hirdetés

HÍREK

Telex: Biztonságiak próbáltak bejutni a Dunaferrbe, nagy rendőri készültség volt Dunaújvárosban

Dunaújváros polgármestere a lapnak azt mondta: péntek este egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni a városba. A rendőrök visszafordították a csoportot, de a rendőri intézkedés ellenére pár külsős biztonsági őrnek sikerült eljutnia a Vasműig.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2021. április 16.

hirdetés

Péntek este kezdtek el terjedni a közösségi médiában fotók és videók arról, hogy a szokásosnál nagyobb rendőri készültség van Dunaújvárosban.

Pintér Tamás Dunaújváros jobbikos polgármestere a Telexnek azt mondta:

körülbelül 50 rendőr volt készültségben a Dunai Vasműnél, miután péntek este egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni a városba.

A lap szerint több útszakasz is beállt a városban a rendőri ellenőrzések miatt.

A polgármester szerint a rendőrök – akik Budapestről is érkeztek – visszafordították a csoportot, de a rendőri intézkedés ellenére pár külsős biztonsági őrnek sikerült eljutnia a Vasműig.

"Korábban úgy lehetett tudni, hogy a gyárban a műszakváltást is leállították, teljes zárlat volt, de a polgármester később cáfolta, hogy gond lett volna a műszakokkal. Pintér szerint a városba érkező biztonsági csapat elhagyta a Vasmű bejáratát" - írja a lap.

A Telex szerint a péntek esti események mögött a gyárat működtető ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosi jogvitája állhat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Lánczi András: Karácsony nem készült el időre a doktorijával, ezért az egyetemi állását meg kellett szüntetni

„Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni” – írta a főpolgármesterről a Corvinus rektora.
Fotó: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

"Karácsony Gergely jogi értelemben feloldozott, így elmondhatom a puszta tényeket az ő Corvinus Egyetemen töltött éveiről" - írja a Mandiner.hu oldalon közzétett levelében Lánczi András.

Elmondása szerint Karácsony Gergely is annyi támogatást és bizalmat kapott, mint más fiatal és alulfizetett oktató. Lánczi András leírta, hogy ő vette fel az egyetem Politikatudományi Tanszékére azzal az ígérettel, hogy megoldja a módszertani képzési feladataikat.

Karácsony ekkor már az egyetem Szociológia Tanszékén volt PhD hallgató. Előzőleg már dolgozott a Mediánnál, a Norvég Alapnál is és úgy tűnt, hogy tudományos pályára készül.

Azonban 2012-ben lejárt az a nyolc év, ami rendelkezésére állt ahhoz, hogy megszerezze a doktori címét. Ezért Lánczi közölte vele, hogy meg kell szüntetnie az egyetemi állását.

Mivel Karácsony azt mondta, hogy már nem sok munka van a dolgozatából, felajánlotta neki, hogy menjen fizetés nélküli szabadságra és nyújtsa be a doktoriját. Mivel két év után sem lett meg a doktori, így megszűnt a munkaviszonya.

"Másként fogalmazva, az egyetem minden támogatást megadott neki, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni" - írta a cikkben.

hirdetés

A nyelvtudásáról azt írta, hogy Karácsony nem volt egyedül, mert akkoriban az idegen nyelv oktatása igen gyenge volt az egyetemen is.

"Nyelvvizsgával is lehet valaki megszólalásra képtelen idegen nyelven. Persze tudjuk, hogy ma már nem egy politikusnak a magyar helyesírás is gondot okoz. Kezdjük az alapoknál, különben az idegen nyelvekkel sem fog menni" - áll a cikkben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Olasz dokkmunkások megtagadták az Izraelnek szánt fegyverek berakodását

A szakszervezet tagjai azt közölték: nem kívánnak bűnrészesek lenni a több száz civil áldozattal járó rakétatámadásokban.
Címkép: Robert Pittman/Flickr - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Az olaszországi Livorno városában kikötői munkások nem voltak hajlandóak egy hajóba berakodni Izrael államnak szánt fegyverszállítmányt, írja az Orientalista.

A dokkmunkások ezzel a Gázai övezetet érintő izraeli rakétatámadások ellen tiltakoztak. Olaszország évek óta szállít fegyvereket és haditechnikai eszközöket Izraelnek.

A több százezer tagot számláló Unione Sindacale di Base szakszervezet közleményt adott ki, miszerint a fegyvereket feltételezhetően a palesztinok ellen használnák fel, abban a konfliktusban, aminek már így is több száz civil áldozata van, köztük sok gyerek is.

A livornói kikötő pedig nem kíván bűnrészes lenni ebben – tették hozzá.

Végül a hajó el tudta hagyni a kikötőt, a szakszervezetek azonban arra készülnek, hogy az olasz kikötők közötti szorosabb együttműködés kialakításával megakadályozzák az olasz fegyverszállítmányok Izraelbe jutását.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Ausztriában nem fogadják el a keleti vakcinákat, helyette tesztet kérnek

Az országban Zöld kártyával lehet csak éttermekbe menni, szálláshelyeket foglalni, strandokat és más közösségi tereket látogatni.
Fotó: illusztráció, forrása: Pkaracsonygergely:ixabay - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés
Ausztriában csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinával beoltottak kaphatják meg a Zöld kártyát

- írja a 444.hu.

Ezzel lehet csak éttermekbe menni, szálláshelyeket foglalni, strandokat és más közösségi tereket látogatni.

A kártyát azok kaphatják meg, akik hat hónapon belül átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy három hónapnál frissebb antitest-teszttel bizonyítják, hogy meggyógyultak.

Másik lehetőség, ha 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-teszt mutatnak fel.

Illetve az EMA által engedélyezett valamelyik oltást kapták meg. Azok, akik valamelyik keleti vakcinát kapták, azoknak teszttel kell igazolniuk magukat.

hirdetés

A Zöld kártyát az első oltás után 22 nappal kaphatják meg és 9 hónapig érvényes.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Szórólapokkal akarják Hadházy Ákost lejáratni Zuglóban

„Az ismeretlen megrendelőnek azt üzenném, hogy ez így nagyon gyenge, a propagandasajtó ennél sokkal cifrább hazugságokkal is próbálkozott már ellenem” – reagált a politikus.
Fotó forrása: Hadházy Ákos Facebook - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, Hadházy Ákos független képviselő is elindul az ellenzéki előválasztáson Zugló képviseletéért. A posztért többek között Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő is versenybe indul.

Most Hadházy a közösségi oldalán írta meg, hogy valakik "Áruló Ákos" címmel szórólapokkal igyekeznek őt lejáratni. A lapon arról írnak, hogy a politikus eddig 7 évet a Fideszben, 4 évet az LMP-ben politizált, két évig "senkinek se kellett", most pedig a Momentum színeiben indul. A szöveg szerint eddig mindenhol mindenkit elárult, és a szöveg írói szerint Zugló sem fontos neki.

Hadházy erre reagálva azt írja:

"Ezeket a szórólapokat terjeszti valaki Zuglóban. A papírokon – törvénytelenül – nem szerepel, hogy ki a kiadó. Remélem, a helyi Fidesz próbál így beavatkozni az előválasztási küzdelembe, a másik lehetőség ugyanis nagyon szomorú lenne. Mindenesetre az ismeretlen megrendelőnek azt üzenném, hogy ez így nagyon gyenge, a propagandasajtó ennél sokkal cifrább hazugságokkal is próbálkozott már ellenem!"

A papírok tartalmával kapcsolatban pár megjegyzés:

hirdetés

1) Ha valaki a pártjában mocskos korrupcióról szerez tudomást és elhallgatja, azt nem lojalitásnak, hanem cinkosságnak hívják.

2) Azt, ha valaki név nélkül küld ilyen cetliket, azt ócska gyávaságnak hívják.

3) A trafikügynél csak két választásom volt: vagy a pártomat árulom el, vagy a hazámat és a magyar embereket. Természetes, hogy az elsőt választottam.

4) Az LMP-t nem árultam el, hanem a pártok közötti együttműködésért küzdöttem 2018-ban, ezért az etikai bizottság ki akart zárni – ezt nem vártam meg.

5) Szerencsére ma már az LMP is rájött, hogy szükséges az együttműködés. Ezért van előválasztás. Az előválasztás, a vele járó verseny és viták ellenére jó dolog, hiszen remélhetőleg minden körzetben több jelöltből lehet megtalálni a legjobbat, aki majd egyedüli ellenzékiként indul a Fidesz ellen.

6) A zuglói szocialista jelöltnek javaslom, hogy ha nem ő küldi alapokat (nagyon remélem, hogy nem ő az), akkor forduljon az előválasztást felügyelő bizottsághoz!

Én elkötelezett vagyok amellett, hogy 2022-ben legyőzzük a Fideszt. Sőt,

ennél többet is szeretnék: VALÓDI VÁLTOZÁST! Nem csak lecserélni akarjuk a fideszeseket, beleülni a székükbe, hanem az egész rendszert akarjuk leváltani, új politikai kultúrát teremteni! Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy elutasítjuk az ilyen módszereket, azokat pedig, akik mégis alkalmazzák, eltanácsoljuk a közélettől."

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: