hirdetés

HÍREK

Szinte mindenki alulteljesített az X-Faktor 3. élő adásában, beleértve a mentorokat is

Eldőlt, hogy ByeAlex valamelyik versenyzője biztosan ott lesz a döntőben, Csobot Adél számára viszont már tét nélküli a verseny.

Link másolása

hirdetés

Remélem, Miller Dávid sok rajongót gyűjt azzal, hogy a műsor elején énekelget, mert utálnám, ha a semmiért kéne mindig meghallgatnom. Ezúttal a mentorok is oltották kicsit őt, ami jól esett, de persze ezzel közel sem tettek jóvá mindent. Egyre többször értem azt az értékeléseiknél, hogy taktikáznak, és az is biztos, hogy nem róluk mintázzák majd a következetesség szobrát.

Mint megszokhattuk, adásról adásra változnak kicsit a szabályok. A 3. élő show-ban kétszer léptek színpadra a versenyzők. Az elsőben a mentorok csak értékeltek, de nem menthettek meg senkit, nem voltak székek. Miután mindenki elénekelte az első dalt, lezárták a szavazást, és egy versenyző azonnal kiesett, nem léphetett másodszor színpadra.

Alee kezdte a műsort. A Salsa című dal nekem tetszett. A mentorok kritizálták, amiért sok volt benne az ének, és ez nem megy annyira Aleenak. Bevallom, én nem hallottam olyan borzasztónak az éneklést, persze nem vagyok sem zenész, sem énekes, sem énektanár.

Végül is Hobót és Bob Dylant sem a tiszta hangokért szeretjük

– sőt, ha már itt tartunk, ByeAlexet sem.

hirdetés

A The Harmonies következett Marvin Gaye és Tammi Terrell slágerével: Ain’t No Mountain High Enough.

Laci és Adél állva tapsolt. Alex nem osztozott a lelkesedésükben. Kamilla hamisan kezdte, és nem voltak együtt a lányok. Laci szerint nem volt hamis, együtt voltak, jók voltak a szólamok.

Ő előzőleg lehetetlennek tartotta, hogy megoldják ezt a nehéz dalt, de szerinte sikerült.

Petinek sem tetszett, így valószínűleg nem kaptak volna széket – de hát mint jeleztem, erre ezúttal nem is volt lehetőség.

Sajnos a mostani előadásuk még nem elérhető, viszont végre megnézhetitek a múltheti produkciójukat, ha netán lemaradtatok róla.

Mardoll produkciójáról elsőre a Queen jutott eszembe. Na, nem az ének minősége miatt, de a latex ruhába bújt embergúla egyértelműen az I Want to Break Free klipjét idézte. A rapper lány ezúttal egy elvontabb számmal érkezett, cserébe volt rúdtánc a levegőben. Sajnos egyelőre ez a videó sem hozzáférhető hivatalosan, ezért be kell érni a klippel (abban viszont nincsenek latexruhás emberek).

Ezután ismét Laci csapata következett, egész pontosan Paulina, aki ezúttal angolul énekelt, és önmagát kísérte. A mentorok hiányolták a magabiztos éneklést, Alex hullámzónak nevezte a lány teljesítményét.

Peti egyenesen kimondta: nem lehet ezen a szinten megengedni, hogy nem énekelsz végig egy dalt tisztán. Ami meglepő, hogy Laci is egyetértett a kritikákkal, és elmondta, haragszik Paulinára, mert a próbák során állítólag stúdió minőségben énekelt, és nem tudja, mi az oka, hogy az adásra mindig elbizonytalanodik.

Alex Mehringer Marci kapcsán megfogadott valamit Peti múlt heti kritikájából: próbálta a mentoráltját rávenni, hogy lazítson kicsit. Ezért elintézték, hogy eltölthessen egy napot a pécsi barátaival.

Lukas Graham 7 Years című számával állt színpadra.

Nekem tetszett, vitt magával, ez alapján biztos voltam benne, hogy a mentorok le fogják húzni. És lőn.

Laci szerint a műsornak ez az a szakasza, ahol a versenyzők elfáradnak. Még Alex is elismerte, hogy nem volt tökéletes a produkció. Marci viszont legalább jól érezte magát.

Az első kör utolsó versenyzője Kamilla volt, aki úgy érezte, kicsit meg kell vigasztalnia Petit, ezért vegán tortát sütött neki a héten, több-kevesebb sikerrel. A Margaret Island egyik dalát énekelte. Bár a hangja szép volt, én végig úgy éreztem, nincs együtt a kísérettel.

A mentorok ezt nem vették észre, de úgy gondolták, hogy Petiék nem Kamillának való dalt választottak, Alex legjobban a fűszert hiányolta a produkcióból.

Az első kör véget ért, jött az izgalmas rész. Már csak azért is, mert az élő adások során először állt elő olyan helyzet, hogy senki nem érezhette magát biztonságban.

A nézők Mardollt szerették volna a legkevésbé tovább nézni és hallgatni. Az biztos, hogy nélküle unalmasabb lesz a műsor.

Indult a második kör. Alee ismét énekelt, ami Lacinak nagyon nem tetszett.

Mint mondta, Alee zseniálisan rappel és nagyszerű dalokat írt, de az énekléshez nincs tehetsége.

Végül csak Alextől és Adéltól kapott széket, tehát a veszélyzónába került.

Mehringer Marci mindenkit meglepve új oldaláról mutatkozott meg: rock and rollt énekelt. Nagyon jól állt neki, de azért túlzásnak érzem, amit Peti és Adél mondott, hogy minden, amit eddigi csinált, tévedés volt. Adél elég mondvacsinált okkal nem adott széket neki, de három igennel Marci így is leülhetett.

Ami fontos: megtudhattuk, hogy Petinek, ha Pécsről van szó – Marci Pécsről jött – a gyros tál jobban bejön, mint a Zsolnay. Ez azért sok mindent megmagyaráz.

The Harmonies második produkciója nekem kicsit élettelenre és unalmasra sikerült. Laci is hasonlóan érezte. Szerinte vannak dalok, amikben megmutathatják a versenyzők, mit tudnak, de a The Harmonies most azt tudta megmutatni, amit nem tud.

Kicsit humoros volt, amikor Adél azzal próbálta védeni a lányokat, hogy milyen nehéz volt egy formációban két produkcióra felkészülni egy hét alatt. De hát ugyanő tíz perccel korábban azért nem adott Marcinak széket, mert az első fordulóban szerinte gyengébb volt. A lányok megérdemelten kerültek a veszélyzónába.

Whitney Huston azon előadók közé tartozik, akinek a dalaival rendszeresen elvéreznek a tehetségkutatókon a versenyzők (a másik amúgy Freddie Mercury). Most Kamilla vállalkozott az I Have Nothing eléneklésére. Őszintén megmondom, nekem tetszett. Ha túltesszük magunkat azon a szomorú tényen, hogy Ferenczi Kamilla sem Whitney Huston, ahhoz képest szépen elénekelte.

Szerintem.

Alex szerint viszont ez a dal óriási fegyver lehet, de Kamilla maga felé fordította és elsütötte. Nem volt átütő ereje, sokszor volt hamis. De legalább csinos volt. (Kösz, Alex.) Laci szerint Kamilla egyenesen ízléstelenül énekelte el a dalt.

Peti pedig hüledezett, és kicsit én is együtt hüledeztem vele.

Végül 3 igennel Kamilla kapott széket. Egyedül Laci nem értett egyet ezzel a döntéssel. A műsort Paulina zárta egy saját dallal, a címe Aranyapám. Számomra kicsit unalmas volt, ennek megfelelően a mentorok úgy érezték, hogy ez az egyik legjobb dala. Alex odáig ment, hogy szeretne majd közös dalt Paulinával.

Ezúttal Peti volt az, aki nemmel szavazott, de a többiek székkel jutalmazták a lányt. Ami két dolgot jelentett: Paulina ismét a mentorok jóvoltából jutott tovább, és valakinek fel kellett állnia. Ez a valaki Kamilla volt.

Így tehát Paulina és Marci már fellélegezhetett. A veszélyzónából Alee és Kamilla jutott tovább, és a The Harmonies esett ki.

Adél az első X-Faktor évada hátralévő részét mentoráltak nélkül tölti, és miután a jövő heti elődöntőből csak egy valaki esik ki, az is biztos, hogy Alexnek mindenképp lesz versenyzője a döntőben.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Az oroszok elzárták a gázcsapot, 60 napos szükségállapot lép érvénybe Moldovában
Elmaradtak a fizetéssel, ezért a Gazprom elzárta a gázcsapot.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. január 20.


Link másolása

hirdetés

Az MTI értesülései szerint a moldovai kormány 60 napos szükségállapotot hirdetett az egész országban, miután az orosz Gazprom közölte velük, hogy nem szállítanak több földgázt. Azért döntöttek így mert Moldova elmaradt a kifizetésekkel.

Moldovában az Akció és Szolidaritás Párt van kormányon, ők szavazták meg a szükségállapotot. Az ellenzék ellene ment, és a kormánypártot hibáztatja a gázhiányért.

A rendkívüli helyzet azt jelenti, hogy fejadagban oszthatják a földgázt és más energiahordozókat. Emellett koordinálhatják a tömegtájékoztatást, illetve forrásokat különíthetnek el földgázvásárlásra, de más jogaik is vannak. Ezt a munkát egy bizottság végzi, amit a szükségállapot kezelésére hoztak létre.

Moldovában a  MoldovaGaz szolgáltatja a földgázt, 25 millió dollár hiányzik nekik ahhoz, hogy kifizessék a január 1. és 15. között felhasznált mennyiséget. A kormány tudta, hogy pénzhiányban szenved a cég, de remélték, hogy a főrészvényes Gazprom majd kisegíti őket. A kormány most haladékod ad a MoldovaGaznak az áfa befizetésére, illetve segítséget nyújtanak nekik abból a pénzből, amiből eredetileg a lakosságot akarták kompenzálni a magas gázárak miatt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
A Rovatból
hirdetés
RTL Híradó: Tudhattak az allergiás rohamban meghalt 7 éves kisfiú szülei a gyerekük földimogyoró-allergiájáról
Az RTL Híradó által megkérdezett gyermekgyógyász szerint ilyen esetekben azonnal be kell adni egy adrenalininjekciót, és hívni kell a mentőket.

Link másolása

hirdetés

Tudhattak a szülők a gyerekük földimogyoró-allergiájáról, értesült az RTL Híradó. Azt azonban továbbra is kérdés, hogy ezt elmondták-e az iskolának.

Mint megírtuk, kedden rosszul lett és meghalt egy hétéves kisfiú egy IV. kerületi MOL benzinkúton. A kisfiú iskolájában szülinapot tartottak, az ünnepelt pedig mogyorós tortát hozott, amibe a fiú is belekóstolt. Már a helyszínen rosszul lett, hányni kezdett. A szülőket az iskolához hívták, akik érte mentek, az édesanya már ölben vitte a kocsihoz a kisfiát.

Alig 800 méter megtétele után azonban meg kellett állniuk egy benzinkútnál, mert a fiú már annyira rosszul volt, hogy levegőt sem kapott. Ekkor érkeztek meg a benzinkúthoz a mentők, akik hosszan küzdöttek a gyerek életéért, de már nem tudták megmenteni.

"Nagyon lesújtott bennünket ez a tragikus eset, de a vizsgálatok lezárultáig kegyeleti okokból nem tudok információt, interjút adni" - mondta az iskolaigazgató az RTL Híradónak. A riporter arról érdeklődött, beszéltek-e a szülők az iskolának az allergiáról.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az RTL Híradó kérdésére közölte, hogy jogszabály nem tiltja a házi készítésű sütemények, vásárolt cukrász termékek bevitelét a közintézményekbe. A gyermekek biztonságáért ugyanakkor az intézmény felel. Az előre csomagolt élelmiszereknél viszont fel kell tüntetni az allergiát okozó összetevőket.

Az RTL Híradó által megkérdezett gyermekgyógyász, Csáki Csilla szerint ilyen esetekben azonnal be kell adni egy adrenalininjekciót, és hívni kell a mentőket. Az injekció azonban nem tb-támogatott. Ezért ha egy család a szakmai ajánlás szerinti két injekciót beszerzi, az legalább 50 ezer forintjába kerül.

hirdetés

Mint elmondta, az "emberek ilyenkor inkább azt várják, hogy elkezd pirosodni elkezd dagadni, de az a tapasztalat, hogy az igazán súlyos allergiáknál szinte az első tünet az hányás". Hozzátette: ha a hányás után megnyugszik a gyerek, akkor nincsen gond, de ha sorozatos a hányás, mint ebben az esetben, nagy bajt jelez. A szakember szerint életmentő lenne, ha minden közintézményben tartanának ilyen injekciót, hasonlóan a defibrillátorokhoz.

A rendőrség foglakozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást.

Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Kunhalmi Ágnes koronavírusos, kórházba került
Mindenkit arra kért, hogy vegye fel az oltásokat, mert ez nem játék szerinte. A képviselő hajnalra olyan rosszul lett, hogy a Honvédkórházba került.

Link másolása

hirdetés

Elkapta a koronavírust, és kórházba került Kunhalmi Ágnes, közölte az MSZP társelnöke a Facebookon.

"Már este szúrt a hátam, és hajnalban arra ébredtem, hogy mindjárt kiszakad a tüdőm a hátamon keresztül. Olyan rosszul lettem, hogy a Honvédban kötöttem ki. Meglehetősen aggódtam, most mi lesz, és csak az járt a fejemben, hogy a két Astra Zeneca és az egy Pfizer csak megvéd. Az orvos szerint még lesz pár nehéz nap, de remélem, azért egyre jobb lesz!" - írta Facebook-bejegyzésében, amelyhez egy, a kórházban készült szelfit is mellékelt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Megszavazták: Európában elsőként kötelező tették a védőoltást Ausztriában
A kötelező oltást elutasító Osztrák Szabadságpárt határozottan felszólalt a törvényjavaslat megszavazása ellen.

Link másolása

hirdetés

Hétórás vita után csütörtökön 137-33 arányban elfogadta az osztrák parlament alsóháza a koronavírus elleni kötelező oltásról szóló törvényt - írja a Spiegel.

A törvény értelmében

  • a védőoltás 18 éven felülieknek lesz kötelező. A kötelezettség nem vonatkozik a várandós nőkre, illetve azokra, akik az elmúlt 180 nap során felépültek, valamint az egészségügyi okokból nem beoltható személyekre.
  • Március közepétől ellenőrzik, hogy mindenki beoltotta-e magát. A maximális büntetés mértéke 600 euró (kb. 214 ezer forint) rövidített eljárásban, de rendes eljárásban ez akár 3600 euró (kb. 1,3 millió forint) is lehet.
  • Két héttel a büntetésről szóló végzés kiadása után az érintettek utólagos oltással mentesülhetnek a pénzbüntetés alól.
A parlamenti vitában a kötelező oltást elutasító Osztrák Szabadságpárt határozottan felszólalt a törvényjavaslat megszavazása ellen. A képviselők között éles viták alakultak ki. Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter a törvény megszavazását úgy kommentálta: "Minél több embernek lesz oltása a koronavírus ellen, annál kevesebben fognak meghalni a járvány következtében."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: