hirdetés

HÍREK

Szivárványcsaládok: Nem igaz, hogy a homoszexuálisok trükköznek az örökbefogadásnál

Az őket képviselő alapítvány szerint Novák Katalin alaptalanul állítja, hogy Magyarországon a homoszexuálisok nem fogadhatnak örökbe gyereket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 19.

hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter egy interjúban többek között arról beszélt, hogy „ki merem jelenteni, hogy a homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése pillanatnyilag nem szerepel a magyar emberek első száz problémája között”.

A mondatra reagált a Szivárványcsaládokért Alapítvány is a Facebookon. Mint írják,

„úgy gondoljuk, hogy a családokért felelős miniszternek nem lehet fontosabb dolga annál, hogy minden, a rendszerben lévő kisgyermek szerető családra találhasson. Köztük az az évi 70 kisgyermek is, akit eddig egyedülállók fogadtak örökbe”.

Mint írják, „sok olyan örökbefogadásra váró kisgyermek van, akire a házaspárok egymás után mondanak nemet, például mert problémás terhességből született, valamilyen egészségügyi problémája van, túl idős vagy roma származású - esetleg ezek kombinációja.

Tavaly 250 magyar gyermeknek csak külföldön találtak családot. Az azonos nemű párok nyitottabbak az ilyen kisgyermekek befogadására. Ha őket kizárjuk a lehetséges örökbefogadó szülők közül, akkor épp a legelesettebb és legnehezebb sorsú gyerekeket fosztjuk meg attól, hogy családban nőhessenek fel.

hirdetés
Szerintünk a gyerekeink sorsa mindenképp szerepel az ország első száz problémája között.”

Felemlegetik a miniszternek azt is, hogy szerinte a meleg párok jogi kiskapukat keresve „próbálják kijátszani a szabályozást” és "trükköznek" az örökbefogadásnál. Erre válaszul azt alapítvány arról ír, hogy

„a jelentkezők az alkalmassági papír megszerzéséig számtalan beszélgetésen, pszichológiai vizsgálaton és környezettanulmányon esnek át, a velük egy háztartásban élőkkel, vagyis a párjukkal együtt. [...] Nem igaz az az állítása, hogy "a homoszexuálisok Magyarországon nem fogadhatnak örökbe". Ha szeretnének családot alapítani, akkor a hazai szabályozás értelmében, az egyikőjük jelentkezhet örökbefogadásra, egyéni örökbefogadóként.

Ha egy melegpár egyik tagja így fogad örökbe, az nem a szabályok kijátszása, hanem épp ellenkezőleg: a betartásuk. Mert a szabály az szabály”

- zárják közleményüket.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Gulyás: „A Sinopharm jobb, mint a Pfizer, és a Szputnyik a legjobb”

A miniszter már az egy héttel ezelőtti kormányinfón is arról beszélt, hogy a Sinopharm és a Szputnyik jobbak a nyugati vakcináknál.
Címkép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Minden kutatás eredményét nyilvánosságra fogjak hozni, de az eddigi adatok, egyes vakcináknál több, mint félmillió, másnál egymillió beadott oltás után az mondható el, hogy "a Sinopharm jobb, mint a Pfizer, és a Szputnyik a legjobb" – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A miniszter már az egy hétel ezelőtti kormánynfón is beszélt arról, hogy a kínai Sinopharm-vakcina szerinte jobb védettséget nyújt, mint a nyugatiak, a Szputnyik pedig a legjobb vakinák között van a világon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

53 ember fulladhat meg az elsüllyedt indonéz tengeralattjárón, ha nem mentik ki őket szombatig

Csak néhány napra elég oxigén van a fedélzeten, a mentőcsapat versenyt fut az idővel.
Címkép: Illusztráció, Bill Morrow/Flickr - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Szombatig maradt elegendő oxigénje a Bali partjainál elsüllyedt indonéziai tengeralattjáró legénységének, írja a Világgazdaság a CNN információi alaján.

A 44 éves, német gyártmányú KRI Nanggala-402 típusú tengeralattjárón 53 fős személyzet tartózkodik, a tengeralattjáró a hírek szerint egy torpedógyakorlat közben hibásodott meg. A járművel 95 kilométerre a parttól vesztették el a kapcsolatot.

A mentéshez Ausztrália, Szingapúr és India is felajánlotta a segítségét, de az indonéz haditengerészet közlése szerint az is nehezíti a mentést, hogy a tengerfenék 6-700 méteres mélységben van.

A hajót eredetileg 250-500 méteres merülésre tervezték, a tengerfenéken a víznyomás már könnyen megrongálhatta az üzemanyagtartályt, illetve a hajó egyéb, az életben maradáshoz elengedhetetlen berendezéseit is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Extra szabadnap jár az Erste Banknál azoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen

A bank emellett támogatja az otthoni munkát és több más intézkedést is hoztak a dolgozók védelmében.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Plusz pihenőnap jár az Esrte Banknál azoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen - írja a Portfolio.hu.

A banknál a home office-ban dolgozók egy ráadás napot, míg az irodába bejárók (pl. a fiókokban dolgozók) plusz két szabadnapot kapnak.

A dolgozók a védettségi igazolvány bemutatásával igényelhetik a ráadás napokat, melyeket idén tudnak kivenni.

"Az elmúlt egy év valamennyiünk számára nehéz volt, elfáradtunk a pandémiás helyzettel járó stresszben és információdömpingben, miközben a munka sem lett kevesebb.

Úgy gondoljuk, jelen körülmények között a pihenés, a plusz szabadnap lehet az, amire mindenkinek a legnagyobb szüksége van.

Ezért döntöttünk úgy, hogy extra pihenőnapot adunk minden olyan kollégánknak, aki vállalja a felelősséget a közösségért is, és tesz azért, hogy mielőbb kilábaljunk a járványból" – mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

A bank a járvány kezdetétől igyekezett segíteni az alkalmazottakat, maszkot, kézfertőtlenítőt adtak nekik és plexifalakat szereltek be. A képzések, megbeszélések nagy részét online szervezték meg. Akinél megoldható, engedélyezték az otthoni munkát, a bejáróknak pedig ingyen parkolási helyet biztosítottak. A kisgyerekesek részére fizetett szabadságot, vagy állásidőt biztosítottak az óvodák, iskolák bezárásának idejére. Tavaly pedig 50 millió forintot különítettek el arra a célra, hogy ebből segítsék a frontvonalban küzdőket.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Negatív világrekord: egy nap alatt 315 ezer új fertőzött Indiában

Összesen már 16 millió fertőzöttet tartanak nyilván a világ legnépesebb országában.
Címkép: Gwydion M. Williams/Flickr - szmo.hu
2021. április 22.

hirdetés

Vilárekordnak számító, közel 315 ezer (314 835) új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Indiában, írja a 24.hu a BBC cikke alapján.

Az országban főként a koronavírus indiai mutációja terjed. Indiai tudósok megfigyelései alapján 2020 decembere és idén március között kezdett terjedni a mutáció az ország második legnépesebb államában, Mahárástrában. Az indiai mutáns többek között az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába is eljutot.

Negatív országos rekord született a halálozások tekintetében is Indiában: az adatok közlését megelőző 24 órában 2104 személy vesztette életét. Öszesen 16 millió fertőzöttet tartanak nyilván Indiában.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a kórházakban hiány van a lélegeztetéshez szükséges oxigénből, oxigénpalackokból is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: