míg a lap ennél kevesebb időről értesült a birtokában lévő lehallgatási jegyzőkönyvek alapján.

2021 nyarán és őszén még nyíltan beszéltek Schadl Györggyel, titkolózás nélkül volt szó korrupciós kapcsolatukról. A lap megkeresésére Magyar Péter azt válaszolta, hogy a pontos időpontot nem tudja, csak annyit erősített meg, hogy ő úgy tudja: a gyanúsítás előtt értesítették Völnert a nyomozásról.

Így tehát a lap információja alapján nem 2021 júniusában szólhattak a nyomozásról Völnernek, hanem 2021. november 3-án, két nappal Schadl letartóztatása előtt. Ezt igazolják a jegyzőkönyvek is, mert attól a naptól megváltozott a két férfi viszonya is.

Völner próbálta lerázni Schadlt, aki nem értette a helyzetet.

Példaként említik, hogy 2021. október végén Schadl György találkozni akart Völner Pállal négyszemközt, akinek – az ügyészség szerint – hónapok óta rendszeresen adott át több millió forintos összegeket készpénzben. November 4. csütörtök reggelre is volt megbeszélve egy találkozó két ismerőssel közösen, de Schadl előtte négyszemközt is akart találkozni Völnerrel, aki azt ígérte, hogy egy ülésre megy, és ha végzett, SMS-t küld majd.

De mikor nem érkezett értesítés Völnertől, Schadl írt neki 16:43-kor:

„Szia! Látod már a végét?”

Erre nem kapott választ, ezért egy óra múlva telefonált. Ekkor Völner úgy tett, mintha nem tudná, Schadl miről beszél. A beszélgetés így hangzott el:

„Völner: Szervusz! Akkor holnap találkozunk a megbeszélésen, jó?

Schadl: Halló! Rosszkor hívlak?

V: Hmmmmm. Figyelek.

Sch: Csak annyit szerettem volna, hogy pótoljuk valahogy. Vagy hogy legyen?

V: Szerintem holnap úgyis összefutunk az értekezleten, akkor majd tudunk egyeztetni.[..]

Sch: Baj van? Vagy?

V: Nincs, nincs, csak le kellett jönnöm Esztergomba, mert közbejött egy dolog. [...]”

Majd megegyeztek egy másnapi találkozóban. A nyomozati anyag Telexhez eljutott változatában ez az utolsó regisztrált telefonbeszélgetés a két férfi között. Azt nem tudni, hogy a másnapi találkozó megvalósult-e.

Két nappal később azonban – november 5-én délután – Schadl a feleségével Ferihegyről Dubajba akart repülni, csomagjukban több tízezer euróval. A rendőrség ekkor tartóztatta le a repülőtér parkolójának bejáratánál, és bilincsben vitték el őket. A férfi később azt mondta, hogy nyaralni akartak, a nyomozók szerint azonban azért készültek oda, mert Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye az Egyesült Arab Emírségekkel.

A lap szerint mindebből látszik, hogy Völner november 3-án már tudta, hogy Schadlt lehallgatják és megfigyelik. Ezért nem akart vele személyesen találkozni, és ezért nem akart vele telefonon sem beszélni semmiről.

Arról, hogy honnan tudta Völner, hogy Schadl megfigyelik, úgy értesültek, hogy november 3-án Rogán Antal berendelte Völnert a Karmelitába. Az információk szerint az államtitkár járt is a Miniszterelnöki Kabinetirodában. Azt, hogy mi hangzott el, nem tudni, de vélhetően ekkor figyelmeztették, hogy Schadlt lehallgatják és megfigyelik.

A találkozó után a fenti beszélgetésen kívül nem kommunikált többet Schadllel úgy, hogy azt a nyomozók észrevették volna. Hozzáteszik, hogy valószínűleg nem véletlen, hogy ezt követően akart Schadl Dubajba utazni. Minden jel arra mutat, hogy november 3-án este még fogalma sem volt a rá leselkedő veszélyekről, november ötödikén délelőtt viszont már megvolt a repülőjegye Dubajba. Tehát valamikor a kettő között kellett megtudnia, hogy nyomoznak utána, és kellett eldöntenie, hogy több millió forintnyi készpénzzel külföldre utazik – írja a portál.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Videó: így haladt át a kínai elnök óriási konvoja a városon
Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen. A kínai elnök péntekig lesz Budapesten, addig több helyen is lesznek majd forgalom korlátozások.

Link másolása

Megérkezett a kínai elnök Budapestre, Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen.

A delegáció ezután útnak indult a városba, mi pedig a Könyves Kálmán körúton csíptük el a hatalmas konvojt, amit rendőrautók kísértek. A konvoj méretét talán jól mutatja, hogy

közel egy percbe telt, mire az összes jármű elhaladt a kameránk előtt.

@szeretlekmagyarorszag.hu

♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

Hszi Csin-ping péntekig lesz a magyar fővárosban, addig több helyen lesznek forgalomkorlátozások Budapesten. A kínai elnök találkozik Orbán Viktorral és Sulyok Tamás államfővel is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor, Lévai Anikó és népviseletbe öltözött gyerekek várták a kínai elnököt a repülőtéren – fotók
Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen, ahol ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták.

Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket,

majd a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.

A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulóján.

via MTI


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Óriási kínai zászló a Karmelitán – Orbán Viktor videóban mutatta meg, hogyan készülnek Hszi Csin-ping fogadására
A rövid felvételen látható, hogyan készítik fel az épületet a kínai elnök fogadására. Orbán azt írta: készen állunk!

Link másolása

Szerda délután egy videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-odlalán arról, hogyan készülnek a kínai elnök fogadására a Karmelitában.

A felvételen látható, ahogy a szakemberek előkészítik az épületet Hszi Csin-ping fogadására, és hatalmas kínai, illetve magyar zászlókat függesztenek ki a Karmelitában.

Orbán Viktor a videó mellé azt írta:

„Magyar-kínai csúcs. Készen állunk!”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Videó: Megérkezett a kínai elnök Budapestre, így fogadták Hszi Csin-pinget a repülőtéren
A gépe szerda este landolt Ferihegyen, Szijjártó Péter élőben közvetítette.

Link másolása

Megérkezett a kínai elnök Budapestre, Hszi Csin-ping repülőgépe szerda este landolt Ferihegyen.

A landolás pillanatairól és a kínai delegáció fogadásáról Szijjártó Péter töltött fel egy videót a Facebook-oldalára. A videóhoz a magyar külügyminiszter csak annyit írt:

„Hszi Csin-ping kínai elnök érkezik”


Link másolása
KÖVESS MINKET: